Şimdilerde ne okuyorsun..

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Şubat 2012, 11:19:53
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kitapname  |  Şimdilerde ne okuyorsun.. 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 ... 5
Gönderen Konu: Şimdilerde ne okuyorsun..  (Okunma Sayısı 10224 defa)
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« : 07 Eylül 2009, 01:36:03 »

Şu anda ne okuyorsun..
Biliyorum..Forumda bunun müzikle alakalı olanı var.. Ben de belki kitap okumaya teşvik edici olur; hem de birbirimize fikir verebilir.. düşüncesiyle elimizde okumakta olduğumuz kitabı paylaşalım istedim..Hatta kitabın neden bahsettiği de kısaca yazılırsa aliyy-ul âlâ olur..

...melali anlamayan nesle aşina degiliz...
binti_İslam
Bir garip kul işte...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2009, 10:04:07 »

İlk yazan ben olayım o zaman Gülümseme
Serpil Özcan'ın  "Hz.Havva’dan Hz.Zeyneb’e Kadınların İzinde" kitabını okuyorum..
Kitapta islam dini ile şereflenmiş seçkin hanımların hayatları anlatılıyor..
"Asrın kadınının model ararken ihmal ettiği kadınlar onlardır. Bazı sebeplerle unutturulmuş, yeni mesuliyetleri getireceği endişesi ile bizzat kadınlar tarafından unutulmuş İslâm’ın örnek kadınları… İşte uzaklarda aranırken yanı başımızda boy veren iftihar kaynağı misaller onlardır. Firavun’a isyan eden cesaretli kraliçe Hz. Asiye, Hz. İsa’nın dirayetli ve kararlı gencecik annesi Hz. Meryem, Peygamberimiz’in gözü pek, fedakâr kızı Hz. Fatımatü’z-Zehra, eşi dünyada görülmemiş muhterem zevcesi Hz. Hatice-i Kübra ve hepsini sıralamak imkân dâhilinde olmayan diğerleri…”

Mutlaka okumanızı tavsiye ederim...Herbirinde kendinize örnek alacağınız çok şey bulacaksınız.. ve gözyaşları içinde okuyacaksınız..
Hazırlayanlardan Allah razı olsun..
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2009, 16:19:00 »

bu kitabın altına hiç yakışmayacak ama..harry potter ve felsefe taşı Kahkaha
kitap.. sihir dünyasında çok özel ve ünlü olan bi çocuğun özel olduğunu bilmeden teyzesinin evinde kötü yıllar yaşaması..sonra birdenbire sihirli bir dünyanın içine girmesi..bu dünyadaki serüveni..
" Bir çocuğun yetişkinlerin dünyasından kaçıp her açıdan güçlü olduğu bir yere gitmesi fikri bana çok çekici geldi.." demiş kitabın yazarı J K Rowling..bana öyle geldi..ve çok keyif aldım bu masaldan.  Gülümseme

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2009, 16:23:42 »

bende  KALP, NEFS VE RUH kitabını okuyorum.
Sufi psikolojisinde gelişim, denge ve uyum
Kendimizi Tanıma Yolunda Tavsiyeli Bir Kitap:
yazarı Robert Frager

Yazar, Yahudi asıllı Amerikalı bir psikoloji uzmanı, arayış içinde iyi niyetli bir insan iken, uzunca bir süre Uzakdoğu felsefe ve inançlarıyla meşgul olduktan sonra İslamı ve tasavvufu öğrenmiş, hayatında tatbik etmiş. Böylece teorik ve pratik açıdan konuya derinlemesine vakıf olmuş hem geleneksel Doğu-Batı kültürüne ve modern bilimsel kaynaklara, hem de temel İslami ve tasavvufi kaynaklara hakim olmak suretiyle ihtisasını emsallerinden farklı bir boyuta taşımıştır.

Bu çok yönlülük, yüksek ihtisas ve derinliğine rağmen Prof. Frager, kitabını çok sade, anlaşılır bir dille kaleme almış, bize yabancı olmayan bir anlatım ve tasavvufi menkıbelerle süsleyerek anlaşılırlığı arttırmıştır. Kur’an’dan, Mevlana’dan, Yunus’dan, Gazali’den alıntılar yanında; psikolog-dervişliğin birikimi olan özgün tesbitler dikkate değer, ufuk açıcı ve kendimizi tanımamızı kolaylaştıracak nitelikte.

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2009, 16:28:12 »

Alıntı
harry potter ve felsefe taşı

ortaokul-lise döneminde tüm serisini okudum bu kitabın. Felsefe taşı, sırlar odası, azkaban tutsağı, ateş kadehi...
İtiraf ediyorum, ben de çok beğenmiştim ve çok eğlenmiştim Kahkaha

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
_GEDA_
Aktif Üye
*

www.bicare.net

« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2009, 20:52:17 »

Hacı Ata / Muhittin KÜÇÜK..

Bir gönül insanı, bir aksiyon insanı Hacı Kemal ERİMEZ'in hayatından belli kesitlerin anlatıldığı bir kitap... Ben zannediyorum ki Hacı Ata gibi bir kaç tane daha davasına hayatını vakfeden insanlar olsa idi bugun islam aleminin çehresi daha değişik olurdu... Bir küheylen gibi koştu koştu koştu gücünün tükendiği noktada koşarken düştü öldü... Allah rahmet eylesin. Ruhun şad olsun Hacı Ata.
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2009, 22:47:08 »

şimdilerde ağır ağır,içime sindire sindire "Genç Beyin" Dergisini okuyorum...

Her gencin takip etmesi ve okuması gereken kişisel gelişim dergisi...

Çok hoş,tavsiye ediyorum ısrarla....

_EBRAR_
Aktif Üye
*

« Yanıtla #7 : 08 Eylül 2009, 12:33:02 »

30 ramazan 40 tavsiye adli kitabı okuyorum.

arzum
Aktif Üye

Huzur,Huzurunda yaşamaktır..

« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2009, 22:04:44 »

katre-i matem iskender pala
enfes bir kitap okumanızı tavsiye ederim..
zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 09 Eylül 2009, 08:29:15 »

Anahtar Cevaplar   Nureddin yıldız
 Günlük yaşamımızda yahut uzun ilmi hayatımızda ilmi bir öğrenme ihtiyacımızı karşılamak için etkili yöntemlerden en önde gelenlerindendir hiç şüphesiz soru sormak ve cevap vermek. Bu kitabında Nureddin Yıldız hocaefendi soruların doğallığına müdahele etmeden cevaplandırmış.Her yaştan insanın kendisinden sorular ve cevaplar bulacağını düşündüğüm bu kitabı okumanızı temenni ederim. Allahu teala kitabın yazarına sağlık sıhhat afiyet ve uzun ömür versin.kitaba olan ilgi ve alakayı artıracağı düşüncesiyle bir tane soru ve cevabı paylaşmak istiyorum:
 Sigara haram mıdır?
Ne olmalıydı? Bütün dünyanın bela olarak gördüğü bir illet ne olmalıydı?

süvari
Aktif Üye
*

« Yanıtla #10 : 09 Eylül 2009, 17:04:50 »

hacı ata'yı yakın zamanda ben de okudum, kesinlikle herkesin okumasını tavsiye ederim.. islam davası için yaptıklarına, metodlarına, yüreğine hayran oldum, RABBim bize de nasib eder mi onun kadar yürekli olabilmeyi acaba..

şuan mustafa ulusoy'un "giderken bana bir şeyler söyle" kitabını okuyorum.. "aynalar koridorunda aşk" kitabını bilenler varsa onun devamı..
bir terapist; Dr.Mavi, bilge dostu Beyaz, Mavi'nin hastaları Kırmızı, Gri, Sarı, Turuncu, Kahverengi.. ve tabiki Eflatun..

insanın temel acıları üçlemesi.. ilk kitapta aşk, ikinci kitapta ölüm irdeleniyor.. üçüncüsünü merakla bekliyorum:)

yağız atlı süvari, koştur, atını, koştur
sonunda kabre çıkar bu yolun kıvrımları
ne kaldırımlar kadar seni anlayan olur
ne senin anladığın kadar, kaldırımları
..
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 11 Eylül 2009, 00:58:54 »

Halide Edip Adıvar- Handan.
Halide Edip'in yazarlığa adım attığı kitap..kendisini aldatan eşinin hemen ardından yazdığı bu kitap muhteris ve mariz karakterlerin içinde boğulduğunuz bir psikolojik roman..diğer tüm türdaşları gibi sıkıcı..
aşk-ı memnu ve eylüldeki gibi..yasak aşklar..uzun uzadıya pinpirikli psikoljik tahliller..bi dünya entrika..
okunmasa da olur..

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #12 : 11 Eylül 2009, 01:11:17 »

az da olsa osmanlıca matbu metinlerden düz geçiyoruz şimdilik bakalım
yavaş yavaş olacak inşallah Gülümseme

karayel
BU TERKEDİLİŞ YA FİRARA GEBE YA DA BİR DAHA HİÇ DÖNMEMEYE...!
Aktif Üye
*

ENDÜLÜS GEMİLERİNİ YAKANLARINDIR!!!!!!!

« Yanıtla #13 : 11 Eylül 2009, 01:21:48 »

sohbetler ve hatıralar ahmet coşkun erciyes ilahiaytın değerli hocalarından birinin kitabı çok hoş tavsiyeler hikayeler ve en güzeli de gençliği yetiştirmeye yardımcı
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 06 Kasım 2009, 19:32:12 »

HZ. HAVVA'DAN HZ. ZEYNEB'E KADINLARIN İZİNDEkitabına başladım inş tez zamanda bitiririrm.
 yazarı: SERPİL ÖZCAN

Server İletişim tarafından yayınlanan “Hz.Havva’dan Hz.Zeyneb’e Kadınların İzinde” isimli eser, yazarın Akra FM’de 2006 yılı Ramazan ayında yayınlanmış bulunan “Hakikat Yolunun Hanım Sultanları” isimli radyo programının kitaplaştırılmış şeklidir. Eserde İslam dini ile şereflenmiş seçkin hanımların hayatları anlatılmaktadır.

Her biri kadın erkek bütün inananlara, hayatlarının her devresinde misal ve önder olabilecek bu hayatlar şimdiye kadar yazılanların aksine biyografi türünde yazılmamıştır. Kitap geleneksel tarih anlatımına da sahip değildir. Yazılış amacına uygun olarak, ele alınan her hayat analiz edilmiş, günümüz insanına özellikle kadınlara rehberlik edebilecek yönleri öne çıkarılmaya çalışılmıştır. Günümüz kadının içinde bulunduğu kimlik bunalımlarına çare olabilir inancıyla 14 asır öncesindeki hayatın bugünkü hayatla benzer yanları vurgulanmış, olaylar karşısındaki tavır farklılıkları açığa çıkarılmaya çalışılmıştır. Anlatılan kişiler yaşadıkları dönem, irtibatlı oldukları olay ve kişiler, aileleri, kardeş ve çocukları ile yani sosyal çevreleri ile birlikte ele alınmışlardır.

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #15 : 07 Kasım 2009, 12:42:45 »

succes beginer bitti
succes elmentray a devm
ek olarak bir sürü cin ali kitaları serisi mesebesinde kitapçıklar Gülümseme
okumya geçtim çok şükür Kahkaha

sumak
şule
Aktif Üye
*

Aşk'a uçmadıktan sonra kanatlar neye yarar..

« Yanıtla #16 : 07 Kasım 2009, 13:42:50 »

stepheine meyer- şafak vakti

:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
Ben bu dünya'ya kam almağa geldim
:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #17 : 10 Kasım 2009, 12:38:12 »

İlber Ortaylı- Eski Dünya Seyahatnamesi
İlber Hoca'nın gezdiği ülke ve şehirlerde yazdığı yazılar toplanmış bu kitapta; büyük bir tarihçinin gözünden dünya şehirleri..Moskova, Şam, Mekke, Kudüs, Berlin, Bosna, Tahran, Paris, Londra..ve diğerleri..İlber hocanın ironik uslubu; zeki yaklaşımları ve mühim tesbitleriyle çok zevkli bir seyehatname..tatlı hatıralar ve tarihi anekdotlarla bezenmiş..

zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 11 Kasım 2009, 12:41:15 »

Mehmed Zahid Kotku R.aleyh.
Hadislerle Nasihatlar 1
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #19 : 11 Kasım 2009, 13:22:03 »

şimdilerde bayağı bi kitap okuyorum..

psikoloji kitaplarından,islam tarihi kitaplarına kadar Gülümseme

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #20 : 11 Kasım 2009, 17:49:04 »

Mahmud Es'ad Coşan- İslam,Sevgi ve Tasavvuf
körebe
Aktif Üye
**

αşк мєzнєвι

« Yanıtla #21 : 18 Kasım 2009, 23:23:16 »

Ben hiç kitap okuyamıyorum şu sıralar..Hiç yarım bırakma huyum yoktur,başladım mı bitirmeliyim ama..noldu bana Üzgün
katre-i matem'i okuyorum,hem de uzun zamandır..Üzgün

Ne güzel derin bir âh ile yâd etmek SENİ..
Her dem düşünmek,her dem hayal etmek SENİ..
Ne güzel visalinle gülmek,firakınla ağlamak,
Yanmaktan usanmamak,yanarken susamak SENİ...

arzum
Aktif Üye

Huzur,Huzurunda yaşamaktır..

« Yanıtla #22 : 19 Kasım 2009, 00:47:49 »

aynen bende Kahkaha ama çok az kaldı sonunu sabırsızlıkla bekliyorum Gülümseme
Malcolm X
İlk içtiğim sigara paketine sigara şiire faydalıdır yazdım...
Emektar
Aktif Üye

Şan yalnız Allahındır, benim olan günahlarımdır..

« Yanıtla #23 : 19 Kasım 2009, 00:51:50 »

Soner Yalçın ın yeni kitabı BU DİNCİLER O MÜSLÜMANLARA BENZEMİYOR kitabını okuyorum. Okumazsanız hiçbişey kaçırmış olmazsınız ama bazı doğru bilgilerde veriyor. Ama korsanını bulursanız alın çünki orijinaline para vermeye değmez Kahkaha

Şan yalnız Allah'ındır. Benim olan tek şeyse günahlarımdır.
çubuk
gece kuşu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #24 : 19 Kasım 2009, 03:18:00 »

Anna Karenina - Leo Tolstoy..
Zengin, nufuzlu, evli ve bir oğlu olan Anna'nın, Rusya sosyetesinden genç ve yakışıklı bir subay olan Wronsky ile yaşadığı aşk gibi..
şimdilik Gülümseme  o kadar ilerlemedim ama, sanırım Anna maddi boyuta dökülmeyen bu aşk'ın vicdan azabı, suçluluğu ve ihtirasının kıskacında delirecek..gibi..
ama kitap iki ciltlik..böyle basit bir kurgu çevresinde ilerlediğini sanmıyorum..zira pek çok edebiyatçı bu roman için "en iyi roman" demişler..ki ben de okurken diğer romanlarda olduğu gibi sıkılmadım..karakterlerin iç sesleri sıkmıyor..uyduruk değil; incelikle ve zekice yaratılmış karakterler..Kitapta birbiriyle bağlantılı bi kaç kişinin macerası anlatılıyor..ve bunlar ustalıkla birleştirilmiş..sosyolojik ve psikolojik tespitlerle..vs vs...Tolstoy boşuna Tolstoy olmamış..
güzel bir kitap.

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kitapname  |  Şimdilerde ne okuyorsun.. « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: