Ne kadar samimiyiz....

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 19:56:37
79060 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  Ne kadar samimiyiz.... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Ne kadar samimiyiz....  (Okunma Sayısı 425 defa)
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« : 09 Ocak 2009, 09:07:30 »

müslümanlıkta, evde, okulda, işte, forumda, filistin konusunda aklınıza gelen her konuda...
samimi miyiz....

içimizden geldiği gibi miyiz.. yoksa şov mu yapıyoruz.. laf olsun diyemi herşey..
...................

NEYZENX
Aktif Üye
*

selam olsun müslümanlara......

« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2009, 10:07:24 »

doğru erkanım önce herkes kendine bu soruyu sormalı ardından aksiyona geçmeli.ne kadar samimiyiz. eskisi kadar değil şu süreçte zaten hiçbirşey eskisi gibi değil. allahım bizi ve bütün müslümanları ıslah eylesi. amin.VESSELAM....

korkaklıkta ar ilerlemekte şeref var......
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2009, 15:08:24 »

CoÅŸkun su gibi akarken,
Neler yitirdik bakarken,
Eller duaya kalkarken,
Dudaklar yalan söylüyor.

Bu dörtlüğü hem severim hem sevmem.
Çünkü Allahın huzurunda bile kendini kandırmaya çalışmaktan korkarım.
Ağla(ya)mayan gözden korkarım.
Ellerim yazarken, dilim söylerken, gönlümün susmasından korkarım.
Ansızın dalından kopan yaprak, rüzgarının şiddetinin önemi var mı, yaprağın dalından düşmesinden korkarım.
Savrulan yaprak olmaktan korkarım, kendinden, amacından uzaklaşıp, sürüklenen..

"Camına dost olan ne ki , aynalığından usanmış"
Her insan bir ayna, her insan bir alemdir.
Aynalığından usanan, ışığını kaybeder, camdan farkı kalmaz. Ona bakmak boş bir cama bakmak gibidir.
Oysa insan içinde alemler saklar. Ona baktığında kendi alemini görürsün.
Yeter ki aynalığından usanmamış, insanlığından uzaklaşmamış olsun.

Bundan korkarım.
Ne samimiyim diyebilirim, ne samimi deÄŸilim.
Ben samimiyeti bile yaÅŸamak isterim.
Sözde değil, özde yaşamak.

Bu cümleler yüreğimi sızlattı, düşündürttü, sorgulattı.
DoÄŸru yerdeyim. Hamdolsun.

Bilirim ki, herkes iyi , ben yaman, herkes buÄŸday ben saman.
Çok çalışmak lazım insan olabilmek için, kaybettiğimiz insanlığımızı yeni baştan kazanmamız için.

Müslümanlıkta, işte, okulda, forumda, filistin için, gazze için, vatanım için, kendim için,
Ey samimiyet beni terketme!

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2009, 15:11:44 »

İnsanlar uykudadırlar, öldüklerinde uyanırlar.
Ölmeden önce uyandıran dostlardan Allah razı olsun!

Semavi
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2009, 16:20:56 »

Müslümanlıkla ilgili kısmının cevabı basit.. Bunu iki etapta cevaplayabiliriz:

Peygamber efendimiz (sav) bir gün ashabına "Sizden biriniz, Allah'ın kendisini ne kadar sevdiğini bilmek ister mi?" diye sorunca hepsi heyecanlanır ve "Evet ey Allah'ın Rasulü, kim istemez ki" derler. Efendimiz (sav) de "O halde kendisinin Allah'ı ne kadar sevdiğine baksın. Bir kimse Allah'ı ne kadar seviyorsa, Allah da onu o kadar seviyor" buyurur.

Gelelim ikinci etaba. Allah sevgisinin neresindeyiz veya Allah sevgisi nedir?..

İçi su dolu bir bardağa, o bardağın hacmi kadar dışardan bir başka cisim daha koyarsanız, su çıkar yerine o cisim girer. Canım hem o olsun hem de bu olsun diyemezsiniz. İnsanın gönlündeki, dünyalık (ev, otomobil, erkek arkadaş, kız arkadaş, cep telefonu, bilgisayar, futbol takımı, dizi-film-müzik-sinema-sanatçı vs vs..) sevgisinin hacmi ne kadar büyük olursa, orada Allah sevgisinin hacmi de o kadar azalır. Öyle olunca da "samimiyet" de azalır, sadece adı kalır. Eğer tam anlamıyla dünyalık (sevgisiyle) dolmuş ise, Allah aşkından da söz etmek pek samimice olmayacaktır..

Şimdi diyebilirsiniz, o zaman inzivaya mı çekilelim, dünyalık şeylerden hiç istifade etmeyecek miyiz diye.. Dünyalık şeylerden (helal çerçevede) faydalanmak başka, onların sevgisini gönlümüze, zihnimize doldurmak başka.. MCR (Mevlana Celaleddin-i Rumi) Hazretleri, gönül'ü bir gemiye benzetir. Denizden istifade edecek, su olmadan gemi yürümez ama içine su almaya başladığı an yavaş yavaş batar, farkında bile olmaz...

Geçmişe dönüp baktığımda, Allah'ı en çok ne zaman sevdiğimi veya bir başka deyişle, gönlümde Allah sevgisinin en fazla ne zaman olduğunu düşündüğümde sadece şu günler aklıma geliyor; bir zamanlar, hey gidi günler diye tabir ettiğim bir zamanlar şöyle düşündüğüm olurdu yolda yürürken: "şu lüks otomobil(ler)in sahibi gelse anahtarı hiç bir karşılık beklemeden bana verse, "istemem, gönlüme onun sevgisinin girmesinden korkarım" ... dediğim günlerdi... Hiç kimseye içimdeki halleri anlatamadığım, anlayamadıkları günler...

Şimdi böyle olmadığım için, mumla aradığım o günler, o haller -malesef- geçmişte kaldığı için yazıyorum bunu. Yoksa riya dolu bir yazı olurdu. Eğer o zamanki samimiyetim olsa bu konuya yorum bile yazamazdım zaten. Ama o günlerden eser kalmadığı için laf olsun diye yazıyoruz işte...

Allah "akıbet"imizi hayreylesin..

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
smeyra
Emektar
Aktif Üye

Kullar şükre, Allah (c.c) Hamde layıktır...

« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2009, 16:33:15 »

Allah akıbetimizi hayreylesin..

AMİN...

Bu sitede hayat var...
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2009, 18:04:09 »

Rabbim insanoğluna unutmak diye bir nimet vermiş diye şükrederiz bazen. Acı zamanla soğur, sevdiklerinin ölümü bile belli bir süre sonra ince sızıdan başka bir iz bırakmaz.

Bazen de düşünürüm, bazen duygular galeyana gelir, içimiz içimize sığmaz,  belli bir süre sonra heyecanımızı kaybederiz.

Filistin!
Katliamın ilk günleri, hemen hemen dört beş gün, içimdeki acıyı nasıl tarif edeceğimi bile bilemedim. Okul, iş, staj hiç birşey, gözümde hiçbirsinin yeri kalmadı. Öyle ki kıyamet yaklaşmakta idi. Öyle ki bir avuç insan helak olmakta, dünya susmaktayvdı. Güzel bir gelecek, mutlu bir aile, güzel bir evlilik, iş, kariyer.. Hayır hayır hiç biri önemli değildi. Bu ruh hali ile önce içimize kapandık sonra eve. Sonra birşeyler yapmalıyız diye harekete geçtik, elimizden geleni değil, muhakkak azını yaptık.
Sonra ne mi oldu?
Hayat devam etti, bir şekilde. İsrail hala Gazze'de.
Önceden uykularımı kaçıran, bir an olsun aklımdan çıkmayanlar, biraz daha azaldı. Biri Filistin" deyince içim burkuldu,Filistin ya dedim.Ama kısa sürdü. O espri yaptı, ben güldüm, orada film izledik, sonra muhabbet vs.  Eskisi gibi yattığım yatak batmadı, yediÄŸim yemek mideme oturmadı. Unuttum mu diye düşünürken, bu sorularla karşılaÅŸtım.
Unutmadım biliyorum, alışmak mı? Hayır alışmadım, alışmamalıyım.
Adını koyamıyorum. Çocuklar ölüyor, yüreğim siper olamayacak kadar küçülmüş ki, elimden birşey gelmiyor. Artık yazmıyorum, Bilerek yazmıyorum. Yazmak için hissetmek gerekiyor.
Ama hala sokakta gördüğüm bir çocuğun gözlerine bakamıyorum.

Bu Semavi abinin dediği gibi birşey. Gönlüne neyi koyarsan rabbine olan muhabbetine ayırdığın yer azalır.
Dünya iÅŸlerine ne kadar dalıyorsak , daha az Filistin!  AÄŸlayan

Ama bu sefer bu kadar basit olmayacak, olmamalı. Ben gaflete düşersem, sen uyandıracaksın, o uyandıracak.
Ve bu sefer ne gerekiyorsa kısa vadeli değil , uzun vadeli olacak.
Boykotsa bir ömür!
Ve dahası.
Bu aralar çok çıkmazdayım. Galiba planladığım tüm geleceğimi bir kenara bırakıp , kendime yeni bir yol çizeceğim.

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2009, 22:46:58 »

yazılan önceki yorumlar gerçekten çok güzel,hepsine yürekten katılıyorum...

olması gerektiği kadar samimi değiliz(m) diyebiliyorum.. Peygamberimiz (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyuruyor: "kalbinde zerre kadar iman bulunan cennete girecektir." sahabeler soruyor:"zerre kadar iman nedir Ya Rasulallah?" Efendimiz cvp verir: " eğer mü'min herhangi bir vakit namazını veya sabah namazını kaçırdığında iki dişinin arasına mızrak saplanmış gibi sancı duyuyorsa zerre kadar iman budur."

Şimdi kendimize bakalım,zerre kadar imana sahipmiyiz,dinimiz ve inançlarımız hakkında samimi miyiz?
kendi adıma şunu söylemeliyim ki önceki yıllara göre her konuda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum,daha hassas davranmaya çalışıyorum Kararsız
Bu yaza kadar ibadette samimiyetin ne olduğunu bilmiyormuşum. Kabe'nin karşısında,Rabbinle hasbihal bambaşkaymış. O kısa sürede anladım ki her zamanki yaşamımızda günlik işlerin arasına ibadetlerimizi sığdırmaya çalışıyoruz;ama o mübarek beldelerde tam tersi oluyor ve ibadetlerimizin arasına dünya hayatını sıkıştırıyoruz. Neden diye soruyorum kendime,"orada zaman kısıtlıi,yapılan ibadetler 1e 1000..." diyor içimdeki ses. Ama öteki yanım da dünyanın neresinde olursan ol hayat kısıtlı diyor...
evet samimiyet için çok ama çok az vaktimiz var. bugün bi noktadan samimi olmaya baÅŸlamalıyız. Her  ÅŸeyden önce Allah'a olan sevgimizde ve O'na yaptığımz ibadetlerde...
Kul;beşer,şaşar,nefsine uyar... Allah'ım nefsimi bana vermediğin bir şeyin peşine düşürme... <amin>
erva
Aktif Üye
**

« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2009, 22:57:59 »

konuda yorumlarda çok güzel bende hepsine yürekten katılıyorum.. insanın kendisiyle başbaşa kalıp hatalarını gözden geçirip tartmasına sebep oluyor.
Alıntı
Ama öteki yanım da dünyanın neresinde olursan ol hayat kısıtlı diyor... Evet samimiyet için çok ama çok az vaktimiz var.
Biz zamanın değerini bilemesekte.. Nurettin hocamızın bununla ilgili bi sözün paylaşmak istiyorum sizlerle.

Aman dostlar! Sakın aldanmayın ! Hayat umduğunuzdan daha hızlı geçer, farkına varamazsınız.Yanlışta oyalanacak kadar zamanımız lüksümüz yok.

İnş bu hedef doğrultusunda bi hayatımız olur..
Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  Ne kadar samimiyiz.... « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: