Karabasan Nedir?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 20:52:13
79060 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  İlginç Bilgiler  |  Karabasan Nedir? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Karabasan Nedir?  (Okunma Sayısı 423 defa)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 15 Haziran 2009, 12:47:20 »

Karabasan Nedir?

Uyku felcidir. insanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz.

Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz.

Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

Bilimsel yönü dışında...

Karabasanın,insanın uyanışı esnasında fiziksel,eterik ve astral bedeninin aynı zamanda biraraya gelmediklerini ve birinin dışardayken(tam olarak bedene girmemiş halde) diğerinin bedene dönmüş olduğunu biliyorum. Odayı hisseder,görürsünüz,hatta dokunduğunuzu da hissedersiniz,yatakta olduğunuzu da...

Fakat bağırsanız sesiniz çıkmaz,çünkü astral bedeninizle bağırıyorsunuz,fiziksel bedeninize aynı uyarıyı gönderemiyorsunuz. Aynı şekilde bu sebepten ötürü fiziksel bedeninizi hareket ettiremezsiniz.

Malcolm X
İlk içtiğim sigara paketine sigara şiire faydalıdır yazdım...
Emektar
Aktif Üye

Şan yalnız Allahındır, benim olan günahlarımdır..

« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2009, 12:53:42 »

Yahu çoçukluğumuzdan beri bize neler anlattılar karabasan hakkında. Şükür bilimsel konuşan birisi çıktı. Demek bütün o korkular yersizmiş.Çok güzel bir paylaşım teşekkür ederim tebessüm.

Şan yalnız Allah'ındır. Benim olan tek şeyse günahlarımdır.
Semavi
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2009, 14:07:33 »

haklısın malcolm katılıyorum sana Gülümseme teşekkürler tebessüm

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2009, 14:25:16 »

bu karabasan hakkında çok hikayeler duydum..ama şimdi daha da rahatladım..bana daha çok üç harliler tarafından yapıldığı anlatılırdı..demekki fizyolojik bir hadise imiş.. Gülümseme teşekkürler tebessüm.. Gülümseme

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2009, 15:27:37 »

valla ya..gulyabani gitti karabasan geldi..şimdi onun da maskesi düştü..bakalım sırada ne var..malum bizim kadınlarımızın hayal güçlerinin haddi hududu yok..
 güzel paylaşım..teÅŸekkürler tebessümcüm.. Gülümseme

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  İlginç Bilgiler  |  Karabasan Nedir? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: