ayşeakkaya
AYŞE
Aktif Üye

|
 |
« : 18 Haziran 2009, 15:27:06 » |
|
1 yumurta 1 çaybardağı süt 1.5 çay bardağı tozşeker 2 çaybardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu bu kekte yağ kullanılmıyo tüm malzemeyi klasik keklerdeki gibi çırpıyoruz,6 adet nescafe fincanına paylaştırıyoruz bi tencereye sırayla dizip yarısına gelene kadar su ile doldururuyoruz tencerenin kapağına havlu sarıp kapağı sıkıca kapatıyoruz,kaynayınca altını kısıp küçük ocakta ve kısıkta 2o ile 25 dakika pişiriyoruz bu aşamada tencerenin kapağını açmayın ve fincanları yağlamayı unutmayın........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2009, 15:33:28 » |
|
böyle yapınca daha mı güzel oluyomuş..yoksa luzumsuz bir farklı kek pişirme merakı mı? 
|
|
|
|
|
|
...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
|
|
|
|
|
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Haziran 2009, 15:35:18 » |
|
sen yapmayı planlar akşama lüplüp yersin.. biz napcaz göz hakkı parmak hakkı vs bunlar nolcak böyle konu ekleyen arkadaşlar paylaşmasını ikram etmesini bilmeli diyorum sözü yetkili mercilere yolluyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayşeakkaya
AYŞE
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Haziran 2009, 15:37:25 » |
|
olayı memleket meselesi haline getirmeyin yahû  resmini çeker size de gösteriririm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : 18 Haziran 2009, 15:39:33 » |
|
..ya anam babam fırında pişirin, ne gerek var havluyla tencereyle uğraşmaya.. bir de kadınların bu dantel yemek mevzularında her ihtimal üzerine böylesine çalışıp böyle alternatifler geliştirmelerine filan bakıyorum da..bu kadınlar okusaydı herhangi bir alanda..vatan millet kurtulurdu heralde... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuggra
muggra
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : 18 Haziran 2009, 15:43:58 » |
|
tamamen sana katılıyorum çubukcum kadınların üretkenliğiyle ülke ekonomisi bile kalkınırdı ama harcıyolar kendilerini  ben düz keki zor yapıyorum bide fincanıylan uğraşacaz ama yapanın ellerine sağlık ilgilenenker vardır...
|
|
|
|
|
|
Gençlerin önünü açmak lazım... 
|
|
|
|
Ahmet Tarık
|
 |
« Yanıtla #8 : 18 Haziran 2009, 17:56:09 » |
|
verilen emekleri hafif görmermeyelim..  yapanın elerine sağlık.. bütün kekler güzeldir..yapanları gibi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : 18 Haziran 2009, 18:06:26 » |
|
yok abicim hafif filan görmüyorum..bilakis çok zor ve fedakarlık isteyen işler..o yüzden diyorum bu potansiyelle vatan millet kurtulur diye.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sahra_58
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : 18 Haziran 2009, 23:13:28 » |
|
ÇOK İLGİNÇ YA  AKLIMA ŞU GELDİ BİR FİNCAN KEKİNDE KIRK YIL HATRI OLURMU ACABA 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
körebe
Aktif Üye

αşк мєzнєвι
|
 |
« Yanıtla #11 : 19 Haziran 2009, 15:38:37 » |
|
çok hoş ya,bir fincan kekin 40 yıl hatırı,olur bence 
|
|
|
|
|
|
Ne güzel derin bir âh ile yâd etmek SENİ.. Her dem düşünmek,her dem hayal etmek SENİ.. Ne güzel visalinle gülmek,firakınla ağlamak, Yanmaktan usanmamak,yanarken susamak SENİ...
|
|
|
sahra_58
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Haziran 2009, 16:51:54 » |
|
bencede:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Efruz
|
 |
« Yanıtla #14 : 05 Mayıs 2010, 10:50:23 » |
|
İlk defa bu yöntemle ve fincanda pişirilen kek yapımı duydum denemek lazım:) Suveyda eline sağlık:)
|
|
|
|
|
|
Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.
Heyhat, artık dönüş yalnız hesap meydanınadır. M.Nureddin Coşan Hz.
|
|
|
|
Ahmet Tarık
|
 |
« Yanıtla #15 : 05 Mayıs 2010, 10:54:38 » |
|
sabah sabah nerden gördüm bu kekleri aç karnına ..daha kahvaltı bile yapmadım.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Süveyda
Aktif Üye

http://suveydam.blogcu.com/
|
 |
« Yanıtla #16 : 05 Mayıs 2010, 11:17:13 » |
|
İlk defa bu yöntemle ve fincanda pişirilen kek yapımı duydum denemek lazım:) Suveyda eline sağlık:)
Gayet kolay bir kek aslındaaniden gelen misafir için birebir.. afiyet olsun arkadaşlar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Efruz
|
 |
« Yanıtla #17 : 05 Mayıs 2010, 11:19:30 » |
|
Yalnız tarifte bu kekte yağ kullanılmıyor denmiş kıvamında ve lezzetinde farklılık olmaz mı çünkü az da olsa yağ keki daha lezzetli ve yumuşak yapıyor  ve fincanlara da yağsız yapışmaz mı kek?
|
|
|
|
|
|
Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.
|
|
|
Süveyda
Aktif Üye

http://suveydam.blogcu.com/
|
 |
« Yanıtla #18 : 05 Mayıs 2010, 12:10:56 » |
|
Ben bu tariften yaptım paylaşayım bunda fincanlar yağlanıyor..
ayrıca keke yağ koymayınca browni gibi sünger kıvamında oluyor..
TENCEREDE FİNCAN KEK
1 Yumurta 1 çay bardagı süt 1,5 çay bardağı şeker 2 çay bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır(Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu) karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(istersniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor)bir tencereye ılık suyu, fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle, kaynayınca tencerenin kapagını kapat, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir, altını kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.
NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyuyorum. 6 fincan dedim ama karışım az koyulup fincan coğaltılabilir. Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz çok sık oluyor Arkadaşlar gerçekten çok pratik ve güzel oluyor denemenizi ısrarla tavsiye ederim, sünger gibi oluyor göz göz kabarıyor, top keklere benziyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Efruz
|
 |
« Yanıtla #19 : 05 Mayıs 2010, 12:46:06 » |
|
ayrıca keke yağ koymayınca browni gibi sünger kıvamında oluyor.. Bunu bilmiyordum...Çok teşekkür ederim suveyda tarifi en kısa zamanda denemek ümidiyle inşallah:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|