Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« : 05 Temmuz 2009, 00:04:25 » |
|
 Türkiye'de 25 il ve 13 ilçede, 15-82 yaş arasında 66 bin 670 erkeğin sağlık taramasından geçirildiği ''Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz Projesi'' sonucunda, en kilolu erkeklerin Konya'da olduğu ortaya çıktı.Türk Androloji Derneği'nin Bayer'in katkılarıyla 6 ay önce başlattığı ''Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz Projesi''nin sonuçları, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Proje sözcüsü Ümit Aktan'ın sunuculuğunu yaptığı basın toplantısına, Bayer'in Türkiye Müdürü Sebastian Guth, Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Yaman, derneğin önceki Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu,Bayer Erkek Sağlığı Direktörü Dr. Oğuz Mülazımoğlu ve Bayer Erkek Sağlığı Ürün Müdürü Sinan Aktan katıldı. Ümit Aktan, proje kapsamında 66 bin 670 erkeğin sağlık taramasının yapıldığını, 68 yaşına kadar hiç doktor görmeyen erkekleri doktorla tanıştırdıklarını belirterek, ''6 ay boyunca erkek görmekten bıktım, karımın kıymetini anladım'' diye espri yaptı. Türk Androloji Derneği'nin önceki Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu da 14 Ocak 2009 tarihinde İstanbul'dan başlayan projenin sonuçlarını aktardı. En kilolu erkeklerin bulunduğu ilin 95,33 kilogram ile Konya olduğunu ve bunu 93,31 kilogramla Gaziantep ve 91,13 kilogramla Adana'nın izlediğini,en zayıf erkeklerin ise 75,46 kilogramla Antalya'da yaşadığını ve bu ili 76,56 kilogramla Trabzon ve 78,3 kilogramla Mersin'in takip ettiğini belirten Kadıoğlu, en uzun boylu erkeklerin İzmir'de (1,81 santimetre), en kısa boylu erkeklerin ise Trabzon'da (1,68 santimetre) yaşadığını kaydetti. En kalın belli erkeklerin Konya, Adana ve Kayseri'den, en dar belli erkeklerin ise Antalya, Trabzon, Zonguldak'tan çıktığını ifade eden Kadıoğlu, sağlık taramasından geçirilen erkeklerin vücut kitle endeksine göre yüzde 60'ının obez, yüzde 32'sinin kilolu ve sadece yüzde 8'inin normal olduğunu bildirdi. Kadıoğlu, en obez erkeklerin Konya'da yaşadığını, bu ili Adana ve Gaziantep'in izlediğini, sırasıyla Giresun, Ordu ve Rizeli erkeklerin ise iyi beslendiğini dile getirerek, projeye katılan erkeklerin yüzde 75'inin yüksek tansiyon şikayeti bulunduğunu söyledi.Konhaber....not : en üstteki yemek : konyanın ( sadece konya il merkezinde ) ünlü düğün pilavıdır.. düğünlerde bedava verildiği için konyalılar her hafta sonu birkaç kez bu pilavdan " patlayıncaya kadar " yer..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir
|
 |
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2009, 13:53:55 » |
|
on numra çok doğru konyanın yemekleri çok güzel ama yerken çok abartılıyor sofrada envayi çeşit meze (peynir zeytin yoğurt vs. ) sonra çorba arkadından bir yemek arkasından kavurmalı pirinç pilavı arkasından tatlı sonra bir yemek daha ve bir tatlı daha sonra bamyaçorbası üstüne meyve üstüne çay... sıralamayı karıştrmış olabilirim bu yemeği organize etmek ne zordur kim bilir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2009, 17:43:16 » |
|
yemek arasında tatlı geliyor adeti bilmediğimiz için,yemeğin sonu zannediyoruz.bi bakiyoruz arkasından tekrar yemekler geliyor.ama şimdi öğrendik artık bu adetleri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayÅŸeakkaya
AYÅžE
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2009, 11:03:32 » |
|
aman ya Rabbim  annem konyaya gitmişti bi ara.. o kadar karnı açmış ki, ev sahibine bişi söyleyememiş, meğer dışarıdan getireceklermiş yemeği, kapı çalımış, annemin tek düşündüğü açlığı.. bir sofra kurulmuş ki sormayın, annem yemeğe doymuş  hep anlatır konya yemeklerini.. seneye bizde gideriz inşaallah.. etli ekmeği buralarda yemiyorum, ilk orada yemek istiyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini
|
 |
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2009, 20:06:19 » |
|
bu konuyu açanın o göbekli foto ve pilav üstü etciklerle konyalılara ne imasında bulunuyorki bende kilo aldım fakat istanbulda bu hafta o kadar çok etliekmek yedimki görmek bile istemiyorum konyada tranwaya bindikten sonra süzdüm insanları harbiden kilolumuyuz diye gençlerimizde yokta 30-35 sonrası göbek havasına dönmüş bunu gördüm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
binti_İslam
Bir garip kul iÅŸte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2009, 12:23:16 » |
|
Katılıyorum bu paylaşıma.. Benim abim de Konyaya gittikten sonra kilo aldı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : 07 Temmuz 2009, 12:32:12 » |
|
hatice, abini son gelişinde görmedin zayıflamış.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahmet Tarık
|
 |
« Yanıtla #7 : 07 Temmuz 2009, 14:03:06 » |
|
hatice, abini son gelişinde görmedin zayıflamış.
ana yüreği yine dayanamamış..kızı bile söylese olmaz..dayanamazlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : 07 Temmuz 2009, 14:40:18 » |
|
Benim abim de Konyaya gittikten sonra kilo aldı Kahkaha abdullah konyanın yemeklerinden değil bilgisayar başında çok oturmaktan ve hareketsiz kalmaktan kilo aldı  4 senedir bir kere spor faaliyetine katıldığını görmedim  halısahaya gideriz ancak seyirci olarak gelir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
binti_İslam
Bir garip kul iÅŸte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : 07 Temmuz 2009, 14:46:28 » |
|
abdullah konyanın yemeklerinden değil bilgisayar başında çok oturmaktan ve hareketsiz kalmaktan kilo aldı 4 senedir bir kere spor faaliyetine katıldığını görmedim halısahaya gideriz ancak seyirci olarak gelir Tahmin edebiliyorum..Kendi de kabul ediyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : 07 Temmuz 2009, 16:31:19 » |
|
çocuğumu çekiştirmeyin bakim :)zayıfladı zayıfladı. geri konyaya döneli kilo aldıysa bilemem. gerçi erkan görüyordur o daha iyi bilir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahmet Tarık
|
 |
« Yanıtla #11 : 07 Temmuz 2009, 17:33:09 » |
|
çocuğumu çekiştirmeyin bakim :)zayıfladı zayıfladı. selma ablamız zayıfladı diyorsa zayıflamıştır.  .daha konuyu ne diye uzatıyorsunuz  konu kapanmıştır dimi selma abla.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2009, 17:37:25 » |
|
evet aynen ahmet tarık kardeş. :)burda konu abdullah değildi sanırım.konunun başlığı konyalı erkekler diyodu dimi?  gerçi abdullahta nerdeyse konyalı olacak çünkü konyayı çok seviyor alanyayı unuttu nerdeyse:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahmet Tarık
|
 |
« Yanıtla #13 : 07 Temmuz 2009, 17:42:22 » |
|
şaka bir tarafa askerliğimi konyada yapmış bir kişi olarak konyda bende kilo aldığımı itiraf ediyorum..  ekmeğindenmidir havasındanmıdır nedir? ama ekmekleride pasta gibiydi..ne yapabilirdikki yani.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #14 : 07 Temmuz 2009, 17:43:57 » |
|
selma abla geçen hafta pilav yemeye götürdüm Abdullah'ı maşallah geçen senekine göre zayıfladı bu sene pek internet imkanı bulamadı, interneti olsaydı daha da kilo alırdı sanırım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #15 : 07 Temmuz 2009, 17:45:44 » |
|
ka bir tarafa askerliğimi konyada yapmış bir kişi olarak konyda bende kilo aldığımı itiraf ediyorum.. Gülümseme
ekmeğindenmidir havasındanmıdır nedir?
ama ekmekleride pasta gibiydi..ne yapabilirdikki yani.. Kahkaha abi geçen gün bir abi yemeğe davet etmişti de yemekler çok güzeldi laf ordan açılınca demişti ki: Konya'nın yemeklerinde Mevlana hazretlerinin himmeti var o yüzden çok güzel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahmet Tarık
|
 |
« Yanıtla #16 : 07 Temmuz 2009, 17:54:48 » |
|
Konya'nın yemeklerinde Mevlana hazretlerinin himmeti var o yüzden çok güzel Gülümseme doğrudur erkan kardeş...inanırım... yemeklerinde himmeti var..çok lezzetli oluyor..manevi himmetide var.. yaşayanları güzelleştiriyor..  yani siz konyalı kardeşlerimi.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #17 : 07 Temmuz 2009, 18:19:32 » |
|
selma abla geçen hafta pilav yemeye götürdüm Abdullah'ı konyanın pazargünü düğün pilavları meşhurmuş zaten.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aвdυʟʟαh
Abdullah ÇAKAN
Aktif Üye
Genç Makine Mühendisi
|
 |
« Yanıtla #18 : 07 Temmuz 2009, 18:39:20 » |
|
kuLağım çınladı koptum geldim  bu sıralar yine çok ekmek yimeye başladım.. pazar günleride pilavsız gitmiyor hani  bi sözle nokta koymak istiyorum "YİYEN DİKİLİR, YİMİYEN YIKILIR"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #19 : 07 Temmuz 2009, 18:42:35 » |
|
sen getirecen 3 kişi o getirecek 5 kişi düğün sahibi ne yapacak yaa  hem sonra bir de lafa söze vardırıyon iyi olmamış diye 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aвdυʟʟαh
Abdullah ÇAKAN
Aktif Üye
Genç Makine Mühendisi
|
 |
« Yanıtla #20 : 07 Temmuz 2009, 18:45:12 » |
|
hem sonra bir de lafa söze vardırıyon iyi olmamış diye yav bırak allah aşkına . pilav var didin sabat 7de kalktım geldim.. kazan kaynamış ilk tabakları bize yedirdiler heralde.. hoh hoh layarak yedik.. bişi anlamadım.. iki tabak anca götürebildik o kadar adam  5 6 yı bulmalıydı o... Muharremin pilavı iyiydi ne yidik amma o zaman :d
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #21 : 07 Temmuz 2009, 18:48:01 » |
|
 eee her zaman 10 numara olmuyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aвdυʟʟαh
Abdullah ÇAKAN
Aktif Üye
Genç Makine Mühendisi
|
 |
« Yanıtla #22 : 07 Temmuz 2009, 19:03:29 » |
|
eee her zaman 10 numara olmuyor nasip kısmet.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini
|
 |
« Yanıtla #23 : 07 Temmuz 2009, 19:58:33 » |
|
Has Konyalı olmadıgınız için daha ögrenememişsiniz..  düğün yemek fabrikasına bakılır ve kişinin bütçevi durumuna göre gidilir pilava mesela Et balık kurumu meşhur düğün pilavı adresiydi artık orası yok.. şimdi sanayide iki üç tane yemek fabrikası var sadem usta mesela  sonracıma yaşlıların çocukların masasına oturmucaksın  bakım iyi olmaz şöyle damat yada kayın babanın masasına falan gelirsen yersin  ve servis yapan arkadaşıda kafaya almaz gaza getirmezde gıcık edersen çakılı(eti) az koyar sonracıma pilav yemekle kalırsın  (servis yaptıgım için kendimden çıkarak yazdım  ) eğer bir masada normal pilav yeniliyorsa 6-7 taneciktir anormal yeniliyorsa 8-10 arasındadır biz her daim anormal durumda olmuşuzdur Menüyü yazabilirm İlk baş 1 yada 2 Yogurt Çorbası sıcak ve sosu olmalı.. 2 yada 3 tabak Bol çakıllı pilav olmalıki milletin suratı asık olmasın 1-2 tabak İrmik Helvası.. 1-2 Tabak Bamya Çorbası (mükemmel oldugunu üfleyerek yiyerek varabilirsiniz) yeniden hıza göre 3-4 tabak pilav ve zerdali şerbetlerle yuvarlanır halen kalkmıyorsanız Nezaketen Eti az getirerek hadi kalkın artık der servis yapan 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı