"Kişilik" ile "Dişilik" Arasındaki Kadın

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Åžubat 2012, 10:58:40
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Kadın ve Erkek Psikolojisi  |  "KiÅŸilik" ile "DiÅŸilik" Arasındaki Kadın 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: "KiÅŸilik" ile "DiÅŸilik" Arasındaki Kadın  (Okunma Sayısı 836 defa)
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 18 Aralık 2008, 02:31:12 »

İnsanların önüne çıkaracak bir erdemi, bir kimliği, bir kişiliği bulunmayan bir kadın ille de farkedilmek istiyorsa, insanlara 'dişiliğini' gösterecektir; kişiliği yerine dişiliğini.

Yani tesettürü emreden Kur'an'ın kadına verdiği açık mesaj şudur: Dişiliğinizle kendinizi görünür kılmak yerine kişiliğinizle/şahsiyetinizle erkek egemen dünyada hak ettiğiniz saygın yeri alın. Onun için tesettür, kadının insan kimliğini teninin önüne koymak demektir.

Tesettür emri, ancak bu yaklaşımla doğru anlaşılabilir. Tesettüre karşı çıkanlar, bilerek veya bilmeyerek kadını kimliksiz ve kişiliksiz yapmak isteyenler, onun teninden haksız kazanç sağlamak isteyen, onu metalaştıran, onu hep edilgen ve zevkine hitap eden bir nesne olarak görmek isteyenlerdir.

Neden böyle isterler? Dikkat ederseniz, kadını kimliksiz ve kişiliksiz görmek isteyenlerin hemen hemen tamamına yakını nefsine kul olmuş erkeklerdir. Neden? Çünkü kimliksiz bir kadının bedenini, estetiğini daha çabuk istismar edebilirler, örseleyebilirler, ondan yararlanabilirler. O sebeple kadının örtüsüne yönelik her düşmanlık, farkında olunsun ya da olunmasın, aslında kadının bedenini istismara açmak isteğinden başka bir şey değildir.

Sonuç: Modern kadın, dişiliği erkekler tarafından tepe tepe sömürülmek amacıyla kişiliği yok edilen kadındır. Eğer Müslüman kadın, tesettürü kişiliğin öne çıkarılması için dişiliğin örtülmesi olarak görmeyip, onu dişiliğini öne çıkarmanın bir aracı kılıyorsa, o tesettür tesettür değildir.
Ona 'örtülü çıplak' derler.

Siz kendi değerlerinizi dalgaya alıyorsanız, sizi kim ciddiye alır?

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2008, 04:03:40 »

mühim bi mevzu..üstünde düşünmek lazım..
  benim nacizane tesbitim..aydın kadınlarımınızn çoÄŸunun diÅŸilikliksiz oluÅŸu..çok çirkinler... Dil çıkaran kendilerini kabul ettirebilmeleri ve tatmin olabilmeleri için..zihinlerini,kalemlerini çalıştırmışlar...ben zaten güzel kadınları sevmem..çoÄŸu kendilerini diÅŸilikleriyle kabul ettirebildikleri için; kiÅŸiliksiz oluyor..akıllarını kullanmak onlar için keyfi bir durum..genellemelerin hatadır ama ben hep bunu gördüm...
herneyse...her cins için..yaşasın kişilik..akıl gibisi var mı.. Kahkaha
 ayrıca..
alakaya musakkale.. farkındayım.. Kahkaha

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2008, 04:18:40 »

Sırıtan Kahkaha gecenin bu vaktinde yüzümü güldürdün Gülümseme

bende insanların dış güzelliğine vakit ayırıken beyinlerini unuttukları fikrindeyim Kahkaha

buda toplumun akıllı insan yerine güzel insan aramasından kaynaklanıyor ( ! )

-betül-
Aktif Üye
*

-bu yol seninle yürünür Ya Resulullah-

« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2008, 19:55:38 »

sırf yakıştığı için başörtüsü kullananlar geldi benim de aklıma Üzgün
ne yazık dış görünüşün esiri olmak..

-ayı böldüğün gibi yüreğimi de ikiye böl-
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2008, 20:09:03 »

halkın rızasını kazanırken hakkın rızası kaybedilmemeli görüşündeyim !!!

kafamızın dışını süslemek yerine içini süslemeli binbir çiçekle donatmalıyız. Rabbimiz de bizden bunu istemiyor mu zaten?? Masum

araz
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2008, 01:50:30 »

Önce şunu söylemek istiyorum, kişiliği tesettüre indirgemek büyük bir hata olmuş.

Hükümetin türbanı alet ederek başarıyla gerçekleştirmiş olduğu "halkı birbirine düşürmek" görevini desteklemiş açıkçası.
Ve bence buradaki dişilik-kişilik meselesi, o görevde ortaya çıkan "başı kapalı(namuslu)- başı açık(basit)" tanımlarının daha entel hali olmuş yalnızca.

Evet, bazı bayanların üzerinde çok da düşünmeden kullandığı bir silahtır dişilikleri. Ancak bunu tesettürlü olmayan bayanlar için genellemek yanlış olmuş.

"tesettür" kimlik- kişilik demek değildir.

Bu yazı, benim gibi bir çok bayana haksızlıktır ve ben buna elbette müsaade etmem Gülümseme

Sonuç kısmındaki ilk cümle ise baştan sona yanlış!

Kadını bir et parçası olarak gören erkeklerin genel yanlışıdır bu düşünce hatta, bir savunmadır. Açık olsun, kapalı olsun her gün türlü tacize uğrayanlar, kadınlardır. Bu yüzden bence ortada bir kişilik problemi varsa, bu kadınlarda değil, açık olan bir kadının kollarından, ya da tesettürlü bir kadının uzun montuyla örtülmüş kalçalarından bile haz almaya hazır erkeklerdedir..

Doğduğu yer yüzünden
Doğuştan kavgacı zannedilen..
Ama pek çoğu kavgadan nefret eden.
Kavgacı..
Esmer..
Cesur..
Korkak..
Çoğu Kürt..
Çoğu Türk..
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2008, 02:48:47 »

tesettür başörtüsünden ibaret görülürse..elbette dediğiniz mana çıkar..ama tesetür vucudun bazı bölgelerinin( ki bütün insanlar tesettürlüdür bir bakıma..) örtülmesi ve asıl önemlisi bu örtünmenin ifade ettiği mana"iffet ve haya" duygusu..
 kiÅŸilik ile diÅŸiliÄŸin farkı ise..toplumsal hayatta..erkeklerin üzerindeki "ÅŸehevi"etkisini kullanan kadın..
tesettürsüz ve kişiliksiz olan bu..
 başörtüsü ile ilgili bi mevzu yok Göz kırpan
ki sonuna kadar savunduÄŸum gibi.
eğer herkes birbirinin dinini ölçüp tartmaya yetkin ise..
başörtüsünden çok daha mühim kıstaslar var..ki böyle biÅŸey söz konusu deÄŸil..insanların dinini başı açık baldırı açık diye ölçüp tartanlar..  Kararsız kendi müslümanlıklarıyla tezat içindeler..
 yeri gelmiÅŸken söylemiÅŸ olduk..  Gülümseme

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #7 : 21 Aralık 2008, 03:02:14 »

Evet sevgili araza şu noktada katılıyorum.
Kişiliği tesettüre indirmek çok da doğru bir yaklaşım değil.
Ancak tesettürün belli bir süre sonra, bunu hazmetmiş kimselerde kişiliğin bir parçası olduğu gerçeği de elbette gözardı edilemez.
Alıntı
Hükümetin türbanı alet ederek başarıyla gerçekleştirmiş olduğu "halkı birbirine düşürmek" görevini desteklemiş açıkçası.
Ve bence buradaki dişilik-kişilik meselesi, o görevde ortaya çıkan "başı kapalı(namuslu)- başı açık(basit)" tanımlarının daha entel hali olmuş yalnızca.

İyi bir hükümet savunucusu olduğum için yazdığımı düşünebilirsiniz belki ama hayır! Bunun halledilmesi gereken bir özgürlük mücadelesi olduğuna inanıyorum ve zannedildiği gibi amacın halkı birbirine düşürmek olduğuna inanmıyorum.
Kim iyi ? Herkes kötü mü yoksa?
Hükümet başörtüsü konusunu kullanarak halkı birbirine düşürmeye çalışıyor,
Muhalefet asabi tutumlarla laiklik uygulama mantığı altında laisizmi savunuyor,
İrtica denilen bir şey ülkeyi ele geçiriyor, cumhuriyet mitingleri ile halk bu hayali düşmana karşı ayaklanıyor,
Medya ortalığı birbirine katıyor,
Başörtülüler , dini değerlere önem veren kesim, kahve fincanları ile ruh çağırır gibi irticayı hortlatmaya çalışıyor,
Bir gelse ruh, herkes çarşaf giyecek, kadın erkek Gülümseme

Yapmayın Allah aşkına...Kendinizi yalnız hissetmenize gerek yok, Başörtüsüz olduğunuz için sizi dışlayan , karalayan , basite alan bir kesim olabilir. Ancak çubuk kardeşimin dediği gibi, tesettür sadece başörtüsü değildir. Biz de elh kendini bilen gençleriz! Bizim için kıyafetinizden çok, kişiliğiniz, erdeminiz, bilginiz , İNSANLIĞINIZ önemlidir.
bir suçlu aramaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Kimse bu hükümet kadar hakkımızı savunmadı,
Öyle ki o hükümet deseydi ki haydi meydanlara!
Türkiye'nin çoÄŸu  meydanlara dökülürdü...
Hükümet için deÄŸil özgürlükleri  için, dışlanmış, itilmiÅŸ, hor görülmüş bir nesil için.
Ama gördüğüm kadarıyla o hükümet hiç bir zaman karmaÅŸanın, kavganın, kaos ortamının taraftarı  olmadı! Biz de..
El insaf!

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
araz
Yeni Üye

« Yanıtla #8 : 21 Aralık 2008, 03:22:47 »

"Tesettürü hazmetmek" sanırım yerinde olmuş..

Yazdıklarım genele yönelik değil, sadece bu yazı içindi.

Ayrıca hükümet savunucusu olduğunuzu düşünmüyorum kesinlikle:)

Kendimi yalnız ve dışlanmış da hissetmiyorum. Hangi kesimden olursa olsun herkesin düşüncesi kendisini bağlar, beni değil!

Bu konuda bir suçlu arayıp hükümeti seçmiş olduğumu düşünmeniz şaşırttı beni. Bu hükümete sizin kadar iyi bakmamakla birlikte, eleştirdiğim şeyin sadece "türban" konusu olduğunu da belirtmek isterim. "türbana özgürlük" çıkışından sonra hiçbirşey elde edemeyerek aynı şekilde unutturması bana göre samimi değildi.
Halk arasında oluşan bölünmeyi ben yeterince görebiliyorum sırf bu yüzden..

Son olarak, "bizi" sadece insanlığımızla kabul etmeniz inanın beni çok mutlu etti!!

Doğduğu yer yüzünden
Kavgacı..
Esmer..
Cesur..
Korkak..
Çoğu Kürt..
Çoğu Türk..
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 21 Aralık 2008, 03:35:59 »

Alıntı
Son olarak, "bizi"

bundan daha berbat biÅŸey olamaz..siz kimsiniz..  Kararsız  Kararsız
insanları patlıcan yiyenler..yemeyenler olarak ayırsanız daha iyi..
 baÅŸ örtülü ..başı açık..  Kararsız
herkes Allah'a bir noktada karşı gelir.. böyle söyleyince kabul edilemez gelse de..Allah'ın emri olduÄŸunu bile bile..namaz kılmamak..dedikodu yapmak..yalan söylemek, vs..vs..dinin daha temel taÅŸları..bu noktalarda hiç bir ayrım söz konusu deÄŸilken..( yalan söyleyenler söylemeyenler..gibi)..başörtüsünde iki uçurum..siz ve biz..  Kararsız Kararsız başı örtülüler..başı açıklar..!  Kararsız
bu noktada..bu saçma ayrıma dahil olan tüm ihtimallere lanet okuyorum..hükümet olabilir..öğretmen olabilir..yazar..manav..her kimse..

hariçten gazel..bunuda söylemiÅŸ olduk..

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 21 Aralık 2008, 03:39:40 »

Alıntı
Kendimi yalnız ve dışlanmış da hissetmiyorum. Hangi kesimden olursa olsun herkesin düşüncesi kendisini bağlar, beni değil!

Buna sevindim, zira bu çok zor bir durumdur. Binlerce başörtülü kardeşimizin yaşadığı da budur! Başörtülü kardeşlerimize olan bu baskının bir benzerinin de başörtüsüz kardeşlerimize de uygulandığını bildiğim için böyle düşünüyor olabileceğinizi varsaydım ama dediğim gibi sevindim.
Yalnız biz iÅŸin içinden böyle sıyrılamıyoruz maalesef, herkesin düşüncesi kendisini baÄŸlar, beni deÄŸil, BAÅžKALARINI  HİÇ DEĞİL!!!
Malesef bu durum herkesi bağlıyor, herkes bir yerden kendine pay çıkarıyor. Biz haricinde herkes bizi tartışıyor.
Son olarak da hükümeti eleştirmeye kalksak, sadece türbanla sınırlı olmazdı bu muhtemelen Gülümseme
Yalnız türban konusundaki geri adımı şartlara bağlıyorum.

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 21 Aralık 2008, 03:44:21 »

sakin olun arkadaşlar Gülümseme

ateş hattına döndü konu Kahkaha

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 21 Aralık 2008, 03:45:29 »

Bu arada çubuk, sana bayılıyorum Gülümseme

Yalnız bu açıdan bakmak için hepimizin yoga yapıyor olması lazım, gözler kapalı, huzur.. Herşeyi unut, tüm yaşananları...Beynine görünmez bir şırınga ile empoze edilmeye çalışılan kavramları, kavram kargaşasını, herşeyi, unut, huzur.. Gülümseme güzel olurdu..
Öyle bir noktadayız ki, konuyu cevaplarken bile en nefret ettiğim, siz, biz kavramını kullanmadan tek cümle yerine oturmuyor. Böyle olmamalıydı...

araz
Yeni Üye

« Yanıtla #13 : 21 Aralık 2008, 03:49:29 »

Tırnak içinde yazılan kelime ( "bizi") karşılıklı olduğu içindi!
Lütfen dikkatle okuyun..

Doğduğu yer yüzünden
Kavgacı..
Esmer..
Cesur..
Korkak..
Çoğu Kürt..
Çoğu Türk..
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : 21 Aralık 2008, 03:56:17 »

derin mevzu.. Gülümseme uyuyalım da kapansın..  Gülümseme

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #15 : 21 Aralık 2008, 04:02:05 »

Alıntı
Tırnak içinde yazılan kelime ( "bizi") karşılıklı olduğu içindi!
Lütfen dikkatle okuyun..

tabi..zaten hiç bir yazdığım şahsınıza karşı verilmiş bir cevap değil..fikirler tartıştı.. ama var dimi bu bizi sizi..mevzusu..size yönelltiğim bir itham değildi..bu bozuk düzene kızdım..sakın üstünüze alınmayın.. Gülümseme

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 21 Aralık 2008, 04:03:52 »

bencede artık konu kapansın arkadaşlar Gülümseme

herkese hayırlı geceler arkadaşlar ...

araz
Yeni Üye

« Yanıtla #17 : 21 Aralık 2008, 04:07:19 »

Kendi adıma bir teşekkür borcum var sizlere, yeri bende kalsın..

İyi geceler..

Doğduğu yer yüzünden
Kavgacı..
Esmer..
Cesur..
Korkak..
Çoğu Kürt..
Çoğu Türk..
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #18 : 21 Aralık 2008, 04:09:08 »

çok memnun oldum..kendi adıma..benden de yeri gizli iki teşekkür..her ikinize.. Gülümseme Göz kırpan çok keyifli ve güzel oldu.. Gülümseme
size de iyi geceler..  Gülümseme

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #19 : 21 Aralık 2008, 04:11:21 »

sonu harika oldu Gülümseme bende üçünüze teşekkür ederim yeri bende saklı Gülümseme Göz kırpan

Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #20 : 22 Aralık 2008, 11:26:37 »

yeni farkettiğim bu tartışmayı (yani müzakereyi) zevkle okudum. benden de hayatname adına hepinize açık teşekkürler Gülümseme

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
ikilem
Yeni Üye

« Yanıtla #21 : 22 Aralık 2008, 16:05:44 »

güzel bi yazı gerçekten .  ÅŸu da var ki kiÅŸilik sadece diÅŸiliÄŸi setretmekle/örtmekle kemal bulmuÅŸ sayılmaz. bu nedenle tesettürü erdemin ve ahlakiliÄŸin yegane ölçüsü olarak sunmak hatalı olur. yazıyı okuyan mestureleri/örtülü " biz kiÅŸilik adına mükemmeliz" ya da gayri mestureleri/örtülü olmayan  "biz kiÅŸiliksizmiÅŸiz " ÅŸeklinde yanlış düşüncelere sevk edebilir. 
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Kadın ve Erkek Psikolojisi  |  "KiÅŸilik" ile "DiÅŸilik" Arasındaki Kadın « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: