Fitne!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Åžubat 2012, 09:48:41
78912 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Hayat Haberleri  |  Fitne! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Fitne!  (Okunma Sayısı 294 defa)
mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« : 16 Aralık 2009, 16:28:11 »

Günümüzün fitne anlaşını ve bu fitnenin zararlarını ve çözümleri konuşmak istiyorum.

Çok basit olarak bir saptamamdan size bahsedeyim.
Günümüzün fitne anlayışı 2 aşamalıdır. 1. aşama olayların, durumların olmasına dayanırken, 2. aşama bu olay bilgilerinin yayılmasına dayanır.

Çözüm, istikrar ve ilerlemedir. Biraz daha açıklayıcı olursam.

1.Aşamanın Çözümü.
İnsan kendi yaptığı işi mükemmel bir şekilde yapmakla sorumludur. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyenler ASA-YI MUSA adlı kitabın 4. Meselesine bakabilirler.

2.Aşamanın Çözümü.
Fitnenin yayılmasını engellemek ve basite indirgemektir. Uhuvet Risalesi'ni bizim bu konuda bilgi alacağımız bir başka çözüm olarak söylemek istiyorum.

Unutmamız gereken nokta bilgisiz olduÄŸumuzdur. Bilgisiz insanlar, söylenenlere çabuk kanarlar ve aldıkları kararlarla sorunları derinleÅŸtirler.  DiÄŸer bir nokta her insan bilmesi gerekeni bilmeli... Çünkü her bilgi bilinmesi gereken bilgi deÄŸildir. Zira ATA ET, ASLAN'A OT VERİLMEZ.

Hedefimiz, ilerleme, gelişme ve geliştirme olmalıdır. Zira asıl düşmanlarımız gelişirken, bizim durmamız dahi gerilemedir.

Buraya kadar fikirlerimi söylemiÅŸ oldum, ÅŸimdi sizden de FİTNE ÇÖZÜMLERİNİ dinlemek istiyorum, fitneleri söyleyerek yaymanızı deÄŸil, çözümlerini paylaÅŸmanızı ve  uygulamanızı kalben arzu ediyorum...

Biraz santraç oynar gibi düşünelim ve olayları mefaatimiz noktasına dönderelim isterim... Ne dersiniz?

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayat Gündemi  |  Hayat Haberleri  |  Fitne! « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: