âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir
|
 |
« : 20 Nisan 2008, 19:20:08 » |
|
Arkadaşlar bu başlıkta herkes eğer varsa okuduğu, hoşuna giden bir kitabı, kitap hakkında kısa bir açıklama yaparak tavsiye etsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erva
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2008, 23:01:50 » |
|
Şu anda Üstad ALİ Ulvi Kurucunun Hatıralar kitabını okuyorum. Herkese tavsiye ederim muhteşem bir kitap.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2008, 13:13:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...FISILTI...
Aktif Üye
.....gönlüm el-vedüd'e emanet.....
|
 |
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2008, 22:43:08 » |
|
Necip Fazıl Kısaküreğin "O ve Ben" gönül bağı olan kardeşlerime şiddetle tavsiye ediyorum. üstadın mübarek hocaları ile yaşadıkları ve mürid mürşid ilişkisini çok güzel şekilde anlatan bir kitab... gönül bağı olmayan birisi bile necip fazıl ın hayatını öğrenmek için okusa çok zevk alarak okuyacağından eminim....selametle..
|
|
|
|
|
|
".....sessizlik sadece ifade edilmiş söz değildir,o ifade edilemeyenide kuşatır..."
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2008, 22:47:35 » |
|
yukarıda geçen "şiddetle tavsiye ediyorum" cümlesine binayen Yavuz Bülent Bakiler'in "sözün doğrusu" kitabını tavsiye ederim. Yavu bülent Bakilerin de belirttiği gibi Türkçemize yakışmayan bir tabir. şiddetle tavsiye ediyorum yerine ısrarla denebilir.. tenkit amaçlı değil bilgilendirme amaçlıdır yoksa birşey bildiğimden değil selam ve dua ile...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...FISILTI...
Aktif Üye
.....gönlüm el-vedüd'e emanet.....
|
 |
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2008, 23:42:20 » |
|
teşekkür ederim düzelttiğin için...çok memnun oldum...tabikide türkçemize sahip çıkmak için birbirmizin hatalarını düzeltmemiz gerekiyor...selametle..
|
|
|
|
|
|
".....sessizlik sadece ifade edilmiş söz değildir,o ifade edilemeyenide kuşatır..."
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2008, 23:28:08 » |
|
Şu anda Prof. Dr. M. Es'ad Coşan (Rh.A) hocaefendinin başmakaleler serisini okuyorum. Her türlü (dini, kültürel, siyasi, stratejik , spor vs.) konuya değinmiş hayatınızda değişiklik yapacağına gönülden inandığım bir kitap. Hem Okurken sıkmıyor hikaye okur gibi sürükleyici. Okuyup anlayıp uygulamanız dileği ile.... kitap hakkında bilgi için http://www.serveriletisim.com/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gül bahçesindeyim
|
 |
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2008, 23:26:36 » |
|
nureddin topcu isyan ahlakı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2008, 10:25:55 » |
|
Mustafa İslamoğlu'nu "Üç Muhammed" Adlı kitabını okuyan var mı? Varsa kısa bir bilgi verebilir mi? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NEYZENX
Aktif Üye
selam olsun müslümanlara......
|
 |
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2008, 10:29:12 » |
|
şimdi madem herkes bir kitap tavsiye ediyor bende ali baba ve kırkharamileri tavsiye edeyim 
|
|
|
|
|
|
korkaklıkta ar ilerlemekte şeref var......
|
|
|
NEYZENX
Aktif Üye
selam olsun müslümanlara......
|
 |
« Yanıtla #10 : 19 Eylül 2008, 10:32:13 » |
|
tabi bu bir şakaydı en beğendiğim kaynak kitabı tavsiye edeyim İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİNİN MARİFETNAMESİ GÜZEL SONRA TASAVVUFİ ŞAHSİYETLER ESAT COŞAN; ARDINDAN SADIK YALSIZUÇAN IN KİTAPLARI, MUSTAFA ARMAĞANIN KİTAPLARI GÜZEL YANİ...
|
|
|
|
|
|
korkaklıkta ar ilerlemekte şeref var......
|
|
|
abdurrafi
Aktif Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : 19 Eylül 2008, 11:06:45 » |
|
Ali ulvi kurucu hz.nin hatıralarını ben de tavsıye ederim konyamızın ve islam alemine hizmet etmiş alimlerin hayatını yansıtan güzel bir eser gerçekten
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yilmazx
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Eylül 2008, 12:27:02 » |
|
Mustafa İslamoğlu'nu "Üç Muhammed" Adlı kitabını okuyan var mı? Varsa kısa bir bilgi verebilir mi?
ben okudum.tarihte peygamberimiz dediğimiz bir tek Muhammed (sav) olmasına rağmen bugün üç tür Rasulullah algısının var olduğundan bahsediyor. 1.tip algıya göre havada uçan,gaitası,sakalı,hırkası vs.şifa olsun diye gönderilmiş,boyu bosu saçı sakalı sevdiği sevmediği yemekler için yüzlerce cilt kitaplar yazılmış ama getiridiği din olan tevhid anlayışı terk edilmiş bir peygamber anlayışı. 2.tip algıya göre Allahın haşa posta memuru gibi Kuranı getirmiş ve bırakıp gitmiş bir peygamber anlayışı 3.tip anlayışa göre de Allahın dinini insanlara en güzel şekilde açıklayan ve onu en doğru yaşamanın yollarını öğreten bir peygamber anlayışı ki aslolan da budur. çok kısa şekliyle kitap bu minval üzere
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gardenya
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2008, 00:31:22 » |
|
TAHA İSLAM- ZİRVEDEKİ MANKURTLAR isimli çalışmasını yakın tarih açısından okumak gerekli yakın tarihe eleştirel bir bakış getirmiş ama bunun yanında hem tasavvufi kimliği hemde bizi biz gibi anlatabilecek yakın tarihimize ışık tutabilecek bir eser de üstat Ali ulvi kurucu hocamızın "HAYAT VE HATIRATIM" isimli eserdir herkese tavsiye ederim.. esen kalın..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kübra
Aktif Üye
|
 |
« Yanıtla #14 : 22 Eylül 2008, 14:55:34 » |
|
Hekimoğlu İsmail - Akıl ve Gerçek
Daha bitmedi ama güzel bir kitap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yilmazx
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #15 : 22 Eylül 2008, 20:17:53 » |
|
Türkçe ulus birliğini sağlayan bir tutkaldır.  ulus kelimesi Türkçe değil ki bir kere 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #16 : 22 Eylül 2008, 20:23:28 » |
|
türkçeleşmiş türkçedir...
|
|
|
|
|
|
...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
|
|
|
|
yilmazx
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #17 : 22 Eylül 2008, 20:31:46 » |
|
türkçeleşmiş türkçedir...
hayır Kur'anî bir tabir olan ve dilimize iyice yerleşmiş olan millet kelimesini unutturmak için moğolcadan aşırılmış bir kelimedir.Türkçesi ise budundur.amaç Türkçeleştirmek değil Kuranla arayı açmak olduğundan terddütsüz alınmış ve kullanılmıştır. mesala Kur'an'da defalarca geçen razı kelimesinin yerine şimdilerde meallaerde bile sıkça rastladığımız bir kelime var. "hoşnut".araştırıp bakarsanız bunun da farsça olduğunu görürüsünüz. diğer kitaplar neyse de meallerde neden Arapça kökenli Türkçeleşmiş kelimeler ayıklanır onu hiç anlamadım.anladım da meal yazarları bu aymazlığı neden yaparlar hem de yazdıkları mealde iki ayette birden "ey iman edenler raina demeyin unzurna deyin" şeklinde ayet olmasına rağmen onu anlamadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
galesizz
Aktif Üye
malda yalan mülkde yalan var birazda sen oyalan!
|
 |
« Yanıtla #19 : 23 Eylül 2008, 14:03:29 » |
|
Kİmya-i Saadet-İmam Gazali hayatınızı değiştirecek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #20 : 23 Eylül 2008, 23:42:24 » |
|
hem de yazdıkları mealde iki ayette birden "ey iman edenler raina demeyin unzurna deyin" şeklinde ayet olmasına rağmen çokk isbetli bir yazı yazmışınız..katılıyorum...ezan türkçe okunduğunda da türkçeye çevrilmeyen tek kelime "felah idi..Allah'ı bile tanrı diye çeviren;felahı kurtuluş olarak çevirmedi..Çünkü "Haydin Kurtuluşa" islami şuur uyandırıyor.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #21 : 23 Eylül 2008, 23:50:51 » |
|
bir soru: peki o zaman yeni dil devrimi yaşamış olan halkımız felah kelimesinin anlamını kurtuluş kelimesinin anlamına göre daha iyi biliyor değil miydi? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #22 : 23 Eylül 2008, 23:55:21 » |
|
ek yeri..  evet bence de her iki devrim de 32 yılında yapılmış..büyük tezat.. keşke bunu okuduğum yazar burada olsaydı da sorsaydık...ona sorsaydık; tezini ya da komplo teorisini... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yilmazx
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #23 : 23 Eylül 2008, 23:59:56 » |
|
bir soru: peki o zaman yeni dil devrimi yaşamış olan halkımız felah kelimesinin anlamını kurtuluş kelimesinin anlamına göre daha iyi biliyor değil miydi?
onu bilenlerin konuşmasına izin vermiyor konuşanları öldürüyor ve on yılda felah vb. kelimelerin anlamlarını bilmeyen on beş milyon genç yaratıyorlardı her yaştan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #24 : 24 Eylül 2008, 00:03:03 » |
|
ama aynı yıl yapılmış her iki devrimde..eş zmanlı..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|