Bisiklete binmeyi neden unutmayız

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 20:36:37
79060 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  İlginç Bilgiler  |  Bisiklete binmeyi neden unutmayız 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Bisiklete binmeyi neden unutmayız  (Okunma Sayısı 401 defa)
ayşeakkaya
AYŞE
Aktif Üye

« : 06 Ağustos 2009, 16:54:59 »

İnsanların bisiklete binmeyi bir kez öğrenince bir daha unutmamalarının nedeninin beyincikte bulunan bir sinir hücresi olduğu belirlendi.
İtalyan haber ajansı Adnkronos'un Daily Express gazetesine dayandırarak verdiği habere göre, İngiltere'deki Aberdeen Üniversitesinden bir grup bilim adamı, beyincikte bulunan ve bisiklete binmek, kayak yapmak ya da çubukla yemek yemek gibi becerilerle ilgili bir sinir hücresi keşfetti.
Bilim adamları, beyinciğin yaydığı elektro sinyalleri takip eden ve bunları bellek için beynin diğer bölümlerine gönderen "bekçi" sinirin, beynin yeni öğrenilen koordinasyon becerilerini hatırlamasına yardımcı olduğunu tespit etti.
Buluştan, nörolojik rahatsızlıkları olanlar için yapay cihaz imalatında yararlanılabilmesi umuluyor.
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2009, 17:06:42 »

ben bisikleti yokuş aşağı itilerek ögrendim gerçi konyada yokuş bulmakta dertti Kahkaha sonra yaşımız küçüktü ama bindiğimiz bisiklet büyük olunca ayaklarımızı aradan pedallere tutturup öyle sürerdik.. genellikle düşe kalka öğrendik.. Gülümseme ben frensiz kullanmayı severim aksiyon dorukta oluyor heran bişeyler olabilir.. mesela mercedes bir marka arabaya arkadan vurmak gibi Gülümseme sence unutmak münkün mü

bilgiler için teşekkürler aişe kardeş..
ayşeakkaya
AYŞE
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2009, 17:16:04 »

RİCA EDERİM YAKUP ABİ Göz kırpan
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2009, 17:52:08 »

rabbimiz her neye kadir değilki..

mesela bazen oluyor..biri karşılaşıyorsun..ama daha önce hiç görmediğin birisi..ama sanki daha önce görmüş gibi geliyor insana..
böyle bir durumla hiç karşılaştınızmı?
 anlatabildimmi acaba.. Gülümseme

Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2009, 09:45:10 »

ben anladım abi bu bende genellikle bir işe başlarken oluyor.. yeni bir yol çizerken oluyor..

кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2009, 10:30:57 »

İlk bisiklet sürüşümde baya zorlanmıştım ve diyeceksiniz tabi kim zorlanmaz ki Gülümseme Az mı kaza yapmadım az mı abimin bisikletini alıp kaçırmadım saatlerce sürdüm sürdüm ve sürdüm Gülümseme

Bisikletle olan bi anımıda anlatmadan geçemicem Gülümseme
Altınekinin karakaya isimli şirin bir köyünde bisiklet sürüyoruz abimle, tabi dağların arasında bi köy bazen yukarı bazen aşağı yokuşlar var.Abim arkada ben önde bisiklet sürüyoruz tek parça halinde. Ben bisikleti kullanıyorum abim arkada oturuyor,Sonra yokuştan aşağı inmeye başladık tabi karşıda ev var yokuşun sonunda Gülümseme
Ben direksiyonu çevirmeye çalıştım ama direksiyon dönmüyordu, frene bastığım anda teli koptu Gülümseme
Allah'a emanet gitmeye başladık tabi karşıda eve habersiz girdik Gülümseme
Gözlerimi hastanede açtım en son Gülümseme Allah'dan fazla bişey olmadı ama bisiklet haşat oldu Gülümseme

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Hayat Bilgisi  |  Genel Kültür  |  İlginç Bilgiler  |  Bisiklete binmeyi neden unutmayız « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: