erkekler neden az konuşur?..

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
12 Åžubat 2012, 09:21:15
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Kadın ve Erkek Psikolojisi  |  erkekler neden az konuÅŸur?.. 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: erkekler neden az konuÅŸur?..  (Okunma Sayısı 824 defa)
nurseda
Aktif Üye

« : 28 Åžubat 2009, 21:33:59 »

Akşam yemeğinde konuşmuyor, televizyonun karşısında tek kelime etmeden oturuyor. Neden? Neden erkekler konuşmazlar? Merak edenler için işte size cevaplar...
Konuşmak isteyen bir kadın ve suskunluğa gömülen bir erkek... Bu çift size pek yabancı gelmiyordur herhalde. Kadın erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki, kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.
Doğaları böyle
Buna göre bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken, erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar. Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesine aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının bir parçası olarak görseniz iyi olur.
Neden erkekler konuşmazlar, neden futbol dışında hiçbir konuda yorum yapmazlar? İşte cevaplardan bazıları...
Zamanlamaları farklı
İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli... Kadın olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek olayın üzerinden vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder.
Büyütmemek için
Burada kötü olay derken kastettiğimiz, sadece kadınla erkek arasındaki tartışmalar değil. Örneğin, ikisi birden trafikteyken öndeki arabanın sürücüsünün abuk sabuk bir hareketine aynı derecede sinirlenseler de kadın o adama iki saat söylenir, oysa erkek bir küfür sallayıp bir daha lafını bile etmez. Erkek böyle bir durumda, kadının her şeyi ne kadar büyüttüğünü bildiği için, kendini bir denge unsuru olarak görür ve sessiz kalarak yatıştırıcı etki yaratmak ister.
Rolleri gereÄŸi
Erkeklere küçük yaştan itibaren "erkek adamın" az ve öz konuşması gerektiği öğretilir ve bilinçaltına işleyen bu öğreti çoğu erkeği ileri yaşlarda suskunluğa iter. Erkeğin toplumsal rolünde "karı gibi konuşup karı gibi gülmeye" yer yoktur. O her zaman soğukkanlı ve kontrollü olmak, sorunlar karşısında tepeden bakan bir tavır takınmak zorundadır.
Fırsat verilmediği için
Biz kadınlar konuşma konusundaki önceliği hiç kimseye kaptırmak, lafı kimseye bırakmak istemeyiz. Bu da karşımızdaki erkeklerin zaman zaman duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi isteyip de buna fırsat bulamamalarına neden olur. Aceleci davranmak, bir kadının yapabileceği en büyük hatadır.
Sözleri yoktur
Bazen ise durum bu kadar alengirli değildir, işten eve gelen erkek "Günün nasıl geçti canım?" sorusuna "iyi" diye cevap verir ve bunun anlamı gününün iyi geçtiğinden başka bir şey değildir. Onun zaten çok iyi bildiğiniz iş hayatındaki sıradan bir günü anlatmayı gereksiz bulur. Yani erkeğin her susuşunun altında bir mana aramak çok anlamsız ve ayrıca paranoyakça bir tutum...
Erkeklerin ağzından, kadınların yarısı kadar kelime çıkar. Bu onların tabiatında var.

Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #1 : 01 Mart 2009, 00:30:11 »

duygularıma tercüman olmuşsunuz mihriban hanım Göz kırpan...ne güzel bir konu paylaşıma sunmuşsunuz..
,ee doÄŸru tabiki..doÄŸru heryarde herzaman doÄŸrudur.. doÄŸru bir tanedir. Kahkaha

Bu
Alıntı
na göre bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken, erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar.
  buna çene nasıl dayanıyor.. Kahkaha  yazık deÄŸilmi dilinize çenenize...bizlere acımıyorsanız kendinize acıyın birazcık. Kahkaha

Malcolm X
İlk içtiğim sigara paketine sigara şiire faydalıdır yazdım...
Emektar
Aktif Üye

Şan yalnız Allahındır, benim olan günahlarımdır..

« Yanıtla #2 : 01 Mart 2009, 00:36:54 »

erkek olarak buna da cevap vermiyorum Göz kırpan

Şan yalnız Allah'ındır. Benim olan tek şeyse günahlarımdır.
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 01 Mart 2009, 00:48:15 »

bilimsel gerçekler konuşuyor.fazla söze ne hacet. Göz kırpan

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #4 : 01 Mart 2009, 12:49:28 »

bilimsel gerçekler eğer bunun tersi olsa fazla söz ederdiniz ama durum lehinize göründüğü için bu kadar mutlu olmuş olabilirsinz abi Kahkaha

Alıntı
denge unsuru

Allah herşeyi bir düzen içinde yaratmış. Bu konuda bunlardan bir tanesi.. Fıtrat.. Göz kırpan
nurseda
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 01 Mart 2009, 15:58:11 »

Alıntı
Allah herşeyi bir düzen içinde yaratmış. Bu konuda bunlardan bir tanesi.. Fıtrat..
teşekkürler reyyan

bakıyorumda birileri konuyu bayağı sevmişler..paylaşıma sunduğuma da pişman oldum yani. Gülümseme

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 01 Mart 2009, 16:28:17 »

canım..bilimsel bi yazı değil ki..hani istatistikler..hani kaynak..hangi ünv..kim yapmış..erkekler doğaları gereği az konuşurmuş.. hadi ya Kahkaha
cık.. erkekleri böyle bi yazıyla paklayamazsınız.. Kahkaha
hem mesela ; duygusallık kadınların tıynetinde vardır.. ama kimse anlamaz..ağlarlar, adları zırlak olur..duygularını paylaşmak ister..geveze olur..ince düşünür..alıngan olur..vs vs..
 hem öyle olmuÅŸ  olsa bile..ateÅŸin, doÄŸasında yakıcı olduÄŸunu bilmek; ateÅŸin yaktığı gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmez..
akşam suratına gazeteyi kapatan..ya da tv ye sağlanıp kalan bir eş'e söyleyecek kelime bile yoktur..ister doğa deyin ,ister gen deyin.. ilgisizlik-odunluk un adı değişmez.. Sustum Kahkaha

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
nurseda
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 01 Mart 2009, 17:07:16 »

Alıntı
cık.. erkekleri böyle bi yazıyla paklayamazsınız..
arkadaşım çubuk sana canı gönülden katılıyorum.benim istediÄŸimde buydu  Kahkaha  Kahkaha konuyu neden paylaÅŸtığımı anlamışsınızdır Göz kırpan Kahkaha

Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 01 Mart 2009, 23:19:26 »

erkeklerin az konuştuğunuda nerden çıkartıyorsunuz yaw Kahkaha

erkekler bayanlardan çok konuşuyor, tabi istisnalar vardır Gülümseme

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 02 Mart 2009, 00:12:55 »

çubuk ya beni güldürdün Allah da seni güldürsün kardeşim... Göz kırpan

o yorum da neydi öyle,süper Kahkaha Kahkaha
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 02 Mart 2009, 13:14:45 »

Alıntı
erkekleri böyle bi yazıyla paklayamazsınız..
Kahkaha

bizim sicilimiz temiz.bizler duru sabunla yıkanıyoruz..hem biz paklanacak durumda deÄŸilizki bir yazı ile paklanalım.. Kahkaha 

Alıntı
hem öyle olmuÅŸ  olsa bile..ateÅŸin, doÄŸasında yakıcı olduÄŸunu bilmek; ateÅŸin yaktığı gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmez..

yani günde 23000 kelime konuşmamız doğamızın gereği diyorsunuz..katılıyorum... Kahkaha

ama güzel yorum yazmışsınız. Kahkaha  tebessüm ettiren yorumlarınızın devamınıda bekleriz. Kahkaha

âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« Yanıtla #11 : 02 Mart 2009, 14:31:54 »

Gülümseme Gülümseme

_FaTmA_
Tez Gel Mutluluk Tez Gel....
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : 02 Mart 2009, 17:05:25 »

canım..bilimsel bi yazı değil ki..hani istatistikler..hani kaynak..hangi ünv..kim yapmış..erkekler doğaları gereği az konuşurmuş.. hadi ya Kahkaha
cık.. erkekleri böyle bi yazıyla paklayamazsınız.. Kahkaha
hem mesela ; duygusallık kadınların tıynetinde vardır.. ama kimse anlamaz..ağlarlar, adları zırlak olur..duygularını paylaşmak ister..geveze olur..ince düşünür..alıngan olur..vs vs..
akşam suratına gazeteyi kapatan..ya da tv ye sağlanıp kalan bir eş'e söyleyecek kelime bile yoktur..ister doğa deyin ,ister gen deyin.. ilgisizlik-odunluk un adı değişmez.. Sustum Kahkaha

canim yaa iste yorum budur ellerine saglik mantigina fikrine saglik Kahkaha Kahkaha aynen katiliyorum dusuncelerine Göz kırpan Kahkaha

"İki şey var: Seveceksin, sevileceksin!.. Sevmek için, sevilmek için ne lâzımsa onu yapacaksın!" M.Zahid KOTKU (Rha)
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : 03 Mart 2009, 11:28:02 »

--------------------------------------------------------------------------------

Kadın: Saçımı kestireyim mi?
Erkek:Olur.
Kadın: Ama kıyamıyorum.
Erkek: Öyleyse kestirme.
Kadın: Canım değişiklik istiyor…
Erkek: O halde kestir.
Kadın: Bana akıl vermeyi bırak, delilere verir gibi.
Erkek: Eğer nasıl hoşuma gittiğini bilmek istiyorsan,sana derim ki uzun saçlı. Bunu biliyorsun.
Kadın: Beni tanıdığında kısaydı
Erkek: Ve sana tam olarak ne dediğimi hatırlıyorum: ‘Ne güzel olurdun uzun saçla’.
Kadın: Ama herkes kesmemi söylüyor.
Erkek: Bu durumda kuaföre git ve bırak uyuyayım lütfen.Bunu senden Allahrızası için istiyorum.
Kadın: Peki nasıl kestireyim? Kat kat mı yoksa perçemli mi?
Erkek: Kat kat.
Kadın: Bana yakışacağını sanmıyorum, çünkü saçım çok düz.
Erkek: Bırak perçemli olsun.
Kadın: Çok yorucu.
Erkek: YorduÄŸu zaman tekrar kestirirsin.
Kadın: O zaman asla uzatamam.
Erkek: Uzatmak istiyorsan kestirme güzelim.
Kadın: Bana güzelim deme!!!!!!!
Erkek: ?!?!?!?!!
Kadın: Saçımada Karışıp Durma!!!!
Erkek: Ya Sabır Allahım
Kadın: Saçımı Diyorum Saçımı Nasıl etsem??
Erkek: Saçınada Sanada Banada…
Kadın: Aaa Delimi Ne Bişe Dedik sanki!!!!!!!!
{alıntı}

Tokat lı
Aktif Üye
*

« Yanıtla #14 : 03 Mart 2009, 11:32:32 »

Kadınşarı dinlemekten fırsat olmuyor diyebilirim Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha
ravza
Aktif Üye
*

« Yanıtla #15 : 03 Mart 2009, 12:37:17 »

erkekler sadece eşlerinin yanında az konuşuyorlar. onları birde arkadaş ortamında görmek lazım . Kararsız
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 03 Mart 2009, 17:43:55 »

ravzanınki de farklı bir bakış açısı ama güzel Göz kırpan Kahkaha
Crazy_Sinan
Uslu Çatlak
Emektar
Aktif Üye
**

ALLAH yar ve yardımcımız olsun

« Yanıtla #17 : 04 Mart 2009, 06:50:39 »

ben babamın söylediği bir sözle erkeklerin neden az konuştuğunu anladım Gülümseme
" madem ki 2 kulak 1 ağız; çok dinleyip, az konuşacağız." Kahkaha

Üsâme İbnu Zeyd (radıyalahu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: "Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin!)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur."

Tirmizî, Birr 86, (2036).

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat AÄŸacı  |  Aile Hayatı  |  Kadın ve Erkek Psikolojisi  |  erkekler neden az konuÅŸur?.. « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: