M.Akif ' in sözlerinden bazıları...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24 Mayıs 2012, 13:05:24
79063 Mesaj 10725 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kültür & Edebiyat  |  M.Akif ' in sözlerinden bazıları... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: M.Akif ' in sözlerinden bazıları...  (Okunma Sayısı 279 defa)
a.b_yasar
Aktif Üye
*

« : 15 Eylül 2008, 21:52:31 »

- Ağlarım, ağlatamam, hissederim, söyleyemem. Dili yok kalbimin ondan ne kadar bizarım.
- Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.
- Artık iki yüzlüleri sevmeye başladım. Çünkü yaşadıkça yirmiyüzlü insanlar görmeye başladım.
- Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne.
- Bir zamanlar biz de millet, hem de nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet nasıl öğretmişiz.
- Budur cihanda en beğendiğim meslek; sözün odun olsun hakikat olsun tek.
  -  Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır
   Fazilet korkusu insanlarda Allah korkusundandır.
- Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatana batmayacaktır.
- Ya Rab, bu uğursuz gecenin yok mu sabahı? Mahşerde mi biçarelerin, yoksa felahı?
- Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.
- Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
- İnmemiştir Kur' an, bunu hakkıyla bilin, Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için.
- Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin tememli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.
- Vurulmuş tertemiz anlından, uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya Rab, ne güzeşler batıyor.
NEYZENX
Aktif Üye
*

selam olsun müslümanlara......

« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2008, 13:10:33 »

bir dr de şu mısralar var ki çok hoşa gider:ORDU DONANMA YÜRÜRKEN MUZEFFEREN İLERİ ;ÜZENGİ ÖPMEYE HAYRANDI GARBIN ELÇİLERİ.

korkaklıkta ar ilerlemekte şeref var......
gardenya
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2008, 00:36:10 »

"ya çok param olsaydı ya da hamiyyetsiz olaydım" dermiş
Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2010, 18:59:19 »

Teşekkürler Gülümseme

Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.

Heyhat, artık dönüş yalnız hesap meydanınadır.
M.Nureddin Coşan Hz.
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kültür & Edebiyat  |  M.Akif ' in sözlerinden bazıları... « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: