çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« : 06 Kasım 2009, 15:18:58 » |
|
Herbirimizin bu malum ve meşhur mevzu hakkında bi fikri vardır..Kimisi aşk delisidir..kimisi tahkir eder..kimi yüceltir.. "aşk hayatın amacıdır" der bazıları..kimi de ben gibi "vakit kaybıdır" der.. ve daha pek çok açıdan aşk denilen şey..nedir bu? buyrunuz..
|
|
|
|
|
|
...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir
|
 |
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2009, 12:30:41 » |
|
çoğu da derki: "AŞK anlatılmaz yaşanır" ben buna katılanlardanım. sizin vakit kaybıdır dediğiniz aşkalr aşık olduğunu ZANNEDENLERİN aşkıdır bence 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sumak
şule
Aktif Üye
Aşk'a uçmadıktan sonra kanatlar neye yarar..
|
 |
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2009, 13:41:10 » |
|
İranlı şair der ki; Aşk'a uçma yanarsın..Mevlana der ki; Aşk'a uçmadıktan sonra kanat neye yarar. 
|
|
|
|
|
|
:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* Ben bu dünya'ya kam almağa geldim :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
|
|
|
Heredot Cevdet
Babacan
Aktif Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2009, 14:25:00 » |
|
a-acı ş-şaşkınlık k-keder işte aşk budur...
|
|
|
|
|
|
"." kadar menfaat için "," kadar eğilme...
|
|
|
|
Ahmet Tarık
|
 |
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2009, 14:42:22 » |
|
neye aşk? mevlayamı? habibinemi? yaratıklarınamı aşk? değişken olur yani...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arzum
Aktif Üye

Huzur,Huzurunda yaşamaktır..
|
 |
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2009, 20:50:04 » |
|
aşk yaşanılır ne kadar da anlatılsa anlatılsın yaşamayan anlayamaz... ama önemli olan hakiki aşka ulaşabilmektir tıpkı mecnunun ki gibi..
Yürü Leylâ ki ben¸ Mevlâ'yı buldum¸ Leylâ Leylâ derken¸ Allah'ı buldum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rmysa ~
**
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : 09 Kasım 2009, 18:16:23 » |
|
aşk nedensiz sevmektir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
binti_İslam
Bir garip kul işte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : 09 Kasım 2009, 20:56:29 » |
|
Belki binlerce kez tanımı yapılmış olmasına rağmen tanımlanamayan..Aşk..Belki de bin bir başlı ırmak,her birinin yolculuğu ayrı;ama hepsinin ulaşmak istediği deniz bir..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeberced
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2009, 21:38:06 » |
|
aşk.. onu diğer kavramdan ayıran ferklardan en önemlilerinden bir tanesi kopmak isterken bir kördüğüm gibi daha da sıkı sımsıkı bağlanıp ayrılamamaktır herhalde..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2009, 22:08:20 » |
|
Aşk, leylaya bakan gözun mevlaya hasretidir.. Aşk, ya ilahi diye dönen dilin suskunluğudur..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeberced
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : 11 Kasım 2009, 13:27:40 » |
|
Rabbim! Aşk belasıyla beni tanıştır Beni bir an bile olsa; aşk belasından ayırma!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mert
|
 |
« Yanıtla #11 : 11 Kasım 2009, 16:33:04 » |
|
Aşk hakkında neredeyse hiç bir fikrim yok; ama olmasını isterim.. Dayanacak yürek ben de olmasa da, olmasını isterim... Aşk diri diri yanmaktır desem, uff bile demeden az kalır o yükü anlatmaya... Aşk bir istektir desem, kainat yetmez değer kılmaya... Aşk bir kelimedir desem "yasin" yetmez bahsetmeye. Ben bu alemde bir aşık bildim ki, benim bütün derdim ona bezemek olsun isterim... Bir zemzem suyuyla kalbim yıkansın isterim... Tabi insanların anladığı Aşk artık mecazileşmiş... Ben onun adına sevgi diyorum... Ama bir birini seven iki kişi gördüm mü gözlerim yaşarıyor, hem seviniyor hem de mutluluklarının daim olmasını temenni ediyorum... http://www.facebook.com/video/video.php?v=1229209685296&ref=nfhttp://www.videoizlesen.com/varsada-boyle-asklar-sadece-cizgi-dunyasinda-izle.htmlhttp://www.youtube.com/v/HIYT7In474A
|
|
|
|
|
|
"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
|
|
|
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : 11 Kasım 2009, 18:44:55 » |
|
Aşk, ferhatın deldiği dagdır.. Aşk, şirinin şirince aglamasıdır.. Aşk, keremin kendindeki kendini yakmasıdır.. Aşk, ayazlar içinde kardelenin acmasıdır.. Aşk, zemheri soğuklara meydan okuyan gül'ün kokmasıdır..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #13 : 11 Kasım 2009, 22:08:02 » |
|
AŞK odur ki çift gönüle sığmaz... tek olur,tek düşünür tek hisseder... AŞK ki iki gönülü tek beden de birleştirir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #14 : 17 Kasım 2009, 16:52:40 » |
|
Mevlânâ Hazretleri, “Eğer aşkın şerhini yapmaya kalksam, yüz kıyamet kopar da yine de söz tamamlanmaz”
sözüyle aşkı “tarif eder” Aşkı en iyi aşkın kendisi anlatacaktır: “Aşkı kimseye sorma, aşkın kendisine sor!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeberced
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #15 : 17 Kasım 2009, 18:02:25 » |
|
Anlatılmaz yaşanır heralde..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #16 : 18 Kasım 2009, 03:12:28 » |
|
Nasıl kafa sayısı kadar düşünce biçimi varsa; gönül sayısı kadar da sevme çeşidi vardır.. ve bu yüzden bu şeyin tam bir tarifi yapılamaz.. ne söylersek söyleyelim..bir diğerine hariçten gazel gibi gelecektir..
|
|
|
|
|
|
...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir
|
 |
« Yanıtla #17 : 18 Kasım 2009, 08:11:39 » |
|
kesinlikle. bizim sadece adından bahsedip de mahiyetinin ne olduğu konusunda afalladığımız AŞK hakkında bile onunla hemhal olan her kişi hep farklı şeyler demişler. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
binti_İslam
Bir garip kul işte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #18 : 16 Ocak 2011, 19:21:18 » |
|
Aşk şiddetli bir muhabbettir.. Fani mahbuplara müteveccih olduğu vakit ya o aşk kendi sahibini daimi bir azap ve elemde bırakır ya da o mecazi mahbup,o şiddetli muhabbetin fiyatına değmediği için baki bir mahbubu arattırır; aşk-ı mecazi, aşk-ı hakikiye inkılab eder...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|