YÖK'ten başörtülü öğrencilere SÜRPRİZ...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Şubat 2012, 10:40:36
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Eğitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  YÖK'ten başörtülü öğrencilere SÜRPRİZ... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: YÖK'ten başörtülü öğrencilere SÜRPRİZ...  (Okunma Sayısı 1164 defa)
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 06 Eylül 2010, 23:01:37 »

YÖK'ten başörtülü öğrencilere SÜRPRİZ

YÖK Başkanı yeni öğretim yılı öncesinde başörtülü öğrencilere süpriz yaptı. YÖK Başkanı'nın kararına göre, derse giren başörtülü öğrenciler sınıftan çıkarılmayacak.

YÖK Başkanı, yönetmeliğe aykırı davranan öğrencilerin durumuyla ilgili bir şikâyet dilekçesi üzerine, türbanlı öğrencilerin derse katılmasına dolaylı yoldan vize verdi.

Haber, Cumhuriyet Gazetesi'nden Mahmut Ilıcalı'ya ait. Habere göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 2010-2011 akademik yılının başlamasına kısa bir süre kala İstanbul Üniversitesi’ne üzerine gönderdiği yazıda türbanlı öğrencilerin derslere girmelerine vize verdi. İstanbul Üniversitesi’nde Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin uygulanmasında çıkan sorunlarla ilgili YÖK’e iletilen 27 Temmuz 2010 tarihli ve “025309 sayılı” dilekçe üzerine bütün üniversiteleri kapsayan bir yazı gönderen Özcan, türbanlı öğrencilerin dersten çıkarılmaması yönünde görüş bildirdi.

ÖĞRENCİLER DERSTEN ÇIKARILMAYACAK

Özcan, kurallara aykırı davrandığı ve disiplin suçu işlediği düşünülen öğrenciler hakkında öğretim elemanı tarafından yapılacak işlemin dersten çıkarmak olmadığını belirterek, “Yapılacak işlem, durumun bir tutanağa bağlanarak varsa ispata yarar evrakın tutanağa eklenmesi suretiyle disiplin yönünden gerekli işlemi yapmak üzere ilgili dekanlığa/müdürlüğe iletmekten ibarettir” görüşünü bildirdi.

DERSTEN ÇIKARMAK DİSİPLİN SUÇU

Özcan, öğrencileri derse almayarak, dersten çıkararak ya da derse girişmiş öğrenciyi yok göstererek yasa ve yönetmeliklerde yer almayan bir yaptırım uygulayan öğretim elemanının söz konusu fiilinin disiplin suçunu teşkil edeceğinin açık olduğunu kaydetti. Özcan, öğrencilerin davranışları hakkında ilgili öğretim elemanlarının durumu tutanağa bağlayarak, dekanlığa ya da müdürlüğe iletmesi gerektiğini kaydetti. Özcan’ın gönderdiği yazıda mevzuatta bulunmayan dersten çıkarma fiilini yapan öğretim elemanları hakkında disiplin işlemi yapılması istendi.

Eski YÖK Üyesi Bülent Serim, Özcan’ın yazısının tamamen türbanlı öğrencileri derse almaya yönelik bir yazı olduğunu ifade etti. Anayasa ve yasalarla türbanın serbest bırakılmasının hoşgörü yoluyla gerçekleştirilmek istendiğini kaydeden Serim, yazıyla YÖK Başkanı Özcan’ın yetkisini aşarak türbanlı öğrencilerin derse alınması yönünde örtülü bir talimat verdiğini ifade etti. Serim, İstanbul Üniversitesi’nde kampus ve dersliklerde türbanlı öğrencilerin rahatça dolaştığı duyumunu aldığını, buna karşı çıkan öğretim üyelerinin de disiplin cezasıyla korkutulmaya çalışıldığını kaydetti.

YÖK Başkanı Özcan, Şubat 2008 tarihinde de üniversite rektörlüklerine gönderdiği yazıda türbanlı öğrencilerin yerleşkelere ve derslere alınmasını istemiş, Özcan’ın söz konusu yazısı Mart 2008 tarihinde Danıştay tarafından YÖK Başkanı’nın böyle bir yetkisi olmadığı gerekçesiyle iptal edildi

(Haber 5)

binti_İslam
Bir garip kul işte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2010, 02:19:09 »

Bu haberin doğru olmasını o kadar çok isterim ki..
İnşallah gerçekten serbest olur..
Ama Şubat 2008'de yasak kalkıp da tekrar geldiğinde öyle şeyler de yaşadım ki, inanmak zor geliyor artık..
mstf
Gam değildir gide dünya kala din;. Gam odur ki; kala dünya gide din
Aktif Üye
*

« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2010, 03:04:14 »

Bunu uygulamaya sokacak bayan öğrenci lazım..Fişlenme, kimliğini açığa cıkarma gibi ne idiğü belirsiz düşünceleri beyinlerinden atıp korkmadan cesaretli bir şekilde derslere girmesi lazım...Bayan öğrencilere hakaret etmeye kalkışan görevlilere de en sert tepkiyi erkek öğrenciler vermesi lazım...
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2010, 00:31:34 »

Evet gerçek olmasını bende isterdim ama böyle bi haber neden Cumhuriyet Gazetesinin köşe yazısında MÜJDEYMİŞ GİBİ ele alınsın ki??
bence bu yazıda İstanbul Üniversitesi somut delil olarak gösterilerek, başörtüsünün serbest değil ama yasağın da çok sıkı uygulanmadığı üniversitelerdeki uygulamalar hedef gösterilerek YÖK başkanı Özcan gerekli mercilere şikayet edilmeye çalışılıyor gibi geldi bana (malesef)
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #4 : 17 Ekim 2010, 21:40:23 »

Alıntı
Bunu uygulamaya sokacak bayan öğrenci lazım..Fişlenme, kimliğini açığa cıkarma gibi ne idiğü belirsiz düşünceleri beyinlerinden atıp korkmadan cesaretli bir şekilde derslere girmesi lazım...Bayan öğrencilere hakaret etmeye kalkışan görevlilere de en sert tepkiyi erkek öğrenciler vermesi lazım...

aslında haklısınız bahsettiğiniz niteliklerde öğrenciler lazım. ama bunu şöyle değiştirsek daha iyi olmaz mı?  bu düşünceler ne idiğü belirsiz düşünceler sayılmaz pek. Eğer toplu hareket edilmezse tek başına yapılan bir hareket cahilce yapılmış bir hareket olur, ne yaptığının bir anlamı kalır ne kendisi bi faydasını görür... Kimsenin ruhu duymadan aradan silinip gider...

Keşke birlik olunsa.. Keşke fişlenmek,atılmak,ceza almak gibi engellerden kimse korkmasa... Ama herşey lafta kolay.. gel gelelim bunu uygulamak bir o kadar zor  Üzgün
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Eğitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  YÖK'ten başörtülü öğrencilere SÜRPRİZ... « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: