Muhsin Yazıcıoğlu Öldü mü Öldürüldü mü?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 11:19:33
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Muhsin Yazıcıoğlu Öldü mü Öldürüldü mü? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Muhsin Yazıcıoğlu Öldü mü Öldürüldü mü?  (Okunma Sayısı 974 defa)
Semavi
Administrator
Aktif Üye

« : 31 Mart 2009, 10:05:43 »

Değerli Dostlar,

Bildiğiniz gibi hepimizin gönülden sevgi ve saygı beslediği, kıymetini "vefatıyla" daha iyi anladığımız Muhsin Yazıcıoğlu 25.03.2009 tarihinde bir helikopter kazası (?) sonucu rahmet-i Rahman'a kavuştu. Elbette ölüm Allah'ın yazgısıdır, bir yaprağın düşmesi dahi O'nun izniyledir. Burda sorgulanması gereken konu Muhsin abimizin neden öldüğü değil nasıl öldüğüdür. Öldü mü öldürüldü mü? Bu ikisi arasında dağlar kadar fark var dostlar... Eğer bu araştırılmazsa daha çok yiğitler kazalara (!) kurban gider. Eskilerin tabiriyle bizim "Postu ucuza deldirmek" gibi bir lüksümüz olmamalıdır, bir yanlış varsa sonuna kadar üzerine gidilmeli ve "gereği yapılmalıdır"...

Geçmişte benzer kazalarda televizyon ekranlarında pek çok teknik personel konuk edilir ve kazanın nedeni üzerine görüş alınırdı. Bina çökmesi gibi olaylarda bile ekranlara onlarca mimar, mühendis çıkartılırken helikopter düştükten sonra bu yapılmadı.

Bu durum düşen helikopterin, Aydın Doğan’ın damadı Ali Sabancı’nın şirketine ait olması şeklinde yorumlansa da ortada kapatılmayacak kadar ciddi durum var.

Yazıcıoğlu’nun son 1 yılda 4 kez, hayatı boyunca 18 kez şüpheli kazalar geçirmesi suikast ihtimalini de gündeme getirdi. Son 1 yıldaki kazalara sebebiyet verenlerin kimlikleri Emniyet kayıtlarında yok...

NİÇİN HELİKOPTER KİRALANDI?
BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, helikopterin bir hafta önce kiralanması sırasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterle uçmaya direndiğini açıkladı. Çayır, Yazıcıoğlu’nun parti yöneticilerine, “Bırakın bu helikopter işlerini, hava koşulları kötü olunca uçamayız. Tehlikeli bir şeyler olur. Beni öldürecek misiniz?” dediğini kaydetti. Bu tedirginliğe rağmen ve “hava taksiciliği” uygulaması Türkiye’de çok yeniyken ve tecrübe kazanılmamışken neden ısrarla helikopter kiralandı? Kiralama teklifini ilk yapan kim? Kiralama şirketi ve kiralanan helikopter araştırıldı mı? Helikopterin kiralandığı Sabancı ailesinin sahibi olduğu Esas Holding’in şirketi Medair, helikopteri saati 1.800 Avro+KDV’ye kiralıyor. BBP’ye kaça kiralamıştır? “Hava taksiciliği” uygulaması Türkiye’de henüz yeniyken ve tecrübe kazanılmamışken niçin riske girildi?

HELİKOPTERİN BAKIM RAPORLARI NEREDE?
Düşen helikopter modeli hakkında yayınlanan mesajda, ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), Muhsin Yazıcıoğlu'nun da düştüğü helikopter modeli olan Bell 206 tipi helikopterler için 19 Mart 2009 tarihinde acil koduyla bir uyarı yayımladı. Amerikan Federal Havacılık Kurulu'nun (FAA) 2009-07-52 madde numaralı 19 Mart 2009 tarihli uyarı mesajında, 206 serisi helikopterlerin her uçuştan önce aşınmış olan parçalarının değişmesi gerektiği vurgulandı. Helikopter’in düzenli bakım raporları var mı? En son bakım ne zaman yapıldı? Şirket neden bu konuda sessiz? Acil koduyla uyarı mesajı gönderilen bir helikopterle niçin uçuldu? BBP yetkilileri bu acil kodlu mesajdan haberdar edildiler mi?

METEOROLOJİ’DEN NEDEN BİLGİ ALINMADI?
Helikopterin düştüğü bölgedeki hava şartlarının ağırlığı, kurtarma çalışması sırasında ortaya çıktı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin uçuş güzergahındaki hava durumuna ilişkin kendilerinden bilgi istendiğine dair ellerinde kayıt bulunmadığını açıkladı. Çağlar, “Helikopterin düştüğü günkü hava durumuna özellikle baktım. Kar yağışı var. Görüş mesafesi düşük. Orta kuvvette rüzgar görünüyor'' dedi. Deneyimli pilot neden meteorolojiden bilgi almadı? Bilgi aldıysa neden umursamayıp havalandı yahut rotasını değiştirmedi?

KULE’YE BİLGİ NEDEN VERİLMEDİ?
Her uçuşta kuleye verilmesi gereken uçuş rotası ve irtifa raporu neden ortada yok? Helikopter pilotu ve firma aklına estiği gibi kontrolsüz, kuleye bildirmeden yapılan bu uçuşu nasıl açıklıyor? Miting sırasında yakıt ikmali için pilot alandan ayrıldıktan sonra helikoptere yaklaşanlar oldu mu?

PİLOT NEDEN GERİ DÖNMEDİ?
Pilotaj hatası var mı? Helikopter burun üstü dağa neden çakıldı? Sis ve tipi varsa, geri dönmesi gereken helikopter neden dönmedi?

ELT CİHAZI NEDEN ÇALIŞMADI?
Havacılık kazalarında enkazın yerinin bulunması amacıyla uçak veya helikopterde, ELT olarak adlandırılan Acil Yer Bulma Vericisi (Emergency Locator Transmitter) sistemi bulunması zorundu...

Helikopterin ait olduğu Medair şirketinin kaptan pilotlarından Ali İbanoğlu, kazadan sonra helikopterde, düştüğü yeri tespit için bir cihaz bulunmadığını açıkladı.
Helikopterin yerini bildiren ELT cihazının sinyal vermemesinin sorgulanması üzerine Helikopter’in sahibi Medair'in yetkilisi Çağatay Özdoğru, pilot Ali İbanoğlu’ndan farklı konuştu. Özdoğru, "Electronic Location Transmitter (ELT). Bu cihaz var. Olmaması diye bir şey mümkün değil. Yalnız bu cihaz çok şiddetli çarpmalarda devreye girer. Dolayısıyla, tahminimiz çok şiddetli bir çarpma olmadı, o yüzden de alet devreye girmedi. Otomobildeki hava yastığı gibi yani. Bir düşme var... Zaten gazeteci arkadaş da yaşıyordu. Dün 16.00-16.30 sularında bir tek ayağında kırık vardı. Helikopterde parçalanma vesaire olduğunu zannetmiyoruz, bir düşüş oldu, ama bir çakılma olmadı diye düşünüyorum.” demişti.
Ancak helikopter bulunduğunda paramparça olmuş ve parçaları 100-130 metrelik alana yayılmıştı. Üstelik çarpma anında İHA Muhabiri hariç neredeyse herkes hayatını kaybetmişti. Bu durumda şirketin savunması tamamen çökmüş oluyor. Şirketten cihazın çalışmamasıyla ilgili yeni bir açıklama niçin yok?
Bu durumda: O cihaz o helikopterde var mıydı yok muydu? Varsa patlamalı kazalarda bile kendini koruyan ve çalışması gereken cihaz neden çalışmadı? Cihazın çalışıp çalışmadığı her uçuş öncesi kontrol edilmiyor mu? Cihazın çalışması için helikopter parçalanacaksa ve insanlar ölecekse bu cihaz sadece cesetlere ulaşmaya mı yarıyor? Helikopter havalandığı anda cihaz neden açık tutulmuyor? ELT cihazının amaca yerini bildirip insanların biran önce kurtarılması değil mi?

İHA Muhabirinin 112 Acil servisten sonra Medair şirketini arayıp 10 dakika konuştuğu ortaya çıktı. Muhabire helikopterdeki cihazın yeri söylenip aktif etmesi için talimat verilmedi mi?

MEDYAYA "YARALI OLDUKLARI" HABERLERİNİ KİM VERDİ?
Helikopter kazasının hemen sonrası medyada müthiş bir bilgi kirliliği yaşandı. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikoptere 47 saat sonra ulaşan Döngel köylüler, “Helikopterin düştüğünü gördük. Çarşamba günü yanık kokusunu takip ederek enkaz bölgesine hareket ettik. Ancak helkopterde bulunanların kurtarıldığı haberi bize ulaşınca, geri döndük. Haber gelmeseydi o gün enkaza ulaşırdık” dediler.

İlk gelen bilgilerde Yazıcıoğlu'nun sağ olduğu haberleri kimler tarafından ortaya atıldı? Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yazıcıoğlu ve yanındakilerin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bilgisini kimden aldı ve niçin hükümete bildirmeden basına açıklama yaptı?

Enkaz mahalline ulaşan ve korucu olduğu iddia edilen kişiler neden ilk önce yetkilileri değil de medyayı aradılar?

İHBARLAR NEDEN DEĞERLENDİRİLMEDİ?
Helikoper enkazının bulunduğu bölgedeki koruculardan Selim Işık, “Kaza olduğu gün, saat 15.15 civarı Sisne köyü yakınlarında köylüler büyük bir ses duymuş. Köyden Yaşar Özhan bana iletti. O bölgeye gittik, kayalıkların üzerinde çamlar arasında bir enkaz gördük. Kablo kokusu geliyordu. Tipi de olunca korkup döndük. Ertesi gün Göksun’da BBP yöneticisi Kemal Yavuz ile Muhsin Bey’e bildirdik gördüğümüzü. Genel Merkez’e de izah ettim. Bu bölge aranmayınca Başbakan geldiğinde korumalara da iletildi. Ama kendisi ile irtibat kuramadık. Orası 2 bin metre yükseklikte bir yer” dedi.

Hükümetin ve BBP’nin her ihbarı dikkate alıp titizlikle inceleyip değerlendirmeleri gerekirken ihbarların dikkate alınmasının sebebi nedir? Bölgenin yapısını çok iyi bilen köylülerden yardım alınması düşünülmedi mi?

NİÇİN “MED-AIR” DEĞİL DE “BBP HELİKOPTERİ” DENİLDİ?
Daha önce düşen Atlasjet ve THY uçaklarıyla ilgili cıvata bilgilerine kadar merkez medya tarafından haberleştirilmişti. Bu sefer tüm tepkiler arama kurtarma çalışmaları üzerine yoğunlaştırıldı. Neredeyse teknik konuda hiçbir haber yapılmadı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır'ın kazanın suikast olabileceğine dair açıklamaları, helikopterin ELT cihazı taşımaması ve helikopterin kötü hava şartlarında havalanması, helikopterin yakıt almak için gittiği yerden 1,5 saat sonra dönmesi, helikopterin teknik yetersizliğiyle ilgili olarak Doğan medyasında herhangi bir haberin yer almamasıyla birleştirildiğinde, kazanın çok detaylı bir şekilde araştırılmaya tabi tutulması gerektiğini ortaya koyuyor.

Doğan medyasının helikopterin teknik yetersizliğiyle ilgili olarak herhangi bir haber yapmaması ve ısrarla Medair’den bahsetmeyip ‘BBP helikopteri' argümanını kullanması, helikopter sahibi Ali Sabancı'nın Aydın Doğan'ın damadı olmasına bağlanıyor.

“KADERLERİ AYNI OLDU" DENİLİRKEN KASTEDİLEN NEDİR?
Ayrıca, bir gazete (Hürriyet), Yazıcıoğlu’nun vefatının keşinleşmesinin ardından, neden Abdullah Çatlı ile Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarını yan yana koyup “Kaderleri aynı oldu” manşetini attı? Çatlı, suikast olduğu iddia edilen Susurluk kazasında hayatını kaybetmişti. Kaderleri aynı oldu denirken kastedilen nedir? Bizimle uğraşanların sonu böyle olur demenin farklı bir üslubu mu?

YAZICIOĞLU KAZASINDA 'JAMMER' İDDİASI
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği olayla ilgili istihbaratçılar şok bir iddiada bulundu. İstihbaratçılar, "Olay yerinde sinyal kesici uygulaması yapıldı" dedi.

Şüpheli bir helikopter kazasıyla hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu için tüm Türkiye yasa bürünürken, istihbaratçılardan gelen acı itiraf, dehşet verici bir şüpheyi beraberinde getirdi.

Bazı istihbarat yetkililerinin, konuyla ilgili değerlendirme yaptıkları bazı habercilere, kazanın olduğu andan itibaren Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendileri tarafından izlenen üç telefonunun yerini tespit etmeye çalıştıklarını, ancak anlaşılmaz bir şekilde bu telefonların sinyallerini yakalayamadıklarını anlattıkları öğrenildi. Aynı araştırma, Yazıcıoğlu’nu yanındakiler için de yapıldı. Fakat kazayı haber veren İHA muhabiri İsmail Güneş dahil, hiçbirinin telefonuna ulaşamadılar.

İstihbaratçılar, hava koşulları ne olursa olsun, ellerindeki imkânlarla bu numaralara ulaşmaları gerektiğini belirterek, şu dehşet verici tespiti yaptılar:
“Bunun tek açıklaması var: kazanın yaşandığı bölgede bir tür jammer, yani sinyal kesici cihaz çalıştırılmış olmalı.”

Kaynak: AKRA Haber

Bu soruların cevapları açık ve net bir şekilde verilmediği müddetçe bunun adı Muhsin Yazıcıoğlu Kazası değil Muhsin Yazıcıoğlu SUİKASTI dır...

Vesselam...

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 31 Mart 2009, 19:30:57 »

inşaallah bu soruların cevabı bir an önce bulunur...

esma nur
Aktif Üye
*

« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2009, 11:39:34 »

allah herşeyi gören ve bilen şüphesiz.er yada geç bu sorularda cevabını bulacaktır.inşaallah....

kardeşlerimizi allah verdi dostlarımızı biz bulduk
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2009, 12:02:13 »

M. Yaşar DURAKAN'ın haberi

117 saat sonra cesedine ulaşılan Güneş’in özel eşyalarıyla birlikte adli emanete teslim edilen kamerası ve dijital fotoğraf makinasındaki kareler incelenmeyi bekliyor. 112 Acil Servis ile yapılan konuşmanın sona ermesinin ardından yaşananlar işte bu kaset ve fotoğraf makinasında gizli.

KAZANIN SIRRINI GÜNEŞ’İN KAMERASI ÇÖZECEK

Kazadan hemen sonra 112 Acil Servis görevlisiyle yaptığı dramatik telefon konuşmasıyla hafızalara kazınan Güneş’in, ilk kez bir mitinge helikopterle giden Yazıcıoğlu ile havada bir röportaj gerçekleştirdiği, kaza anının da kayıttayken yaşandığı iddia ediliyor. Güneş’in, habercilik refleksiyle kaza sonrası yaşananları da kamerasına kaydettiği belirtiliyor. Kamuoyu, savcının incelemesinin ardından kaza mahalinde bulunan kasetteki son görüntülerin ve fotoğrafların yayınlanmasını bekliyor. Böylece kazayla ilgili birçok karanlık nokta aydınlanmış olacak.

(Samanyoluhaber)

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2009, 12:15:18 »

bu da unut(tur)ulur
uyu(tul)mak hoşumuza gidiyor
kısa zamanda bakın gündem nasıl değişecek
sanki böyle bir olay olmamış gibi aynen devam
anlık yaşamaya devam ettikçe bu hep böyle olacak
kimimiz geçmişe saplanmışız kimimiz gelecek hayalindeyiz
 Sustum Kararsız

karanfil
Aktif Üye
*

« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2009, 12:33:27 »

çok doğru söyledin Üzgün
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2009, 12:42:53 »

merak etmeyin.
gerçek anlamda yüreklerine ateş düşenler asla acısını unutmazlar.
ama göstermelik anlamda ateş düştüğü yeri yakar gibi yanıp kavrulanlar elbeteki unuturlar.

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2009, 14:05:29 »

Alıntı
bu da unut(tur)ulur
uyu(tul)mak hoşumuza gidiyor
kısa zamanda bakın gündem nasıl değişecek
sanki böyle bir olay olmamış gibi aynen devam
anlık yaşamaya devam ettikçe bu hep böyle olacak
kimimiz geçmişe saplanmışız kimimiz gelecek hayalindeyiz

Konuşmayın, silin tüm bunları..
Karıştırmasanıza milletin kafasını..
Ne güzel işte huzurlu olacağız, hiç birşey kafamızı karıştırmayacak, hiç bir şey canımızı sıkmayacak.
Niye düşünelim ki derin mevzuları, niye yoralım kendimizi..

Daha dün okulda hocamın bana söylediklerini ben size söyleyim..
Sistemi sorgulamayın!
Güçlü olunca sorgularsınız..

Buna ne hakkınız var, ne de yetkiniz..

şimdi güçlü kim?
Medya..
O halde uyuyun güzel yavrularım Üzgün

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2009, 19:59:36 »

Alıntı
Konuşmayın, silin tüm bunları..
Karıştırmasanıza milletin kafasını..
Ne güzel işte huzurlu olacağız, hiç birşey kafamızı karıştırmayacak, hiç bir şey canımızı sıkmayacak.
Niye düşünelim ki derin mevzuları, niye yoralım kendimizi..

iyi ahuzar elimizi kolumuzu bağlıyalım oturalım öylemi.huzurumuzu bozmayalım.canımızı sıkmayalım,çayımızı demleyelim keyfimize bakalım öylemi.derin mevzular yormayalım kendimiz.adam bana ne.benim canımdan kimse ölmedi. neme lazımı diyelim ahuzar.

irdelemeyelim, konuşmayalım, yorumlarımızı yazmayalım kader diyelim oturalım..evet kader tamam..amenna.
yalnız ortada bir sürü idda var.iddada olsa bu iddalar bzizm yandaş medyamız tarafımdan yazıl masın irdelenmesinmi?
varsa ihmalleri olanlar yargılanmasınmı?
sabancıların oğlu,aydın doğanın damadı diye hesap sorulmasınmı?
o helikopterde canlar öldü..
o helikopterde bir lider öldü. o lider güçlünün yanında değil haklının yanında,mağdurun yanında oldu.
o lideri dün yüzbinler uğurladı.
cevabını bulamayn sorular var .bu sorular cevaplarını bulana kadar bizim radyolarımız,televizyonlarımız,gazetelerimiz bu sorular cevabını bulana kadar yazılmalı da konuşulmalıda.hep gündemde kalmalı bu kaza.

hem onların medyası sandığın ladar güçlü değil artık..hatta bizim gazetelerimiz daha çok satıyor.
bir zaman gazetesi hürriyet ve milliyetten daha fazla satıyor.
abonesi olduğum gazete olduğu halde zaman 1 miyon satsın diye zamana bir yıldır aboneyim.

doğrusu ben ahuzarı daha farklı zihnimde canladırıyordum. üsdeki yorumunu zihnimde canlandırdığım ahuzara hiç yakıştıramadım hiç... Üzgün

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2009, 23:03:14 »

Gülümseme ne güzel..
İşte tam da böyle yapacağız.
Böyle düşünüyorum evet.
İRDELEMEYECEK, KONUŞMAYACAK, GÖZ YUMACAĞIZ..Öyle yapmalıyız.Biz bunun üzerine programlandık. Zaten her şey öyle olacak.
Yine de canımız yandı, dilin kemiği yok, KONUŞACAĞIZ...kesin suikast, var bunda birşey diyecek sonra  sus pus olacağız.
Birileri bedel mi ödemeli, elbet ödeyecek para karşılığı diğer birileri..
Ama onlar ne Aydın Doğan olacak ne de yaverleri..
Erkan Bey'in yorumunu tekrar  okuyun abi.
Yaptığımız ya da yaptığınız bu değil mi zaten?
Göz yummak.
Defalarca yutturulmadı mı bize bunlar?
Biz ne zaman büyüdük, ne zaman akıllandık, ne zaman ADAM olduk da bu sefer herşey böyle olmayacak deme saadetine erdik.
Siz zaten bilinçaltında yenilgiyi, acizliği kabul etmiyor musunuz?
Kabul etmeseniz bile ne yapabiliyorsunuz?
Neye gücünüz yetiyor?
Zaten derin bir uykuda  değil miyiz?
Huzur içinde..
Ara sıra bir şeyler canımızı sıkmıyor değil.
Birileri akıllık ediyor, yazıyor, soruyor, okuyor...Sonra bizle paylaşıyor.Okuyoruz, sinirleniyoruz, okuyoruz, tartışıyoruz sonra gözlerimiz ağırlaşıyor, şöyle bir döşek olsa ne iyi olur, bir de kuş tüyü yastık. Ha yastık demişken karnımız da acıktı.
Hop birden gündem değişmiş..
Bir gün kalktığmızda " the end"  yazdığında ekranda, o doğan medyasının düğmeye bastığı bir anda birden konu Konyadaki yurdun birinde çıkan kavgaya (atıyorum) kilitlendiğinde, günlerce tartışıldığında, biz de burada oturup bu konuyu tartışıyoruz.
Yanlış mıyım?
Peki  ben uyuyun, sistemi sorgulamayın, buna gücünüz yetmez dediğimde,  gözünüze sokulduğunda bu acizliğiniz o zaman mı hazmedemiyorsunuz?
Alıntı
hem onların medyası sandığın ladar güçlü değil artık..hatta bizim gazetelerimiz daha çok satıyor.
bir zaman gazetesi hürriyet ve milliyetten daha fazla satıyor.
abonesi olduğum gazete olduğu halde zaman 1 miyon satsın diye zamana bir yıldır aboneyim.

Birkaç yayın organı "doğru" için çabalıyor, biz ne yapıyoruz? Onlar bir sürü şeye göğüs gererken, biz köşeye geçip haddimiz olmadan takdir ediyoruz.
İki gazetelerini aldık diye, onların çabalarını , başarılarını hemen sahipleniyoruz.
Biz şöyleyiz, biz böyleyiz.
Hayır biz zavallı, kendi kültürünü anlamaktan ve yaşamaktan aciz,aşağılık kompleksi olan,  okumayan, kendini geliştirmeyen  bir kitleyiz.
Tamam çabalayan ve başaranlar bizim kardeşlerimiz. Ama işte biz...

Sizden ve benden , bizim gibilerden, (istisnalar kulaklarını tıkasın) hiç bir şey olmaz.
Biz ancak kukla olmayı beceririz.
Uyutulmayı...Huzur içinde üstelik..
Boşversenize...
İrdelemeyin, sorgulamayın, araştırmayın..
Canınızı sıkmayın.
Size ve bana birşey olacak değil.
ADAM GİBİ ADAM olanlara oluyor olan.
Çalışmayanla, okumayanla, dertlenmeyenle uğraşan yok...
Şişştt, sessiz olun, uyanacaklar!
Benim de uykumu kaçırmayın...
Söndürün ışıkları..

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 02 Nisan 2009, 20:07:52 »

türkiye değişiyor.
değişim belki sancılı olouyor.
artık taşlar yerinden oynuyor.birileri taşın altına elini sokuyor.isterseniz sizde elinizi taşın altına sokun.katkınız olur.
belki katkınız olayı aydınlatmaya bilir.
ama karıncanın hz. ibrahimin ateşine su taşıma misali. ne dersiniz.he.. Gülümseme

bu ülkede taşlar artık oynuyor dedik dimi..
1-) bu hükümet seçimlerden önce senin güçlü medya bahsettiğin medya kuruluşuna bastı cezayı..
hemde seçim öncesi. buna kim cesaret edebilir. o medya kuruluşu ne yaptı.ödemedi parayı banka hesapları dahil bir çok mal varlığına el konuldu..hani medya devi güçlüydü.karşı durabilseydiya. artık taşlar oynuyor diyoruz..

2-)türkiye cumhuriyeti dönmeinde ilk defa genareller,albaylar,binbaşılar, yüzbaşılar sivil  mahkemeler tarafından yargılanır ve hesap soruluyor..güçlü medyan desdek verseye..ne kirli oyunlar oynayıp müdedeyyin insanların üzerine attlar..beşli çeteler kurup hükümetler devirdiler. ama devir değişti. kesr şimdi tersne döndü..uyanın artık arkadaşlar.

3-) işsizliğin artığı, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir döemde ikdidardaki hükümet neden bu oy aldı sizce..işte bu taşları oynattığı , dengeleri değiştirdiği ve adaleti sağlamk için mücadele verdiği için..

işte ben ümitliyim ki bu helikopter kazasında eğer kasıt veya ihmal varsa mutlaka hesabı sorulacak..ama bu gün ama yarın.
bu işin peşini BBP lilerde bırakmayacak..

Alıntı
Şişştt, sessiz olun, uyanacaklar!
Benim de uykumu kaçırmayın...
Söndürün ışıkları..

bir zamanlar daha aydınlık türkiye için bazı kesimler lambalrı 1 dk söndürme eylemi yapıyorlardı.bir amaçları vardı.

taşların yerinden oynaması senii rahatsız ediyorsa
gerçeklerin karanlıkta kalıp günyüzüne çıkması istemiyorsan
söndürün ışıkları uyuyacak var. iyi geceler ahuzar. Gülümseme

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 02 Nisan 2009, 23:05:29 »

Başkalarının başarılarından ve cesaretinden bahsediyorsunuz hala bana.
Onlar onu yapmakla zaten yükümlü.
Yapacaklar, yapmalıydılar.
Ama ben "benden" konuşuyorum.Bizden, gençlikten, vatandaştan.
Ben birey olarak herkese büyük görevler düştüğü düşüncesindeyim.
İşte bu aşamada iki seçenek var, ya uyutulursunuz ya da işe koyulursunuz!

Gülümseme
Ama yok herkes halinden memnunsa amenna!
Ateşte açan çiçekler olduğunuzu düşünüyorsanız amenna!
Elinizi taşın altına koyma cesaretini gösterdiğinizi düşünüyorsanız amenna!
Oldum diyorsanız yine amenna!

Malesef ben sizler kadar bilinçli değilim demek ki.
Benim daha çok yolum var!
Birileri beni uyutmayı hala beceriyor.
Gündemimi değiştiriyor, hayatıma müdahele ediyor, geleceğimi şekillendiriyor.
Yazık bana!

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 03 Nisan 2009, 23:31:27 »

Alıntı
Başkalarının başarılarından ve cesaretinden bahsediyorsunuz hala bana.
Onlar onu yapmakla zaten yükümlü.

başkalrı dediğin kişileri sen,ben,onlar getiriyoruz başımıza..başımızagetirmekle diyoruzzki diğerleri gibi sezsiz kalma,korkma, mücadele et,beni bütün platformlarda ifade et,savun benim haklarımı, ona buna yedirme diyoruz. bir oy az bir şey değilmiş dimi..onlar bunları zaten yapmakla yükümlü.yapmassa ne yapabilirizki. diğerleri yapmadığıı zaman ne yapabildikki..

tam anlamı ile menun değiliz.
ama bizleri ve toplumun vicdanı memnun etmek için, yapanın yanına yaptığı kar kalmamsı için mücedele edenler var.
bir değişim var yani.
bu değişimi yapanların arkasında uyumayıp ayakta durursak taşları daha rahat yerlerini koyacaklar.

Alıntı
Malesef ben sizler kadar bilinçli değilim demek ki.
Benim daha çok yolum var!
Birileri beni uyutmayı hala beceriyor.
Gündemimi değiştiriyor, hayatıma müdahele ediyor, geleceğimi şekillendiriyor.
Yazık bana!

ben senin bilinli olduğunu biliyorum ve eminim. kaç senedir dirsek çürütüyorsun ailenden ayrı gurbet ellerde.
geçen gün okumuştum nasıldı. "yirmi yaş ömrün en uzun yarısıdır"diye.
her konuda seni uyutabildiklerine katılımıyorum.
eskisi kadar gündemi değiştiremiyorlar.
bazı konularda haytına müdahale edildiğini kabul ediyorum.ama taşlar yerinden oynatılıyor diyorum. taşlar yerine yerleştiriliyor demiyorum. bakalım zaman ne gösterecek.
geleceğini şekilendermekmi? o senin elinde ahuzar. Gülümseme

Y a L N ı Z E F E
"Sefer Bizden Zafer ALLAH' dan"
Aktif Üye

“Ah Bine’l-Aşk ” -Ah aşka ulaşmak-

« Yanıtla #13 : 04 Nisan 2009, 22:19:19 »

şııııııııı sessiz olun Liderim Üzülüyor birbirimizle değil. el ele omuz omuza Küfre karşı dik duralım eger ADAM olmak istiyorsak ADAM gibi ölmeyide isteriz şiiiiiiii...LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN Üzgün

"Sizi yıllarca küresel,emperyalist sermayenin uşaklığına mahkum etmek isteyen güçlere karşı ben Türküm Türk esir olmaz, ben Türküm Türk devletsiz olmaz, Ben türküm Türk bayraksız olmaz, ben Türküm Türk ezansız olmaz, ben Türküm Türk hürriyetsiz olmaz diyor musunuz, diyecek misiniz?"

"Ben Milletimin uğruna adamışım kendimi
Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir
Zulüm Azrail olsa, hep hakkı tutacağım
Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir"

MUHSİN YAZICIOĞLU 

~Kim Ölü Kim Diri , Kim Akıllı Kim Deli, En Şerefliniz En Takvalınızdır~
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 04 Nisan 2009, 23:19:58 »

Bu oyunda filler varsa , neden ebabiller yok?
İşte bütün mesela burada !

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #15 : 04 Nisan 2009, 23:48:06 »

Es-Sabüru : acele etmeyendir.
El-Adlu    :adaletle hükmeden, zulmetmeyendir.

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Muhsin Yazıcıoğlu Öldü mü Öldürüldü mü? « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: