İmam Hatipliler Buraya...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24 Mayıs 2012, 13:35:31
79063 Mesaj 10725 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Lise Hayatı  |  İmam Hatipliler Buraya... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3
Gönderen Konu: İmam Hatipliler Buraya...  (Okunma Sayısı 2316 defa)
NEYZENX
Aktif Üye
*

selam olsun müslümanlara......

« : 14 Ocak 2009, 17:44:49 »

İMAM HATİPLİ OLAN. İMAM HATİPLİ OLMAYI BİR ŞEREF BİLEN ;O OKULDA OKUMAYI AYRICALIK KABUL EDEN HERKES BURAYA.GÖNLÜ İMAM HATİPLİ OLANLAR DA . HADİ BAKALIM.....

korkaklıkta ar ilerlemekte şeref var......
Celâleddin
Celaleddin
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2009, 18:23:17 »

Ben çok istemiÅŸtim İmamhatipte okumayı ama olmadı. Neyi çok arzu ettiysem karşılık alamadım  Üzgün

Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2009, 18:34:18 »

Benim babam İ.H.L. öğretmen annem orada okumus abim Lisede değil ortaokulunda okumus(:
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2009, 21:27:16 »

ben de imam hatip liyim... Gülümseme

2028
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2009, 23:18:42 »

mevlam bize de nasıp etti imam hatip de okumayı , iyiki de okumuşum gönderenlerden allah razı olsun
arzum
Aktif Üye

Huzur,Huzurunda yaşamaktır..

« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2009, 23:23:54 »

elhamdülillah bende imam hatipliyim
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2009, 01:23:27 »

İMAM HATİP  Masum benim bitmeyen sevdam, gururum, özlemim... elhamdülillah bende imam hatip mezunuyum ve bununla herzaan gurur duydum.. isteyerek , hatta yasakların olduÄŸunu bilerek gittim.. ama asla piÅŸman olmadım.. gerçekten imam hatipli olmak bi ayrıcalık.. hocalarım, arkadaÅŸ ortamım bambaÅŸka idi.. ben orda yaÅŸadığım bütün güzellikleri baÅŸka bir lisede yaÅŸayamazdım. ve yeniden dünyaya gelsem yine imam hatip derdim Gülümseme

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2009, 01:43:12 »

bende imam hatip lisesinde okudum.iyiki okumuşum.tebessümün dediği gibi gerçekten imam hatipli olmak bir ayrıcalık..
inşaallah kızım(rumeysa)da imam hatipli olur.

zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2009, 09:12:38 »

ben imam hatipte okuyamadım ancak iki abim imam hatipli olunca öyle avutuyorum kendimi, mehmet emin ay'ın selam imam hatiplim parçasınıda severim dinlemeyenlere tavsiye olunur. bu arada imam hatiplerin ÅŸu an sadece lise kısmı açık bildiÄŸim kadarıyla dua edelim inÅŸallah tüm okullarda ilköğretim kısmınada imam hatip metodu konur..
zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2009, 09:15:53 »

ilim bir ırmaktır akar durmaz
 imam hatipli olmak bir ÅŸereftir herkese nasip olmaz.
NEYZENX
Aktif Üye
*

« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2009, 09:52:07 »

evet imam hatipli olmak büyük bir nimettir tabi ki bu nimetin bir de külfeti vardır oradan mezun olduktan sonra bütün hayatını etkileyecek değişimler farklar belirir bu başka liseler de asla olmaz. bu farkı sadece orada okuyanlar bilir.

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #11 : 15 Ocak 2009, 12:46:41 »

bana da nasip olmadı imam hatip okumak Ağlayan içimde bi ukte olarak kalacak.
okuduğum liseyi sevemeden mezun oldum ama elbette vardır bi hayır Kararsız ama bulduğum her fırsatta imam hatipteydim,mezunlar için verilen iftarlarda en ön sıradaydım Masum imam hatipli olmak bir ayrıcalık gerçekten. Rabbim okuyan,mezun olan ve ben gibi okumak isteyip nasip olmayan kardeşlerimize İMAM HATİP RUHU taşımayı nasip etsin inş.

selam imam hatiplim selam senin ruhuna
selam senden yükselen güzel nidaya selam

kaldır artık başını,gül,alnın parıldasın
ışık saçsın etrafa tüm cihan aydınlansın... 

Mehmet Emin Ay'ın çok eski ama çooook sevdiğim İMAM HATİPLİM isimli parçasından bir bölüm...
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 15 Ocak 2009, 13:39:02 »

REYYANCIĞIM SANA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
imam hatiplim parçasını dünden beri yazayım diyordum ama sözlerini tam bilemediğim için yazamadım.

NEYZENX
Aktif Üye
*

« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2009, 13:47:47 »

mehmet emin ay'ın imam hatip albümünü dinlemenizi tavsiye ederim.GERÇEKTEN İMAM HATİPTE OKUDUKTAN SONRA O RUHU TAŞIMAK ÇOK ÖNEMLİ.VESSELAM..

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 15 Ocak 2009, 13:59:06 »

bende mehmet emin ay'ın selam imam hatiplim albümünden beklenen nesil adlı şiirini çok severim (:

beklenen nesil...

Bundan yıllar önce çorak topraklarda üzerine masumiyetin sıcak gölgesi düşmüş nadide bir çiçek süzülerek gözlerini açmıştı.

Dünyaya yeni gelmiş minicik bir bebek safiyetinde kucaklarda dolaşmış, en nihayet annesinin müşfik kollarına verilmişti. Adı İMAM HATİP konulmuştu.

O günden bu güne aradan yıllar geçti. Zaman akrep ve yelkovanın çarkları arasında uzun voltalar atıp minicik bebeği büyüttü ve olgunlaştırdı.

Yakışmıştı ismi ona. İmandı o, önder, zamanın, mekanın, insanın, eşyanın, cemiyetin en önemlisi İslâm'ın sancağını taşıyordu o.

Toydu belki ama hiç kimsenin beklemediği kadar azim, gayret ve şuur âbidesiydi. Kolay mıydı? Rasûl'ün sancağını taşımak? Bir Mus'ab, bir Usame, bir Fatma olabilmek... Zor ama şerefli bir görevdi bu.

Hatipti o. İnsana, eşyaya, maddeye ve manaya hitap eden bir hatip. Küfre karşı amansız bir kasırga, hakka karşı sevecen bir anne şefkatinde, taşlanmış yüreklere, katılaşmış gönüllere, düşünmeyen zihinlere ateşin altında soğuk bir demirin yumuşak bir kar yığınına dönüşmesi gibi taşları İslâm'ın hamuruyla sıkıp kuma çeviren hünerli bir Hatip...

Yüzümüze soğuk ve anlamsız bakan her fırsatla soğukluğundan yakındığımız taşları da ağlatabilen, ağlatırken ağlayan bir Hatip.

İşte İmam Hatip buydu. Bir levhaya oturtulmuş İMAM HATİP LİSESİ fersahlarca uzakta, bir mana ve öz ifade ediyordu.

Gün doğumlarına vurgun, barış güvercinlerine hasret, limanda gözyaşlarıyla ufukta görünmeyen gemileri bekleyen, karanlık bir mazinin ardından imanla, cesaretle, ilim ve hikmetle koşarak gelen haykırarak gelen yepyeni bir neslin müjdecileri İMAM HATİPLER.

Kalplerde doyulmaz bir Allah aşkı, gönüllerde sıcak bir Rasûl muhabbetiyle ardına bakmadan yollara düşen bir gençlik... İmanından cesaret alan, insana, hayvana, hatta cansıza merhamet eden Yunus edasıyla aşka inanan bileylenmiş bir bilek, kalaylanmış bir yürek, göklerde yankılanan Lebbeyk'le gelen bir gençlik.

Kendine değil, Mevla'ya güvenen, batıla değil hakka dayanan, bir şimşek, bir fırtına çelikliğinde küfrün gizli amellerini kökünden duaya açmış sabır ve teslimiyetle zırhına bürünmüş yapmacık değil içten ve gönülden sıcacık billurdan gözyaşlarıyla Hakk'a sığınan bir gençlik.

İŞTE İMAM HATİP...

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #15 : 15 Ocak 2009, 18:47:40 »

Alıntı
Toydu belki ama hiç kimsenin beklemediği kadar azim, gayret ve şuur âbidesiydi. Kolay mıydı? Rasûl'ün sancağını taşımak? Bir Mus'ab, bir Usame, bir Fatma olabilmek... Zor ama şerefli bir görevdi bu.

Kendine değil, Mevla'ya güvenen, batıla değil hakka dayanan, bir şimşek, bir fırtına çelikliğinde küfrün gizli amellerini kökünden duaya açmış sabır ve teslimiyetle zırhına bürünmüş yapmacık değil içten ve gönülden sıcacık billurdan gözyaşlarıyla Hakk'a sığınan bir gençlik.

şimdilerde de imam hatiplerde bu samimiyet devam etse keşke ama sanki gün geçtikçe bu şuur azalıyor. çok değil bi 3-5 sene öncenin imam hatibi ve imam hatiplisi şimdi yok(istisnalar her zamanki gibi mutlaka var);değil ki 15-20 sene... Ağlayan
tuggra
muggra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 15 Ocak 2009, 20:45:49 »

yav ben bu imamhatiplilerdeki ırkçılığı anlayamıyorum Kahkaha imamhatipli değilim ve nasıl bi ruhtur bilmiyorum işin açığı özlem duymadım hiç, benim mazun olduğum okul imamhatip kadar güzeldi ( tabi benim zamanımda )

Gençlerin önünü açmak lazım...
erva
Aktif Üye
**

« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2009, 20:52:16 »

tugracığım bizim mezun olduÄŸumuz okul inan bana imamhatipten daha güzeldi ortam,samimiyet ve yaÅŸayış olarak..  Göz kırpan  Ahhh eski günler ahhh   Gülümseme
ne yazıkki reyyanında belirtiği gibi eski imam hatipli şuuru bilinci yok inş düzelir imamhatipler bir an önce.. Üzgün
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #18 : 16 Ocak 2009, 01:21:49 »

Alıntı
ÅŸimdilerde de imam hatiplerde bu samimiyet devam etse keÅŸke ama sanki gün geçtikçe bu ÅŸuur azalıyor. çok deÄŸil bi 3-5 sene öncenin imam hatibi ve imam hatiplisi ÅŸimdi yok(istisnalar her zamanki gibi mutlaka var);deÄŸil ki 15-20 sene... 

evet reyyancığım sana bu konuda çok katılıyorum.. gerçekten zaman geçtikçe insanlar kimliklerini amaçlarını unutmaya baÅŸlıyorlar ve buda onları basitleÅŸtiriyor.. imam hatipler eskiden çook ÅŸuurluymuÅŸ, tam bir İMAM-HATİP ÅŸuuru varmış... ama ÅŸimdi bundan çooooookk uzakta öğrencileri.. çünkü önüne konan yasakardan ötürü artı öğrenciler imam hatipe gitmek istemiyor ama aileler gitmeleri için ısrar edince  mecburi gitmeler oluyor.. ve buda onu etkiliyor.. tabi istisnalar var... ne diyelim umarım bu ÅŸuur tekrardan yaÅŸanır  Kararsız

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #19 : 16 Ocak 2009, 02:13:21 »

imam hatip ruhu..katılıyorum.. çok eskidenmiş..
şimdilerde imam hatipler..başka alternatif i olmadığı için ailesi tarafından "gönderilen" kızlarla..ve bunların gençlik heveslerini...(flört,süs,malum liseli gençlik şeyleri) meşru kılıfa uydurarak yaşama çabalarıyla; oldukça trajikomik..hatta sadece trajik hale gelen bir tablo..
 sabah erkekler bahçesine bakan pencerelere saksı gibi dizilen beyaz kafaları..sabahleyin o imamhatip in yumurta viyolünü andıran manzarası..keza kızlar tarafının kaldırımını mekan tutmuÅŸ erkekler..tek ortak mekan olan kantinin; öğle aralarında." kendine partner arayan öğrenciler"tarafından akın akın istilası edilmesi.. okulun erkek öğrencilerinin % 90 ının yemeÄŸe gitmesi sonucu cuma namazı vaktinde, bomboÅŸ kalan cami..aramalarda masaya yığılan makyaj malzemeleri..vs vs vs..
 ama bunların arasında o meÅŸhur ÅŸuur u yaÅŸayan nadide talebeler vardır..ama malesef; istisna.. ve malumunuz kaideyi bozmuyor..
yani; imam hatipli olmak artık fazla birşey ifade etmiyor..

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
NEYZENX
Aktif Üye
*

« Yanıtla #20 : 16 Ocak 2009, 10:26:09 »

kardeşler bakın beni yine kızdırıyorsunuz. KızgınİMAM HATİP RUHUNUN ÖLDÜĞÜ FİLAN YOK.O RUH İNSAN İSTERSE İÇERİSİNE YERLEŞTİRİLİR.YOKSA KİMSEYE ZORLA BİR ŞEY AŞILANMAZ.BEN BU KONUYU AÇARKEN BAŞKA OKULLARA LAF ETTİĞİM YOK >:(AMA HERKES İMAM HATİPLİ OLAMAZ O ;ALLAH TARAFINDAN BAHŞEDİLMİŞTİR.BU YÜZDEN BU NİMETİN KIYMETİ BİLİN MELİ ŞÜKÜR EDİLMELİDİR. Kızgın Kızgın >:(HAAA BİR DE ŞUNU HATIRLATAYIM İÇİN DE BULUNDUĞUNUZ CAMİANIN KURANLAR VEYA DEVAM ETTİRENLER İMAM HATİPLER DİR.

NEYZENX
Aktif Üye
*

« Yanıtla #21 : 16 Ocak 2009, 10:29:44 »

[font=Verdana]İMAM HATİP ŞUURUNUN KAYBOLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.ÖNEMLİ OLAN ORAYA YASAKLI VE YA ENGELLİ OLDUĞU HALDE GİTMEK VE O MANEVİYAT İKLİMİN DE DİZ ÇÖKÜP TEDRİSAT YAPMAKTIRRR.AMA GEL GELELİM BUNU İMAM HATİP OKUMAYAN DÜZ LİSELİLERE ANLAT ANLATABİLİRSEN. NE DİYEYİM ALLAH ISLAH EYLESİN...VESSELAM.. Ağlayan[/font] Ağlayan Ağlayan

tuggra
muggra
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #22 : 16 Ocak 2009, 11:05:43 »

Alıntı
kardeÅŸler bakın beni yine kızdırıyorsunuz. İMAM HATİP RUHUNUN ÖLDÜĞÜ FİLAN YOK.O RUH İNSAN İSTERSE İÇERİSİNE YERLEÅžTİRİLİR.YOKSA KİMSEYE ZORLA BİR ÅžEY AÅžILANMAZ.BEN BU KONUYU AÇARKEN BAÅžKA OKULLARA LAF ETTİĞİM YOK >:(AMA HERKES İMAM HATİPLİ OLAMAZ O ;ALLAH TARAFINDAN BAHÅžEDİLMİŞTİR.BU YÜZDEN BU NİMETİN KIYMETİ BİLİN MELİ ŞÜKÜR EDİLMELİDİR.   >:(HAAA BİR DE ÅžUNU HATIRLATAYIM İÇİN DE BULUNDUÄžUNUZ CAMİANIN KURANLAR VEYA DEVAM ETTİRENLER İMAM HATİPLER DİR.
niye kızıyosunki bi konu açıyosan buna karşı görüşte  olabilecekleri göze alıp saygı duymayı bileceksin burda kimseye kızma hakkına sahip deÄŸilsin bu senin fikrin yorumlarımızda bizim fikrimiz biraz geniÅŸ bak olmazmı Göz kırpan
Ayrıca imamhatibi ayrıcalık yapan binaları deÄŸil alınan eÄŸitimdi oda arkadaÅŸlarımızın anlattığı gibi  körelmiÅŸ vaziyette...

Gençlerin önünü açmak lazım...
NEYZENX
Aktif Üye
*

« Yanıtla #23 : 16 Ocak 2009, 11:09:22 »

SAYIN SAYGI DEÄžER KARDEŞİM BEN HERKESİN FİKRİNE SAYGILIYIM. SADECE İMAM HATİBİN RUHU BİTTİ DEMENİZE KARÅžIYIM BU DA BENİM FİKRİM HADİ BAKALIM Karizmatik Karizmatik Kızgın

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #24 : 16 Ocak 2009, 12:24:56 »

bu konuda tartışmaya hiç gerek yok dostlar. burada bu yorumları yazanların biliyoruz ki hepsi imam hatipli yada onu ruhunda yaşamaya,yaşatmaya çalışan insanlar. neyzenx kardeşim biz, bizim ya da senin içindeki şuur öldü demiyoruz;günümüz imam hatip öğrencilerinde bu şuur kalmadı diyoruz. istisna olarak imam hatibi yaşayan ve yaşatan öğrenciler hala var ve bu da senin dediğin gibi Allah'ın izni ile... üyelerimizin %99u bu şuurda zaten,karşı çıkan yok elhamdülillah,söz konusu buradakiler değil,genel durum Göz kırpan
Sayfa: [1] 2 3
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  EÄŸitim & Öğretim  |  Lise Hayatı  |  İmam Hatipliler Buraya... « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: