Hayatname Neden Bu Kadar Sakin?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Åžubat 2012, 09:43:25
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayata Merhaba  |  Site Hakkında Bilgiler  |  Hayatname Neden Bu Kadar Sakin? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Hayatname Neden Bu Kadar Sakin?  (Okunma Sayısı 1358 defa)
Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« : 13 Eylül 2009, 01:11:32 »

Hayat kafe bölümünden bir alıntı:
http://www.hayatname.com/forum/hasbihal_muhabbet/hayat_kafe-t5029.0.html;msg58837#msg58837

Alıntı
a.s
bugün kimsecikler girmiyor ya nedense?

Ben geldim gittim birara: ) malum Ramazan'ın son günleri yaÅŸanıyor ondan olsa gerek.Åžimdi baktım da  forum da tek ben varım  kafamı dinliyorum: D ve bu sakinliÄŸi yani daha sakin paylaşım ortamlarını seviyorum sanırım.

Birde ÅŸunu düşündüm.Eskiden arada aktif olduÄŸum,  aktif olan sayısı da çok olan bir foruma uÄŸradım  gerçi artık çok fazla girmemeye karar vermiÅŸtim ama şöyle bir bakayım dedim konulara, bazı bilgisizliÄŸi ve yanlış bilgisiyle dinimiz konusunda yorum yapan birisine yine dayanamayıp ''yazıklar olsun sizin gibilere'' deyip çıktım : D

Bu sitede bazı kızdığımız, istemediğimiz durumlar yok ve aynı şekilde çok fazla inceleyemesem de maneviyat.com da öyle .İnşallah da olmaz.İstifade etmek adına güzel paylaşımlar da var.

EmeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum.Önümüzde nasipse yoÄŸun günler var ama fırsat buldukca katılım  yapmaya çalışırım  : )

tek kelimeyle hayatname.com ve maneviyat.com un çizgisini anlayan ve anlatan, hedefi 12 den vurmuş bir mesaj... böyle bir mesajın yeni sayılabilecek bir üyemizden gelmesi şahsen beni çok memnun etti.

yani arkadaşlar mesele bu.. çok kişi girmiş çok konu konuşulmuş çok aktif bir forummuş vs.. biz bunu istemiyoruz. biz özel olmak, özel kalmak istiyoruz. eğer büyüyeceksekte safiyetimizi koruyarak büyümek istiyoruz. safiyet bozulduktan sonra kalsın o büyüklük, aktiflik, vs... ki geçmişte bunun için bazı devrimler yapmıştık, sessiz devrimler Gülümseme

birisi kaliteli bir konu açmış kimse yorum yapmamış ya da tam tersi lüzumsuz bir konu açmış bir çok yorum yapılmış... biz böyle bir durumda birincisini tercih ediyoruz. elbetteki gönül isterki birincisine daha çok yorum yapılsın, konuÅŸulsun gündemde kalsın, ama yapılmıyor diye de ikincisine meyil edilmesinden yana deÄŸiliz.. burda ana gaye  insalara doÄŸru kaynaktan doÄŸru bilgileri sunmak. arama sitelerinden nice insanlar geliyor faydalanıyor bu konulardan...

daha önce çeşitli zamanlarda gündeme gelmişti, son olarak bir kardeşimizin açmış olduğu bir konu vardı "neden aktif değil burası" manasında bir soru. gerçi o tamamen iyi niyetle sormuştu. ben o zamanlar yukarıdaki gibi bir mesaj yazacaktım ama konunun gidişatına göre öylece kapandı. işte o sorunun cevabı efruz kardeşimizin bu mesajında yatıyor.

kendisine bu anlayış ve idrakinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum..

bu meselenin zaten farkında olan üyelerimize de, bu vesileyle teşekkürler, hürmetler.. Gülümseme

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
Efruz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2009, 03:16:08 »

Ben teşekkür ederim.Mesajımın böyle bir açıklamaya vesile olabileceği hiç aklıma gelmemişti.İçimden gelenleri ve tespitlerimi söyledim sizinde ifade ettiğiniz gibi bariz şekilde durum bundan ibaret.

Alıntı
birisi kaliteli bir konu açmış kimse yorum yapmamış ya da tam tersi lüzumsuz bir konu açmış bir çok yorum yapılmış

Kesinlikle katılıyorum.Birde mesela ben eklediÄŸim istifadelik bir konu da yorumdan çok  günler sonra da olsa okunma sayısına bakarım.Önemli olan istifade edebilmek deÄŸil mi zaten.Mesela ben belirttiÄŸim gibi ÅŸahısların olduÄŸu forumlarda konu açamıyorum mümkün olduÄŸunca da açmamaya gayret gösteririm.Tetikte bekleyenler oluyor çünkü ve bu durumda bazı ÅŸahıslar  muhatabımız olmak istiyor konuyu biz açtığımız için ya da konuya yorum yaptığımız için tahammül edemeyeceÄŸimiz yorumlarda bulunulabiliyor.Böyle iyi: ) Hayırlısı  inÅŸallah.
Burak
Burak
ebul hasan - ali bin cafer
Aktif Üye
**

Ey mutmain olmuş nefis! Dön artık Rabbine... (fecr

« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2009, 10:32:54 »

s.a

Ã–ncelikle güzel bir konuya temas edilmiÅŸ. Biz semavi aÄŸabeyle en az 15 yıldır tanışırız. Güçlü ve ÅŸedit bir muhabbete dayanan hukukumuz vardır. Åžahsen forumlara katılan, oralarda vakit geçiren birisi deÄŸilim. burasını ve maneviyat.com'u daha öncede duymuÅŸtum, ama ne üyesiydim nede uÄŸrardım, iÅŸte 2009 yılı baÅŸlarıydı semavi aÄŸabeyin her zamanki davetini yenilemesi üzerine uÄŸramaya baÅŸladım. Buraya uÄŸrayamasamda, maneviyat.com'a sıklıkla artık uÄŸruyorum. Güzel bir hizmet alanı olduÄŸuna inandığım için. Yakınlarımada tavsiye ediyorum, bana maille yada msj la telle soru soran arkadaÅŸlarımıda oraya yönlendiriyorum. Oraya sorun yada cevabı oraya yazayım oradan okuyun diye. Katılımcının, kalitesiz ama çok olmasının bir kıymeti yok. Az olsun ama saÄŸlam olsun bu yeterli. Tabiki herkes yazılarının çok daha fazla sayıda kiÅŸiye ulaÅŸmasını ister, ancak yazarın elinden gelen ancak yazmak.

Geçenlerde bende bir foruma uÄŸradım, saygıda kusur etmeyeceÄŸimiz bir ablamız vermiÅŸti adresi. Ne yaparlar ne ederler bir baktım, içimden Allah (c.c) ıslah etsin demek geçti. Bunun üzerine maneviyat.com da "dikenli bir yazı" baÅŸlıklı yazıyı yazdım, bazan nette yada forumdada halvet - uzlet olabiliyor Gülümseme. İnsanlar doÄŸru bilginin kıymetini henüz çok bilmiyor. Gün gelir bu bilgilere ulaÅŸmak mümkün olmayabilir. Nitekim bir sahih hadiste efendimiz buyururlarki:

Ebu Hureyre'nin (r.a.) naklettiğine göre:
Allah Resulü (a.s.): "Zaman yaklaşacak, ilim alınacak, fitneler zuhur edecek. Aşırı cimrilik yerleşecek ve herc çoğalacaktır" buyurdu. Sahabeler: Herc nedir? dediler. Allah Resulü: "Öldürmektir" buyurdu.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 4827

Rabbim basiretlerimizi açsın, tekrar selam ve hürmetlerimle.

Ezel sırlarını ne sen bilirsin nede ben
Bu muammalı sözü ne sen anlarsın nede ben
Perdenin gerisinde senide benide bir konuÅŸturan var
EÄŸer perde kalkarsa  ne sen kalırsın nede ben
(Ebul Hasan Harkani k.s.)
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2009, 22:38:06 »

sadelik güzeldir..

ve güven huzurdur diyorum Semavi abi gibi bir kurucumuz ve sizler gibi dostlar varken pek fazla kişilik olması husumete yol açar o yüzden ben erkek birey olarak her daim gözüm burada çok fazla aktif olmasamda bugünlerde
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2009, 15:33:45 »

kalite,güven,sadelik,hoşgörü anlayış .. hepsi hayatnamede mevcut.. ve bu özelliklerde olması kalabalık olmasından çok çok iyi zannımca.. Gülümseme

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 01 AÄŸustos 2010, 17:10:56 »

tam içimden hayatname yine son günlerde çok durgunlaştı diye düşünürken bu yazıyı okumak iyi geldi.. özel kalmak,saf kalmak,duru kalmak herşeyden daha önemli...

Hayatname iÅŸte =)

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayata Merhaba  |  Site Hakkında Bilgiler  |  Hayatname Neden Bu Kadar Sakin? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: