Çöl~Deniz Hz.Hatice

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24 Mayıs 2012, 11:24:53
79062 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  Kitap, Dergi, CD vb. Tanıtımı  |  Çöl~Deniz Hz.Hatice 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Çöl~Deniz Hz.Hatice  (Okunma Sayısı 250 defa)
_EBRAR_
Aktif Üye
*

« : 30 Kasım 2010, 12:20:44 »

Yayınevi : Timaş Yayınları
Yazar : Sibel Eraslan
Yayın Evi : Timaş Yayınları
Baskı Yılı : 2009
Sayfa Sayısı : 350

Son Elçi ahitliydi, bağlıydı, sözlüydü... Habibini çok seven Zat, onu dünyanın en güzel evine bağışlayabilirdi ancak. Onun evi Vahyin Eviydi. Ve Rabbi ona kadını, güzel kokuyu ve göz nuru namazı sevdirendi... Sevdirilen ilk kadının ismiyse Hatice'ydi. Sığınaktı Hatice Sevgilisi'ne, onun güvenli limanıydı. Hatice'nin kalbi, Allah'ın, Sevgilisi için yar kıldığı mekandı... Allah'ın Sevgilisi, Hatice'nin yürek evinde iskan olacaktı... Allah, Sevgilisi'ne bir kadını, Hatice'yi ev kılmıştı... Hatice, kadın ve anneydi. Hatice, muharrik güç ve doğurganlık demekti... Bir gün gözleri bulutlanarak etrafındakilere şöyle demişti Son Elçi: "Allah bana Hatice'den daha hayırlı bir kadın vermemiştir. İnsanlar bana inanmazken, o inandı. Herkes beni yalanlarken, o beni kabul etti. İnsanlar benden kaçarken, o beni varı yoğu ile destekledi. Ve Allah bana, başka kadınlardan değil, Hatice'den evlat ihsan etti." Allah'ın Sevgilisine sevgili olan kadının öyküsü... Sibel Eraslan'ın kaleminden...

_EBRAR_
Aktif Üye
*

« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2010, 12:23:41 »

Bu da diğer kitabı Sibel Eraslan'ın Siret-i Meryem

Meryem hırkasız.
Meryem taraksız.
Ne sırtını sıvazlayan oldu, ne saçını ören, hem yetim hem öksüz…
Ah üzülme yine de. Rızkı Allah’tan gelir her yetim gibi Meryem’ in de. Allah var ya, ne gam!
Meryem mukarrebtir. Yakınıdır Rabbinin.
Elinde Allah’ın kartını tutar. Onun imzasıyla açılmayacak kapı elbette yok. Tüm kapılar cümle kilitlerini çözer o mukarrebin karşısında.
Meryem’in açık alnı kapısızdır.
Meryem nişan’lıdır. Alnı kınayla nişanlanmış kurbanlık koçlar gibi Rabbi için süslenmiştir.
Meryem süslüdür. Razı olmuş merziyye kul olarak, alnı secde elleri su ile nişanlıdır.
İşaretlidir güllü ağzı. Dualarla mühürlü, zikirlerle rabıtalıdır.
Meryem’in açık alnı utangaçtır. Hicabından titreyen, kendi kendinden utanan, kendisi olmaktan çekinen, kendi adına istemektense dilsiz toprak olmaya can atan mahcubedir Meryem.
Meryem’in açık alnı hamdedenlere mahsus hikmetle yükseltilmiştir…
Meryem’in açık alnı kelime-i tevhid ile mühürlüdür…

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  YaÅŸam  |  Kitap, Dergi, CD vb. Tanıtımı  |  Çöl~Deniz Hz.Hatice « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: