Çikolatalı Pasta :)

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24 Mayıs 2012, 14:22:59
79063 Mesaj 10725 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Yemek Tarifleri  |  Pasta-Kurabiye-Kek vb.  |  Çikolatalı Pasta :) 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Çikolatalı Pasta :)  (Okunma Sayısı 402 defa)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 12 Kasım 2009, 00:43:24 »

Malzemeler :

Pandispanyası için;
3 yumurta
3 fincan tozÅŸeker
3 fincan un
yarım paket kabartma tozu
2 çorbakaşığı kakao

İç kreması için ;

2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
5-10 adet madlen çikolata
fındık

Üzeri için ;

Çikolatalı kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Çikolata rendesi ve granür çikolata

Keki ıslatmak için ;
1su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı ;

İlk olarak kekini yapıyoruz . 3 yumurtayı şekerle iyice köpürtüp elenmiş un kakao ve kabartmatozunu ilave edip yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz 170 dercede 25 dakika pişiriyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz .

İç kreması için unu sütü şekeri koyulaşana kadar pişiriyoruz .Sonra içerisine tereyağını ve çikolataları ilave edip homojen olana kadar karıştırıyoruz .

Kekimizi ikiye ayırıp arasını kakaolu süt ile ıslatıyoruz ve kremamızı sürüyoruz .İsteğe göre fındık serpebiliriz. Sonra diğer kek parçasını üzerine kapatıp kekin hertarafını çikolatalı krem şanti ile düzgünce kaplıyoruz . Arzuya göre süslüyoruz .Ben rende çikolata ve granür çikolata kullandım

Dolapta 3 saat bekelttikten sonra servis ediyoruz .

Afiyet Olsun

Efruz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2009, 01:03:12 »

Ne yaptın ÅŸimdi sen tebessüm:) bu saatte çikolatalı pasta istedi canım  Sırıtan TeÅŸekkürler paylaÅŸtığın için nasipse yakın zamanda bu tarifi denemeyi düşünüyorum ama granür çikolatayı kullanmasak olmaz mı? bence olur çok fazla çikolatalısını da sevmiyorum çünkü Sırıtan
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2009, 01:04:23 »

ama harika görünüyor yaw Kahkaha

walla evimde olsam kalkıp yapardım... ama iÅŸte gurbette zor  Kararsız

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Yemek Tarifleri  |  Pasta-Kurabiye-Kek vb.  |  Çikolatalı Pasta :) « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: