Sınav stresi, öğrencilerde boyun ağrılarına sebep oluyor

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 10:51:49
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Eğitim & Öğretim  |  Sınavlara Hazırlık  |  Sınav stresi, öğrencilerde boyun ağrılarına sebep oluyor 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Sınav stresi, öğrencilerde boyun ağrılarına sebep oluyor  (Okunma Sayısı 1471 defa)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 05 Aralık 2010, 18:37:33 »

Sınav stresi, öğrencilerde boyun ağrılarına sebep oluyor

Konya Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzmanı Dr. Nagihan Yararoğlu, öğrencilerin art arda sınavlara tabi tutulması, velilerin ve çevrenin baskısı yüzünden öğrencilerin stresinin arttığını belirtti.

Bu stresin boyun ağrısına neden olduğunu dile getiren Yararoğlu, "Boyun omurgası normalde C harfi şeklindedir. Stresle omurların etrafındaki kaslar kasılarak boyun düzleşir ve boyun ağrısına neden olur." dedi. Teknolojik gelişmeler ve hayat standardının değişmesiyle hemen hemen her evde bilgisayar ve internet bağlantısı bulunduğunu hatırlatan Dr. Nagihan Yararoğlu, "Öğrenciler sosyal hayattan ve spordan koparak bilgisayar başında uzun süre ve yanlış pozisyonda vakit geçirmektedir. Bu durum, gençlerimizi hem asosyal hale getirmekte hem de boyun ağrısına neden olmaktadır." dedi. Erken yaşta boyun fıtığına rastlandığını söyleyen Yararoğlu, "Kas romatizması, doğumsal rahatsızlıklar, kulunç, iltihaplı romatizmalar da öğrencilerde boyun ağrısına neden olmakla birlikte bunlar seyrek görülen sebepler arasındadır." diye konuştu.

Zaman

ülkü
Aktif Üye
*

« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2010, 19:35:56 »

kesinlikle katılıyorum sınav'a 15 gün kala 1 kere bir hafta kala 1 kere boynum tutuldu,  hatta bir kaç arkadaşımında tutulmuştu, çok ağrı verici bir şey. kas gevşeticilerle anca geçti.

кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2011, 10:55:24 »

Kendini Strese Sokarsan Tabi Ağrılara ve Piskolojik Sıkıntılara Neden Olur  Kararsız
Sıkıntıya Gerek Yok  Göz kırpan Önce Çalışıp Gayet Normal Bir Sınava Giriyormuş Gibi Girmemiz Sorun Çıkarmaz ..

Paylaşım için Teşekkürler  Gülümseme

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Eğitim & Öğretim  |  Sınavlara Hazırlık  |  Sınav stresi, öğrencilerde boyun ağrılarına sebep oluyor « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: