Cennetim Olur musun? / Fatih Okumuş

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24 Mayıs 2012, 11:44:25
79062 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kitapname  |  Cennetim Olur musun? / Fatih Okumuş 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Cennetim Olur musun? / Fatih Okumuş  (Okunma Sayısı 516 defa)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 20 Eylül 2010, 23:43:28 »

[COLOR=#NaNNaNNaN]"Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru!"
"Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır. Ayaklarımızı sabit kıl."
"Rabbimiz, unutur ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma!
Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük vurma!
Rabbimiz, gücümüzün yetmeyeceği şeyleri bize yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize merhamet et! Bizim sahibimiz sensin."

Kalbin kanatlarıyla yolculuk! Fatih Okumuş okurunu cennet kokulu bir bahçeye davet ediyor. Bin bir güzellikteki çiçeklerden oluşan bir cennet bahçesine. Ve bu bahçeyi şöyle tarif ediyor:  “Birincisine “münacat” adını verdim. ALLAH ve Resulü kokanlar burada toplandı. İkincisine “kalbiyyat” adını verdim. Yanık kokulular burada toplandı. Üçüncüsüne “nefsiyyat” adını verdim. Bunlar, kokusunu hissedebilmek için hassas bir zevke sahip olmayı gerektirenlerdi. Dördüncüsüne “İslâmiyyat” adını verdim. Bunların rengi parlak, kokusu keskindi. Beşincisine “edebiyyat” adını verdim. Bunlar çiçek gibi değil; sanki kitap gibi, kütüphane gibi kokanlardı. Nihayet altıncısına “ziyâdât” adını verdim. Burada her biri kendine özgü kokan diğer çiçekleri topladım.”

Fatih Okumuş/ Timaş Yayınlar

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2010, 23:44:04 »

[COLOR=#NaNNaNNaN]Cennetim Olur Musun?

Elini tutsam, dünyanın öbür ucuna benimle birlikte gelir misin? bekle desem, dünyanın bir ucunda beni bekler misin?

Denizimde fırtınalar çıktığında limanım olur musun? karanlık bastırdığında deniz fenerim, hava açınca yıldızlarım olur musun; bulutlar göğü kapladığında pusulam?

Mihengim, turnusol kağıdım olur musun? yüreğimin suyu bulandıkça onu durultacak iksirim?

Kapılar kapandığında kapım, yollar aşındığı vakit yolum, saklanmak istesem duvarım olur musun? özgürlüğüm ve mapusanem?

Üşürsem evim olur musun? yorganım, ana kucağım? çölümde vaha olur musun? vahamda hurma ağacım?

Dağın tavşanı, çölün ceylanı, gecenin hayalleri bağrına bastığı gibi beni bağrına basar mısın? şak şak yarılsa bile gökten umudunu kesmeyen kıraç tarlalar gibi umut bağlar mısın bana? gitmek istersem kanatlarım olur musun? kalmak istersem ayağımda prangam?

Hurilerim olur musun? kudret helvam ve bıldırcınım? soğanda sarımsakta gözüm yok, tih çölü sürgününde gözüm yok. ateş almaya gidersem, kırk vakit sonra dönsem bile aynı yerde beni bekliyor olur musun?

Kavmim beni terk ederse ve ben kavmimden kaçarsam, bir kez arkana bakmadan arkamdan gelir misin?

Ot bitmeyen bir vadide yalnızca ALLAH (c.c)'a emanet edip gidersem, sen de beni kınamaksızın O'na güvenir ve sa'y eder misin?

Ümidimi kaybettiğim anda ümidim, neş'emi kaybettiğim zamanlarda coşkum, kalbim işgale uğrarsa halaskârım ve rehberim olur musun?

Arkadaşım, yoldaşım, sırdaşım, enîsim, huzûrum, sürûrum, nûrum, zînetim, nîmetim, cennetim olur musun?

Fatih OKUMU

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kitapname  |  Cennetim Olur musun? / Fatih Okumuş « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: