Bu toplumu yöneten ne ?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 11:18:22
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Bu toplumu yöneten ne ? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Bu toplumu yöneten ne ?  (Okunma Sayısı 444 defa)
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« : 08 Åžubat 2009, 00:11:54 »

Montesquie şöyle der:
"İnsanları yöneten birçok şey vardır. İklim, din, kanunlar, hükümetlerin dusturları, geçmişte yaşanan adetler... bunların hepsi bir "genel anlayış" meydana getirirler. Ama her milletle bu etkenlerden biri baskın bir karakter arzeder ve diğerleri ondan etkilenirler."

Sizce bu millette hangisi baskın?
(alıntı)

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #1 : 08 Åžubat 2009, 01:38:20 »

anket şelinde sunulamzmı idi...daha kolay olurdu... Gülümseme

bence en çok kanunlar baskın...millet olrak kanunlardan korkuyoruz..kulların koydğu kanunlardan çok allahın kanunlarından korkmuyoruz..mesela:trafikte kırmızıda geçmiyoruz..geçesersek arkamızdan ceza geliyor..veya kırmızıda geçme polis ceza yazar deyip geçmiyoruz..geçmemizde gerekiyor zaten..ama ya namaz kılhesap günü var .hesap gününde ilk namaz sorulacak diyorsun..ya daha gençim kılarım..gibi cavaplar..
ama bölgesel olrak adetlerde doğu ve güneydoğu bayağı baskın sayılır...
ara sıra davos gibi hükümet dusturlarına da ihtiyaç var.güzel de oluyor yani Göz kırpan

Crazy_Sinan
Uslu Çatlak
Emektar
Aktif Üye
**

ALLAH yar ve yardımcımız olsun

« Yanıtla #2 : 08 Åžubat 2009, 01:57:34 »

Ahmet kardeş tavsiyen için sağol anket açtık bu konu için, oy verip yorum vermek isteyenler;
http://www.hayatname.com/tartalim_tartisalim/bu_toplumu_yoneten_ne_anket-t7565.0.html

Üsâme İbnu Zeyd (radıyalahu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: "Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin!)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur."

Tirmizî, Birr 86, (2036).

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 08 Åžubat 2009, 02:04:06 »

teşekkür ederim..

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 08 Åžubat 2009, 16:14:09 »

toplumları yöneten "korku"..

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
ahmet yalçın
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 21 Mart 2009, 21:38:13 »

selam kardeşler bana kalırsa hepiniz yanılıyorsunuz tabiki yazacaklarım tartışıla bilir ayrıca konuda çok güzel seçilmiş çokta önem arz eden bi konutoplumlar diyince köklü medeniyetler akla gelir tabiki ilkel toplumlarda yok değil öncelikli olarak bizler hangi topluma mensubuz ben söyliyim şu an üçüncü dünya ülkeleriyle aynı katogorideyiz tabiki gözden kaçırılmaması gereken dördüncü dünya ülkeleri yok konuyu fazla uzatmak istemiyorum bizler toplum olamadık osmanlı zamanı çok köklü medeniyetler kurduk hatta şöyle diyelim ecdadımız çok köklü medeniyetler kurdu ya şu an toplumsal olarak kendimize bi sınıf dahi bulamadık ne olduğumuz kime benzediğimiz belli değil ne avrupalı olduk nede müslüman türk toplumu diyoruz ecdadı beğenmiyoruz bence biz toplum olamadıkki toplumsal dinamiklerimiz olsun saygılar
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 22 Mart 2009, 12:25:20 »

bu toplumu yöneten görünürde gerçek anlamda iktidar  olamamış hükümet..
ama gerçekte yöneten ergenekon,anayasa mah, danıştay ve bazı idari mahkemeler.. Üzgün
bu arada hükümetin gerçek iktidar olma mücadeleside devam ediyor..bunuda inkar edemeyiz..

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Bu toplumu yöneten ne ? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: