Eşiniz ile sevgi diliniz farklı ise..

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Åžubat 2012, 10:54:44
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Kadın ve Erkek Psikolojisi  |  EÅŸiniz ile sevgi diliniz farklı ise.. 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: EÅŸiniz ile sevgi diliniz farklı ise..  (Okunma Sayısı 329 defa)
nurseda
Aktif Üye

« : 06 Mart 2009, 11:08:36 »

Bizim geleneksel yapımızda, erkekler eşlerine "seni seviyorum" dedikleri zaman, onun kontrolünü kaybedeceğini, kendilerinin de otoritelerinin zayıflayacağını düşünürler. Kadınlar ise, genellikle sevgiyi ifade etmenin ayıplanacağı anlayışıyla yetiştirilirler.
Halbuki nasıl yüz sene öncesine göre kıyafetler, günlük ihtiyaçlar deÄŸiÅŸtiyse, bazı davranış kalıplarının da deÄŸiÅŸmesi kaçınılmazdır. Zaman içinde kaçınılmaz olarak deÄŸiÅŸen davranış kalıpları sevgi dilleri için  de geçerlidir. İşte bu deÄŸiÅŸimlere uyum saÄŸlamak için, eÅŸlerin farklı sevgi dillerini ve birbirinden farklı sevgi dillerine sahip olsalar bile bunu paylaÅŸmayı öğrenmesi gerekir.
Sevgi, para yönetimi gibidir. Nasıl ki başarılı işadamları riske girerek yatırım yaparlar ve bu risk kar olarak geri dönerse, sevgiye yapılan yatırım da mutlaka kişiye geri döner. Verilen sevginin boşa gitme, değerlendirilmeme, anlaşılamama ihtimali vardır.
Bu ihtimal, farklı sevgi dillerine sahip eşler arasında daha da yüksektir. Eşlerden biri "Ben seni seviyorum" diyerek bir sonuç alamadıysa, B planına geçmeli, yani eşinin anladığı sevgi dilini konuşmaya çalışmalıdır. Bu ise ancak onun davranışlarını inceleyerek yapılabilir. "Ben şunu istiyorum" deyip beklemek yerine, çok iyi gözlemci olup hangi durumların onu mutlu ettiğini öğrenmek gerekir.
Karşı tarafın sevgi dili, fiziksel temas, hediyeleşmek, beraber zaman geçirmek, açık iletişim kurmak vs'den hangisiyse o dili fark ederek, o yoldan ilerlemek gerekir. Yüz kapılı bir saray sarayın doksan kapısı kapalıysa, bu kapılardan zorla girmek yerine biraz uğraşıp açık olan on kapıyı bulmak ve buradan içeri girmeye çalışmak daha doğrudur. Eşinizin sevgi dilini fark etmek, tıpkı sarayın kapılarını bulmak için harcanan çaba gibi, onunla olan iletişiminiz üzerine düşünmeyi, çaba sarf etmeyi gerektirir.
Bunun için yıllarca çaba gösterilmesi gerekebilir. Nitekim bizler sık sık, "Bunca yıldır evliyim, eşimin bazı huylarını yeni keşfettim" diyenlere ya da eşine sürekli sevgi gösterip karşılığını ancak yıllar sonra alan kişilere rastlarız.
Bazı insanlar, sevgilerini direkt olarak belli etmezler. Bu kişiler arasında evliliğini çok güzel yürütenler de vardır. Bu demektir ki, bu çiftlerin sevgi dilleri birbirine yakındır ve iki taraf da birbirine duyduğu sevgiyi sözden ziyade davranışla ifade etmektedir.
Prof.Dr.Nevzat Tarhan

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #1 : 06 Mart 2009, 11:23:36 »

çok teşekkürler güzel yazı Gülümseme
Alıntı
Yüz kapılı bir saray sarayın doksan kapısı kapalıysa, bu kapılardan zorla girmek yerine biraz uğraşıp açık olan on kapıyı bulmak ve buradan içeri girmeye çalışmak daha doğrudur

açık olanı herkes bulabilir ama kapalı olanlardan en iyisini bulup açmak marifet işi..
bence kapalı kapıyı açma yeteneği olanlar o kapıyı açmalıdır. İçeriye giriş için birçok kapı alternatifi olması ne kadar güzel olur Gülümseme Gülümseme

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #2 : 06 Mart 2009, 12:38:26 »

Gerçekten güzel bir yazı mihriban abla teşekkürler..
Nevzat Tarhan'ın radyo programlarını da severek dinliyorum Göz kırpan

Alıntı
Nasıl ki başarılı işadamları riske girerek yatırım yaparlar ve bu risk kar olarak geri dönerse, sevgiye yapılan yatırım da mutlaka kişiye geri döner.

Mutlu bir aile için her risk göze alınmalıdır. ve eninde sonunda bir çözüme ulaşılacaktır..

Alıntı
bence kapalı kapıyı açma yeteneği olanlar o kapıyı açmalıdır. İçeriye giriş için birçok kapı alternatifi olması ne kadar güzel olur

buna katılıyorum yalnız kapının sahibi kapıyı açılmaz bir şekilde kapatmamalı veya anahtarı kaybedilmiş bir kilitle kilitlememelidir...

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 06 Mart 2009, 14:05:21 »

çok güzel bir yazı mihriban abla çok teşekkürler Gülümseme

erkan ve reyyanın yorumları da bi okadar güzel Gülümseme

nurseda
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 06 Mart 2009, 21:24:10 »

insanoğlu ihtişamlı bir saray gibidir..o sarayın okadar çok kapısı vardırki birinin kilidi kaybolsa muhakkak diğerinden girilir..ne
mümkün dışarda kalmak  Gülümseme

Alıntı
Alıntı
buna katılıyorum yalnız kapının sahibi kapıyı açılmaz bir şekilde kapatmamalı veya anahtarı kaybedilmiş bir kilitle kilitlememelidir

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Kadın ve Erkek Psikolojisi  |  EÅŸiniz ile sevgi diliniz farklı ise.. « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: