Modernleşen dindarlar..

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 19:56:08
79060 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  Modernleşen dindarlar.. 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Modernleşen dindarlar..  (Okunma Sayısı 483 defa)
körebe
Aktif Üye
**

αşк мєzнєвι

« : 29 Haziran 2009, 00:48:15 »

http://www.timeturk.com/dindarlarin-tuketim-egilimi-nereye-gidiyor-79657-haberi.html

yukardaki haberde bi tatil köyünde bayanlar için disko açıldığı yazıyor..yanlış hatırlamıyorsam  bi adaya yalnızca bayanlar girebiliyor.tabi müslüman bayanlar..garsonlar bile bayan..son yıllarda dindar kesim her şeyi yapma eğiliminde."kapalıyım diye şunu da yapamayacak mıyım?"lar var sürekli.. sanki bu konuda biraz kompleksli,sıkıntılı,aşması gereken bişeyler var başörtülü bayanların.. doğru ya da yanlış yıllarca geri planda tutulan bayanlar,bu duvarları (tabirim ne derece doğru bilmiyorum) yıkma eğilimindeler.. ama bunu küçük adımlarla değil büyük adımlarla yapıyolar..
neyse asıl merak ettiğim illa her şeyi yapmak gerekir mi?
yani "ben kapalıyım diye denize giremeyeck miyim?" bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ettim,illa her şeyi yapalım mı,yapabilir miyiz? yani denize de girmeyiverelim ne olacak..hani dünya onların,ahiret bizim olacaktı?
bilmiyorum çok mu katı düşünüyorum,sizlerin de fikirlerini merak ettim..

denize girmeyelim demiyorum zira RABBimiz nimetini kullarının üstünde görmek ister  ama bu kadar "kasmaya" gerek var mı?

“... Şüphesiz Allah (c.c.) nimetinin eserini (görüntüsünü) kulunun üzerinde görmek ister.” (Buhari, Libas 1; İbnu Mace, Libas 23.)

Ne güzel derin bir âh ile yâd etmek SENİ..
Her dem düşünmek,her dem hayal etmek SENİ..
Ne güzel visalinle gülmek,firakınla ağlamak,
Yanmaktan usanmamak,yanarken susamak SENİ...

şibli
Aktif Üye
*

« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2009, 01:28:49 »

bu yine iyi çünkü helal daire... sen bide gel üniversitedeki kardeşlerimizi gör.. taviz tavizi doğuruyor.. okulun önündeki kabine girince içerdeki çoğu ablalarıma birşeyler yapasım geliyor..  kızsam mı ağlasam mı bilmiyorum.. Üzgün

Her kim merdane,gelsin meydane
kıyamaz cane, kimde hüner var..
Semavi
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2009, 09:07:19 »

kanayan ve gittikçe de derinleşen bir yara, bu gidişatın sonu ne olacak bilmiyorum. son 10 yılda müslümanlar çok değişti çok... bu kadar da "ılımlılık" olmaz dedirtecek kadar "soğuduk" uzak düştük gerçek müslümanlıktan.
"fe eyne tezhebûn".....

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2009, 12:14:25 »

Kararsız müslüman kimliğimiz gittikçe modernleşiyor (güya) !

yazık bize...

islamın  değişmesine , verilen tavizlere göz yumduğumuz için...

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2009, 12:47:17 »

çok önemli bir konuya değinmişsin körebe.bende duyuyorum mesela burada alanyada tesettürlü,inançlı kimselerin geldiği oteller var.kapalı havuzlar varmış,sadece bayanların girdiğ, ama orada o kapalı bayanlar,(tabii hepsi değildir heralde)açık kimselerin denize ve havuza girdikleri gibi mayolu bikinili bir şekilde güya kadın kadınayız diye havuza  giriyorlarmış.kadınların bile birbirine gösterilmesi haram olan yerler vardır.bunu ya bilmiyorlar yada önemsemiyorlar.öyle olunca bu konuya dikkat eden bayanlarında harama bakmasına sebep oluyorlar.
teşekkürler pylaşım için.

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  Modernleşen dindarlar.. « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: