erkek ve kadın

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Şubat 2012, 11:03:06
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  erkek ve kadın 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: erkek ve kadın  (Okunma Sayısı 662 defa)
ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« : 22 Şubat 2010, 15:59:06 »

Bu bilindik bir erkek kadın tartışması olmasın arkadaşlar!

Evliliklerde erkek mi yoksa kadın mı eşi üzerinde daha etkilidir?

Bayanlar eğitilmeye daha mı müsaittir?

Dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan ya da getirmeyen bir bayanı evlilikten sonra bu konuda eğitmek, dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan veya getirmeyen bir erkeğe göre daha mı kolaydır?

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2010, 22:12:47 »

Alıntı

bu durum aileden aileye göre değişiyor:)
evin başbakanı erketir..kadın da kabinede zaten..yani içişleri bakanı ve aileden sorumlu  bakan:)

Süveyda
Aktif Üye
**

http://suveydam.blogcu.com/

« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2010, 00:49:20 »

Ahmet Tarık kardeş bi fıkra aklıma geldi yazımından sonra

Görmüş geçirmiş hatta ermiş bir dede ile konuşurken sordum;

-Dede ailenin başı kadın mıdır,erkek mi???

-Erkek baştır.

-Peki kadın nedir?

Kadın boyundur, başı nereye isterse oraya çevirir...

Göz kırpan
Efruz
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2010, 13:15:32 »

Alıntı

Yanlış anlamadıysam eğer söz sahibi olma konusu kastedilmiş...ama bu anlayışla bakmak çok derin ve uzun bir mevzu aslında...Bu bilinçli, islamiyete uygun Efendimiz'in (s.a.v)  evliliklerini örnek alınaraktan cevaplanabilir...Peygamber Efendimiz(s.a.v) eşlerine adaletle davranmış, sevgi ve ilgi göstermiş, Hz.Hatice annemize gerektiğinde ticaret konusunda danışmış, ev işlerinde yardımcı olmuş, onların değerini onlara hissettirmiş..ve bu şekilde davranış Efendimiz'in eşleri üzerinde etkili olmasında en güzel örnek ve rehberdir.....ama Müminlerin anneleri annelerimizde Efendimiz'e her konuda itaat etmişlerdir..Ailede olması gereken örnek  en güzel şekilde sergilenmiş...Yoksa evlilikte erkeğin, sen sus sadece ben konuşayım, evin reisiyim deyip kadını küçümsemek ya da önemsiz hissettirmek gibi bir durum kesinlikle yanlıştır....Aynı şekilde bayanında yerini, konumunu ve İslam'ın kendisine verdiği değeri ve ikazları gözardı etmemesi lazım...
Alıntı
Bayanlar eğitilmeye daha mı müsaittir?

Kadın daha zayıf yaratılışlıdır...Korunmaya daha muhtaçdır.. ve bu yüzden erkekler kadınlar üzerine hakimdir...ama eğitilmeye daha mı müsaittir bilemiyorum...:S

Alıntı
Dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan ya da getirmeyen bir bayanı evlilikten sonra bu konuda eğitmek, dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan veya getirmeyen bir erkeğe göre daha mı kolaydır?
Bu durum  biraz kişinin sabrı, ahlakı, anlayışı, bilinci, yaşayışı ve nasıl bu konuda yaklaşım yapacağını bilmesi vb.. hangisi daha fazlaysa o eğitmekte etkilidir ama eğitilecek olan her iki cinsiyet için de, inatla ve büyük bir isteksizlikle bu konuda ısrarcıysa eğitmek zor olur gibi geliyor... yani kesin olarak erkek ya da bayan etkilidir diyemiyorum...

Dönüşü olmayan noktaya gelindiğinde, yani, ekranda “Game Over” yazdığında, “keşke toprak olsaydım.” der.

Heyhat, artık dönüş yalnız hesap meydanınadır.
M.Nureddin Coşan Hz.
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2010, 14:05:47 »

yani erkekler daha etkindir diyeceğim..
ama aynı zaman da erkeler etkin değildirde diyeceğim..
bir kaç defa bizim evde yaşanan hadiseyi aktaracağım...
iç işleri bakanı işte koltuk takımıni değiştirelim  diyor..ben kesinlikle alamayız müsait değilim diyorum..
aradan bilmem kaç geçmiş bakıyorum o koltuk takımını almışım..Gülümseme
şimdi bu durumda evde kadınmı, erkekmi üstün siz karar verin gari Kahkaha Kahkaha

şunu anladım...
kadınların ikna kabiliyetleri çok yüksek..nasıl ikna ediyorlar tam anlamış değilim ama sonuç ta galip gelen hanımlar oluyorlar..tabi taksitleri ödemekte biz erkelere düşüyor..her zamana olduğu gibi.. 

ahuzar
f.betül k.
Emektar
Aktif Üye

ey insanlık! Elma dersem çık!

« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2010, 14:49:09 »

değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Yalnız hakimiyet meselesi değil kastettiğim.

Daha çok üçüncü soruyla bağlantılı hepsi

Alıntı

" evet azizim! ben hayallerin arkasina gizlenmis olan hayaletleri ariyorum."
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2010, 15:47:10 »

bu konuda düşünmek bile beni artık çelişkiye sokuyor..

Önemli olan evlilikten beklentiler ne..

Birbirine hükmetmekmi yoksa bir aile olmaya yön vermek mi.. bence günümüz gençleri erkekli bayanlı güzel bir dini eğitimden geçmeli.. herkes Efendimizin hayatından ailevi durumlardan bahseder kendilerine gelince hiçbirini yapmazlar gözardı ederler.. fakat kızlarımız daha vahim durumdalar gördüğüm kadar.. özellikle dini eğitimi alıpta aldıklarından nasiplenmemiş kızlarımız..

Bir bayanda şunu gördüm evlendikten sonra eşini ve ailesini benimsemekten ziyade sanki gelip geçiciymiş gibi kendi ailesinden medet umması.. yaptığı işlerde soğuk ve eşinin anne babasına karşı çok sevecen olmaması..

Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2010, 20:38:31 »

Alıntı

eğitim şart..hangi taraf öğrenmekte daha arzulu istekli ise onun eğitimi daha kolay olur..
ahuzar acaba bu eğitimi eşlerden birimi verecek eşine..yani hanımının eşinmi yoksa kacasının hanımını eğitmesi daha kolay olduğunu soruyorsunuz..?

mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2010, 20:25:57 »

Ahuzar. Çok derin bir konu bu.

Sadece ben şunu tespit ettim, alakalı olduğunu düşünüyorum.

Kadınların dünyası, erkeklerinkinden çok farklı.

Kadınlar kendi küçük dünyalarının kıyası ile o dünyanın içinde yaşıyorlar.
Erkekler dünyalarını etkileyen faktörleri düşünüp kendilerine o anda çeki düzen veriyorlar.

Erkek hayat içerisinde daima öğrenirken, kadın anlık değil zamansal öğrenime sahip.

Erkeğin galfeti de hisleri de az ve geçici, en kötü durumun içerisinde iyiyi en iyi durumun içerisinde kötüyü yapmaya müsait yapısı var.
Kadının ise gafleti de hisleri de derin, yaşadıklarının çeperinin yıkıp da daha farklı düşünemiyor.

Kadın, doğup büyüdüğü andan itibaren değişiyor ve her değişimi hayatına idrak ediyor.
Erkek ise 7 sinde ne ise 70 mişinde o olur tarzda fıtratında olanı bir şekilde inkişaf ettiriyor.

Kadınların doğup büyüğü andan itibaren farklı farklı noktalarda hassas olduklarını görüyorum.
Erkek ise her noktada bir şey bilip gaflet içerisine gömülüyor.

Erkekleri değiştirmek zor, çünkü erkekler kıyaslarını Ene ile yapıyorlar ve kararlarını dünyayı düşünerek veriyorlar.
Kadınlar zamanla çok değişiyor; çünkü bilmekdikleri çok fazla bilgi var ve birini öğrenirken diğerini unutuyorlar.

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
Ahmet Tarık
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 26 Şubat 2010, 14:43:12 »

aslında çok  güzel konuya değinmiş ahuzar kardeşimiz...

bu konu hakkında yarum yazmamış kardeşlerimizde fikirlerini paylaşsınlar..eğitici oluyır arkadaşlar..Gülümseme

Semavi
Site Kurucusu
Administrator
Aktif Üye

« Yanıtla #10 : 26 Şubat 2010, 16:48:12 »

Alıntı
Dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan ya da getirmeyen bir bayanı evlilikten sonra bu konuda eğitmek, dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan veya getirmeyen bir erkeğe göre daha mı kolaydır

(soru biraz uzun ve devrik olmuş, başka tarafkara kaymadan önce onu sadeleştirelim:)

Hangisi daha kolaydır?
1. Dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan ya da getirmeyen bir bayanı evlilikten sonra bu konuda eğitmek mi yoksa
2. Dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan veya getirmeyen bir erkeği evlilikten sonra bu konuda eğitmek mi kolaydır?

kişiye, yaşına, sosyo-ekonomik durumuna göre değişir ama genel olarak birincisi daha kolaydır. yani bayanı eğitmek daha kolaydır. ama "eğ"meye çalışmadan "eğitmek" tabi..

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
Yakup CERAN
Sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terk et
Aktif Üye

Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini

« Yanıtla #11 : 26 Şubat 2010, 17:05:48 »

her yönden bakarsak bayanlar daha zor.. çünkü birazcık bilmişlik ayakları vardır Gülümseme dini eğitimleri olsada uygulamaya gelince pasif oluyorlar..

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  erkek ve kadın « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: