Elif ŞAFAK / AŞK

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Åžubat 2012, 11:59:39
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  Kitap, Dergi, CD vb. Tanıtımı  |  Elif ÅžAFAK / AÅžK 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Elif ÅžAFAK / AÅžK  (Okunma Sayısı 677 defa)
ülkü
Aktif Üye
*

« : 11 Haziran 2009, 14:46:56 »

Ya ortasındasındır Aşk'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..

Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır. Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte "sorunsuz" bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir.

Ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.

Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar... ve aşkın peşinde katetmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller...

Aşk... kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası...

Aşk... Elif Şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.

Roman'ın içerisinden bir kaç dikkatimi çeken yazılar;

• Akılcı kararlar alıp planlar yaparak hayatımızın akışını denetleyebileceÄŸimizi zannediyoruz. Oysa balık yüzdüğü okyanusu denetleyebilir mi?
  • Åžeriat der ki: "Seninki senin, benimki benim." Tarikat der ki: "Seninki senin, benimki de senin." Marifet der ki: "Ne benim ki var ne seninki. " Hakikat der ki: " Ne sen varsın, ne ben."
  • Rumi diyor ki aÅŸk dışarıda bulunan bir ÅŸey deÄŸildir, içeriden gelir. Tek yapmamız gereken içimizde bizi aÅŸktan alıkoyan engelleri bulup kaldırmaktır.
  • Peygamber efendimiz boÅŸuna dememiÅŸ, "KiÅŸi dostunun dini üzeredir. Bu nedenle, kiminle dost olacağına dikkat etsin" diye
  • Sufi der ki baÅŸkaları hakkında hüküm verip yargıda bulunacağıma, ben kendi içime bakayım. Sofu der ki baÅŸkalarının her kusurunu bulup çıkarayım. Ama unutmayın, çoÄŸu zaman, baÅŸkalarında hata bulanlar kendileri hatadadır. Teferruata ineyim derken bütünü kaybederler. AÄŸaçlara bakmaktan ormanı göremezler.
  • Birini seviyorsan onun için yapacağın en anlamlı ÅŸey deÄŸiÅŸmektir !
  • İpeÄŸin kozadan sapasaÄŸlam çıkması için ipek böceÄŸinin kendinden feragat etmesi lazım.
<!-- / message -->

Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2009, 15:56:08 »

Bu kitapta 2 kitap 1 arada  Gülümseme
1.AÅŸk
2.Aşk Şeriatı ..

Okuyorum. Gerçkten çok akıcı.Kitabı okurken çok farklı duygular içerisine girebiliyo insan. İsmnden dolayı babam hiç istememişti okumamı ama içinde öle şeyler anlatılıyoki...
Herksn okumasını tawsiye ederm Gülümseme Göz kırpan
  Bu bölüme bu kitabı tanıtmak için girmiÅŸtim. Ama Ülkü Büyüğümz tanıtmÅŸ bile Gülümseme
Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2009, 16:01:09 »

Bu romanda her bölüm aynı sessiz harfle başlar. "Neden" diye sorma , ne olur . Cevabını sen bul.Ve kendine sakla Göz kırpan Çünkü öyle hakikatler war ki bu yoıllarda ,anlatırken bile sır kalmalı Gülümseme
> Kitapta her bölüm "B" harfyle başlıyo Gülümseme Henüz anlyamadım ama anlıcm inş Gülümseme
Åževval
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2009, 18:03:21 »

sonunda anlarsın Rümeysa merak etme Gülümseme
Rmysa ~
**
Aktif Üye
**

« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2009, 19:14:09 »

ben smdi anlamak istiuorum yaa  Kahkaha Kahkaha
Åževval
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : 21 Haziran 2009, 20:20:31 »

xD kitapları okuduktan sonra aaaa bu ondan böle imiş demek bence çok hoş oluo sende öle bekle cnm Gülümseme
Burak
Burak
ebul hasan - ali bin cafer
Aktif Üye
**

Ey mutmain olmuş nefis! Dön artık Rabbine... (fecr

« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2009, 23:40:56 »

bu romanı okumadım ama, ben bu roman hakkında aynı şeyleri düşünmüyorum

Ezel sırlarını ne sen bilirsin nede ben
Bu muammalı sözü ne sen anlarsın nede ben
Perdenin gerisinde senide benide bir konuÅŸturan var
EÄŸer perde kalkarsa  ne sen kalırsın nede ben
(Ebul Hasan Harkani k.s.)
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  Kitap, Dergi, CD vb. Tanıtımı  |  Elif ÅžAFAK / AÅžK « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: