BiZiM HiKaYeMiZ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24 Mayıs 2012, 12:44:03
79063 Mesaj 10725 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kültür & Edebiyat  |  BiZiM HiKaYeMiZ 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: BiZiM HiKaYeMiZ  (Okunma Sayısı 415 defa)
ayÅŸeakkaya
AYÅžE
Aktif Üye

« : 04 Temmuz 2009, 11:03:20 »

Geçen gün aklıma geldi bu fikir, sanırım eskilerde girdiğim forumlardan kaldı aklımda, bir hikaye başlatılıyor ve gerisini hep beraber tamamlıyoruz, nasıl olacağı, konusu vs herşey serbest.. İzniniz olursa hikayeyi ben başlatmak istiyorum, hep beraber tamamlayalım, yada tamamlamayalım, böylece sürsün gitsin, eminim çok eğlenceli ve enteresan bir hikaye olacak, kim bilir, belki de roman olur Gülümseme yalnız, her zaman olduğu gibi usluba çok dikkat etmemiz gerekiyor, ben bu hikayemizi kaydedeceğim, belki bittiğinde küçük bir kitapçık haline getiririz ve hikayeye katkıda bulunan arkadaşlara göndeririz Gülümseme buda bizim hayatname hatıramız olur, şimdiden çok heyecanlandım, hadi bakalım, bismillah diyerek başlıyorum Gülümseme
....
(Samed) O gün her zamankinden daha düşünceliydi, sanki sessiz bir çığlık atar gibi öylece bakıyordu kırlangıçlara... Ne yaşamıştı ki bu kadar, henüz 13 yaşında bıyıkları terlememiş bir çocuktu... Belki de yaşayamadıkları için hüzünlüydü, kim bilir... Ve gözleri babasının uzukta ki mezarlığına takıldı, ayağa kaltı ve üzerinde ki toprağı çırparak mezarlığa doğru bir adım atmıştı ki bir ses yükseldi evinden:
-Sameeed! oÄŸlum!
Bu ses annesine aitti, Samed hiç olmadı kadar endişeli adımlarla evine koştu, sesi kesilmişti, "efendim anne" dahi diyemiyordu, annesinin çığlığı o kadar çaresizce ve acı doluydu ki...
....
ayÅŸeakkaya
AYÅžE
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2009, 17:10:12 »

KALEMİNE YADA KLAVYESİNE GÜVENEN YOK MU ŞİMDİ  Masum   Göz kırpan
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 04 Temmuz 2009, 23:24:27 »

..evde salça bitmişti..kadıncağız elinde kaşık, ocakta soğan kalakalmıştı..
 -sameeed..iki gözüm..bi yol bakkala gidiver de bi salça kap gel..hadi benim aslan oÄŸlum..yağız gözlüm..ha anam..
dedi..
 Samed boÅŸ boÅŸ baktı..halbuki neler neler geçiyordu aklından..hislerini sepet yapıp tepesinde taşımıyordu ki görsünler de iliÅŸmesinler..kalbi içinde ılık ılık titredi..birden kalbinin salçadan olduÄŸunu düşünüp irkildi..
 midesi bulanmıştı..
 ama bu içlenmelerin bu duygulanmaların faydasız olduÄŸunu az evvel anlamıştı....anne ben hayatımı muhasebeye çekecektim..hayatın muammasını ilk çözen ben olacaktım..bu kabak da salçasız oluversin..kim ölmüş salçasızlıktan diyemezdi..elimahkum kalktı
pantolonun düşen belini çekti..fırtan gömlek uçlarını soktu içine..bakkala doğru yollandı..
 tozlu bir günbatımına karşı..çakıllı patikadan yürürken...

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
ayÅŸeakkaya
AYÅžE
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2009, 10:47:14 »

gözleri yanan evlerine dikildi... o evde babasını ve iki kızkardeşini kaybetmişti, aslında hergün o eski, yanmış evlerinin önünden geçerdi ama bu sefer bir başka baktı o eve.. belediye yıkıyordu yanan evi, yerine çok zengin bir aile köşk yapacakmış... Bir iç çekti ve yoluna devam etti... bakkala girdi ve salçasını alıp eve dönerken yıkılan evi seyreden 10 yaşlaında kırmızı papuçlu kar beyaz renginde şapka takmış güzel bir kız görmüştü.. evin sahibinin küçük kızı olmalıydı.. ne kadar da benziyordu vefat eden en küçük kardeşine.. gözleri doldu ve koşarak evine gitti... annesi anlamıştı birşeyler olduğunu, samed odasına kapanmıştı yine... öylece uyuya kalmıştı, sabah ezanı ile gözlerini açtı samed.. acele ile abdestini alıp camiiye koştu, imam efendi sametten başkasına veriyordu müezzinliği..namazlarını eda ettikten sonra şefkat dolu gözler ile imam mahmud efendi Samed'e baktı..........
Heredot Cevdet
Babacan
Aktif Üye
*

« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2009, 20:55:57 »

hikayenin devamını merak ettim Gülümseme

"." kadar menfaat için "," kadar eğilme...
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kültür & Edebiyat  |  BiZiM HiKaYeMiZ « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: