Kansızlık(anemi) Tedavisinde Beslenme Önerileri

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 02:43:27
79065 Mesaj 10726 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  SaÄŸlıklı YaÅŸam  |  Kansızlık(anemi) Tedavisinde Beslenme Önerileri 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Kansızlık(anemi) Tedavisinde Beslenme Önerileri  (Okunma Sayısı 831 defa)
binti_İslam
Bir garip kul iÅŸte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« : 24 Åžubat 2011, 22:35:51 »

Kansızlık(ANEMİ) Tedavisinde Beslenme Önerileri

1. Kırmızı et, kuru baklagiller, kuru meyve (kuru üzüm, kuru incir gibi), yeşil yapraklı sebzeler, pekmezi daha çok yiyin.

2. Vitamin – C (günde 100 miligram) alın. C-vitamini demirin bağırsaklardan emilmesini arttırır.

3. Demir bakımından zengin besinler alın (baklagiller, mercimek, darı, nohut, koyu yeşil renkli sebzeler, pekmez, demirle zenginleştirilmiş tahıl ürünleri, kuru kayısı, kuru şeftali, balkabağı, ay çekirdeği, fıstık, ceviz, badem, soya fasulyesi gibi).

4. Demir hapı alanların yoğurt alması faydalıdır. Yoğurtta bulunan laktik asit demirin vücutta depolanmasını kolaylaştırır.

5. Demir emilimini azaltan besinlerden uzak durun: kafeinli içecekler, yumurta, süt ve kepek (kepekli ekmek gibi).

6. Eğer demir eksikliği aneminiz yoksa demir almanıza gerek yoktur; ayrıca demir damar sertliğine neden olabilir, bu nedenle demir eksikliği aneminiz yoksa demir içermeyen vitamin hapları kullanın.

(www.kadinveaile.com)
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #1 : 28 Åžubat 2011, 12:16:33 »

Evet kansızlık tedavisi gören birisi olarak, bir an önce ÅŸikayetlerinizi dikkate alıp  tedaviye baÅŸlamanız gerektiÄŸini belirteyim.

Çabuk yorulma, nefes darlığı, tırnaklarda kırılma, el ve ayaklarda uyuşukluk, kolda ağrı gibi belirtiler kansızlığın habercisi.

Sonra benim gibi kalbim ağrıyor, kolum uyuşuyo diye kalp krizi geçiriyorum zannedebilirsiniz Kahkaha

Ve bir an önce harekete geçmezseniz yine benim gibi 10 tane iğne vurulmak zorunda da kalabilirsiniz Kahkaha

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  SaÄŸlıklı YaÅŸam  |  Kansızlık(anemi) Tedavisinde Beslenme Önerileri « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: