Anadolu Cumhuriyeti

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 11:16:54
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Anadolu Cumhuriyeti 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Anadolu Cumhuriyeti  (Okunma Sayısı 448 defa)
Semavi
Administrator
Aktif Üye

« : 19 Kasım 2008, 13:20:48 »

" Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın güneydoğu sorununu çözmek adına Türkiye Cumhuriyeti'nin adını değiştirilmesi seçeneğini bile tartışmaya açtığı ortaya çıktı. Bu iddiayı Turgut Özal'ın kardeşi ve İçişleri eski Bakanı  Korkut Özal dillendirdi.

Siyaset meydanı programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  “ya sev ya terket” sloganı, bölge ve terör sorunları tartışıldı.

Korkut Özal, bir ara merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Kürt sorununu çözmek adına radikal adımlar atmaya hazırlandığını söyledi. Özal, “Rahmetli abim Turgut bey, 'acaba Türkiye yerine Anadolu Cumhuriyeti adı kullanılabilir mi' dedi” diye konuştu.

.... "

kaynak: cafesiyaset.com

---------------------
sizin fikriniz?

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2008, 13:42:40 »

Biz bayanlar önce duygusal düşünürüz .
O nedenle ilk başka , olur mu öyle şey yaa demekten kendimi alamadım.

Olur mu öyle şey yaaa?
Sonra kalbim sakinleşti, beynim faaliyete geçmeye başladı.

Neden olmasın?

Evet Türküz! Hepsinden önce müslümanız!
O halde barışı sağlayacak, iki tarafı ırkçı bakıştan kurtaracak bir çözüm olabilir. Biz "biz" olmaktan çıkmadan, o merhametli, ırkçı değil, farklı kültürlere, inançlara "insan" faktörü dolayısıyla saygılı, o "biz" kaybolmadan birşeyler elbet yapılmalı.

Anadolu bizim topraklarımız. Bizim!
Biz Anadoluluyuz!
Yani kendimizi yabancı hissetmeyeceğimiz bir tabir aslında.
Adımızın önemi var mı?
Selçuklu, Osmanlı, Türkiye...
Hepsi bizdik zamanında...
Bence olabilir.
Üzerinde düşünülebilir.
Güzel günler bizi bekliyor olabilir Gülümseme

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
ferit
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2008, 14:38:01 »

Özal ı rahmetle anıyorum ancak birlik beraberlik adına güzel bir fikir olsa da sonuçları federatif devlet yapısı ve sonrasında bölünmeyi dinamiklediği kanaati bende daha fazla ağır basıyor.Tabiki rahmetli Özal iyi niyetle söylemiştir bunu ancak kötüye kullanmak isteyen birçok odak var ülkemizde.
araz
Yeni Üye

« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2008, 15:10:44 »

Eğer böyle yanlış anlaşılmalara müsait bir zamanda çıkmasaydı ortaya, herkes mantıklı düşündüğünde ılımlı yaklaşabilirdi zannediyorum. Günümüzde söylenen her şey bölücülük olarak adllandırıldığı için kabul edilmesi de biraz zor olabilir. Ama bana göre -anlık değişecek bir şey olmamasıyla birlikte- Güneydoğu sorununu çok büyük ölçüde çözerdi.

"Tek dil, tek millet, tek devlet.."
"Ya sev ya terk et.."

Gibi ırkçı söylemler de temizlenmiş olurdu.
Kimsenin dili yasaklanmazdı.

İnsanın doğru yerlere gönülden bağlanması ve huzurlu olması için önce benimsediği değil benimseNdiği topraklarda yaşadığına inanması gerek.

Doğduğu yer yüzünden
Doğuştan kavgacı zannedilen..
Ama pek çoğu kavgadan nefret eden.
Kavgacı..
Esmer..
Cesur..
Korkak..
Çoğu Kürt..
Çoğu Türk..
ülkü
Aktif Üye
*

« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2008, 15:57:15 »

Bence yanlış, Bu ülke'nin adı Türkiye, Anadolu değil ki..! ayrımcılık olur düşüncesindeyim...

Eğer Bir ülke olarak görmek istiyorsak bunun Anadolusuyla, Doğsuyla, Batısıyla bütün olarak görmemiz gerekiyor.

Şayet; Anadolu Cumhuriyeti diye adlandırırsak, kürt soruna bir sorun daha eklenir. Bizim kimliğimizde Kürdüyle, Türküyle Türk Cumhuriyeti Vatandaşı yazıyor.

Bu yapılan bölücülükten başka bişey değil..!

araz
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2008, 17:55:43 »

Asıl bölücük yıllardır yapılıyor zaten.
"Türkiye Türklerindir" ve hatta "İstemeyen çeksin gitsin(Ya sev ya terk et)" gibi bu ülkenin başbakanı'nın bile kullandığı cümleler bu bölücülüğün eserleri.

Doğduğu yer yüzünden
Kavgacı..
Esmer..
Cesur..
Korkak..
Çoğu Kürt..
Çoğu Türk..
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2008, 19:17:28 »

pekala olabilirmi? tartışılır bencede...kim bölücülük yapyor kim yapmıyor acaba..ırkların birbirine üstünlüğü yoktur..üstünlükde takvada olduğuna göre türkün kürde veya kürdün türke bir üstünlüğü yoktur.türk kürt bütün müslümanlar benim kardeşimdir. Gülümseme

araz
Yeni Üye

« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2008, 23:18:32 »

Ahmet Tarık

Keşke herkes senin gibi düşünebilse.. Ama maalesef belli olacak kadar azınlıkta bu düşünceye sahip olanlar(her gün şahit oluyorum).
Bu yüzden de ortadan kaldırılması zor bir durum gibi.

Doğduğu yer yüzünden
Kavgacı..
Esmer..
Cesur..
Korkak..
Çoğu Kürt..
Çoğu Türk..
Tengridem
Tengridem Gök
Aktif Üye
*

Gözü Olana Gün Işımıştır

« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2009, 13:32:39 »

Sloganlarla düşünmenin yanılgısından kurtulmalıyız:(
  Önce kullandığımız kavramların anlamlarını öğrenmeliyiz. Toplulukların adlandırılmasına etken olan ne, ona bakmalıyız.
  Ve en önemlisi, bakış açımızı oluşturur iken "İlmi" metod olarak kullanmalıyız. Keyfi bakışımız ve romantizmimizin ne bir millet oluşturmaya ne de tarihi sürecin zorlu şartlarının oluşturduğu bir milleti yok saymaya imkân vermediğini bilmeliyiz:)
  Tabii insanlık tarihini de bilmeliyiz. Tek insandan türeyip farklı topluluklar (buna isterseniz "milletler" deyin) haline gelmemize etki eden etmenler üzerinde düşünmeliyiz.
  Farklılıkların âhengini tesis etmek yerine, ayrılığın azabını tercih etmek yanılgısını sorgulayalım.
  Ve tabii, rüştünü ispat etmiş, mukaddeslerimizin bayraktarlığını şerefle üstlenmiş;  halen de o temsil makamında olan bir kimlikten neden kaçılır sorusunun cevabını arayalım:)
  Şimdilik bunları yazıyorum.
  Fırsat buldukça konuyla ilgili yazmaya devam edeceğim.

"Gözü Olana Gün Işımıştır"-Hz. Ali
"Vusulsüzlüğümüz Usulsüzlüğümüzdendir"- Hacı Veyiszade
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Tartalım & Tartışalım  |  Anadolu Cumhuriyeti « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: