İsrail Yardım Konvoyuna Girdi ..!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 12:16:45
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Türkiye'den Haberler  |  İsrail Yardım Konvoyuna Girdi ..! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: İsrail Yardım Konvoyuna Girdi ..!  (Okunma Sayısı 561 defa)
кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« : 31 Mayıs 2010, 05:39:47 »

İsrail askerleri yardım gemilerine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında 2'si ağır yaklaşık 30 kişi yaralandı.

İsrail askerleri yardım gemilerine operasyon düzenledi. İHH Başkanvekili Yavuz Dede'den alınan bilgiye göre operasyon sırasında 2 kişi öldü,  yaklaşık 30 kişi yaralandı.

İsrail başkonsolosluğu önünde eylem

Sadece Mavi Marmara gemisinin durumu hakkında bilgi alınabilirken diğer gemilerin durumu hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmamakta.Edinilen bilgiye göre saldırı uluslararası sularda meydana geldi, henüz İsrail'in kara sularına girilmemişti.

Gemilerle olan iletişimde sürekli kesinti yaşanmakta.

кσηуαℓєє
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2010, 05:40:15 »

Bu Olay Savaşın Bir Habercisi Olabilir ..
İsrail'in Kaşıntısı VAR ..

Sadece Bu Sözü için Hitleri Seviyorum;
"Bir gün gelecek bütün yahudileri öldürmediğim için bana küfür edeceksiniz"
Adolf Hitler

mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2010, 08:10:41 »

Konyalee...

Ölenlere Rabbim rahmet eylesin... 16 kişi diye biliyorum hatta...

Yaralı olanların da Rabbim yardımcısı olsun...

(Bu yazıyı biraz zorlukla yazacağım ama yazmam gerekiyor)

Hitleri sevme, bütün yahudileri öldürme fikri falan da doğru değil... Kim hatalı ise, ölümü hak ediyor ise onu öldürmek doğru...
Bir masum olursa bir dinsiz ve sen onu bir şekilde öldürürsen, onun dinsizliğinden ziyade senin imansızlığın konuşulur...

Çünkü, mü'min öldürmeyi dahi Allah Rızası için yapmalıdır.

Hz. Ali'nin bir Kıssası vardı, bir müşrikin öldüreceğin sırada yüzüne tükürmesi ile alakalı... (Onu sen eklersen buraya sevinirim)

EEE bu burada böyle mi devam edecek, herkes haksızlık karşısından boyun mu eğecek ya da sonumuz ne olacak gibi sorulara da cevap veremiyorum doğru düzgün...

Rabbim haksız hale düşürüldüğümüz haklı davamızı, hakkımızda hayırlı eylesin...

------------
Sonradan bulduğum bir ayet.
Haklı bir neden olmaksızın Allah´ın haram kıldığı bir kimseyi öldürmeyin. Kim mazlum olarak öldürülürse onun velisine yetki vermişizdir; o da öldürmede ölçüyü aşmasın. Çünkü o gerçekten yardım görmüştür. (17/33)
Lakin yorumu bana düşmez...
-----------

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2010, 08:13:04 »

verdiğin bilgiler için teşekkürler konyalee.sabah tam eklediğinde gördüm bu haberi ve çok üzüldüm.Rabbim bu yahudileri KAHHAR iismi şerifiyle kahretsin.müslümanlara da onlara karşı zafer nasip etsin.inşaallah yaralı ve ölü sayısında artma olmaz.biraz önce haberlerde israil televizyonlarında verilen habere göre operasyondaki ölü sayısının 10 kişi olduğu bildirilmiş.Bir an önce durdurulmaları lazım.
Rabbim ölenlere rahmet etsin yaralılara da acil şifalar versin.

кσηуαℓєє
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2010, 08:22:45 »

YENİ GELİŞMELERLE YİNE SİZLERLE BERABERİZ ..

İsrail askerleri yardım gemilerine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında 16 kişi yaşamını yitirdi. 30 kişi de öldü.

İsrail'de özel bir televizyon kanalı, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında en az 16 kişinin öldüğünü bildirdi. "10" adlı özel İsrail kanalı, İsrail askerlerinin, kendilerine direnenlere ateş açtığını belirtti. Kanal, saldırıda İsrail askerlerinden ölen veya yaralanan olup olmadığın konusunda bildi vermedi.

BAŞBAKANLIK'TA KRİZ MASASI

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahale etmesi üzerine Türkiye, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Türkiye'nin sert bir tepki vermesi bekleniyor. Başbakanlık'ta bir kriz masası oluşturuldu. Türkiye gelişmeyi yakından takip ediyor.

Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Brezilya'dan ABD'ye geçmekte olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyu yakından takip ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bilgilendirdi.

Yardım gemilerinden doğrudan bilgi akışının devam ettiği, gelişmeler hakkında arama kurtarma merkezinden kriz masasına ulaşan bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi.

Operasyon sadece Türk gemisine
İsrail'in Filistin'e yardım götüren gemiler içinde sadece Mavi Marmara isimli Türk gemisine operasyon düzenlediği iddia edilirken, operasyon büyük tepki çekti.

İşte ilk tepkiler:

İSMAİL HANİYE
Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri İsmail  Haniye, İsrail güçlerinin Gazze'ye yardım getiren gemilere müdahalesini kınadı.

Haniye, İsrail'in, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası  kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya İsrail'in
 müdahelesini “acımasız  bir saldırı” olarak niteledi.

Haniye, basına yaptığı açıklamada, "BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'u, bu  gemilerde bulunan dayanışma gruplarını korumak ve Gazze'ye güvenle gelmelerini  sağlamak konusunda sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

MURAT MERCAN - TBMM DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU BAŞKANI
Son derece üzüntülüyüz. Beklemediğimiz, görmediğimiz bir olay. Dünya siyasi tarihine geçecek bir olay. Gemideki insanlar terörist değil. Tamamen sivil insiyatifle beyaz bayrak çekmiş vaziyette İsrail’in müdahalesi var. İsrail yardımların gitmesini 9 aydır engelliyor. Müdahale bekliyorduk ama müdahalenin boyutlarını bu kadar beklemiyorduk. Bu insanların ceplerinde çakı bile yok.

Gayriresmi açıklamaya göre İsrail ‘’Biz gemiye ateş edin demedik. Oradaki insanlar bize taş ve sopalarla saldırdılar. O yüzden böyle bir sonuç çıktı’’ demiş. Buna hayret ediyorum. Siz silahlı müdahaleyi böylesine açıklayamazsınız.

Dışişleri’nin açıklamasını Türkiye’ye yaraşır ve sert bir açıklama olmasını istiyorum. İsrail bu tavrını sürdürür ve yardımları engellerse Türkiye-İsrail ilişkilerinin eski haline gelmesi çok da olası görünmüyor.

Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 31 Mayıs 2010, 09:46:48 »

Ya Kahhar!

Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.

Heyhat, artık dönüş yalnız hesap meydanınadır.
M.Nureddin Coşan Hz.
кσηуαℓєє
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2010, 10:44:11 »

İsrail Saldırı Hakkında Kendini Savundu ..!

İsrail Ordusu, "Marmara" gemisine düzenlenen operasyon sırasında "şiddetli direniş ile karşılandığını açıklandı.

KUDÜS – Gazze’ye yardım taşıyan gemilere İsrail deniz komandolarınca düzenlenen baskına ilişkin belirsizlik sürerken İsrail Ordusu, “Marmara” gemisine düzenlenen operasyon sırasında “şiddetli direniş ile karşılandığını” öne sürdü.

İsrail Ordusu, Marmara gemisine yönelik baskın sırasında iki komandonun yaralandığını teyit etti. Bu arada, çatışmanın, bir helikopterden gemiye inen bir İsrailli komandoya “eylemcilerce metal çubuklarla saldırılması üzerine patlak verdiği”ni savunuldu.

Bu arada, İsrail hükümetinden ilk demeç de geldi. “Türk dostu” olarak bilinen Ticaret ve Sanayi Bakanı Binyamin Ben-Eliezer de, gemideki insanların ölümünden duyduğu “üzüntü”yü dile getirdi. Haaretz gazetesine göre, Bakan, “Elbette ki görüntüler hiç hoş değil. Sadece, kayıplardan duyduğu üzüntüyü dile getirebilirim” sözlerini kullandı.

Yardım gemileriyle iletişim kesildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkilileri Filistin'e yardım götüren gemilerle iletişimlerinin kesildiğini belirtti.

ANKARA  - İsrail'in "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından İHH tarafından bir kriz masası kuruldu.

Kriz Masası yetkililerinden Reşat Başer, saat 08.00'den sonra yardım gemileri ile bağlantılarının kesildiğini belirtti.

Gemilerin Hayfa Limanı'na götürüldüğü yönünde kendilerine bir takım kesin olmayan bilgilerin ulaştığını ifade eden Başer, konuyla ilgi çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Gemilerdekilerin hayatlarıyla ilgili ciddi kaygılarının olduğunu vurgulayan Başer, "Saldırıların ardından vakfımızın internet sitesine de ulaşım engellendi. Bu konuda yoğun bir saldırı oldu. İnternet sitemiz ulaşım engellendi" dedi.

Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2010, 12:15:23 »

İsrail mağduru oynuyor!

Uluslararası sularda sivil gemilere saldırı düzenleyerek çok sayıda yardım gönüllüsünü şehit eden ve yaralayan İsrail, üst üste küstah açıklamalar yapıyor ve saldırıya uğradığını öne sürüyor. Uluslararası sularda yapılan müdahaleyi açıklayamayan İsrail, saldırılara gerekçe olarak da HAMAS'ı gösteriyor...

NTV'nin sorularını cevaplayan İsrail ordu sözcüsü Barak Raz, konuşmasına; "En az 4 İsrail askeri yaralandı" diyerek başladı ve "Ateş açıldı İsrail askerlerine. Bunlar yardıma geldiklerini söylüyordu. Böyle bir tepki anlaşılamıyor. İsrail böyle bir saldırıya maruz kaldı" iddiasında bulundu.

İsraili yetkili, "Donanma filoya nerde saldırdı?Uluslararası sular konusunda bir çelişki sözkonusu" şeklindeki soruya ise bakın nasıl karşılık verdi:
"Bunu söylemek benim için de çok zor. Bu biglileri size vermek istemiyorum hiç bir şekilde. Ama Gazze'ye yönelik bu abluka önemli. HAMAS'ın kendisi her gün örgütlü saldırılar gerçekleşti. Gazze'ye her gün uluslararası yardım yapılıyor."

"Yaralılar hastanelerde" diyen Raz, diğer yardım gönüllülerinin İsrail'e götürüldüğünü, burada sorgulanacaklarını ve daha sonra da sınırdışı edileceklerini kaydetti.

Yardım gemisinde kaç kişi var?

nsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Başar, İsrail'in saldırdığı, insani yardım ekibini taşıyan ''Mavi Marmara'' gemisinde 800 yolcunun bulunduğunu söyledi.

Başar, AA muhabirine açıklamasında, olayın başından itibaren, bir kriz merkezi kurarak sürekli gemiyle irtibat halinde olduklarını ancak dün saat 23.00'ten itibaren aralıklarla gemide karartma yapılmaya başlandığını ifade etti.

Gemiye müdahale olmadan önce tüm iletişim kanallarının İsrail tarafından engellendiğini belirten Başar, ancak gemide ikinci bir görüntü imkanı olduğunu ve müdahale anındaki görüntüleri de oradan elde ettiklerini bildirdi.

Başar şöyle devam etti:

''İsrail askerleri gemiye, havadan ve denizden çıktıkları görülüyor. Geminin ortasında yaralıların koyun sürüsü gibi toplandığını gördük. Yaralılardan başına kurşun isabet eden birinin öldüğü, vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan başka bir kişinin de öldüğü bilgisini aldık. Ancak bu kişileri teşhis edemedik. Çok net bilgilerimiz yok. İsrail kaynaklarından da çelişkili açıklamalar geliyor. Gemide ayrıca kadınların yanı sıra 6 aylık bir bebek bulunuyor.''

Başar, durumu değerlendirdiklerini hem Dışişleri Bakanlığıyla hem de Denizcilik Müsteşarlığıyla görüşme halinde olduklarını ve değerlendirmelerin ardından saat 11.00'de basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Öte yandan İHH ve MAZLUMDER'in diğer uluslararası yardım kuruluşlarıyla ortak basın açıklaması yapacağı da bildirildi.

Bu arada Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İHH Genel Merkezi'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı.

AA

Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.

M.Nureddin Coşan Hz.
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2010, 13:31:56 »

zalimler için yaşasın cehennem

latnetlenmiş alçak ırk.. Üzgün

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 31 Mayıs 2010, 14:21:58 »

Rabbim yardımcıları olsun kardeşlerimizin..

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #10 : 31 Mayıs 2010, 15:06:29 »

Allah yardımcıları olsun. Gemide tanıdığım iki kişi vardı Üzgün Haber alınamıyormuş.

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 01 Haziran 2010, 11:00:45 »

http://www.haber7.com/haber/20100601/Israil-askerinin-gozu-gelecek-son-gemide.php

M.Nureddin Coşan Hz.
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Türkiye'den Haberler  |  İsrail Yardım Konvoyuna Girdi ..! « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: