Filistin İçin Neden Hep Kısa Vadeli Çözümler Üretiyoruz...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 11:19:06
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Filistin İçin Neden Hep Kısa Vadeli Çözümler Üretiyoruz... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Filistin İçin Neden Hep Kısa Vadeli Çözümler Üretiyoruz...  (Okunma Sayısı 252 defa)
Semavi
Administrator
Aktif Üye

« : 03 Ocak 2009, 17:04:53 »

Türkiyedeki çeşitli yardım kuruluşlarının, insanların, mazlum müslümanlara yardım etme isteklerini takdirle karşılıyorum. Ancak bu konuda duygusal yaklaşımla birlikte ve onun ötesinde kritik analitik bir yaklaşıma da ihtiyacımız var.

Burada en kritik soru şu olsa gerek: Filistinli kardeşlerimizin neye ihtiyacı var?

Kanaatimce burada en büyük ihtiyaç maddi yardımdan ziyade, uluslararası etkin bir müdahale mekanizması oluşturmaktır. Hem diplomatik ve askeri alanda hem de maddi sosyal yardım alanında.

Çünkü maddi ve sağlık açısından yardımları bile işgal devletinin yahut kısmen Mısır'ın insiyatifinde ulaştırmak mümkündür. Saldırıların ötesinde Filistinlilerin şikayeti sınır kapılarının kapatılması nedeniyle gıda, ilaç ve yakıt gibi temel ihtiyaç sevkiyatının kesilmesidir.

Gelelim buradaki duruma: Şimdi herkes bir yardım toplama peşinde.

1-Mevcut kaos ortamında toplanan paraların şeffaf ölçüler içerisinde yerine ulaşması şüphelidir.

2-Değil uluslararası yardım, mahalli bir yardım kampanyası bile izne tabidir.

3-İzinli olsa bile %100 emin olmadığımız bir kuruluÅŸa parasal destek yapmak ne kadar isabetli olur? 

Elbette üzülüyoruz, elbette üzülmekten ve duadan öteye birşeyler yapmak istiyoruz. Ama bu "şeyler" sıradan, ve zaten yapılagelen şeyler olmamalı.

Unutmayalım: Bu mesele hepimizin yaşından daha eski. Bu kadar eski bir sorunu eski ve basit yöntemlerle çözemeyiz. Kaldı ki, toplanabilecek yardım miktarının neye merhem olacağını  da kestiremiyorum. İyi niyetle bu teklifi yapan arkadaÅŸların da eÄŸer çevrelerinde böyle bir potansiyelleri varsa hizmetlerinde bu potansiyelin tesirini yansıtmalılar diye düşünüyorum.

Gelin gerçekci yardım ve çözüm yolları arayışına girelim. Zor bir yol ama küçük bir yardım toplayıp vicdanımızı rahatlatmaktan daha faydalı bir yaklaşıma vesile olabilir.

Meseleyi fazla uzatmak istemiyorum ama;

-Ölen bir Filistin Devlet başkanının şahsi hesabından Milyonlarca Dolarlık bir meblağın çıkması, oldukca rahatsız edici bir durumdur.

-Bundan daha rahatsız edici bir durum da şu ki, Filistinli farklı grupların İsrail onlara saldırmadığı, kan dökmediği zamanlarda sık sık kendi aralarında savaşarak (!) kan dökmeleridir. İsrailli askerlerle karşılaştıklarında taş atan filistinlilerin, birbirlerin karşı otomatik silahlarla kurşun yağdırmaları ne acı ve anlaşılmaz bir ahmaklıktır.

Kanaatimce; Sebebi, sonucu ne olursa olsun, muhatabı kim olursa olsun "çatışma" yı müdafaa ve mücadeleden çok bir meslek haline getirmiş kişi ve gurupların bu meseleden tecrit edilmesi, meselenin çözümünde kilit noktaların başında gelmektedir.

Değerli arkadaşlar mesele üç-beş kuruş toplayıp göndermekten çok daha zor ve karmaşık görünüyor. Değindiğimiz bazı konular da şüphesiz acı ama yalın gerçekler. Duygularımız gerçekleri görmeye engel olmamalı. Allah bizlere en doğru olanı yapma basireti ve gücü versin, bu zulmü de tez zamanda sonlandırsın sevdiği kullar hürmetine Üzgün

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2009, 20:57:05 »

tesbitleniz de haklısınız...

Alıntı
Kanaatimce burada en büyük ihtiyaç maddi yardımdan ziyade, uluslararası etkin bir müdahale mekanizması oluşturmaktır. Hem diplomatik ve askeri alanda hem de maddi sosyal yardım alanında.

haberlere göre gıda tıbbı malzeme yönünde bayağı bir sıkıntı varmış.
uluslar arası etkin bir mücedele tabiki olmalı..peki nasıl?
askeri ve diplamitik alanındaki görev devlet yetkililerine düşüyor kanaatindeyim...

Alıntı
Gelelim buradaki duruma: Şimdi herkes bir yardım toplama peşinde.

1-Mevcut kaos ortamında toplanan paraların şeffaf ölçüler içerisinde yerine ulaşması şüphelidir.

2-Değil uluslararası yardım, mahalli bir yardım kampanyası bile izne tabidir.

3-İzinli olsa bile %100 emin olmadığımız bir kuruluÅŸa parasal destek yapmak ne kadar isabetli olur? 

şimdi yardım toplama meselesin de tabiki su istimal olmaması gerekiyor. şimdi isim vereceğim reklam olurmu biliyorum ihh, deniz feneri,kimse yokmu derneği v.s..bu yardım kuruluşlarını devlet denetliyordur.bizlerde denetlimeyeceğimize göre bir yerde artık güvenmek zorundayız diye düşünüyorum..yada kızıay vasıtası ile yardım edeceğiz.

evet eski devler başkanlarının hesabında bayağı yüklü bir para varmış..o zaman maddi yardım yerine ayni yardım yapalım..mesela gıda ve tıbbı malzeme gibi..bizler belki maddi yardım yapıyoruz ama giden yardımlar ihtiyaca göredir diye düşünüyorum.

kendi aralarında birbrlerine kurşun sıkmaları gerçekten çok acı bir durum...burda yahudilerin bir oyunu diye düşünüyorum ama yine analyamıyorum gerçek düşmanlarını unutup birbirlerine kurşun sıkmalarını..tarihtede bunun örnekleri var..

Alıntı
Kanaatimce; Sebebi, sonucu ne olursa olsun, muhatabı kim olursa olsun "çatışma" yı müdafaa ve mücadeleden çok bir meslek haline getirmiş kişi ve gurupların bu meseleden tecrit edilmesi, meselenin çözümünde kilit noktaların başında
gelmektedir
.

üsteki tesbitinizde çok doğru...

inşalah çözülür.amin amin amin...

sinha_nun
Aktif Üye
*

« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2009, 00:37:12 »

başından sonuna kadar katılıyorum.. Günlük çözümler üretebiliyoruz sadece. Filistin haberleri radyoda, tvde yer aldığı zaman o da.. Diğer zamanlarda unutuyoruz. İğneyi batıramıyoruz kendimize galiba, rahatımız bozulmasın diye. Tvde seyrettiğimiz gözyaşlarına bakıp bir ah çekip sonra da show programlarına geçiyoruz. Haşmet Babaoğlunun dediği gibi, vicdanımızdan kaçmak için de dayanamıyorum seyretmeye diye bahaneler üretiyoruz.

Peygamberimiz, hayatı boyunca mücadele etti müşriklerle. Siyer kitaplarında detaylı örnekleri var. Dönem dönem.. Allah'n bir hikmeti, bir luftu bize siyer kaynakları da bence.. Rasulallah nasıl mücadele etmiÅŸ, hangi yolları izlemiÅŸ biz de ibret alalım diye. Çözüm yine İslam'da.. Kurana ve sünnete sıkı sıkı sarılmakta. Biz ne kadar doÄŸru yoldan kayarsak o kadar kopuyoruz birbirmizden, o kadar dünyaya baÄŸlanıyoruz. Sonra kardeÅŸ kavgaları düşmana da fırsat veriyor..

Sevilmekle imtihan olan bir masumdur Yusuf..

Yakup sever kuyuya düşer.. Züleyha sever zindana..
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2009, 20:41:39 »

sinha_nun gerçekten güzel özetlemiş durumu,Allah razı olsun. haklısın kardeşim iğneyi kendimize batıramıyoruz,ve yüreğim dayanmıyor diye tabir-i caizse görmezden geliyoruz...
dünyanın her yerinde müslümanlar ayaklandı ama bunun kardeşlerimize bir faydası yok,saman alevi gibi oluyor bence. birlik olmak lazım... Göz kırpan
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Filistin İçin Neden Hep Kısa Vadeli Çözümler Üretiyoruz... « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: