kafe'de, doğum günü partilerinde,özel günlerde başörtüsünü çıkaran kız....

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24 Mayıs 2012, 13:53:33
79063 Mesaj 10725 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Lügatname  |  kafe'de, doğum günü partilerinde,özel günlerde başörtüsünü çıkaran kız.... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: kafe'de, doğum günü partilerinde,özel günlerde başörtüsünü çıkaran kız....  (Okunma Sayısı 685 defa)
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« : 03 Ekim 2008, 17:10:17 »

neyi ne için yaptığını bilmeyen insandır... sınırı ailesidir/eşidir...asla kendi sınırlarını çizecek kadar karakterli değildir... gerçeklerine göre yaşadığı insanlrdan uzaklaştığı anda içindeki uyuttuğu benlik ortaya çıkar...hınc alırcasına onların zıttına yaşamaya bakar... ne yaptığını kabul edecek.."neden yaptığını bilecek" olgunluğa sahip değildir... dini asla bir hayat nizamı olarak göremez.. olağanüstü hallerde dini,şahsiyeti her türlü değeri bir kenara bırakıverir

...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2008, 17:22:51 »

bu örnek üzerinden bir insan profilini sorgulamaya çalışıyorum tabi... sadece kızlara has bir durum değil. Gülümseme . " babasının zoruyla kuran kursuna gidip" de babası yanında değilken dine küfreden"oğlanla eş değer... Göz kırpan

Nakşibendi
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2008, 18:35:04 »

sorguluyamiyorum sadece sonsuz üzüntü duyuyorum bu tur genclere... hem genclere hem ailelere insan bizzat yasayinca daha iyi anliyor.....dua yeterlimi acaba bu tur durumlara ne yapmak lazim ? Üzgün

"İki şey var: Seveceksin, sevileceksin!.. Sevmek için, sevilmek için ne lâzımsa onu yapacaksın!" M.Zahid KOTKU (Rha)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2008, 03:15:45 »

Cogu aile baskisindan takar ve cevrdn utandigi icin cikarir .kimide basite aldigi icin cikarir basortuyu .iste ben suan boyle bi yerdeyim ,guya tam muslumanlar eger onlara sorarsaniz ama yaptiklari bizim islam anlayisimza aykiri . Daha gecenlerde halamin dugunu oldu ve o dugunde cok yargilandim .niye biliyormusunuz? Sadece dinimden taviz vermedigm icin . Yani dugundur basini ac ne olack 1 kere acmanla dediler hayir dedim,makyaj yap dediler hayir dedim e bari oyna dediler kesinlikle dedim  sonra halalarm bana kizdilar ve tepki gosterdiler onlara gore ben bunu kibirden yapiyordum .ama haram yapmam dedigmi israrla anlamak istemedler .iste bazilarida boyle islami hafife aliyor .ne diyelim rabbim islah etsin,bizide  ...

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2009, 01:41:30 »

haklısınız tesettür insanın sözünde değil,özünde olması gereken bir mesele...

daha önce hiç karşılaşmamıştım,Üniversite ortamında tesettürlü öğrenci mecburen başını açıyor... Aradan biraz zaman geçiyor bi bakmışız sadece derslerde değil,sosyal hayatta da tesettürünü ortadan kaldırmış. gerekçesi ise şu:" tesettürün gereğini yapamadım,adını kirletmektense açtım..." bu ne kadar basit bir söz ya ben anlayamadım yani bu mudur,bu kadar basitmidir Üzgün
İkinci bi nokta ise türbanlı akadaşlarımızın facebook'a ya da msn avatarına açık resim koyması... onların gerekçesi de şuymuşşş:"bu arkadaşlarım beni sınıfta zaten açık görüyor..." inanın bunu da anlayamadım... Kararsız aklıma NEFS'ten başka cvp gelmiyo dostlar... Allah ıslah etsin,sözde değil,özde tesettürü nasip etsin inşAllah
şefkatperver
Aktif Üye
*

Bir Şefkat Kahramanı

« Yanıtla #5 : 04 Şubat 2009, 13:15:31 »

İman'ın önemi bahsi geçen durumlarda ortaya çıkıyor.İman,inanç,ibadet kavramlarını şekilden ibaret sayanların zamanla bu fikirlerinin deforme olması oldukça normal.

Benzer eleştiriler ve bazen de eleştirilenler benzer sebepler öne sürüyor,muamma olmuş bir durum yok ortada.Allah ıslah etsin demek çare olsaydı muhtemelen ümmetçe daha iyi konumlarda olabilirdik.Hadisin ne dediği çok açık:"Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz."

Herşey bu kadar netken son aşamaya yani kalben buğza ne hacet.Elle olmadı dille düzeltmeye başlansa ala olacak.
şehzaade
Aktif Üye
*

« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2009, 20:29:33 »

Doğru tesbitler. Gülümseme ilaveten; Cemil Meriç'in "Yığın düşünmez, mâruz kalır. Nezleye yakalanır gibi tutulur bir fikre. Ateşi yükselince arslanlaşır, nöbet geçirince her mukaddesi unutuverir." dediği bu olsa gerek.
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2009, 00:46:02 »

evet..hemen hemen Gülümseme

кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 08 Ağustos 2009, 14:30:20 »

Başörtüsünü güzel görünmek için takan bayanlara sinir oluyorum. Kadın bi eşarp takmış başına eşarptan başka herşeye benziyor adam gibi takmasını bilmedikden ve ne için taktığını bilmedikten sonra ne işe yarar söyleyin bana ..!

Çarşıda bazen görüyorum ve şaşıyorum bayan kardeşime bi bakıyorum maşallah çok güzel ama yanındaki oğlan tipsiz veya nemneşekil bişey akıl erdiremiyorum ..!

Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah'ın hem de Peygamberin emridir. Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayındır. Açmak ise bir farzın terki sayıldığından haramdır

“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onlara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”. (İMAM AHMED BİN HANBEL : MÜSNED nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)

ALLAH HEPİMİZİ ISLAH ETSİN İNŞALLAH ...!
HAKKIN YOLUNDAN AYIRMASIN ÜMMETİ MUHAMMEDİ ...!

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #9 : 09 Ağustos 2009, 00:09:53 »

amin...

Alıntı
"Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz."

şefkatperver kardeşimmizin hatırlattığı hadis belki de en iyi çözüm.

bikaç hafta önce çarşıda tesettürlü(!)bir bayanı durdurup güzelce sordum. yalnış anlamayın sadece merakımdan diyerek başldım. Rencide etmemek için büyük bi çaba sarfettim Kararsız darpaça kot,kıs kollu dar bir gömlek ve başörtülüydü. kollarınız neden kısa dedm,modası bu dedi. evet doğru bu gömlek katlanarak giyiliyor,peki o zaman neden başınızı örttünüz dedim,bi süre boş boş bakıp o da öle işte dedi. ufak bikaç uyarı yaparken yanındaki açık arkadaşı "ben zaten açığım bunları sana söylüyor dedi." belki de haklıydı,adı üstünde açık olmayı seçmiş... konuşmanın sonunda umursamazca acelem var deyip gitti.

umursamaz gibi görünsede aklında soru işareti bıraktığım her halinden belliydi.

Kimileri bu kadar olmaz diyebilir... sanane kardeşim,arkasından duanı et yeter diyebilir ama bnece yetmez.

"iyilğii emredip kötülükten men etme düsturu nerde kaldı...!" Kararsız Sustum
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Lügatname  |  kafe'de, doğum günü partilerinde,özel günlerde başörtüsünü çıkaran kız.... « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: