Davos'ta aşk başkadır!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 11:18:43
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Davos'ta aşk başkadır! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Davos'ta aşk başkadır!  (Okunma Sayısı 463 defa)
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« : 04 Şubat 2009, 02:13:26 »

Finaller, sunumlar, düğün dernek derken, şu davos mevzusu içimde kaldı Gülümseme Biraz konuşalım istedim..

Marka yönetimi dersi alıyorum, Final sunumum,  Şöhret Satar adlı bir kitabın değerlendirmesi..
Birebir sunum yapıyoruz.
Hoca'nın sorusu :
Davos'ta yaşananlardan sonra, Türkiye şöhret satarın neresinde ?
Yani eski konumu nasıldı, şimdi nasıl?

Gurur duyduk, duygulandık, gözlerimiz yaşardı hatta...
İşte dedik, özümüze döndük!
Ama bir nokta daha vardı , dünya siyasetinde duygulara yer yok..
Şimdi duygularımızı bir kenara bırakalım ve Davos'ta yaşananları konuşalım.
Tepki yerinde miydi?
Üslup yerinde miydi?
Bundan sonra ne olacak ?
Vs. aklınıza ne geliyorsa ...

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
Heredot Cevdet
Babacan
Aktif Üye
*

« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2009, 11:48:37 »

bana göre tepki yerindeydi.
bu ülkenin bir şamar oğlanı olmadığını göstermek için atılmış en büyük şamardı, bizi şamar oğlanı sananlara...

"." kadar menfaat için "," kadar eğilme...
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2009, 11:54:46 »

bence de tepki yerindeydi.. türkiyeyi etkileyecek bi sorun olduğunu düşünmüyorum.. israil türkiyeye kolay kolay rest çekemez gibi .. başbakanın slubu biraz sertti ama buda israile göreydi... gerçi tercümenler pek olduğu gibi tercüme edememişler zaten.. başbakan siz insan öldürmeyi çok iyi bilirsiniz diyor adamlar siz insan öldürüyorsunuz diye tercüme etmişler...  Kararsız

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2009, 11:58:31 »

Ben başlayayım;

Tayyip Erdoğan'ın tepkisi yerindeydi.
Üslubu yanlıştı!
Yani söylediği cümleleri de tabi ki söylemeliydi, yalnız "sen" ve "siz" arasındaki farkı unutmamalıydı.
Kendisii bir başbakan olarak saygı bekledi. Yalnız Lanet İsrail'in Cumhurbaşkanı dahi olsa karşısındaki "sen" li değil, "siz" li konuşmalıydı. 'Yaşınız benden büyük, sesinizin yüksek çıkması.... " gibi.
Küçük ama önemli detaylar bunlar.
Tokalaşma şekillerinden, oturuşlara, el hareketlerinden, kıyafete, mimiklere herşey aslında orada bir mesaj veriyordu. Hayatımızın her anında olduğu gibi.. Tek fark; biz bilincinde değiliz çoğu zaman yalnız orada herkes bunu bilinçli kullanıyor. Bu bağlamda Peres'in tavırları, el hareketlerine karşı, Erdoğan'ınkiler aşağı kalmayacak nitelikteydi ve yerindeydi.

Malum başbakanımız Kasımpaşalı, ve çabuk sinirlenen birisi.
Sinirlenince de kıyamet kopuyor.
Öyleki Hamas'ın da o oturumda olması gerektiğini iddia ederek objektif duruşunu koruyan, hatalarıyla Hamas'ı da dinlemek gerektiğini savunan başbakan, öyle bir sinirlendi ki o sinirle sanki Hamas'ın savunucusu  gibi oldu.
Oysa ki Hamas'ın hataları vardı. Yani daha çok Hamas taraftarı gibi oldu. Tabi sonraki açıklamalarla bu bir nebze olsun düzeltildi ama eğer kontrolünü kaybetmeseydi daha güzel bir duruş sergileyebilirdi.

Oh ne ala dedik ama biraz da düşündürttü beni bu durum. Yalnız Peres'in telefonla Erdoğan'ı araması ile daha çok rahatladım.
Doğu'nun bize sempatiisi arttı, Batı zaten Türkiye'yi gözden çıkaramazdı. Artık bunu kullanabileceğimizi de birazcık olsun gösterdik sanki Gülümseme

Velhasılı kelam, dört dörtlük yönettiğimiz bir süreç olmasa da dört ayağımız üzerine düştüğümüz, sonuçları lehimize olan bir süreç oldu Davos...
Davos hepimizi için aşk gibi birşeydi...
Ve hepimiz tüm damarlarımızda bunu hissettik..
Davos'ta aşk başkadır.

Heredot Cevdet
Babacan
Aktif Üye
*

« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2009, 12:01:58 »

en orjinal kısmı da "van minüt" kısmıydı Kahkaha
bi de "bi daha davosa gelmem!" Gülümseme alem adam ya Kahkaha

"." kadar menfaat için "," kadar eğilme...
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 04 Şubat 2009, 12:04:12 »

evet yaa Kahkaha Kahkaha
van minüt
van minüt
van minüt
olmaazzzzz!
van minüt
Madem ingilizce konuşmaya karar verdiniz sayın Başbakan aradaki o "olmaaaaazzzzzzz" neyin nesi yahu ?

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 04 Şubat 2009, 12:07:04 »

benim de en çok o kısmı hoşuma gitti Kahkaha

".. daha da olsa gelmem artık " Kahkaha

Davosta AŞK başkadır... Masum

gül bahçesindeyim
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 04 Şubat 2009, 12:10:01 »

ben böyle dünya konjektürünü etkileyecek olaylarda erkenden yorum yapmama taraftarıyım Gülümseme tarih bu meseleyi en güzel şekilde aydınlatacaktır, neticelerini bize gösterecektir Gülümseme erkenden bir yorum yapamıyorum Gülümseme RABBİM(cc) hayırlara erdirsin Gülümseme
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 04 Şubat 2009, 12:27:47 »

Alıntı
ben böyle dünya konjektürünü etkileyecek olaylarda erkenden yorum yapmama taraftarıyım

Erken yorum yapmakta bir sakınca yoktur. Bilhassa iyi birşeydir.
Hatalarımızla, doğrularımızla, avantaj ve dezavantajlarımızla ve bunun getireceği fırsat ve tehditlerle süreci iyi çözümlersek, Tarih yanıltmaya kalkarsa olaya daha çok hakim olabiliriz.
Diğer bir husus eğer gelebilecek tehditlerin farkında olamayacak kadar olayın dışında kalırsak, fırsata çevirme noktasında da geç kalmış olabiliriz.
Aslında tam olarak yorum yapmamak derken demek istediğiniz bu değil anlıyorum.
Malum bazı medya organlarımızı ve köşe yazarlarımız sürecin gidişatını olumsuz yönde etkileyecek yorumlarda bulunuyorlar.
İNş dediğiniz gibi hayır olur.

Nefy-ü İsbat
...
Aktif Üye
**

...DTCF Üyesi...

« Yanıtla #9 : 05 Şubat 2009, 12:08:59 »

Tepkinin devamlı olmasını temenni ediyoruz...

Aksi takdirde seçim yatırımından ibaret olacak...

Sanma ey hâce ki senden zer ü sîm isterler
Yevme lâ yenfe’u”da kalb-i selîm isterler
RUHİ

ahmet yalçın
Yeni Üye

« Yanıtla #10 : 21 Mart 2009, 22:41:39 »

slm ben bu konudaki bütün görüşleri okudum ve gördümkü bütün yorumlar biri hariç olay anına endekslenmiş olay ne ..olay yok..başbakan oraya hangi sıfatla gitti türkiye cumhuriyetinin başkanı sıfatıyla peki türkiye kuruldu kurulalı benimsenmiş önemsenmiş veyahut sürdürüle bilmiş bir dış politikası varmı veya daha ileri gidelim herhangi bi alanda sürdürülebilir bi politika üretebilmişmi israil tarafına geçelim 1800lü yıllar olması lazım teoder hers olabilir ta o yıllardan daha eskide olabilir bu insanların karın ağrıları var tabi ben israili önemsemiyorum yahudi veya hiristiyan ben bu insanları kale almıyor aksine hayretler içinde izliyorum nasılda ALLAHA VE ALLAHın dinine hizmet ediyolar çok çalışıyolar hakkaniyet gelsin diye o kadar çalışıyolarki bunları tebrik etmekten başka çıkar yol yok bunları niye anlattım ALLAHa güvenin sancılı bi dönem dünya bi doğuma gebe peygamber inen zamanları inceleyin yoksa davos hikaye  sonradan açıklama yapıldı ya başkan modülatöre sinirlenmiş olaylar o şekil gelişmiş konjoktörü biz değil onlar belirler tabi başkanıda tebrik etmeli başkanımız tek ne yapabilir bunuda gözardı etmemeli
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Davos'ta aşk başkadır! « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: