üniverste ortamından (yane ortamsızlığından) bahsetsek..........

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 15:30:00
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  üniverste ortamından (yane ortamsızlığından) bahsetsek.......... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: üniverste ortamından (yane ortamsızlığından) bahsetsek..........  (Okunma Sayısı 1018 defa)
GÜL_İ RUHSAR
Aktif Üye
*

« : 03 Aralık 2008, 01:56:40 »

buyrun arkadaslar söz sizde......................
körebe
Aktif Üye
**

αşк мєzнєвι

« Yanıtla #1 : 24 Mart 2009, 19:39:20 »

bence üniversite ortamı dışarı yansıtıldığı gibi kötü değil.
bi kere çok özgür (başörtüsü v.s. dışında) ve her yöne kayabilmeye müsait. bu tamamen kişinin kendisiyle alakalı.
büyük ÅŸehire geldim,ana-baba  yok,rahatım,ee dört yıl burdayım bu fırsatı kaçırmayıp her haltı (kaba oldu biliyorum ama daha uygun bi kelime bulamadım,affınıza) yiyim bari diyen bir gençlik var,evet..
ama buna karşı kendini geliÅŸtirip,vaktini  daha faydalı iÅŸlerle harcayan,bilmediklerini öğrenme gayreti içinde olan,ve kendine faydalı ortamlarda bulunan üni gençliÄŸi de var..
bi de bunların tam ordasında duran,benim için farketmz abi her yöne uyarım ben,diyenlerde var Kahkaha

bunlara yaşadığınız şehir ve üni de etkili olabilir,bilemiyorum..
kız,erkek iliÅŸkileri acayip  laçka,bunun yanında kafasını yerden kaldırmayan kardeÅŸler de var..
üniversite gerçekten kişiliğin oturduğu belki de sınandığı bi dönem.

havalar ısındı,çimlerin üstünde kuzucuklar yayılmaya başladı Kahkaha önlerinde bi laptop Kahkaha (teknolojiğiz tabi Kahkaha)
yeni filmler,yeni şarkılar,hocalar,sevgililer..konu bunlar..
diyorum bari solcu olun,komünist olun,hristiyan olun ama düşünün,çaba sarfedin,kafa yorun..böyle ot olmayın:) ama bunu içimden dediğim için duymuyolar Kahkaha

kantin köşelerinde boş lakırtılar yapan,kışın kafelerde yazın çimenlerin üstünde,o bahar şenliği benim ,bu bahar şenliği senin gezen ve kendini üniversiteli-çağdaş-modern olarak addeden okumuşlar! ordusu geliyor,haberiniz olsun Gülümseme

kafa yoran,çalışan,kendini geliştiren,bu bozuk düzende ufak da olsa ne yapabilirm diyenlere de selam olsun..

Ne güzel derin bir âh ile yâd etmek SENİ..
Her dem düşünmek,her dem hayal etmek SENİ..
Ne güzel visalinle gülmek,firakınla ağlamak,
Yanmaktan usanmamak,yanarken susamak SENİ...

Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #2 : 24 Mart 2009, 20:56:29 »

çok güzel bir yorum olmuş..ellerinize sağlık...kısac ancak bu şekilde anlatılırdı..dışardan bakınca bende yoruma benzer manzaralar görüyorum istanbulda..

acaba diğer üniversteli arkadaşların yorumları nasıl doğrusu merak ediyorum...

körebe
Aktif Üye
**

αşк мєzнєвι

« Yanıtla #3 : 24 Mart 2009, 23:21:49 »

ben tÅŸk ederim abi..evet diÄŸer arkadaÅŸlardan da yorum bekliyoruz..
hocalar hakkında da yazacağım inş bi ara..

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #4 : 25 Mart 2009, 09:47:36 »

bence durum heeeeç iç açıcı değil

ilim yuvası desen değil
bilim yuvasu desen deÄŸil
en iyi yakıştırma gençlik uyutma merkezleri
üstad Necip fazılın deyimiyle "...komik üniversitesi, hokkabaz profesörü, yalancı ders kitabı..."
laf olsun diye eÄŸitim
ehil olmayanlar topluluÄŸu
 Kararsız Sustum
İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #5 : 25 Mart 2009, 10:07:36 »

körebenin yorumu gerçekten çok güzel olmuş Göz kırpan

ve bu yoruma katılıyorum.
6 ay önce kıbrısa gelmeye niyet ettiğimde herkes ne yapacaksın gece kulübü ve kumarhane dolu dediler. bende insan ne ise her yerde odur diyerek bu sözleri çok tınmadım açıkçası. iyiki de tınmamışım... baktığımız pencere nerede ise o güzellikleri görüyoruz. evet kumarhaneler,gece kulüpleri ve oraların tuzağına düşmüş insanlar bol miktarda var(mış)... mış diyorum çünkü karşılaşmadım elhamdülillah. Yaşı ve bilgi birikimi bizden fazla arkadaşlarımızla zaman geçirmek öyle güzel ki,anlattıkları şeyler bize çok şey katıyor.
bunun yanında kıbrıs halkı dinimiz konusunda malesef çok cahil ama bunun yanında öğrenmeye meraklı insanlar. sadece kıbrıslılar değil türkiyeden gelen arkadaşlarımızdan da bu konuda ihtiyacı olan çok fazla. onlara daha fazlasını ve doğru bilgiyi verebilmek için bizlerde araştırmaya yöneliyoruz..
bunun yanında başımızı çevirdiğimiz manzaralar,boş boş oturan insanlar da yok değil ama üniversite ortamının kattığı artıları görmek daha umut verici.

üniversite ortamlarında yapacak çok işimiz var arkadaşlar. kötü noktalara sadece düzeltebilmek için takılmalıyız... Göz kırpan o ailesinden uzakta her güzelliği! yapmaktan yana olan arkadaşlarımız için bol bol dua ediyoruz ve sizlerden de dua bekliyoruz Göz kırpan
ÅŸefkatperver
Aktif Üye
*

Bir Şefkat Kahramanı

« Yanıtla #6 : 25 Mart 2009, 12:07:35 »

Öncelikle üniversiteyi insanın gözünde büyütüp sınırsız özgürlüğe haiz bir yer olarak düşünen saflık etmiş olur.
Hakkında konuşmak bir gereklilik arzetmiyor bile.Şunları diyebiliriz sadece yeni adımını atmış yada atacak olan kişilere:
Üniversite amaç değil araçtır.Liseyle arasındaki farklar sanıldığı kadar fazla değildir.İmtiyazlar daha geniş,olanaklar biraz daha fazladır.Fakat unutulmasın ki üniversite de nihayetinde bir okuldur ve sadece size bazı kapıları aralar.Ardına kadar açıp yol almak size bakar.

Yok ben kapağı attım,artık volta atarım diyenler üstteki -Allaf affetsin- ot tanımından kurtulamazlar.Ki etrafta fazlaca varlar.Ortama gelince bu durum da biraz kişinin elinde şekillenir.Farklı bir sınıf olarak üniversiteye başlamış ve aynı farkla bitirmiştik.Ona rağmen uyum sağlayabilirseniz ortamı değiştirmek de sizin elinizdedir.
körebe
Aktif Üye
**

αşк мєzнєвι

« Yanıtla #7 : 25 Mart 2009, 21:07:59 »

şefkatperver kardeş,bilmiyorum bu yorumunuzdan kendime bi pay çıkarmalımıyım? yazdığım yorum doğrultusunda

ÅŸefkatperver
Aktif Üye
*

Bir Şefkat Kahramanı

« Yanıtla #8 : 26 Mart 2009, 12:22:36 »

Herkes kendisi ve okuyanların pay çıkartması adına yazıyor birşeyler bu platforma.

Fakat salt siz adına yada size ithafen birşey yazmadım,yani kimseyi kastetmedim.Hangi cümle yada cümleler sizi böyle düşünmeye sevk etti..şaşırdım açıkçası.
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 27 Mart 2009, 17:08:42 »

şefkatperver kardeşim "üniversiteyi gözümüzde büyütmeme" konuusnda haklısınız. Yemeden içmeden üniversite sınavına hazırlanıyoruz sonuç ne,ya da bu kadar çalışmanın sonucu bu mu diyor insan. ama şu da kaçınılmaz bi gerçekki diğer arkadaşlarımızn da dediği gibi üniversitede ilerlemek ya da gerilemek herkesin kendi elinde Göz kırpan
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #10 : 29 Mart 2009, 02:31:46 »

Ortam, Yane(i) ortamsızlık!
Üniversite..
Çok şey kattı..
Ve çok şey götürdü benden..

Anlatsam...
Uzun uzun.. Okunabilir puntolarda..
Biraz süslesem.. Şöyle herkesin kendini bir an silkeceği süslü cümleler kursam...
Hissederek yazsam...
Ne olacak...
Hiç...
Bir anlık belki içiniz titreyecek, en fazla birkaç gün biraz çekidüzen..
Sonra saldım çayıra, mevlam gayıra...

Biz üniversitede kendi ayaklarımız üzerinde durmayı öğrendik..
"ben" olmayı ve kendimizi bir "halt" sanmayı öğrendik..
İş hiçlikteydi, biz var olmanın ve varlığımızı ispat etmenin derdine düştük..
Ve ne mi oldu, kendimizden başka hiç bir şeye kulak asmaz, nasihatten nefret eden, tecrübeleri hafife alan, ana-baba tavsiyesine kulak asmaz bir nesil olduk..
Büyük adam olduk ya, üniversiteliyiz ya..
Biz biliriz..
Artık çocuk değiliz..

Şimdi anlatsam size, ortamı ya da ortamsızlığı..
Ne olacak, hiç!
Sizler ve ben, acizler topluluğu (istisnalar elbet vardır) herkese kulaklarımızı tıkayacak, Amerikayı yüzüncü keşfe çıkacağız.
BoÅŸversenize..
Madem üniversiteli olduk,en iyi biz biliriz,  yaÅŸayın görün..
Alıntı
Herkes kendisi ve okuyanların pay çıkartması adına yazıyor birşeyler bu platforma.

Bize artık nasihat, tavsiye, tecrübe kar etmez..
Sustum

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 30 Nisan 2010, 23:23:48 »

Üniversite deyince bişeyler kopup gidiyo içimden... üzülüyorum,umutsuzluğa düşüyorum ama ne fayda... yapılması gereken bunların tam tersini hissedebilmek,dimdik durabilmek ayakta...

üniversiteye hazırlanan arkadaşlara acizane tavsiyem kimliğimi buldum,benim kişiliğim tamam diyen arkadaşarın dahi bir kez daha kendini kontrol etmesi ve emin olması gerekiyor. Eğer kaybolmak istemiyorsanız kimliğinizdekileri inkar etmeden,onları korumaya yeminli gelin arkadaşlar (anne,baba,il,ilçe,DİN...) hepsi buna dahil...!!!
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 25 Haziran 2010, 17:26:27 »

Üniversite kocaman bir HİÇ ...

Bunun için mi çalışmışım kazanmak için elimden geleni yapmışım.. Okuduğum bölümün hakkını verecek bir ilim öğretilmiyor.. Haksızlık desen almış başını gidiyor.. Kimse bana İLAHİYATÇI demesin !... Ben İlahi Hayat adına HİÇBİRŞEY öğrenemedim !....

Suç bende değil eğitimin böyle olmasına sebep olan SİSTEMDE...

Canım acıyor, bulunmak istediğim yerde bulunamadığım için !....

R-a-v-z-a
Aktif Üye
**

"İlahi! amacım sensin ve isteğim senin rızandır"

« Yanıtla #13 : 25 Haziran 2010, 17:33:06 »

Her yerde bu böyle ...şöyle rahat bıraksalar ...görevlerini hakiki bir ÅŸekilde yerine getirseler  yok illa kendilerini gösterecekler Allaha havale ediyorum hepsini..
Yamuk bakmak..
Gülünç bi dünyada kapana kısılmış, oldukça trajik bi figür..
Emektar
Aktif Üye

''Bir gün bir kafes kuş aramaya çıkar'' ~ F. Kafka

« Yanıtla #14 : 25 Haziran 2010, 18:08:13 »

maLesef hakLısın tebessümcüm..

geçenLerde bir sohbet esnasında şahit oLduğum bir soru ziyadesiyLe üzdü beni..aynen şöyLeydi..iLahiyatta okuyan bir arkadaşıma yöneLtiLen soru: ''İlahi kısmından mısın yoksa yat kısmından mısın'' bu nasıL bir yakLaşımdır yahu..
işin iç burkucu kısmı ise ona orada çıkışamadım..sen ne diyorsun, bak orada şöyLe iyi öğrenciLer yetişiyor, böyLe hayırLı işLere vesiLe oLunuyor, dinimiz yaşıyor ve yaşatıLıyor..diyemedim..kimi kandırıcamki..

üLkemizin dini temsiLciLeri orada yetiştiriLiyor..korkum şu ki; deforme oLmuş bir kurumdan çıkacak oLan eLeman, insanLarı hatta bırakın insanLarı kendisini nasıL kurtaracak..

ne diyeLim..Rabbim saLih niyetLi kardeşLerimize sabır ve göz yumma gücü versin; bir an önce kendimize geLmeyi nasip etsin..

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #15 : 25 Haziran 2010, 18:19:43 »

Amin ,Amin Yorgunella...

Kuran-ı Kerim hocası bugün hayatımın şokunu yaşattı bana.. Hocam Kuran-ı Kerimi soğutuyorsunuz bize niye bukadar çok haksızlık yapıyorsunuz dediğimde "Soğuyun ne olacak" demesi ben sizi bilerek bırakıyorum vs vs gibi saçma sapan şeyler söylemesi ne bir ilahiyatçıya yakışıyordu nede biz hafıza !...

Utandım !.. Canım acıdı... Böyle olmamalıydı. ben mezun olduğumda ne anlatacağım !... Kuran hocasının yaptığı gibi mi yapacağım !

Allahım sen Koru.. Ben adaletsizlikten uzak eyle.. Hep hak üzere olmamaı nasip eyle...

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  üniverste ortamından (yane ortamsızlığından) bahsetsek.......... « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: