Başörtüsü İçinde Aşk

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Åžubat 2012, 11:09:24
78912 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kitapname  |  Başörtüsü İçinde AÅŸk 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Başörtüsü İçinde AÅŸk  (Okunma Sayısı 419 defa)
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« : 28 Mart 2010, 14:08:29 »

Pakistan asıllı Müslüman bir kadın olan ve dünyanın en etkili 500 Müslüman'ı arasında üst sıralarda gösterilen Shelina Janmohamed'in bu kitabı dünyada yayınlandığı günden beri özellikle İslam Dünyası'nda büyük bir tartışmaya yol açtı...

Yazdığı 'Love In A Headscarf' (Başörtüsü İçinde Aşk) kitabı ile bir anda ünlenen ve tüm dünya medyasının peşinden koştuğu isim haline gelen Selina Zehra Canmuhammed, ilk kez konuşarak kitabı, İslam, yaşadığı tecrübeler ve Türkiye ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tanzanyalı göçmen bir ailenin kızı olan ve halen Londra'da yaşayan Oxford Üniversitesi mezunu 34 yaşındaki Canmuhammed, sıradışı kitabı Başörtüsü İçinde Aşk kitabı ile Müslüman kadının da batılı kadınlar gibi doğru insanı bulana kadar flört etmesi gerektiğini ve iyi bir eşin flörtsüz bulunamayacağını yazarak İslam dünyasında yeni bir tartışma başlatmıştı.

10 yıl boyunca yaklaşık 50 başarısız flört deneyimini espirli bir şekilde kaleme alan Canmuhammed, aslında verilmek istenen mesajın çok ciddi olduğunu, Müslüman kadının da aşık olabileceği ve aşkı kendi seçtiği insanla yaşayabileceğini, İslam dinini temelinde de sevmek, sevilmek ve aşk olduğunu söyledi.

"50 KİŞİ İLE ÇIKMAM İSLAMA AYKIRI DEĞİL, AİLEM TEŞVİK ETTİ"

Kendisini Avrupalı Müslüman olarak tanımlayan Canmuhammed, ailesinin görücü usulü ile, zorlama bir evlilik için hiç bir zaman baskı yapmadığını ve aracılar, arkadaş çevresi bazen aynı sosyal ortamda bulunduğu, elektrik aldığı kişiler ile belirli ölçü ve sınırlar içinde görüştüğünü ve bunun İslam'a aykırı olmadığını kaydetti. "Eğer koca adayları uygun değilse, doğru insanı bulmak için arayışlarınıza devam etmelisiniz. Sayının bir önemi yok artık günümüzde. Bir ömür harcayacağınız insanın sizinle tam uyum içinde olması gerekir. Zorla evlilik olmaz. Dünyadaki boşanma oranları her şeyi açıklıyor" dedi.

"İLK HZ. HATİCE PEYGAMBER EFENDİMİZE YAKLAŞTI, İSLAMA GÖRE KADIN İLK ADIMI ATABİLİR"

İslam'ı tam olarak kavrayıp, kavramadığını sorgulayan Canmuhammed, Peygamber efendimize ilk yaklaşanın Hz. Hatice olduğunu ve İslam dinine göre kadınların da inisiyatifi ele alarak erkeğini seçebileceğini iddia etti.

Canmuhammed, "Peygamber efendimiz örneğinden yola çıkarak niçin genç Müslüman kızlar veya aileleri erkek tarafına yaklaşmasın, bunda utanılacak bir şey olmaması gerekiyor. Ben bunu hep sorguladım, İslam buna izin veriyor. Eğer karşındaki insandan hoşlanıyorsan ve senin için doğru insan olduğuna inanıyorsan aracısız, direk sosyal ortamlarda tanışmanın ne sakıncası olabilir ki. Aşkı öcü veya tabu gibi niye görelim, aşk lütuf'tur" dedi.

"BAŞÖRTÜSÜ TAKAN KADIN DA AŞIK OLUR"

Kitabına güçlü bir başlık bulmak için çok düşündüğünü belirten Canmuhammed, "Batıda başörtüsü çok güçlü bir simge ve aşk da aynı şekilde çok sembolik bir unsur. Bu iki kavramı yan yana koyduğunuzda çok etkileyici bir başlık çıkıyor ortaya, sözde başörtüsü takan kadın aşık olamaz, ama iste oluyor. Tüm kitabın anlatmak istediği de bu zaten' dedi.
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 28 Mart 2010, 16:10:01 »

güzel bir kitaba benziyor kardeşim,bulabilirsem okuyacağım inşallah (:

Yorgunella..
Gülünç bi dünyada kapana kısılmış, oldukça trajik bi figür..
Emektar
Aktif Üye

''Bir gün bir kafes kuş aramaya çıkar'' ~ F. Kafka

« Yanıtla #2 : 28 Mart 2010, 16:58:20 »

eLe aLdığı konu ve yakLaşımı enteresan..ve asLında gayette hayatın içinden..okumak gerek..

teşekkürLer canım, bakayım inşaLLah.. Gülümseme

mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« Yanıtla #3 : 28 Mart 2010, 17:11:54 »

Biraz farklı bir konu... Galiba kitabının amacının kadında aşk olması biraz itici... Tabi ki evlilik meselesinde, islamda zorla evlilik diye bir şey yok, islamın da kendi içersinde olağan üstü güzel ve kıyasi üsul ve metotları var... Çıkmak diye tarif edilen durumla neyi kastettiğini anlamadım... Ama islami olarak sınırı koruyarak tanışmaksa bunu doğru anlayabilirim...

Evlilikte hedef aşk olmamalı, yani çok basit kalıyor bu kavram... Aşkı hafifsediğim için falan değil, sadece bu kutsal mesele mecazi aşk kılıfı, hedefi içinde değer kaybediyor diye düşünüyorum...

Önyargılı bir yaklaşımla olumsuz bir öngörüm oldu sanki; ama ben sadece "kitabın reklamı beni etkilemedi" demekle yetiniyorum... Yani daha önemli meselelerim var, önce onları halletmeliyim...

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #4 : 30 Mart 2010, 18:22:50 »

Kitapı reklam yapmak amacıyla değil de bendne başka okuyan arkadaşlarımız varsa görüşlerini almak ya da okumayan arkadaşlarımız da bu kitaptan haberdar olsun,acaba okusalar nasıl düşünürlerdi merak ettiğim için tanıttım diyelim...

Alıntı
Ama islami olarak sınırı koruyarak tanışmaksa bunu doğru anlayabilirim...

Yorgunella'nın da dediği gibi kitabın üslubu biraz enteresan ama günlük yaşamımızda öyle çok karşılaiılan durumdan bahsediyor ki... Henüz bitirmedim kitabı fakat alıntıdaki bahsedilen şekilde tanışmalar sağlanıyor,İslami usullere uyuluyor... Haram ve helale dikkat ediliyor. Günümüzdeki "görücü usûlü" olarak yaygın olan adet, biraz daha farklı bir bakış açısıyla ele alınmış kitapta...

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 30 Mart 2010, 18:41:54 »

Oteki, Busra vs..bu konu hakkinda yeterince kitap yazildi..e basortusu bu kadar tartisilirken birilerinin bundan beslenmeye calismasi normal..

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  Kitapname  |  Başörtüsü İçinde AÅŸk « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: