Ben Hayatnamenin Admini Olsaydım...?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Eylül 2010, 13:41:12
73788 Mesaj 10010 Konu Gönderen: 1259 Üye
Son üye: zaman
Hayatname.com  |  Hayata Merhaba  |  Site Hakkında Bilgiler  |  Ben Hayatnamenin Admini Olsaydım...? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Ben Hayatnamenin Admini Olsaydım...?  (Okunma Sayısı 1298 defa)
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

Her türlü soru(n)larınız için özelmesaj gönderiniz

« : 13 Ocak 2010, 13:32:04 »

Her forum gibi Hayatnamenin de durgun ve dalgalı dönemleri oldu. Ve şimdi yine durgun bir dönem içindeyiz. Bu durgunluğun elbette çeşitli sebepleri vardır ama ben kendimle ilgili olanı ele alarak sizinle sohbet-muhabbet tadında bir istişare yapmak istedim.

Şöyle bir başlangıç yaparak mikrofonu size bırakıyorum;

Ben Hayatnamenin Admini olarak;

1. İçinde bulunduğum yoğunluktan (iş hayatım, sosyal hayatım, eğitim hayatım vd.) ve diğer (sizin bilmediklerinizle beraber) 14-15 sitenin meşguliyetinden ve yeni projelerimden dolayı Hayatname'deki aktif yöneticilikten ayrılıp yerime başka birilerini bırakmak isterim.

2. Yönetimdeki arkadaşların da kendi meşguliyetlerini düşünerek yönetimi yeniden ele alırım. Aktif bir moderatör ekibi oluşturur bu ekibi sürekli yenilerim sabit standart bir ekip olarak kalmaz.

3. Forum da yeni kategoriler açar eski kategorileri revize ederim..

vs.

Peki ya siz ne yapardınız?

"Ben Hayatnamenin Admini olsaydım..." la başlayan (uygulanabilir) "her türlü" görüşlerinizi "samimiyetle" yazabilirsiniz...

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2010, 14:31:39 »

Durgunluk neden kaynaklanıyor?
Hareketlilik hedefe hizmet ediyor mu?
14-15 iş bir kişi için fazla mantık bunları azaltmak ya da yönlerdirmeyi ister, gönül 30-40 a çıkmasını ister.

Çözüm A) Takım olmak.
Çözüm B) Takımda yöneticiliği istememek.
Çözüm C) Kişilerin potansiyelleri ve zamanlarının tekrar değerlendirilmesi.
Çözüm D) Kişilerin bu işlere istek duymasındaki etken.
Çözüm E) Havuz sisteminin oluşturulması

A,B,C,D,E önemlidir. Ama açıkcası Semavi Abi aklıma gelen bir fikirle ile isteklerinizin birden çözülmesi çok zor.
Çevrenizin gerekli ve yeterli desteği vermesi gerekiyor size bu konuda... Etrafınızda bu konularda istekli insanlar bulabilmek, sizin tarzınızda ve sizin istekleriniz doğrutusunda müdahaleler yapabilmesi pek mümkün olmaya bilir.

1) İsteklerinizi somutlaştırmanız gerekiyor.
2) Farklı fikirlere ve deneyimsizliklere hazır olmanız gerekiyor.
3) Açıklayıcı olmaya çalışın.
4) İşin tamamından ziyade modüller olarak işi parçayalın.

// Tabe bunlar akılda ki zırvalamalar

NE konuda nasıl yardımcı olabilirim, tecrübem yok.

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2010, 14:43:19 »

Alıntı
// Tabe bunlar akılda ki zırvalamalar

estağfirullah

Alıntı
Çevrenizin gerekli ve yeterli desteği vermesi gerekiyor size bu konuda... Etrafınızda bu konularda istekli insanlar bulabilmek, sizin tarzınızda ve sizin istekleriniz doğrutusunda müdahaleler yapabilmesi pek mümkün olmaya bilir.

çok doğru bir tesbit. ben de aynı fikirdeydim.. zaten düşüncem, şu meyveverenagac.com kurumsal çatısını oluştururken, her bir sitenin başına yönetici(ler) atamak surtiyle o işi severek yapacak hakkını verecek veremediği anda bayrağı başka birine devredebilecek dostlarla yepyeni meyveler yetiştirmek..

Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
mert
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2010, 14:56:45 »

Evet diğer bir nokta HEDEF...

HEDEFİNİZ NEDİR? BUNU BAĞIRA BAĞIRA SÖYLÜYORUM. Çünkü insanları bir araya getiren ya ortak çıkar ya da ortak düşmandır.

Hedefiniz Nedir? Düşünceleriniz Nedir?
(Açıklayıcı olmaktan kaçınmayın)

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2010, 15:14:19 »

Hayatname için mi diğer sitelerim(iz) için mi? Çünkü her birinin ayrı bir hedefi var...
Ama tüm sitelerdeki ortak hedef "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" hadis-i şerifinin muhatabı olma (gayreti içinde olmak..)

Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
mert
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2010, 15:15:57 »

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır"

Hedefi için ne yapmak gerekir?(Mevzu şimdilik Hayatname)

Ya da SERT BİR SORU SORAYIM AMA KİMSE ALINAMASIN BEN BİLE.

HEDEF sapıtılıyor mu? Ya da Hedefiniz bu mu? Bu Hedefin Durunlukla alakası ne?

Biraz HIRS ile söylersem...

HEDEF = DÜNYANIN İNSANLAR için EN FAYDALI FORMU olmak. ise

Bunun için yapılması gerekenler neler? (Bu organizasyona katılmak isteyenler kimler?)

Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2010, 15:17:54 »

Hayatnamede bugüne kadar adminlik göremedim Gülümseme abilik ve kardeşlikten ödün vermeyen bir yönetim olduğu için..

bu şekilde ilkelerimizi bilecek ve adalet sistemini tek bir çatı altında toplayacak. Bulunduğu konumdan çok yapacağı hizmet ve yardımları ile gönüllerde yer edinecek birisi uygundur..
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2010, 15:25:29 »

Alıntı
"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır"
Hedefi için ne yapmak gerekir?(Mevzu şimdilik Hayatname)

öncelikle bunu kendine "hedef edinen" kişilerle bir araya gelmek..
sonra hedefe ulaşmak için izlenecek "stratejiyi" (yeniden) belirlemek
ve bu stratejiye uygun bir şekilde yolumuza devam etmek...
(devam etmek diyorum çünkü var olan bir organizeyi re-organize etmek)

Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2010, 15:41:06 »

mert ben cevap yazarken sen mesajını değiştiriyorsun ve bu beni yoruyor Gülümseme sen mesajını yazdıktan sonra gönder düğmesine basmadan son değişikliği yap öyle gönder.. yine de üstteki mesajının eski haline verdiğim cevabı yazayım:

Alıntı
HEDEF sapıtılıyor mu? Ya da Hedefiniz bu mu? Bu Hedefin Durunlukla alakası ne?

bunu herkesin kendi adına cevaplaması gerekir Gülümseme sonra forum adına her beraber cevaplamalıyız... çünkü bu forum denen şey üyelerin halet-i ruhiyesinin tezahüründen oluşan bir yapı. eğer yeni gelen biri bu forum hakkında güzel düşünceler besliyorsa o tüm üyelerin (genel/ortak) güzelliğindendir ya da tam tersi durumda yine tam tersi sonuç.

durgunluk meselesine gelince.. eğer buranın iyi, güzel, olumlu vb. olduğunu düşünenlerin oranı, tam tersini düşünenlerin oranına göre daha fazlaysa ve hedeften bir sapma yoksa buranın daha da geliştirilmesi-canlandırılması gerekir. ama tersini düşünenlerin oranı daha fazlaysa durgun kalması belki de sonlandırılması daha iyi olacaktır.

Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2010, 15:49:34 »

Alıntı
HEDEF = DÜNYANIN İNSANLAR için EN FAYDALI FORMU olmak. ise
Bunun için yapılması gerekenler neler? (Bu organizasyona katılmak isteyenler kimler?)

bunun cevabını bereber verelim işte.. ve mikrofon sizde: "siz böyle hedefi olan bir forumun admini olsaydınız, neler yapardınız? herkes bir iki kelam yazsın içinden ne geliyorsa..

Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
Süveyda
Yayın Editörü
Aktif Üye

http://suveydam.blogcu.com/

« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2010, 16:21:49 »

Acizane fikrimi belirtmek istiyorum
ben admin olsaydım şeklinde yazmayacağım ancak
admin nasıl olursa forumdaki hareketlilik paylaşımlar çoğalır birkaç fikrimi belirtmek istiyorum

1. Admin bu işe gerçekten gönül vermeli ve severek yapmalı

2. Modlarla, görevli arkadaşlarla diyalog halinde olmalı,zaman zaman forumda bir aksaklık veya ihtiyaç varmı gibisinden sürekli istişara halinde olunmalı...

3.Bu yüzdende sadece yönetimdeki kişilerin istişare edebileceği bir yönetim odası olmalı,normal üyelerin göremediği(belki vardır bilmiyorum ama...)

4.üyelerle irtibat kesilmemeli bültenler mailler hatırlatmalar gönderilebilir...forumda dikkat çeken ilgi toplayacak gibi görünen konular her hafta 10 konu mesela linkleri maillenebilir
uzun zamandır foruma girmeyen üyelere: "sayın üyemiz uzun zamandır sizi forumumuzda göremiyoruz tekrar aramızda görmek isteriz" vs. gibi...

5.Forumun arşivi genişletilip yeni düzenlemeler yeni başlıklar yapılabilir..

6.Admin in forumdaki onlıne olma süreside çok kısa ve az olmamalıdır.

acizane aklıma gelenler şimdilik bunlar..

herzaman şuna inanaırım biirlikten herzaman kuvvet doğar ve istişare sonucu yeni fikirler herzaman filizlenir...
bir forumda yöneticiler arasında kopukluk varsa o forum herzaman monoton bir şekilde devam eder malesef ilerleyemez..

Herşeyin en güzel şekilde rayına oturması dileklerimle..
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2010, 16:27:12 »

şimdi semavi bey biraz canlılık hareket lazım..Gülümseme

foruma hizmet etmekten haz alan heyacan duyan yöneticiler görevlendirmek lazım..
yani kampanyalar düzenlekmek..misal her akti füye yönetici  bir iktane foruma yeniüye  kazandırsa nasıl olur acaba..

tabi reklam diyeceğim ama bütçe ile alakalı bir durum..
şimdilik aklıma bunlar geliyor..semavi bey.. Gülümseme

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2010, 17:33:03 »

Her zaman gönlümden geçenleri şimdi burada paylaşmak kısmet oluyor Gülümseme

Hayatname gerek üyeleri gerek ise admini olarak çok kaliteli bir site.. Ama  çoğu zaman durgun,çok sakin ... Bunu çözmek için aklıma gelenler şunlar..

Bazı arkadaşlarında belirttiği gibi ilk önce amacımızı bilen ve gerçekten allah rızası için hizmet edecek/ve bu işi sadece bir eğlence olarak değilde hizmet vesilesi olarak görüp ona göre çalışacak moderatörlere ihtiyacımız var...  bu doğrultuda yeni moderatörler getirilmeli..

daha sonra sitede farklı bölümler açılabilir..

ben admin olsaydım eğer... Gülümseme

üyelerle sürekli irtibat halinde olurdum.. süveyda kardeşimizinde belirttiği gibi  aktif olan ilginç konuları arada tüm üyelere gönderirdim .. sonra üyelerin doğum günlerinde yine kutlama mesajı ve uzun süre girmeyenlere de  hatırlatma mesajları felan gönderirdim... sonra hayatnamenin  adının daha çok kitleye ulaşması için farklı çalışmalar denerdim..

sonra bölümlere göre moderatörler belirlerdim.. ki modöratörlerinde çalışma alanları belli olup ona göre daha çok  aktif olabilsinler...

şimdilik bunlar var aklımda..

Kolay gelsin Semavi abi Gülümseme

mert
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : 13 Ocak 2010, 18:23:23 »

1-(DEĞERLENDİRME) Öncelikle ben Hayatname'yi kendi içersinde bir birini bir şekilde tanıyan insanların samimane kenetlenmesi olarak düşünmüştüm.

•   Bunu iyice düşünmek gerekiyor. Dikkat edilerek. HEDEF'ler ve AMAÇ'lar belirlenmeli ve herkesin her daim göreceği bir yere yazılmalıdır.

2-(TESPİT) Aktif olmak, daha da aktif olmak ve büyümek; ne kadar büyük ne kadar kuvvetli olursak olalım, öncelikle kötü olduğumuzu kabul edip, bu yanlışlarımızı düzeltmeyle alakalıdır.

•   Bu maddeye uygun olarak, kullanıcıların birbirlerini önceden beri tanıdığını ifade eden mesajlardan kaçınılmadır.

3-(GELİŞİM) Altyapı'da ve Sitede bazı değişiklikler hedefine yönelik yapılabilir.

•   Bu forumun en çok bakılan yeri zaman içerisinde değişen kısmı, yani en alt bölümü. Bu bölüm daha geniş tutubilir.

•   Bu kısımda en son yorum yapan ve konu açan kişinin ismi yerine son 3 yorum ve konuyu açan kişilerin ismi beraber verilebilir.

•   En az iki tane anket sorusu biri açık oylama biri kapalı oylama şeklinde olabilir. (Anket soru kısmı küçük ve kullanılabilir olmalıdır)

•   Forumda geçen konular zamanla gündeme taşınacağı ayrı bir tarihi gündem kısmı konulabilir. (Bu kısım aşağıdaki gibi; ama burada kimsenin o konuyu gündeme taşımasına gerek yok)

•   Kategoriler – Bölümler – Eklenenler daha güzel elekten geçirilebilir. Yani konu eklenirken keyword mantığı gereği anahtar sözcükler, sonradan eklenen anahtar kelimeler ve yayın editörlerin eklediği anahtar kelimler konunun üzerinde baloncuk şeklinde çıkabilir.

•   Günün sözü kısmı gibi sözler bir yerde toparlanıp değerlendirilip, sitenin her hangi bir yerine tıkladıkça söz gelecek şekilde tekrardan tasarlanabilir.

4-(REKLAM) Kaliteli ve düzgün yorumlar yapan kullanıcıların bu siteyi tanımaları sağlanabilir.
Evet bu bir reklamdır. Her zaman için yapılabilir. Yalnız çok fazla kişiye ulaşmak kârımıza mı, zararımıza mı değerlendirilmeli.

•   İlahiyat Fakültesi’ne özel ya da imam hatiplere yönelik afişler (ayrımcılık yaptığımı biliyorum) yapılabilir.

•   Yani ne gerekiyorsa.

•   Facebook’a reklam verebiliriz.

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayata Merhaba  |  Site Hakkında Bilgiler  |  Ben Hayatnamenin Admini Olsaydım...? « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: