Yoğurt Tatlısı

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
25 Mayıs 2012, 00:27:50
79064 Mesaj 10725 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Aile Hayatı  |  Yemek Tarifleri  |  Pasta-Kurabiye-Kek vb.  |  Yoğurt Tatlısı 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Yoğurt Tatlısı  (Okunma Sayısı 217 defa)
Efruz
Aktif Üye

« : 03 Temmuz 2010, 15:11:14 »

Yoğurt Tatlısı

Malzemeler

10 Yemek Kaşığı Yoğurt
10 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
10 Yemek Kaşığı Un
50 Gr.İrmik
3 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
25 Gr.Margarin

Şurubu İçin;
4 Su Bardağı Şeker
4 Su Un
¼ Limon
Tarifi

Tarifi

25-30 Cm çapında bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra içine 2 yemek kaşığı un koyup tepsiyi sallayarak unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayın.Tepsiyi ters yüz edip fazla unu silkeleyin.25 Gr.margarini bir kapta eritin.Üzerine üç yumurta kırıp unu,irmiği,yoğurdu,şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle iyice çırpın.Yağladığınız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kabardığında içinin pişip pişmediğini anlamak için büyükçe bir kürdanı hamura batırıp çıkardığınız zaman kürdan temiz çıkmalı,hamur bulaşmışsa pişmemiş demektir.Başka bir tencere şurubu kaynatıp sıcak tutun.Tatlı piştiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ilave edin.Tatlının her tarafı şurubu emdiği zaman soğutun.İyice soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.

Heyhat, artık dönüş yalnız hesap meydanınadır.
M.Nureddin Coşan Hz.
Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2010, 15:14:44 »

Daha denemedim ama nasipse deneyeceğim inşallah:) Denemeden paylaşayım dedim:)
Yoğurt tatlısı ve revani aynı tatlı mı? Malzemeler benziyor..Bilgisi olan varsa cevaplandırırsa sevinirim...

Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.

Heyhat, artık dönüş yalnız hesap meydanınadır.
M.Nureddin Coşan Hz.
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Ağacı  |  Aile Hayatı  |  Yemek Tarifleri  |  Pasta-Kurabiye-Kek vb.  |  Yoğurt Tatlısı « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: