"Para Uğruna İslam’ı Kullandılar" ..!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Şubat 2012, 09:07:38
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Türkiye'den Haberler  |  "Para Uğruna İslam’ı Kullandılar" ..! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: "Para Uğruna İslam’ı Kullandılar" ..!  (Okunma Sayısı 492 defa)
кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« : 21 Ağustos 2010, 10:43:26 »

Yazar Emine Şenlikoğlu, tesettür firmalarına çattı:“Tesettür kalmadı. Para uğruna vurdular İslam’ı, Allah’a nasıl hesap verecekler. Dandik örtünme tesettür değildir.”

İslami kesimin sivri dilli kadın yazarı Emine Şenlikoğlu tesettür firmalarını yerden yere vurdu: “Para kazanmak uğruna tesettürle vurdular İslam’ı. İslami tesettür diye bir şey kalmadı. Dandik dandik örtünüyorlar. Daracık giyiniyorlar. Allah’a nasıl hesap verecekler”

Guatr ameliyatı geçirdikten sonra 1.5 yıl Belçika’da tedavi gören ve romanları için araştırmalar yapan İslami kesimin sivri dilli kadın yazarı Emine Şenlikoğlu, Türkiye’ye döner dönmez Habertürk Gazetesi’ne konuştu. Şenlikoğlu’nun eleştiri oklarından bu kez tesettür firmaları nasibini aldı.

‘MADEM ÖYLE KAPANMA’

Çarşaf giyen 57 yaşındaki Şenlikoğlu, “Bir dönem Müslüman kesim tarafından da hakarete uğradım. Televizyona çarşafımla çıkmamı yadırgadılar. Çarşaf nedeniyle görüntüm bozukmuş. Oysa şu an İslami tesettür diye bir şey kalmadı, mahvettiler. Dandik dandik örtünürlerse bu tesettür değildir” diye konuştu. Şenlikoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “O kadar daracık giyinen tesettürlüler var ki. Dar giyeceksen başını kapatma, tümvücut hatların ortada. ‘Ne yapalım bulamıyoruz’ diyorlar.Mağaza sahipleri Allah’a nasıl hesap verecek. Para kazanmak uğruna, tesettürle vurdular İslam’ı. Demek ki tesettüre girenler de bozulmaya hazırmış. Yüzünde bir kilo boya, daracık bir kıyafet, üstünde dize kadar tunik. Zaten tesettür değil ki onunkisi. ‘Mecburmu bırakıyorlar seni’ diye soruyorum. Kimisi ‘Ben daha yeni kapandım’ diyor,mahcup oluyorum. Kimisi ‘Bu da tesettür’ diyor. İslam’da çarşaf şart değil, ancak giysin bol olacak, hatları belli etmeyecek.”

Tesettür yani örtünme ile ilgili en önemli ayet Kur’an’ın 24. Sırasında yer alan NÛR Suresi 31. ayetidir.

‘’ Mümin Kadınlara da söyle:

** Bakışlarını yere indirsinler, /Hain bakışlardan sakınıp, zerafetlerini koruyarak önlerine baksınlar

** Irzlarını/ eteklerini korusunlar/ Namus ve iffetlerini korusunlar, bellerine sahip olsunlar

** Süslerini/zinetlerini, görünen kısımlar müstesna açmasınlar. /Kendiliğinden görünenler dışında zinetlerini açmasınlar/Örtünme zarureti olmayan ve görünen kısımlar hariç, cezbedici yerlerini ve güzelliklerini teşhir etmesinler

** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. / Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler

** Süslerini şu kişilerden başkalarına göstermesinler:

.......... Kocaları

...........Yahut babaları,

............Yahut kocalarının babaları

............Yahut oğulları

............Yahut kocalarının oğulları

............Yahut kardeşleri

............Yahut kardeşlerinin oğulları

............Yahut kendi kadınları

............Yahut ellerinin altında bulunanlar

............Yahut kadına ihtiyaç duymaz olmuş erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar

............Yahut kadınların mahrem yerlerini anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar

** Süslerinden gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. / Gizlemekte oldukları güzelliklerini, takıları anlaşılsın diye ayaklarını yere vurarak erkekleri tahrik etmesinler

Ey müminler, hepiniz topluca Allah’a tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz ‘’

Ve örtünme konusundaki ikinci önemli ayet: Kur’an’ın 33. Sırasındaki Ahzâb Suresi 59.ayetidir. Bu ayette de farklı açıklamalar yukarıdaki uygulamadaki gibi gösterilmiştir.

‘’ Ey Peygamber ! Eşlerine,kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle

** Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

** Tanınıp incinmemeleri için bu çok daha uygun bir yoldur. / Bu onların tanınmalarına ve tanınıp eza edilmemelerine en elverişli olandır. / Bu tür örtünme onların, vakar ve heybetleri ile hür kadınlar olarak tanınıp, kendilerine hüemet edilmesine; sarkıntılık yapılmamasına, incitilmemelerine en uygun bir örtünmedir.

** Allah Gafûr ve Rahim’ dir. ‘’

Ve sonuncu ayet. ‘4. Sure olan Nur Suresi 61 ayeti:

‘’ Artık nikah arzuları kalmamış, hayızdan ve evlattan kesilen kadınların. Süslerini göstermek ortalıkta dolaşmamaları şartıyla örtülerini bırakmalarında kendileri için bir günah yoktur. Ama saakınmak için titiz davranmaları, onlar için daha hayırlıdır. Allah her şeyi işitir, her şeyi bilir. ‘’

Yukarıda görüldüğü gibi ilk ayette baş örtüsünden bahsediliyor ama baş örtüsü ile kadınların kapanıp örtünmesi zorunlu olan uzuvlarının baş ve saçlar mı yoksa baş örtüsünün sarkıtılan uçlarının gerdanı mı örtmesi konusunda yorum ve anlama farklılıkları söz konusu.

İkinci ayette ise baş örtüsünün bahsi geçmiyor. Evden dışarı çıkıştaki kıyafetten söz ediliyor. Bu ayetteki farklı yorumlanan bir kelime var: CİLBAB. Bu kelime genel anlamıyla elbise olarak da yorumlanıyor. Çarşaf benzeri belki de o zamana özel dışarıda giyilen bir giysi olarak da.

"Cehennemliklerden kendilerini dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: Biri sığır kuyrukları gibi kırbaçlarla (coplarla) insanları döven bir topluluk. Diğeri giyinmiş oldukları halde çıplak görünen (örtülü çıplak) ve öteki kadınları kendileri gibi giyinmeye zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibi şu kadar uzak mesâfeden hissedilen kokusunu bile alamazlar." (Müslim Cennet 52 53 h. no: 2857 Libâs 125 hadis no: 2128

aseman
Aktif Üye
**

ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek..

« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2010, 11:06:28 »

Kapitalizmin nesnesi değil, İslam'ın öznesi olacağız!”,

Derya
Aktif Üye

Lüzumsuz işlerle uğraşan lüzumlu şeyleri kaçırır.

« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2010, 11:23:55 »

http://www.dailymotion.com/video/x50w28_universiteli-kadnlar-dernei-toplant_news

aklıma bu yazıyı okuyunca bu video geldi nedense...

O küçük kız her zaman neşeli şarkılar söylüyor...
кσηуαℓєє
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2010, 11:26:48 »

Derya Hanım Terbiyemi Bozmayım Ben  Göz kırpan  Yarıda Kestim Teşekkürler  Masum  Masum

Derya
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2010, 11:31:55 »

bence izleyin hemşerim..sonuna kadar..sabırla..
herkes bizle uğraşırken biz de bizle uğraşmayalım derim ben..
bilmiyorum yanlışmıyım.. Göz kırpan

кσηуαℓєє
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2010, 11:44:35 »

Memleketin Dini Yönden Durumu İçler Acısı Hele Şu Sıcak Günlerde Sokağa,Çarşıya Çıkan Bayanların Durumu ..
Biz Kendi Kardeşlerimizi Uyarmıyacazda Kim Uyaracak Söylermisiniz ?
Vermiş Olduğunuz Linkdeki Video'da Kuranda Geçmiyor-muş Güya .. Soracaksın O Rezil Rüsva Kadına Kaç Kere Kuran Meal'ini Okudun Diye ..!
Biride İ.H.L liselerinden Öğrencileri Alıp Normal liseye Veriyormuş + Bursla Birlikte ..

Görüyormusnuz Laikliği? Görüyormusunuz Çağdaşlaşmayı? Görüyormusunuz Medeniyeti?

Bu Beyinler Yaşadıkça Her Türlü Saldırıya Maruz Kalmaya Mahkumdur Müslümanlar ..
Dikkatinizi Çekerim Bide Bunlar Torpille Okul Okuyanlardan ..

Benim Ağırıma Giden Şey Şudur; Madem Örtünüyorsun Neden Oranı Buranı Açıyorsun be Kadın ? Madem Açacaktın Neden Örtünüyorsun ? Bu AHMAKLIKDAN BAŞKA NEDİR SÖYLEYİN BAANA ?

Birşey Daha Var; Tamam Üniversitede İslama Yavaş Yavaş Alışmak İçin Şal vb Şeyler Takan Bir Sürü Arkadaşlarımız Var , Bunlara Sözümüz Yok ..

^^^VFA^^^
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : 21 Ağustos 2010, 13:19:01 »

Bu sabah aynı haberi bende okudum ve paylaşmak istemiştim sonradan vazgeçtim yanlış anlaşımlara neden olmaması için.
 Bence buradan anlayacağımız çok uç noktalarda olanlardır diyorum. Tabi ki herkes bizimle uğraşırken bizler de birbirimizin yanlışlarını düzeltmek için uğraşacağız ama kırmadan incitmeden....
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 21 Ağustos 2010, 13:30:32 »

Yazıyı okudum ve emine şenlikoğlunu ayakta alkışlıyorum..

Videoyu izledim şaşırmadım içindekilere.. Herkes kimin ne düşündüğünü çok iyi biliyor ama bizim akılsız müslümanlar kime nasıl yaklaşmasını ve dinini nasıl yaşamasını bilmiyor.. Bizler bu kadar pasif olursak onlarda böyle konuşur işte..

Derya
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 21 Ağustos 2010, 14:19:38 »

bir de işin şu tarafı var ki çoğu genç aile baskısından ötürü kapalı..ve tabi bilinç olmayınca çarşıda pazarda o içler acısı dediğiniz durumlar ortaya çıkıyor.
okumak,anlamak,yaşamak
işte bu eksik biz de

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 21 Ağustos 2010, 14:26:35 »

Kesinlikle derya abla..

Herşey zoraki başlıyor aslında..yada gelenekselleşmiş biizm dinimiz.. Neyi niçin yaptığımız anlatılmıyor sadece yapacaksın yoksa "allah yakar" deniliyor zihnimizin en kapmaya hazır halinde.. Ve sonrasında işte bunlar çıkıyor ortaya  Kararsız

Derya
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 21 Ağustos 2010, 14:33:05 »

önce cehennemi , günahı öğretiyoruz çocuklarımıza
sonra da dinimizi sevdirmeye uğraşıyoruz.
bir de dış etkenler çok cazip.
medya , internet,aile yaşantıları dinimize aykırı insanlarla arkadaş ortamları...
kor elimiz de yani..

mstf
Gam değildir gide dünya kala din;. Gam odur ki; kala dünya gide din
Aktif Üye
*

« Yanıtla #11 : 21 Ağustos 2010, 16:24:40 »

Çarşaf giyen 57 yaşındakiŞenlikoğlu, “Bir dönem Müslüman kesim tarafından da hakarete uğradım.Televizyona çarşafımla çıkmamı yadırgadılar. Çarşaf nedeniyle görüntümbozukmuş. Oysa şu an İslami tesettür diye bir şey kalmadı, mahvettiler.Dandik dandik örtünürlerse bu tesettür değildir”

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/default.aspx?i=11330&y=HakanAlbayrak Hakan Albayrak'ın Tv lerle alakalı cok güzel bir eleştirisi...

"Para kazanmak uğruna, tesettürle vurdular İslam’ı. " Bu söz bana başka bir sözü hatırlattı...

Gam değildir gide dünya kala din/ Gam o dur ki kala dünya gide din...

Aslında sorun müslümanlığımızda merhum Akif'in deyimiyle :

[BLOCKQUOTE]Müslümanlık nerde, bizden geçmiş insanlık bile... [/BLOCKQUOTE]
[BLOCKQUOTE]Âlem aldatmaksa maksat, aldanan yok, nâfile! [/BLOCKQUOTE]
[BLOCKQUOTE]Kaç hakikî Müslüman gördümse: Hep makberdedir; [/BLOCKQUOTE]
[BLOCKQUOTE]Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir! 

Bu ülkede namuslu insanlar namussuz insanlar kadar cesur olsa belki bunlar başımıza gelmiyecek.Bir şeyler elde etmek için hep kendimizden ödün veriyoruz ve bu bizi giderek müslümanlığımızdan uzaklaştırıyor...Bir de namus anlam olarak "iffet" li olmak gibi anlaşılsa da "Bir toplum içindeki ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık" olarak ta anlamı vardır-bkz:Tdk sözlük-.

http://www.darulhikme.org.tr/default.asp?sf=yazar&haberid=598&ktg=18  Serdar Demirel'in tavizci müslümanları anlattığı çok güzel bir yazı...

Tabii bir de
dindar kesim tarafından o giyim firmaları ne kadar rabet görüyor, o firmayı boykota kalkışsan kaç müslüman yanında durur.Boykotta istikrar ne kadar sürer? Firma %50 indirim var deyince, elbiseyi ucuza kapatma anlayışı tekrardan bulur mu?

Tesettürle alakalı bir hadisin açıklamasını yapıyor Ebubekir Sifil hocanın bir yazısı da.... http://www.milligazete.com.tr/makale/bir-hadis-173586.htm

^^^VFA^^^
Aktif Üye
**

« Yanıtla #12 : 21 Ağustos 2010, 19:03:12 »

israilin FİLİSTİN'e karşı yoğun ateş açtığı günlerde tüm TÜRKİYE de güya boykot yapılıyordu israil ürünleri. Bizim yapmadığımızı israilli yaptı ve bizim müslümanlığımızı denediler TÜRKİYE de nasıl mı? Adidas denilen firma yuoğun ateşlerin olduğu haftasonu için özel bir kampanya yaptı %50 indirim yapılacakmış bizim MÜSLÜMAN TÜRK milletimiz ne yaptı haftasonu olduğunda mağazaların önünde kuyruk oluşturdular kendilerine hayvanca muamelenin yapıldığının farkına varmadan o mağazadan birşeyler almak için mağazanın önünde beklediler görevliler mağazanın kapılarını kapattı içeriden birkaç kişi çıktığında mağaza görevlilerinin kontrolünde içeriye dışarıda kuyruk oluşturmuş FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİNE KURŞUN SIKMAK İÇİN BEKLEYEN MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİ teker teker içeri aldılar. BİZ BÖYLE MÜSLÜMANIZ ONUN İÇİN MÜSLÜMAN GENÇ KIZLARIN DA O ŞEKİLDE TESETTÜRLÜ GİYİM TARZINI BENİMSEMELERİ NORMAL
Heredot Cevdet
Babacan
Aktif Üye
*

« Yanıtla #13 : 24 Ağustos 2010, 13:53:00 »

Konuyla ilgili bir yazı için tıklayın:
http://www.hayatname.com/forum/kulturumuz_kimligimiz/gercek_tesettur-t13754.0.html

"." kadar menfaat için "," kadar eğilme...
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Türkiye'den Haberler  |  "Para Uğruna İslam’ı Kullandılar" ..! « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: