Tecrübeli Üniversiteliler!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 13:02:56
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  Tecrübeli Üniversiteliler! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Tecrübeli Üniversiteliler!  (Okunma Sayısı 649 defa)
galesizz
Aktif Üye
*

malda yalan mülkde yalan var birazda sen oyalan!

« : 18 Eylül 2008, 17:58:27 »

bize anlatacağınız tecrübelerini buraya yazarmısınız?
mesela nöbetcilik,ütü yapmak ........

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2008, 18:11:23 »

Öncelikle Şunu sakın unutma:
"Nerede karşılıklı
Sevgi ve Saygı varsa
Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır."

nöbetçiliğini sakın aksatma
sabah namazına her gün nöbetçi kaldırsın ve kaldırmayanlara ciddi yaptırımlar uygulayın
....
daha çoook var onları da yaşayarak öğren yok öyle bedava Sırıtan

a.b_yasar
Aktif Üye
*

« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2008, 00:08:50 »

Her zaman güzel yememk yapma. bazen de tuzunu atmayıver. ( bilerek  mi atmazsın bilmeyerek mi onu bilemem Gülümseme sonra aşçı başı olursun mühendis olacam derken one göre  Gülümseme
galesizz
Aktif Üye
*

« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2008, 18:03:01 »

sizden öğrensek olmamı erkan abi?  Göz kırpan

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2008, 02:47:26 »

bir nasihat daha o zaman
kayseride iken bir abi tavsiye etti sadece senin için değil herkes için önemli
konu cömertlik
Üç türlü cömertlik var
1) Ten cömertliği
2) Mal cömertliği
3) Can Cömertliği

Sen de evde arkadaşlarına karşı özellikle ten ve mal cömertliğinde bulunabilirsin, can cömertliği daha ileri bir safha
sen mesela arkadaşının bulaşığını yıkayarak nöbetini yaparak vs.... ten cömertliğinde bulunabilirsin.
Durumu iyi olmayan arkadaşlarınla bursunu vs. paylaşarak da mal cömertliğinde bulunabiirsin.

galesizz
Aktif Üye
*

« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2008, 15:00:16 »

can cömertdiğide can vermek oluyor heralde

binti_İslam
Bir garip kul iÅŸte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2008, 13:27:01 »

Üniversitede eğer öğrenci evinde kalıyorsanız gerçekten çok şey öğreniyorsunuz..düşünsenize evde kendi kanımızdan olan kardeşlerimizle bile farklı özelliklerimiz,tartışmalarımız oluyor ki daha önceden hiç tanımadığınız kişilerle aynı evi paylaşıyorsunuz..tabi zor yanları da oluyor ama erkan kardeşin dediği gibi karşılıklı sevgi,muhabbet,saygı ve itimat varsa çözülemeyecek hiçbirşey yok..ama bu sevgi ve muhabbetin de suistimal edilmemesi lazım..bu nöbet meselesi gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konu çünkü nöbet aksatıldığı zaman kul hakkı oluyor..şimdilik aklıma gelen ufak bi tavsiye: akşam bulaşığını asla yarınki nöbetçiye bırakma derim.. Gülümseme
zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2008, 00:54:49 »

Ã¶ncelikle üniveristede okuyan kardeslerimin evde kalmasını tavsiye ederim. yurtta kalmadığım için o konuda yorum yapamayacaÄŸm.evde olmak insana bazı tecrübeleri kazandırıyor, anlayabilenler için belkide bir berzah, geçmiÅŸ hayatı ve üni hayatından sonrası için iyi bir temel atma imkanı sunabilir. çok deÄŸerli bir hocamın bir sözünü hiç unutmam, üniversite hayatını çalışıp gayret ederek gerek okulda gerekse vakıf faaliyetlerinde vs. çalışkan olanlar bütün ömrü boyunca çalışkan ve baÅŸarılı olur. aksini yapıp tekdüze tembel bir ögrencilik dönemi geçirilirse kalan ömrüde ona benzer ÅŸekilde geçer. evde olmanın avantajlarını bi kaç madde ile sıralamak istersem yemek hususu her ne kadar ilk zamanlar sıkıntı olsada ilerleyen aylarda iyi bi aşçı olursunuz. daha iktisatlı yaÅŸamayı öğrenirsiniz. nöbetçilik konusuna dikkat edilince muhabbetin tadı baska oluyor.ama muhakkak istemeyerekte olsa evde kul hakkı geçebilr arkadasların birbirlerine bunun için bagışlanma yolu seçilerek sorunsuz günler yasayabilirsiniz. bir diÄŸer husus ise misafirperverliÄŸin en üst düzeyde tutulması iyi olur çünkü her an evinize dünyanın her hangi bir ülkesinden öğrenci arkadasınız gelebilir ki baska bi ülkenin insanıyla muhabbet edebilmek insana gerçekten yüzlerce kitap okuyarak elde edilebilecek tecrübeyi bir kaç saatte kazandırabilir selam ve dua ile..
yilmazx
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 26 Ekim 2008, 01:09:43 »

elimi kolumu sallaya sallaya üniversiteden mezun oldum
o sıralar hep entel dantel sayılacak kitaplar okurdum
halbuki daha çok kaynak okusam daha çok arapça ve bilgisayar öğrenmeye çalışsam şimdi çok farklı olabilirdim
elhamdulillah halen birşeyler öğreniyor ve öğretiyorum
ama bazı fırsatlar kaçtı gibi gibi
binti_İslam
Bir garip kul iÅŸte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 22 Haziran 2009, 10:29:04 »

Üniversite dediğimiz şey de geçiyor bi şekilde..önemli olan dolu dolu geçirebilmek.. Geçen 3 seneye bi bakıyorum da bazen bir tebessüm bazen bi hüzün bırakmış ardında...
Bize büyüklerimiz üniversiteye başladığımdan beri bugünlerinizin kıymetini bilin iyi değerlendirin ilerde bulamazsınız... derler..
Ben de daha bitirmeden demeye başladım yeni başlayanlara.. Gülümseme
Gerçekten de en verimli ÅŸekilde sosyal-kültürel-manevi her türlü  kendinizi ÅŸarj edin..İlerde bu ÅŸarj ettiklerimizi kullanacağız inÅŸallah..
Sona yaklaştıkça bitirme psikolojisine giriyor insan..
Öğrencilik güzel şey ya..bitirmeden kıymetini bilelim..
Daha çok şey yazabilirim ama şimdilik bunları söylemek geldi içimden..
osmansahin
..::Osman Åžahin::..
Aktif Üye
**

İlla Edep İlla Edep....

« Yanıtla #10 : 18 Mart 2011, 03:40:46 »

Alıntı
Üniversite dediğimiz şey de geçiyor bi şekilde..önemli olan dolu dolu geçirebilmek.. Geçen 3 seneye bi bakıyorum da bazen bir tebessüm bazen bi hüzün bırakmış ardında...
Bize büyüklerimiz üniversiteye başladığımdan beri bugünlerinizin kıymetini bilin iyi değerlendirin ilerde bulamazsınız... derler..
Ben de daha bitirmeden demeye başladım yeni başlayanlara.. Gülümseme
Gerçekten de en verimli ÅŸekilde sosyal-kültürel-manevi her türlü  kendinizi ÅŸarj edin..İlerde bu ÅŸarj ettiklerimizi kullanacağız inÅŸallah..
Sona yaklaştıkça bitirme psikolojisine giriyor insan..
Öğrencilik güzel şey ya..bitirmeden kıymetini bilelim..

tamamen katılıyotum size. ben sindire sindire okuduğum için bitirme moduna geç girdim Gülümseme) iyikide oyle yapmışım..

Benim okuyan arkadaÅŸlara tavsiyeleirim:
1) bikere kesin bi cemaatle bağlantılı olun ya yurtlarında ya evlerinde kalın bağımsız kesinlikle olmayın
2) bölümünüzle alakalı bir işte çalışın kesinlikle son 2 senenizde ve ücret talep etmeden yapın bunu. çunku okulunuz bitince herkes sizi rakip görürü ve fazla bilgi vermek istemez ama öğrenciyken çömez olarak bakarlar fazla takmazlar ne sorsanz anlatırlar Gülümseme (benm yaptıklarıın en iyisi buydu sanırım)
3) hatice hanımın da dedği gibi kesinlikle zamnalarınızın kıymetini biln ve unutmayınki o ortamda ki arkadaşlık birdaha bulunmaz ve ömrünüz boyunc abelki de o samimiyette arkadaş edinemezsiniz. çunku herşeyinizi paylaşıyorsunuz.
4)kesinlikle ama kesinlikle bölümünüzde akademisyen olacakmış gbi düşünüp o şekilde çalışın . olmazsanız da olmayın gene ama okurken o yönde çalışın.
ÅŸimdilik bu kadr konuÅŸma olsa sabaha kadar susmam ama...Gülümseme o yıllarımı anlatırken bile huzur buluyorum ya:) yurdun evlerinin eÅŸyalarını taşırdık o bile ayrı  bir huzur verirdi keyifle yapardık Gülümseme Allah cümlesine o guzel ortamları yaÅŸamayı nasip etsin inÅŸaallah...
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  Tecrübeli Üniversiteliler! « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: