uğur böceği

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 21:09:04
79060 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  İlginç Bilgiler  |  uÄŸur böceÄŸi 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: uÄŸur böceÄŸi  (Okunma Sayısı 1607 defa)
nurseda
Aktif Üye

« : 15 Ocak 2009, 19:12:03 »

UĞUR BÖCEĞİ

Uç uç böceğim, annem bana terlik, pabuç alacak
*Baharın gelmesiyle birlikte bahçeleri dolduran uğur böcekleri bitkilerezarar veren yaprak bitlerinin düşmanıdır. Bir uğur böceği hayatıboyunca yaklaşık 5.000 tane bitki zararlısı yer.
* Uğur böcekleri kırmızı, sarı, pembe, portakal renginde olabilir. Vücutlarında genellikle benekleri bulunur.
* Uğur böceklerini parlak renkleri onların düşmanlarından korunmasına yardım eder. Parlak renkli canlılar genellikle zehirli olurlar. Onların parlak renklerini gören düşmanları zehirli olduklarını düşünerek uğur böceklerinden uzak durur.

* Bir uğur böceği rahatsız edildiğinde kötü bir koku salgılayarak düşmanını kendisinden uzaklaştırır. *Uğur böcekleri kanatlı böcek sınıfına girerler. Uçmadıkları zamanlardahassas kanatları kapalı ve bir koruyucu altındadır. Uçmak istediklerikoruyucu açılır ve kanatların hareket etmesine izin verir.

* Uğur böcekleri hayatları boyunca tam bir başkalaşımdan geçerler. Bu evreler şu şekilde özetlenebilir:

1. Dişi uğur böceği yumurtalarını yaprakların üzerine bırakır.

2. Yumurtadan çıkan larvalar da tıpkı yetişkin uğur böcekleri gibi
yaprak bitlerini yerler.

3. Larvalar yeterince büyüdüklerinde kendilerini bir yaprağa ya da dalayapıştırırlar. Burada olgunlaşarak pupa şeklinde sarılı olarak kalır.
Büyüklüğü erişkin uğur böceği ile aynıdır. Sarılı kalması, başkalaşım geçirirken pek çok tehlikeden korunmasını sağlar.

4. Birkaç gün süren başkalaşım evresinden sonrahepimizin çok sevdiği uç uç böcekleri nazik uçma stilleriyle hayatımızarenk katarlar.

* Uğur böcekleri bir sene içinde en az bir kez yumurtlayarak yeni uğurböceklerinin dünyaya gelmesini sağlarlar. * Bazı yetişkin uğurböcekleri yaprak çürüntülerinin altında kış uykusuna yatarak kışıgeçirirler .

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2009, 01:02:16 »

böcek olarak tek seviÄŸim canlıdır uÄŸur böceÄŸi... onun  hakkında bilmediÄŸim çok ÅŸey varmış.. teÅŸekkürler mihriban abla Gülümseme

körebe
Aktif Üye
**

αşк мєzнєвι

« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2009, 13:44:42 »

teşekkürler..bunlarda el yapımı uğur böcekleri Gülümseme

Ne güzel derin bir âh ile yâd etmek SENİ..
Her dem düşünmek,her dem hayal etmek SENİ..
Ne güzel visalinle gülmek,firakınla ağlamak,
Yanmaktan usanmamak,yanarken susamak SENİ...

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2009, 14:16:38 »

uç,uç uğur böceği.......

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
ravza
Aktif Üye
*

« Yanıtla #4 : 16 Ocak 2009, 19:15:06 »

korkmadan elime aldığım tek böcek.sevdiÄŸimiz ÅŸeyler hakkında bile ne kadar az bilgiye sahipmiÅŸiz.  . paylaşımın için çok teÅŸekkürler arkadaşım.
koLLama
!!hy!!
Aktif Üye
*

..Kollamam..

« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2009, 06:51:19 »

doğru söyliyim böcek olarak hiçbir canlıyı sevmemm...acayiip korkum vardırr...
ama küçükken ellerime filan alrdım...Gülümseme) Kahkaha Sırıtan ;)nasıl alırdım hayret ediyorum Göz kırpan

paylaşım için saol

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  İlginç Bilgiler  |  uÄŸur böceÄŸi « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: