Yol Hali / Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24 Mayıs 2012, 11:37:30
79062 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Yaşam  |  Kitap, Dergi, CD vb. Tanıtımı  |  Yol Hali / Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Yol Hali / Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu  (Okunma Sayısı 186 defa)
_EBRAR_
Aktif Üye
*

« : 30 Kasım 2010, 12:18:32 »

Kitabın Adı:Yol Hali
Yazarı:Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu
Yayınevi:TİMAŞ YAYINLARI
Basın Yılı:Ekim 2010
Sayfa Sayısı:256 sayfa

“İncire, zeytine, Sina Dağı’na ve o emin beldeye and olsu ki” acısı uyurken yüzünden okunanlarla birlikte çıktım bu yolculuğa. Evimin bacasının alev aldığı, çeşmelerininse Kerbela kestiği bir düşten sonra düştüm bu yola.

Pasaportumda boş yer kalmadı ey şehir. Mevlana’nın bir Şems kaybettiği Şam sokaklarından geçtim. Ölümünde bile mağrur Selahaddin’in, kılıcının gölgesinde uyuyan Halid Bin Velid’in, Muhyiddin İbn Arabi’nin, sırrını tutamayan sır katibinin ihanetine uğramış Son Padişah’ın türbelerinden gerçek çıktığım yolculuğun sonunda sana geldim.

Cehennemle cennet burada yer değiştirirken. Elini sok koynuna, ihtimal beyaz çıkar. Burası Lüt Gölü karşısı Mesra. İkisi. Nasıl da kıyı kıyıya.
Bu kitap bir yolculuk öyküsü... Bekiroğlu, İran, suriye, Mısır güzergahı üzerinde okuyucusuyla birlikte seyahat ediyor, anlatıyor, hissettiriyor.

En son cıkan kitabı Nazan Bekiroğlu'nun..

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Yaşam  |  Kitap, Dergi, CD vb. Tanıtımı  |  Yol Hali / Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: