http://www.timeturk.com/dindarlarin-tuketim-egilimi-nereye-gidiyor-79657-haberi.html yukardaki haberde bi tatil köyünde bayanlar için disko açıldığı yazıyor..yanlış hatırlamıyorsam bi adaya yalnızca bayanlar girebiliyor.tabi müslüman bayanlar..garsonlar bile bayan..son yıllarda dindar kesim her şeyi yapma eğiliminde."kapalıyım diye şunu da yapamayacak mıyım?"lar var sürekli.. sanki bu konuda biraz kompleksli,sıkıntılı,aşması gereken bişeyler var başörtülü bayanların.. doğru ya da yanlış yıllarca geri planda tutulan bayanlar,bu duvarları (tabirim ne derece doğru bilmiyorum) yıkma eğilimindeler.. ama bunu küçük adımlarla değil büyük adımlarla yapıyolar..
neyse asıl merak ettiğim illa her şeyi yapmak gerekir mi?
yani "ben kapalıyım diye denize giremeyeck miyim?" bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ettim,illa her şeyi yapalım mı,yapabilir miyiz? yani denize de girmeyiverelim ne olacak..hani dünya onların,ahiret bizim olacaktı?
bilmiyorum çok mu katı düşünüyorum,sizlerin de fikirlerini merak ettim..
denize girmeyelim demiyorum zira RABBimiz nimetini kullarının üstünde görmek ister ama bu kadar "kasmaya" gerek var mı?
“... Şüphesiz Allah (c.c.) nimetinin eserini (görüntüsünü) kulunun üzerinde görmek ister.” (Buhari, Libas 1; İbnu Mace, Libas 23.)