Üniversitelerde yatay geçiş yöntemi

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 13:05:05
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  Üniversitelerde yatay geçiÅŸ yöntemi 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Üniversitelerde yatay geçiÅŸ yöntemi  (Okunma Sayısı 479 defa)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 29 Haziran 2009, 13:12:22 »

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, 21 Ekim 1982 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 10. maddesi değiştirildi.
Yönetmelik değişikliği ile aynı üniversite içinde fakülte, yüksekokul ve bölümler arasındaki yatay geçişlere ilişkin kurallar, bu yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde, ''üniversitelerin senatolarınca'' belirlenecek. Ancak, ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavla yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencinin yerleştirmede esas alınan merkezi sınav puanının, yatay geçiş yapmak istediği programla ilgili olarak, merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla yurt içindeki üniversitelerde kayıt yaptıran en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması şart olacak.

Aynı üniversite içinde fakülte, yüksekokul ve bölümler arasındaki yatay geçişler, daha önce ''üniversite yönetim kurullarınca belirlenen esaslar çerçevesinde'' düzenleniyordu.

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2010, 23:13:24 »

şahsen bu yöntemi kullandım Masum

3 dönem yakın doğu üniversitesinde okuduktan sonra 4.dönemde trakya üniversitesine geçiş yaptım. Kimi konuda elhamdülillah rahatladım ama tabi artılar eksiler her zaman mevcut Kararsız

ortalamanın en az 3.00 olması her zaman avantaj. Yurt dışından Türkiyeye geçmek için 3.40 üstü garanti olur. Yurt içi geçişlerde Türkiyedeki üniversitelerin çoğunda çan eğrisi,hafifletilmiş çan vs gibi puanlama olduğu için öğreciler 60-70 gibi notlarla A ve B düşürebiliyor ve bu da ortalamaları yükseltiyor..

düşünen arkadaşların Allah yardımcısı olsun.
Abdurrahman Selman
dili faldır aşkın, ey taş
Aktif Üye

dili faldır aşkın, ey taş

« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2010, 12:53:24 »

Ben de bu güzel olanaktan yararlananlardanım. Ne demeli: Allah razı olsun YÖK'den.  Kahkaha
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  Üniversitelerde yatay geçiÅŸ yöntemi « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: