Üniversitelere "mezarcılık" bölümü

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 13:05:25
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  Üniversitelere "mezarcılık" bölümü 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Üniversitelere "mezarcılık" bölümü  (Okunma Sayısı 1393 defa)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 22 Eylül 2010, 22:36:28 »

Erzincan Üniversitesinde mezarlık yönetimi bölümü açılması için karar alındığı bildirildi.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'de işsizliğin her geçen gün daha arttığını bu sebeple yeni iş kollarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Şehirlerin gelişim sürecini engelleyen ve korku mekanları olarak görülen mezarlıkların gençler için yeni bir iş kapısı olabileceğini belirten Prof. Dr. Büyükkasap 'Şimdiye kadar yerel yönetimler tarafından organize edilen cenaze ve mezarlık yönetiminin AB uyum yasaları çerçevesinde ele alınarak özel sektör tarafından yönetilmesi gündemde' dedi.

Bu yöndeki girişimler sonucu Erzincan Üniversitesi olarak harekete geçtiklerini bildiren Prof. Dr. Erdoğan bu sürece katkıda bulunmak için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Kurulacak bölümde eğitim alan öğrenciler matem psikolojisinden anatomiye kadar birçok dalda eğitime tabii tutulacağını anlatan Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap 'Yurt genelinde hiçbir üniversitede böyle bir bölüm bulunmuyor' diye konuştu.

Prof. Dr. Erdoğan insan kaynakları uzmanlarının önerileri doğrultusunda AB'ye uyum çerçevesinde önümüzdeki 20-30 yıl içinde geçerli olacak meslekleri belirlediklerini sözlerine ekledi.

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2010, 22:58:15 »

eğer böyle bir bölüm açılırsa gerçekten çok ilginç olur... matem psikolojisi felan,okumak isterdim Gülümseme

^^^VFA^^^
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2010, 18:27:53 »

Gerçekten ilginç. gerçi bizim ülkemizde mezarcı diye tabir edilen meslekler var mesela ; Arkeologlar, Jeoloji Mühendisleri ( Kısmi ) , Defineciler....
mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2010, 19:37:02 »

Bugünkü aklım olsa bir daha üniversite okur muyum acaba? Gülümseme

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
ülkü
Aktif Üye
*

« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2010, 12:01:26 »

Bizim aileye göre bölüm  Gülümseme

^^^VFA^^^
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2010, 17:19:08 »

Kesinlikle tekrar üniversite okurum ama daha doğru bir karar vererek
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  Üniversitelere "mezarcılık" bölümü « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: