Nişanlıcık..Gücü Yüzüğünde..

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Åžubat 2012, 12:46:16
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  NiÅŸanlıcık..Gücü Yüzüğünde.. 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: NiÅŸanlıcık..Gücü Yüzüğünde..  (Okunma Sayısı 976 defa)
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« : 18 Kasım 2009, 00:04:21 »

İnsanlar niÅŸanlandıklarında baÅŸka bir insan tarafından sevilip; kabul edildikleri için özgüvenleri artıyormuÅŸ..yani kendini sevebilmesi için evvela baÅŸkasının onu sevmesine muhtaç..iÅŸin bu trajikomik yanı bi tarafa..parmaklarına yüzüğü takınca bir gün önceki o mahcup insanın birden külhanbeyi kesilmesi; cesurlaÅŸması.. saade ve sade komik.. Gülümseme
  Hal böyle olunca..gülüyorum ben de..mütemadiyen..

...melali anlamayan nesle aÅŸina degiliz...
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2009, 21:54:04 »

yaşanmadan yorum yapılmaması lazıp bence Gülümseme

yaşayıp göreceğiz nasil bir duygu olduğunu Gülümseme

Azure
MaZuRe
Emektar
Aktif Üye

LÜKSTE OYALANACAK KADAR VAKTİMİZ YOK ......

« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2009, 22:22:45 »

yaşayıp içinde olan zaten bunu göremez ki.. bu bir dışardan bakış açısı ..

mayat...
Tebessüm
TeBeSsüM
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2009, 23:10:05 »

demek istediğim siz o insanın güzel duygularını yaşamadan anlayamazsınız anlayamam....

size şuan komik ve saçma gelen belki ozaman çok mantıklı gelecektir.. o anki duyguları küçümsemek gibi oluyor şuan ki tavrınız.. evet kız kendisini daha bi güçlü hisseder bunun sebebide korunmuşlık hissi olabilir..

k sonuçta artık gücüne bir güç daha eklenmiş olmuş olur..vel hasılı kelam aynı fikirde değilim =)

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2009, 03:31:31 »

hmm Kahkaha

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2009, 04:03:42 »

canım.. benim niÅŸanlıların duygularıyla bi problemim yok ki. sevgi, korunmuÅŸluk vs hissi. ben kız, kızken neyse; evliyken de öyle olsun filan da demedim..his dünyası elbet deÄŸiÅŸir..daha güçlü hissetsin..daha pembe hissetsin..beni ilgilendirmez..
  Ben sadece, birey olarak herkesin hayatın başında kazanması gereken: cesaret, özgüven, kararlılık, isteklerin önemliliÄŸi, seçim kabiliyeti vs. gibi bazı 'temel karekter taÅŸlarının, parmaÄŸa yüzük takıldığı anda şıp diye oturmasına gülüyorum..kendini; kendinin ve toplumun kabul etmesi için evlenmeyi bekleyen insanlar..hassaten kızlar..evet sadece bunlar..

Tuna
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2009, 04:11:11 »

Madem konu açılmış düşünce yazılmış ve yoruma açık bizde mesajımızı yazalım:)

Alaycı bir tavırla eleştiri yada (özür düşünce belirtme) diyelim olsa da ilkönce bilen birisine şunu sormak gerekir acaba bu durumda olanların tümden gıybeti yapılmış olunuyor mu?

Yok olunmuyorsa alay edilip kınanmış mı olunuyor? Evet bu kınamaya giriyorsa ölmeden başımıza gelmez mi?

Yok bu gıybet oluyorsa Osman Nuri Topbaş Hoca'nın şu yazısını önce kendimle sonra da sizlerle paylaşmak isterim ;

"Ey mü'minler! Bir topluluk, diğer bir toplulukla alay etmesin. Belki de onlar kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kadınlar da, kadınlarla alay etmesin!.. Belki onlar kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lâkaplarla çağırmayın. Îmandan sonra fâsıklık ne kötü isimdir! Kim de tevbe etmezse, işte onlar zâlimlerdir."
"Ey îman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz, diğerinizi arkasından çekiştirmesin (gıybetini etmesin). Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O hâlde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir; rahîm (sonsuz merhamet sahibi)dir." (el-Hucurât, 11-12)

Hucurât Sûresi'ndeki bu âyet-i kerîmelerde:

-İnsanların birbiriyle alay etmemesi,
-Başkasını küçük görmemesi,
-Kötü lâkaplar takmaması,
-Sû-i zanda bulunmaması,
-Başkasının kusurlarını araştırmaması,
-Gıybet etmemesi emredilmektedir.
Görüldüğü üzere zikredilen ahlâkî zaafların çoğu, dil ile gerçekleşmektedir. Bu sebeple insanın dilini muhâfaza etmesi, dinin, ahlâkın ve kardeşlik hukukunun icabıdır. Nitekim Fudayl bin Iyâd der ki:
"Gıybetin girdiği yerden kardeşlik çıkar gider."

Yazının tümü için;  http://www.osmannuritopbas.com/sebnem-dergisi/dildeki-hancer-giybet.html

Sanırım bakış açılarımıza dikkat etmek gerekiyor.Hatamız olduysa affola, hatırlatılıp, uyarıla..Selam ve dua ile..

çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2009, 14:35:21 »

ne alakası var yahu..burda karşı komÅŸumu çekiÅŸtirmiyorum ki..
Bu bir ictimai tesbittir..bütün bir sosyoloji, psikoloji ilmi böyle tahlillerin üzerine kuruludur.. yani..mevzuma incir ağacı dikmişsiniz, kusura bakmayın da..hariçten gazel..
..bi başlık altında, bu küçük tahlilimi üçüncü kere tekrarlamak istemiyorum artık..ama mesajımı anlayınız ve sonra cevap yazınız..
    ve sizin yazdıklarınız tamamıyle benim uslubuma, anlayışıma; bana yönelik hadsiz bi itham ya..neyse orası da ayrı mesel..
   Dalavereci, ÅŸahsiyetsiz, ÅŸarlatan insanlar hakkında yazılan tüm eserler de birer gıybet abidesi mi
   yani necip fazıl korkak ve onursuz bir adamı eleÅŸtiren bir ÅŸiir yazdığı zaman gıybet mi yapmış oluyor..bütün edebiyat, ictimaiyat dalları birer gıybet furyası öyle mi?
  ayet ve hadisler böyle alakasız bir yerde kullanıldıkları için sizden hesap sorabilirler..mesajınız benim yazdıklarıma bir cevap olamaz..onun için iade ediyorum..
ama yine de alakanız için minnettarım..eminim niyetinizden ötürü tebliğ sevabı almışınızdır..

bahadır
Aktif Üye
*

« Yanıtla #8 : 19 Kasım 2009, 15:16:40 »

çok farlı bir site.

yorumlarda çok fark, çeşitli ve güzel.

konu ile alakalı tesbit ve yorumda bulunamayacağım.
Tuna
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2009, 15:35:59 »

Sanırım sizde benim mesajımı tam anlayamamışsınız ben kesin öyle dememekle beraber sorular sormuÅŸum bilen birine..Ayrıca psikolojik ve toplumsal açıdan bakıldığında genelde benim takip ettiÄŸim psikolgların açıklamaları ilmi oluyor neden, sonuç ve bu durumun bir hastalıksa veya trajıkomik bir durumsa  yapılması gerekenler (tedavi vb.) gibi..o yüzden belki bana garip geldi..ayet ve hadisleri bilgi amaçlı düşünebilirsiniz..çünkü kesin gıybet demedim giriyorsa dikkat edelim manasında paylaşım yaptım..

Alaycı tavır söylemimde şu sözlerinize karşı benim algıladığımdı itham değil kendimce tespitti ;
Alıntı
saade ve sade komik..
  Hal böyle olunca..gülüyorum ben de..mütemadiyen..

yani ben gülünecek bir durum göremedim de o yüzden..tabi siz görmüşsünüz saygı duyarız..tebliğ sevabına gelince insanın önce o sevabı alması için tebliğ niyeti taşıyor olması lazım..Gülümseme ona fikir alışverişi, anlayışımıza(anlayışımızda yanlışlık olmuş olsa da) karşın bilgi alışverişi demek daha doğru olur sanırım..mevzuya incir ağacı diken mesajımın silinmesini istiyorum..

İnsanın bazen konuÅŸtuÄŸu olur bazen sustuÄŸu, bazen susulması yerde konuÅŸtuÄŸu, bazende konuÅŸulması yerde sustuÄŸu insanız iÅŸte:) hata da yaparız, yanlışta anlayabiliriz, ÅŸaÅŸabiliriz de..  ee bizde susarız o zaman..
Azure
MaZuRe
Emektar
Aktif Üye

LÜKSTE OYALANACAK KADAR VAKTİMİZ YOK ......

« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2009, 19:02:12 »

mevzu çok uzamış.. aslında çok kısa ve özdü.. eleÅŸtirilen konu bu karakterler parmaÄŸa yüzüğü takınca niye ortaya çıkıyor.. mevzusu.. yani bir birey olarak bunları önceden yüklü olmamız gerekiyor .. konu bu .. bir bakıma gerçekten gülünç oluyor.. yapamam diyen adam birden ben yaparım oluyor.. niye önce yapmıyordun.. eleÅŸtirilen kısım bu.. bu demek deÄŸildir ki niÅŸanlılık komik bir durum .. alakası yok.. evet güzel duygular mutlak vardır..sadece kiÅŸiliÄŸin yüzüğü takınca su yüzüne çıkması kocamanca bir anlamsızlık.. ki istisnalar da vardır .. onlara oturup gülmüyoruz heralde..

mayat...
çubuk
gece kuÅŸu
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 20 Kasım 2009, 00:58:03 »

herneyse..

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  NiÅŸanlıcık..Gücü Yüzüğünde.. « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: