Peygamber Efendimiz Facebook Sayfanızı Ziyarete Gelse...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Åžubat 2012, 11:29:28
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Peygamber Efendimiz Facebook Sayfanızı Ziyarete Gelse... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Peygamber Efendimiz Facebook Sayfanızı Ziyarete Gelse...  (Okunma Sayısı 659 defa)
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« : 06 Åžubat 2010, 02:17:26 »

Peygamber Efendimiz Facebook Sayfanızı Ziyarete Gelse...

Yalnızca birkaç dakikalığınıza gezinse profilinizde... Merak ediyorum Neler yapacağınızı.
Kim bilir,belki de paylaşmamış olmayı mı dilerdiniz, sayfanızın en üstünde yer alan Candan Erçetin şarkısını...

"Malumunuz bir tıkla eş-dost,tanıdık-bildik her nevi insana ulaşabildiğimiz,kimi zaman "Aaa bu da mı buradaymış" diye şaşırıp kaldığımız,kim ne yapıyor,ne ediyor,beğendiği şarkılar,hangi yemeği daha çok seviyor,sınavdan kaç aldığını öğrenebildiğimiz bir web sitesi var;facebook...

İşin bu kısmına kadar göze batan,abes bir durum yok. Ancak profillerin içeriğine şöyle bir göz atacak olursak,attığımız gözleri geri yerlerine takıp sıkı sıkıya kapatacağımız kesin. Ne demek şimdi bu? dilerseniz sözü fazla uzatmadan repertuarımıza şöyle bir bakalım,neler var:hmmm... Şükriye tutkun'dan "gücüm yetene kadar" şarkısına ne dersiniz? Ya da Gülay'dan "İstanbul Ağlıyor"? Belki İlkay akkaya"ah sensiz" isimle tam da sizin hislerinize tercüman olabilr,ha?
Afedersiniz,n'oluyoruz? yoksa "Rabbim içkiyi,kumarı,darbukayı ve şarkıcı kadınları haram kıldı" diye b uyuran bir peygamberin ümmeti olduğumuzu unuttuk mu? Ya da "Canım,kadın sesi erkeklere haramdır;bize göre hava hoş" deyip bu yar ı-hatta çeyrek- giyinik kadınların şarkı-türkülerini paylaşan gafil müenneslerden miyiz? Kim bilir aranızdan bir kaçı da mezkûr hadisi şerifin senedini sepetini isteyecek benden... Bu çirkin "paylaşım"ı, ı kadar rahat bir edayla yapıyoruz kikendi günahımızın üstüne bir de bunu izleyen/dinleyen arkadaşlarımıızn günahını yükleniyoruz. Nefsimiz bir an tatmin olsun diye ahiretimizi unutuyoruz..."

Arakadaşlar yukarıdaki yazı GENÇ dergisinin bu ayki sayısından bir bölüm.. Başlık dikkatimi çekti okudum,düşündüm... Bir kısmını da sizlerle paylaştım...
Günümüzün en yaygın iletişim sitesi olan facebook hakkında biraz konuşalım,ölçüp-tartalım istedim... Ne dersiniz Göz kırpan

Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #1 : 06 Åžubat 2010, 13:54:29 »

Efendimiz benim sayfamı ziyarete gelse Sadece ilmi paylaşımlar göreceğinden mutlu olurdu bende mutlu olurdum Gülümseme
Facebooku faydalı bilgiler doğrultusunda sınırını bilerek kullanalım..

şuanda El Muallim'le ilgili bilgiler yer almakta Gülümseme

fakat facebook bana göre harbi arkadaşlık ve flörtlük yeri haline gelmiş fotolar paylaşımda ve gösterimde.. yorumlar egoları tatmin etmekte.. Kimin ne iş eylediği ALLAH-u alem..

tşkler bu konu hakkında birkaç ablamızla tevafuk oldu Kahkaha fakat RABBİM niyetimizi hayr eylemişki yanlış bir yolda ilerlemediğimi düşünüyorum..

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 07 Åžubat 2010, 15:28:59 »

bi de bunun ev versiyonu vardi dimi..ibrahim sadri mi; bedirhan gokce mi biri yazmis..pembe dizileri, magazinleri filan sorguluyorlardi..guzel bi muhasabe ama..Allah daima gormuyor mu herseyimizi..utanmak icin peygamberimizi beklemek lazim..

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 07 Åžubat 2010, 16:06:16 »

çok doğru söylüyorsun çubukcum.Allah razı olsun senden...Allah bizi daima görüyor bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım bizde O'nu görüyormuşuz gibi hareket etmememiz lazım.hatta Peygamber efendimizin ve evliyalarında bizi gördüğünü düşünmemiz lazım.yalnız bile olsak edebimizi muhafaza etmeli,oturuşumuza kalkışımıza giyinişimize kısaca bütün davranışlarımızda dikkatli olmalıyız.

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #4 : 08 Åžubat 2010, 15:29:25 »

Alıntı
Efendimiz benim sayfamı ziyarete gelse Sadece ilmi paylaşımlar göreceÄŸinden mutlu olurdu bende mutlu olurdum 
Facebooku faydalı bilgiler doğrultusunda sınırını bilerek kullanalım..

maşallah diyelim yakup bey... darısı diğer facebook kullanıcısı arkadaşlarımıza inş.

yorumuzun her kelimesine sonuna kadar katılıyorum selma abla.. Rabbişm her daim bizi görüyor bunu hiç unutmamalıyız ve buna göre yaşamalıyız. Efendimiz ise "ümmetim" dediği insanları izliyor,sünnetini uygulayanları görüp seviniyor,O'nu bilmeyenleri görüp üzülüyor. Sahabe O'nun sakalının bir teline kıyamazken,bizler bugün bu konuda ne kadar hassas davranıyoruz; Efendimizi üzmemek için ne kadar çaba harcıyoruz? bunu her daim sorgulamalıyız.

bu yazı,bu soru buna vesile olduğu için çok hoşuam gitti... Rabbim bizi bilinçli müslümanlardan eylesin.
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #5 : 08 Åžubat 2010, 15:53:37 »

paylaşımlar azaldıkça nefsi yönelmeler arttığınıda söylemek isterim.. o yüzden hizmet heryerde kesintisiz sürmeli diyorum Gülümseme

çok şükür çevremizde hizmetler devam ediyor Göz kırpan
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Peygamber Efendimiz Facebook Sayfanızı Ziyarete Gelse... « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: