İskenderpaşa Cemaati 2011 Seçimlerinde MHP'yi Destekliyor

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 12:15:12
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Türkiye'den Haberler  |  İskenderpaşa Cemaati 2011 Seçimlerinde MHP'yi Destekliyor 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: İskenderpaşa Cemaati 2011 Seçimlerinde MHP'yi Destekliyor  (Okunma Sayısı 5826 defa)
Semavi
Administrator
Aktif Üye

« : 01 Haziran 2011, 15:18:46 »

İskenderpaşa cemaati lideri Muharrem Nureddin Coşan'ın Seçim 2011 Basın Açıklaması

Aklını Kullan!

Değerli kardeşim, aklını kullan!

Nereye gidildiğini, yarın ne olacağını, canından çok sevip tercih edip büyüttüğün çocuklarını, istikbalini düşün, emekliliğinin, sonrasının, hayatının istemediğin, tasvip etmediğin bir düzeneğin içinde geçtiğini, heba edildiğini farket, bu duruma müdahale et, itiraz et, boş verme!

Anlamaya, görmeye çalış, doğruyla yanlışı ayır, duruşunu özünle birleştir.

Devamı için link: http://iskenderpasa.com/secim/

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
Abdurrahman Selman
dili faldır aşkın, ey taş
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2011, 18:04:06 »

Üzüldüm. Cidden üzüldüm. Türkçü faşist zihniyeti desteklemek yerine geçen seçimlerdeki gibi '' Kimseyi desteklemiyoruz '' demesini beklerdim. Hoca efendinin bu aşırı tepkisi genel manada tüm partilere takınmasını isterdim. Terk-i dünya bitmiş galiba; istikrar-ı siyaset başlamış. Aklımı kullanıyorum, düşünüyorum: bu sonuca vardım.
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2011, 18:23:38 »

İşin ilginç yanı bir de Diyarbakır mitinginin yapıldığı gün bu açıklama yapılıyor. ''Bozkurt'' ne demek yahu! Tevhid nerede?

AH Hocam! Sizin dernek içindekilerden farklı olduğunuzu düşünürken; başka cemaatler gibi para ve siyasetten uzak durduğunuzu( en azından siyaset yapmadığınızı) hissederken, bunları okumak tüm hayallerimi yıktı!. Allah'a dua eden peygamberin kabul edilmeyen duası: ümmetin bölünmüşlüğünü hatırlayarak; bizi tanıyıp kaynaşmak için Yaradan'ın rahmetinden nereye gidiyoruz böyle! diye düşünüp kahroldum burada!

( AKP şakşakçılarını veya başkalarına kafir diyen Saadetçileri yeni kan HAS partiyi vatan hayini BDP'yi desteklemiyorum) Allah hepsinin islah etsin. Sinirden elim ayağıma dolaştı!
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2011, 18:56:57 »

maneviyat bahçesine dadanmış domuz sürüleri kimse  2002 seçimlerinde cemaatin adamlarını temizlediğinde bir sonraki seçimlerde kimseyi desteklemiyoruz denmişti; akp'yi nurcular ele geçirdi diye de şimdi oy vermiyoruz herhalde?
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2011, 20:55:48 »

İnancımda ırkçı faşist düşüncenin savunuculuğunu yapmak yoktur!

Ayetlerle desteklediğiniz şey liderin doğru bir insan olduğuna delalet etmez! Allah'tan emir aldığı belli olmadığı sürece? Hiç düşünmez misiniz lafzının bir çok yerde geçtiği Kur'an'da, atalarının dini üzere giden ve onlar ne yaparsa doğrudur diyen insanların da zararda olduğu yazılı değil mi? Ayetle destekleyecekseniz üsturublu destekleyin zira: ''İşte böyle: Biz, ne zaman, senden önce herhangi bir topluluğa bir uyarıcı gönderdiysek, halkın keyif ve haz peşinde koşan kesimi daima şöyle dediler: "Biz atalarımızı bir inanç üzerinde bulduk, biz ancak onların izinden gideriz!( Zuhruf 23)" diyenlerdensin deriz sizin için. Emr-i bi'l-ma'ruf ve nehyi ani'l-münkeri nereye koyacaksın! Başındaki Yezid olsa veya Müsellemetü'l-Kezzab'sa? ( Körükörüne bağlanmamak gerektiğini dikte ettiğim için söylüyorum! Lafım çekilmesin!) 

Kıstasım ne midir?: Tevhid'tir. Hoca efendi her şeyi doğru yapacak diye bir kaide yok! Bu demek MHP ağzıyla yapılmış, belli! Eğer bu demeci okuyan bir ''Kürt'' olsaydım, Mhp'nin yüzyıllardır gelen kafatasçı geleneğini devam ettirdiğini bilerek ellerinde cetvellerle gezen ve ırkını ölçen zihniyete oy vermez bununla da kalmaz cemaatten de ayrılırdım!

Mürid'lik meselesi de bir yere kadardır: Doğruya kadar. Hz Ömer'e de yanlış yaptığını söyleyebilmek gerekir!
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2011, 21:10:22 »

Şu son taraflara bak: Mehter Marşı gibi!

Celilü'l- Cebbâr, Muinü's-Settâr, Hâliku'l-leyli ve'n-Nehâr, Lâyezâl, Zü'l-Celâl, birdir Allah! Ânın birliğine, Resûl-ü Enbiyâ Peygamberimiz Cenâb-ı Ahmed-i Mahmûd-u Muhammed Mustafa
Âl-i evlâd-ı Resûl-i Müctebâ imdâd-ı ruhâniyetine! Piran mürşidin, âşıkin, vâsilin hamele-i Kur'ân, güzeştegân, ehl-i imân ervâhına, avn-ü inâyetine! Halifetü'l-İslâm es sultân İbni's-sultân bil-cümle İslâmın necât ve seâdet ve selâmetine, pirler, erenler, üçler, yediler, kırklar, göçenler, demine devrânına ''Hû'' diyelim
''Huuu''
''Huuu''
'Eli kan, kılıcı kan, sinesi üryân, ciğeri püryân, meydân-ı şehâdette Allah yoluna revân. Gazâ-yı şühedâya Cemâl-i Hak görünür ıyân. Kahrımız, gazabımız düşmana ziyân!
Eûzubillâh, Eûzubillâh. Hüdâ'ya şükr-i bihad, lâilâhe illallâh! El-melikü'l- Hakku'l mübin! Muhammedü'r- Resûlullah, Sâdıkü'l-va'dü'l Emin! İnnâ Fetehnâ leke fethan mübinâ ve yensurekallâhu nasran aziza! Ey padişah-ı halifetullah, Es Selâmu aleyke avnullah! Sensin hâris-i din-i mübin, hâris-i Şeriatullah! Uğrun açık olsun ey padişahım, Emr-i ikbâlin mecid! Hûdâ kılıcını keskin eylesin, nûr-ı şân satvetine gün gibi medid! Rûh-ı pâk-ı Fâhri âlemi hoşnûd etsin; Hak, gazâyı ekberin etsin mübârek ve said.
Nasrunminallahi ve fethün karin. Ve beşşiri'l- mü'minin'
Yaaa! Muhammed
''Yektir Allah'',
''Yektir Allah'',
''Yektir Allah'',
''İllallah''
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2011, 21:15:50 »

İmtihan! Kimin imtihanı? 2002 seçimlerinden sonra imtihanı kaybettik bu kurtarma sınavı mı oluyor? Anlamadım ben! Şunu anlatmak istiyorum din adamı siyasetin oyuncağı olmasın! Eğer hoca efendi AKP'yi destekliyoruz deseydi en az bu şekilde tepki verirdim. Şu ana kadar oy kullanmayacak ve bizi bölmek isteyip te sağcı ve solcu demokratllara oy vermyecektim! Bundan sonra veririm! Dünyadan elini eteğini çekmiş olan bir tarikatin ( ki ana unsurlarından biri budur ) bu gibi şeylerden uzak olması lazım!

Şüphe değil doğru ve yanlışı söyleyebilmektir kastım. Dedim de: iyi okumuyorsunuz galiba?
Selahaddinzekeriyya
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2011, 22:08:41 »

'' Hesabınızı bana değil Allah'a vereceksiniz''  ( Muharrem Nureddin Coşan )
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 01 Haziran 2011, 23:11:51 »

Bakınız aynı şeyi tekrar ediyorsunuz. Ben de edeyim: Yezid Müslüman bir adamdı, Hz Osman da sahabi bir müslümandı. Liderlerdi. Hatta ve hatta halifelerdi.

Yezid'e biat etseydin;Peygamber sülalesini öldür deseler sana öldürür müydün? Onun bir bildiği vardır diyerek emre itaat mi ederdin? Halid-i Bağdadi'ye atfettiğin söze bakarak diyorum ki sevdiğin kişi yanlış yapmış olsa bile itaat ederdin! Muhabbet hasıl olupdur kim azıcık ufacık itirazı vaki olsa helak olacağını düşünürdün! Ama bir saniye sonrasını sadece Allah'ın bildiğini düşünerek hareket etmediğin için ilerde sapkın mezheplerin ortaya çıkabileceğini ve bunun senin vasıtanla olabileceğini düşünmezdin! Niye: Allah'ın özgür insanı sadece kendine bağladığını düşünmeyerek Yezid'e biat ederdin? Bu yanlışı Hz Osman da yapsa biat ederdin. Nitekim siyaseti bilmediği ortada. İslam devletinin düştüğü durum da ortada.

Nureddin Hoca'nın yaptığı her şey doğru değildir; Halid-i Bağdadi'nin söylediği her şey doğru değildir.
Delil mi istiyorsun!: Sahabe hayatı sana delildir! Eğer onların gökteki yıldızlar gibi olduğunu düşünmüyorsan ayrı; ama unutmaki yıldız da kayar!
âsiyâ
asya
Aktif Üye

Onlar,boş söz (ve iş)lerden yüz çevirirler..(23/3)

« Yanıtla #9 : 01 Haziran 2011, 23:32:30 »

Alıntı

3. Mürîd-i mürted: Bu, dönek talebe demektir. Önce gelip öndere bağlanıyor; ama sonra üstadından hoşuna gitmeyen bir muamele görünce veya canını sıkan bir söz işitince, ya da kendisine ağır gelen bir görev veya hikmetini anlayamadığı bir emir yüklenince sebatsızlık ve vefasızlık gösterip, hattâ ileri geri konuşup, küstahlık ederek dönüp gidiyor. Böyle bir talebee bütün mâneviyat kapıları kapanır, her nereye gitse dergâh-ı ilâhiye yol bulamaz! Allah korusun, sû-i hâtime ile göçmesinden korkulur.

Hocam dediğiniz kişiye karşı aklınızda şüphe varsa bu yoldan ayrılın o zaman !! Dervişlik bu şekilde olmaz.

gösterilen vefa , gelen emre sorgulamadan baş eğebilmek ...bunlar iyiye doğru giden dervişliğin emareleri olmasının yanında hadisleri ,büyüklerin sözlerini kendine has yorumla biçimlendirip, bunun da ötesinde " bu yoldan ayrılın o zaman, dervişlik bu şekilde olmaz " şeklinde  emrivaki bir cümle kurma cesaretini kendinde görebilen dervişe ilk kez rastlıyorum..   

gösterdiğiniz vefa taktire şayan olmakla beraber.. kullanacağı oya göre kişilerin dervişliklerini değerlendirip.. cemaatten çıkış bileti vermek size düşmez....

SUBHANALLAH !!
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 01 Haziran 2011, 23:34:11 »

Burada da tartışmayı kesmek istediğimi belirtiyorum. Zira bölünmeyelim zırvalıkları taslarken karşı düşüncenin aşırı zıtlaşması ne benim ne onların doğruyu bulmasını sağlar. Sadece yanlış üzerinde inat edilir. Kullanıp kullanmamakta kişi kendi hak ve özgürlüğünden sorumludur.

Veselam!
Selahaddinzekeriyya
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2011, 00:12:14 »

Anlamaya, görmeye çalış, doğruyla yanlışı ayır, duruşunu özünle birleştir.

Göz boyamalı, kısa vadeli, saman alevli, serap misali ağzına bal çalındığını, çalınanın aslında bal olmadığını, duygularınla oynandığını, oynananlardan bihaber gafil kaldığını gör!

Sağduyunun galip gelmesi temennisiyle..
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #12 : 02 Haziran 2011, 01:45:07 »

ben ekskliklerim, kusurumla hocaefendiye tabiyim..
Ne dediyse de işittim ve itaat ettim. Alın açık yüzüm ak işte burda gururla söylüyor ve göğsümü gere gere savunuyorum açıklmasını. Hikmetinden sual edecek makamda değilim. Bana göre aidiyet bunu gerektirir.  İtaat eden kurtuldu. Bu kadar basit.

Tabi olmayanlar istedikleri gibi düşünebilirler. Hatta düşüncelerini de söyleyebilirler. Ama benim önder kabul ettiğim annem babamdan bile hükmen önde tuttuğum bir zata karşı hakarete varcak şeyler söylenmesine razı olmam ve şiddetle karşı çıkarım.

Birileri kalkıyor ağızları köpüre köpüre kendilerine bi aydın edası takınıp yok böyle şeyh olmaz yok böyle açıklama olmaz vs vs. ahkam kesiyor. Hadi onları anladık zahir ile hükmedip de savuruyorlar kalıplaşmış kafalarındaki düşünceleri.

Güya kendini ait hissedip de yok aklıma yatmadı, yok yanlışlık var, yok regaip kandili şakası vs. vs. diyenlere ne demeli.
Daha düne kadar hozaefendimizin Kritik Analitik Düşünce, KAB, Sahih kaynak çalışması, Helal gıda çalışması vs. hedeflerini savunanların bazıları çıkmış şimdi kendini kritik analitik düşünen biri sanıp hüküm veriyor.

Bugüne kadar Hocaefendiye tabi olan, muhibban olan; onu seven, sayanlara diyorum ki.. Düşündükleriniz düşüncesizliğe giden yol olabilir dikkat ediniz. Bir de hocaefendi neden böyle söylemiş olabilir diye düşününmeyi deneyiniz. Söylediklerinize dikkat ediniz. Zira bir gelişme olur da hoaefendi haklı çıkarsa,(ki öyle olacak inş) bari yüzüne bakacak suratınız olsun.

Ne söylediklerine dikkat etmeden atıp tutup savuranlar dikkatli olsunlar. Gerçek doğru sandıkları dşüncelerini kendilerine saklasınlar. Zira hocaefendimize yapılan bir saygısızlığı, onun hareketlerinin ağır dille eleştirilmesini vb. girişimleri hoş karşılamaz ondan daha sert ifadelerle karşısına dikiliriz. Hiç birşey yapamazsak yanımıdan kovarız.

Müridlik bir yere kadar deyip kafana göre yorum da yapamazsın kusura bakma. Önderine önderlik yapma makamında hissediyosan konuş.
Sağda solda bir olay olunca nasıl kapsamlı dşündüğünü hatırla.. Yok amerika yapmıştır yo derin devlet yok bilmem ne her türlü kurguyu  yapabiliyorsun kendi içinde.
Söyleyeceklerim bitmez...
Herkes haddini bilecek.
Vesselam.

Y a L N ı Z E F E
"Sefer Bizden Zafer ALLAH' dan"
Aktif Üye

“Ah Bine’l-Aşk ” -Ah aşka ulaşmak-

« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2011, 10:53:12 »

ELHAMDÜLİLAH. İŞİTTİMİTAAT ETTİM

~Kim Ölü Kim Diri , Kim Akıllı Kim Deli, En Şerefliniz En Takvalınızdır~
Semavi
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 02 Haziran 2011, 11:20:32 »

DÜNYADA DEĞİŞEN DENGELER

“Bizim grubumuzun politika çalışması olmuştur, tıkanmıştır. Politika çalışması çıkmaza girmiştir. O politika çalışmasını bilimsel temellere oturtarak ıslah etmeliyiz, geliştirmeliyiz. Tıkanıklığı izale etmeliyiz. İşler ve çalışır hale getirmek zorundayız. Çünkü, politika önemli bir dal!.. İç ve dış politika çok önemli, ihmal etmememiz gereken bir dal.

O bakımdan, çok yönlü çalışmak zorundayız... Her yönden hizmete girmek zorundayız... Herkesten azamî derecede faydalanmak zorundayız. "Efendim, şu partiden falanca olduğu için ona küsmek... filân." gibi bir şeyi de, biraz mahalle çocuklarının dargınlığı gibi görüyorum, iptidâî bir şey olarak görüyorum. Yâni, hizmet ehli olan, Din-i Mübîn-i İslâm'a hizmet etmek isteyen, iyi niyetli olan, şuurlu her kimseyle mutlaka dayanışmak; onu desteklemek ve ondan faydalanmak, istifade etmek zorundayız. Burda, böyle bir fanatizm içinde olmayı uygun görmüyorum.

Benim bu sözlerim --ANAP'ı desteklemek filân gibi yanlış yorumlanmasın!.. İcabında MÇP'yi desteklemek, icabında IDP'yi desteklemek, icabında SHP'yi desteklemek bilimsel bir şey olarak gerekebilir. Veyahut, SHP'nin içindeki falanca şahsı desteklemek gibi bir şey yapılabilir. Biz insanların faydasını, Allah'ın rızasını düşündüğümüz için; kazanmak esas olduğundan, yıkmak ve itmek işimiz olmadığından, kim müsbet tavır takınırsa onu desteklemeliyiz.

Diyelim ki, başörtü konusunda SHP'den bir kimse, "Doğru, siz doğru söylüyorsunuz; böyle olması lâzım!" dese; onun yanına yanaşmalıyız, ondan istifade etmeye çalışmalıyız muhterem kardeşlerim!..

"Bizim partimiz Refah Partisi'dir. Binaenaleyh, başka bütün partilerle küsüz." gibi bir şey yanlış. Biraz daha geniş bir düşünce içinde olmak zorundayız. Tam açık söylemek gerekirse meseleyi, ben şöyle demek istiyorum: "Herkesten istifade etmeliyiz, herkesi kurtarmaya çalışmalıyız. Herkesi doğru çizgiye çekmeye çalışmalıyız. Her iyi şeyi, iyi gelişmeyi desteklemeliyiz.
Ne yapacağını bilen insanlar, kimi destekleyeceğini bilir, ne söz söyleyeceğini bilir. Ne yapacağını bilmeyen insanlar, alışmış oldukları şeylerle, klasik şeylerle mücadele verirler ve bir şey elde edemezler."   

--------------------
Prof. Dr. M. Esad Coşan Hocaefendi'nin "Yeni Dönemde Yeni Görevler" kitabindan alıntıdır.

Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
Burak
Burak
ebul hasan - ali bin cafer
Aktif Üye
**

Ey mutmain olmuş nefis! Dön artık Rabbine... (fecr

« Yanıtla #15 : 02 Haziran 2011, 11:50:26 »

S.A

Az Sukut, sukut, sukut...

Coşkunluk fırtınalı bir derya gibidir, sukut o deryanın dibindeki inci misalidir... Beyazid ks

Ezel sırlarını ne sen bilirsin nede ben
Bu muammalı sözü ne sen anlarsın nede ben
Perdenin gerisinde senide benide bir konuşturan var
Eğer perde kalkarsa  ne sen kalırsın nede ben
(Ebul Hasan Harkani k.s.)
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 02 Haziran 2011, 17:59:06 »

Bunu başta yazsaydın çok güzel cevap verirdim sana, ama konunun en azından benim için bittiğini söylemiştim. Senin takındığın çok bilmişlik edasıyla benim yaptığını sandığın şey arasında fark yok. Gerisi zırvalık.
Abdurrahman Selman
Aktif Üye

« Yanıtla #17 : 02 Haziran 2011, 20:52:27 »

Sağolasın Semavi abi. Nureddin Hoca'nın da böyle demesini beklediğim için bu büyük öfkem. Elimi vicdanıma koyduğum zaman bu yazıyı kaldıramıyorum. "Herkesten istifade etmeliyiz, herkesi kurtarmaya çalışmalıyız. Herkesi doğru çizgiye çekmeye çalışmalıyız. Her iyi şeyi, iyi gelişmeyi desteklemeliyiz.'' diyor ya Esad Hocamız. Eyvallah!

Şu açıklamada ise, bir tarafı kurtarmak isterken(?), bir tarafı tamamen sildiğimizin farkına varmıyoruz! Birilerinden öç alıyormuşuz gibi bir hitabın olmadığını görmek, bizim müsbet tavır takınmamızı sağlıyor mı? Sanmıyorum.

Hayırlısı olsun...!
Semavi
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #18 : 03 Haziran 2011, 00:54:10 »

Burada yorum yapan yapmayan tüm arkadaşların Regaip kandilini ve üç aylarını tebrik ederim.. Sizleri Allah için seviyorum.. Bu mübarek günlerde birbirimizi kırmayalım, anlamaya çalışalım, anlayamıyorsak kendi haline bırakalım, dua edelim.. Bizim yolumuz sevgi yoludur bunu unutmayalım.. Dostluklarımızı zedeleyecek ifadelerden kaçınalım.. Seçimler gelip geçer ama dostluklar bir ömür boyu sürer...

Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #19 : 03 Haziran 2011, 01:05:32 »

Teşekkür ederim Semavi kardeşim...biz de sizin ve tüm kardeşlerimizin Regaib kandilini kutlar hayırlara vesile omasını dileriz.

12ce
Yeni Üye

« Yanıtla #20 : 03 Haziran 2011, 12:01:24 »

Selamün Aleyküm.Hayırlı Cum'alar.Üç Ayların manevi havasını dünyalıklarla bozmayalım derim.İyi düşünelim ve'' İŞİTTİK-İTAAT ETTİK'' deyip sonra pişman olacağımız sözlerden kaçınalım derim nacizane.  Bakın söyleyen ne güzel söylemiş,ama eses söyletene bakmalı değil mi?                                                                                                                                                       Arayan  Hakkı buldu,buldular can içinde                                                                                                                             Bulmayan yolda kaldı,kaldılar zan içinde...                                   Zihin dünyamızdaki putları bir bir kırmak için dünden da çok bugün yürekli,cesur,hem aşık hem sadık olmak lazım değil mi?  Selam ve dua ile kalın...
Gksl
Emektar
Aktif Üye
*

« Yanıtla #21 : 03 Haziran 2011, 12:45:34 »

Sa.
Değerli Dostlar,
M. Nureddin Coşan Hocaefendinin seçim açıklamasının, sadece basit bir oy/parti meselesi değil çok yönlü mesajlar, stratejiler içerdiğini düşünüyorum.. Bu düşüncemi destekleyen bir e-maili istifadenize sunmak istiyorum, ama ondan önce kısa bir açıklamayı paylaşmak istiyorum:   

Öncelikle; unutulmamalı ki biz AKP'li de MHP'li de değiliz... biz SAGDUYU luyuz..  Bu iş, perde arkasında oynanan (Akpartinin bile farkında olmadığı) bir takım oyunları bozma işidir. %10 un altına itilmeye çalışılan MHP nin barajı aşması, oynanan oyunları büyük ölçüde bozacaktır. Mecliste dengeleri sağlayacak sağ bir partinin olmaması durumunda yeni Anayasa ve diğer gelişmelerin (kürt açılımı, özerklik vb.) nasıl şekilleneceğini "aklımızı kullanırsak" az çok tahmin edebiliriz..

Hocaefendinin mesajını önyargısız, duru, dingin bir zihinle okuyalım lütfen..
(Mesajdan alıntı: Sayın Başbakan, MHP'li kardeşlerin barajı aşamayacağını bekliyor. Haydi! Yalnız bırakmayalım meydanda özgürlükler vaad edegelen arkadaşı... MHP'li kardeşlerim, barajı aşın da, sizinle birlikte, daha önce söz verip de yerine getiremeyenler için bir telafi fırsatı doğsun.)

İlk paragrafta sözünü ettiğim email ise şöyle:
------------------------------------------------------

Sevgili dostlar, Nureddin Coşan Hocaefendinin Haziran 2011 seçimleriyle ilgili açıklaması çoğu kişinin kafasını karıştırdı, çoğu kişi nasıl olur da biz Devlet Bahçeli zihniyetine oy verebiliriz dedi. Bir ihvanımız telefon etti bana ve bu nedir Allah aşkına dedi, sesi çok üzgündü... Ammaaaa.... herkesin kaçırdığı cemaatten çoğu kimsenin anlamadığı, anlamak istemediği bir nokta var, kimse olaya bu açıdan yaklaşmadı herkes kendi derdine düştü, herkes vereceği bir oyun derdine düştü...

Birlikte çalıştığımız ilahiyat fakültesi mezunu bir abi var, kendisi eski ülkücüdür, hala da o camiaya yakındır. Bizim cemaati yeni yeni tanıyor.... Onun söyledikleri beni çok etkiledi sizinle paylaşmak istedim.

“Sahipsiz muazzam bir gençlik var, ülkücü gençlik... Bu gençliği Devlet Bahçeli ve ekibinin anlaması tatmin etmesi mümkün değil, bu gençlik sahipsiz... Bu gençlik uzanacak bir el arıyor, bu gençlik saf, heyecanlı, pırıl pırıl... Bu gençliği ne anlayan var ne farkında olan var ne de ilgilenen var...

Bilesin ki dostum, Hocaefendinin bu yazısı bütün Anadolu’ya dalga dalga yayılacak... Bütün ülkü ocaklarının baş köşesine asılacak... Bu gençliğe Hocaefendi el uzattı, hani hocaefendi demiş ya; "Bozkurtlara destek ver, fırsat ver, yol ver" bu o gençliğe bir hitaptır...Bozkurt ifadesi bizim gibi eski nesli  heyecanlandırmaz, ama o gençlik bu hitapla ayağa kalktı... O gençlik şimdi bir büyük mürşid tarafından sahiplendi, desteklendi, bilin ki arkadaşım bu gençlik artık sizin gençliğiniz, bu muazzam gençlik artık iskenderpaşa grubunun doğal üyesi... “

Bizim cemaatin (içinde dökülenlerin olduğunu da düşünürsek) vereceği oy ne kadar etkili olur bilmem...

Hocaefendinin asıl etkisi psikolojik tabanlı... Bu çığlık ile ülkücü taban moral buldu ve MHP'nin artık meclise girme problemi kalmayacaktır ama dikkat edin Devlet Bahçeli ve ekibinin bu destekten pek hoşlanacaklarını zannetmiyorum. Çünkü onların zihin dünyası daha çok ulusalcıdır, dindar hele
tarikat liderinden böyle bir destek onları mutlu etmez, nerden çıktı şimdi bu diyecekler...

Ama dikkat edin, hocamızın bu çıkışı ile kenetlenen ülkücü taban karşısında devlet bahçeli ve ekibi duramayacak ve mutlaka gidecektir. MHP tabanına yakışır hale gelecek ve mecliste aynı taban eksenli yapı ile birlikte hareket edecektir...

Olaylara böyle bakınız, kendi dar dünyanızdan bakmayınız, ben görüyor ve inanıyorum ki Hocaefendinin bu çıkışı çok bereketleri celbedecektir... İnanıyorum da söylüyorum, karanlıkta türkü söylemiyorum, kendimi de tatmin etmiyorum…

--------

Bu arada mesajın başka bir yönü olan baraj meselesiyle ilgili birkaç link:
http://www.timeturk.com/tr/makale/kemal-ozer/iskenderpasa-cemaati.html
http://www.e-inegol.org/haber/27074/herseye-ragmen-mhp-mecliste-olmali.html
http://www.8sutun.com/MHP-Meclise-girmeli_109592.html
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1045455&Yazar=AVN%DD%20%D6ZG%DCREL&Date=03.06.2011&CategoryID=99

Bir metre iş yapmayı bir kilometre söz söylemeye tercih ederim..
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #22 : 03 Haziran 2011, 13:26:53 »

MHP gençliği...
Mükemmel bir tespit!
O gençlik, sadece vatanını, değerlerini savunmak isteyen ancak yeri geldiğinde ellerine silah tutuşturularak istenilen yere sürülen sahipsiz bir gençlik.
Onları kimse görmedi gerçekten. Artık "bizim gençlerimiz" onlar! Artık biz sahip çıkacağız!
Rabbim, açıklayandan, ulaştırandan, duyurandan herkesten bin kat razı olsun.

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
Selahaddinzekeriyya
Aktif Üye

« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2011, 14:26:21 »

Bağlı olduğunu idda edip de Nureddin Coşan hocaefendi'nin mesajını okuyunca şaşıran, kabullenmeyenlerin dervişliğini tekrar gözden geçirmesi lazım. Tarihteki evliya Menkıbelerini okumak nefse hoş gelebilir çoğu zaman, fakat asıl maharet iş işten geçmeden hayatta olan Allah'ın velii kullarını kayıtsız şartsız dinleyip itaat etmektir. Tarih paralel düşünmeyi gerektirir. 2011 deyiz. Allah içimizden almasın, fakat dış dünyamızdaki kanunların Allah'ın kitabına göre şeriatine göre olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Onun için kimse islamı filan partinin tekeline devredip diğerlerine islam dışı bir gözle bakma hakkına sahip değildir. Bu devirde en lazım olan şey bir mürşidi kamildir. Alllah Nureddin Coşan Hocamıza layık dervişler olmamızı nasip etsin ferasetimizi açsın... onu anlamamızı nasip etsin. O istediği zaman değil oyumuzu, canımızı bile veririz...
gül bahçesindeyim
Aktif Üye

« Yanıtla #24 : 03 Haziran 2011, 14:37:15 »

ben akpye oyumu verecektim 100 oyla mhp ye geçtim..
bu arada ben nureddin beyin verdiği mesajda ak partiyi tamamen sildiği gibi bir mana çıkartmadım. sadece mhp nin bu seçimde meclise girmesi gerektiğini ifade ettiğini düşünüyorum. ayrıca ak partinin gerekli değişikleri yerine getirmediği değil getiremediğine bir vurgu var gibime geldi.
Sayfa: [1] 2
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Türkiye'den Haberler  |  İskenderpaşa Cemaati 2011 Seçimlerinde MHP'yi Destekliyor « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: