Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyesi
açıkladı. İşte Türkiye'de en popüler 45 boşanma sebebi.
1-Zina sebebiyle boşanma: Mahalle tren yapıyor habire desene
2-Hayata kast sebebiyle boşanma : Bir çok çift evliliğin amacını bu zannetse de b
u nasıl sebebtir ya. Savaşma seviş.
3-Pek kötü ve onur kırıcı davranış sebebiyle boşanma: Bu davranışlar neler acaba. Annenin yanında bana pis dedin vs. gibi mi? Nedir ?
4-Suç işleme sebebiyle boşanma: Makul sebeb, ama hangi suç. Hangimiz masumuz ki?
5-Haysiyetsiz hayat sebebiyle boşanma: Aslında o**spuluk yapıyor diyorsun sanırım.
6-Terk sebebiyle boşanma: Haklısın.
7-Akıl hastalığı sebebiyle boşanma: Uleyn deliyle niye evlendin en baştan?
8-Evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanma: Çok geniş bir söylem. Nasıl sarsılmıştır, nedir sarsan hep tanımlamak lazım.
9-Alay etmek: Alay mı, yuhh artık, sende onla alay et ödeşin. Oyuncakmı lan evlilik. Sonraki eşinlede de dalga geçti boşanırsın sen.
10-Aşağılamak: Boşanmak çözmez sizin problemleri sanki.
11-Küçük düşürmek: Başkalarının yanında herhalde. O zaman pek affedilmiyor.
12-Tükürmek: Sıçsaydın diyeceğim ama onuda yapan
olmuştu geçenlerde. Sevan Nişanyan mıydı neydi, bir de karısına bokunu atmış. Çok romantik.
13-Küçümsemek: Beğenmezsen alma diyorsun.
14-Başkalarıyla karşılaştırmak:Ooooo. Bak buda affedilecek gibi değil. Birde karşılaştırılan kişi hemcinsin ve senden genç/güzel/yakışıklı ise. Ancak temelde ciddi bir özgüven eksikliği görüyorum sende.
15-Hırsızlık yapmak: Nasıl yani,
senin bir şeyini mi çaldı?
16-İftira etmek: Seni bir şey çalmakla mı suçladı? Anlamakta zoralanıyorum sizi.
17-Çocuğun kendisinden olmadığı ile suçlamak: Bu sebebi bir kadın öne sürerse akli dengesi ile ilgli problemler var. Ama evet, erkekler bu konudan şüphelenir. Bence fazla ortalığı karıştırmadan gizliden bir DNA testi yaptır. Sonuca göre boşanırsın.
18-Sapık ilişkiyle suçlamak: Yuhh artık , hep bunlar o tek başına seyrettiğin filmlerden oluyor. Aslında eşinide çağır ki gözü alışsın baştan. Bu durumda başına Madde 14 gelebililir ve bunu hakime anlatmak da zor olabilir. "Şimdi hakim begy, biz film izledik ti, orda rocco diye bir itoğlu vardıydı, bu karı bu herifi görünce bana bakıp bakıp gülmeye başladı....". Gerçi önerimin sonu madde 2 de olabilir.
19-Kız çıkmadı diye suçlamak: Kavun
deÄŸil ki dimi.. Vah vahh.
20-Sadakatsizlikle suçlamak: Kanıtın varmı
, yoksa farazi mi?
21-İktidarsızlıkla suçlamak: Adama sürekli muıhalefet olursan oda iktidardan düşebilir. Biraz destekle, cesaretlendir. Belki düzelir herşey.
22-Eşini sevmediğini söylemek: Çok dürüstçe. Açık sözlülüğü alkışlıyoruz ama salaksın.
23-Eşinden soğuduğunu söylemek: Bu da 22 gibi.
24-Başkası ile evleneceğini söylemek: Ee yuh artık. Bir kapıyı kapamadan diğerini açma yavrucum. Cereyan yapar, kıçını üşütürsün sonra.
25-Aile ile görüştürmemek: Hımmm, bence bu aklı anasından alıyor.
Görüşemeyen bir erkekse durum daha da vahim.
26-Eşini tehdit etmek: Neyle tehdit, bak akşama seni.... gibiyse boşanmaya gerek varmı?
27-Aile yanına bırakmak:Boşan gitsin ama ailene de sor önce. Bakalım boşanınca seni kabul edecekler mi?
28-Evden kovmak:Bu sebebte yeterli
.
29-Yurt dışına yanında götürmemek: Ne demek yani. İş gezisi falandır belki. Her yurt dışına çıkan Ukrayna'ya gitmiyor ki kardeşim. Zaten Pattaya'ya da iş gezisine gidilebilir pekala. Çok dizi seyrediyorsun sen, bu kadar paranoyak olma.
30-Üvey çocuğa kötü davranmak:Haklı
bir sebeb.
31-DoÄŸumunda ilgilenmemek:Sen 1, adam 9 doÄŸuryor be anam.
32-Sebepsiz intihara kalkışmak:Sebebsiz olurmu be, manyak, k
esin baÅŸka biri var, 1.maddeden veya 7.maddeden baÅŸvur sen.
33-Evi sık terk etmek:Az terk etse sorun yok diyorsun
34-Ağız ve vücut kokusu tedavisinden kaçınmak:Off çok pis, ayağıda kokuyordur onun.
35-Beden temizliği ile ilgilenmemek: Aynı madde 34
, pis olan bir de kadınsa daha da kötü
.
36-Bağımsız konut sağlamamak:Annesiyle oturmam diyorsun, haklısın da biraz sabretsen.
37-Çalışmamak:Para olmayınca huzur da yok tabi.
38-Cinsel ilişki kuramamak: Bak bu tuhaf, biri eşine evlilik müesesesinde arada bir cinsel ilişki olabileceğini anlatmalı.
Ancak isteyipte kuramıyorsa -
madde 21- yada kadınlarda kilitlenme falan gibi bir şey varsa doktora gidin evladım, hakim ne yapacak
. Ama sen ben alemlere akacağım diyorsan, ona bişi diyemem. Ayrıca adam motor değilki kardeşim, 2 metres 1 sevgili 1 karı.. Hangi birine yetişsin, biraz anlayış lütfen.
39-Cinsel ilişkiden kaçınmak: Bir derdi var besbelli. Bakınız Madde 38
40-Sevgilisini unutamadığını söylemek:Kardeşim sevgilinle yatakta basılsan inkar edeceksin, niye unutamadım diyorsun. Boşa sen bunu, salak zaten bu.
41-Evlilik dışı çocuğu olmak: Hımm, bu enteresan. Bir sürü detayı var işin, senden öncemi, sonramı, çocuğun annesi/babası ile ilişkisi ne durumda falan?.
42-Eşini dövmek: Evlilikte dayak pek gitmiyor tabi. Eylem olur, miting olurda, evde zor tabi.
43-Kesici aletle yaralamak:Heyacanlı bir ilişikiniz varmış.
44-Aşırı içki kullanmak: İçki bütün kötülüklerin anası. Arada ayık gezmekte fayda var.
45-İmam nikahlı yaşamak: Boşanmayı kim yapıyor peki, imam mı ?
Nasıl oluyor yani
, gerçekten merak içindeyim.
(Edit:Hanım uyardı, evli olduğu halde başka biriyle beraber yaşamaktan bahsediyor olabilirmiş. Haklı galiba. Yoksa öbür türlüsü pek saçma.
)
Fark ettiniz mi, sebebler arasında "
Şiddetli geçimsizlik ve derin görüş ayrılıkları" diye bildiğimiz klişe yok. Demekki böyle bir madde yok. Kandırıldık.
bir haber sitesinden alıntıdırrr