AÖF Ögretim Süreleri

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 12:56:49
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  AÖF Ögretim Süreleri 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: AÖF Ögretim Süreleri  (Okunma Sayısı 240 defa)
ülkü
Aktif Üye
*

« : 24 Aralık 2008, 01:42:49 »

2547 sayılı Yasanın değişik 44. maddesi; "Açıköğretim öğrencileri, öğrencilik haklarından yararlanmamak kaydı ile bu sürelerle kısıtlı değildirler." hükmünü getirmiştir. Buna göre İktisat, İşletme Fakültesi ile Açıköğretim Fakültesi lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, kayıt yaptırdıkları yıldan başlamak üzere yedi yıl, Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programı öğrencileri dört yıl süreyle öğrencilik haklarından yararlanabilirler. Bu süreler içinde kaydını yeniletmediği için öğrencilik haklarından yararlanamayan öğrenciler bu hakkı kullanmış sayılırlar.

Bu sürelerin bitiminden sonra, öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini tamamladıkları takdirde sınavlara katılarak öğretimlerini sürdürebilmekte ancak, öğrencilik haklarından yararlanmaları mümkün olmamaktadır.

Ancak, kurumlarla yapılan protokollere dayalı olarak yürütülmekte olan, (Adalet, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma, Kara Kuvvetleri ve Polis) Meslek Eğitimi Ön Lisans Programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin, programa devam hakları, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri kaydıyla 4 yıldır. Bu süre sonunda başarısız olan öğrencinin kaydı silinir ve fakülteyle ilişiği kesilir.

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Üniversite Hayatı  |  AÖF Ögretim Süreleri « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: