Dil Nedir - Ne Değildir?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Åžubat 2012, 12:28:10
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  Dil Nedir - Ne DeÄŸildir? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Dil Nedir - Ne DeÄŸildir?  (Okunma Sayısı 755 defa)
âsım
âsım
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

Vusulsüzlüğümüz usulsüzlüğümüzdendir

« : 01 Aralık 2009, 10:35:15 »

Konuşmak merâmını anlatmak için bir araç
Edebiyat yapmak
Duyguları farklı şekillerde ifade etmek
....
...
..

mert
Aktif Üye

Sende en iyisi ne ise, dostuna ver. Mevlânâ

« Yanıtla #1 : 01 Aralık 2009, 14:05:00 »

--DİL NEDİR?
--DİLİMİ ANLAMADIM Kİ... DİLİM DİLİM...

Ben ne kadar anlatırsam anlatayım... Sanki bazen hiiiiç sözüm dinlenmiyor... Bazen de işim benden önde ilerliyor... Hiç anlamadım bu işi...

Ne dili, ne üslubu... Halim nasılsa, dilim, dilim nasılsa halim öyle sanki...

Sabırsızlık ve düşüncelerim birden başıma bela olup çıkıyor dile düşünce... Bi de bakıyorum arada iyiki söylediklerim de var....

Ne kadar çözülmez bir şeymiş bu dil...

Dilim tatlı mı tatlı, dilim acı mı acı, dilim gerçek mi gerçek, dilim hayal mi hayal, dlim yalan yanlış, dilim günahkar... Dilim sevap kazandırır, dilim beni kazandırır, dilim kendini kaybeder, dilim savaş çıkattırır, dilim barış imzalar....

Ne dilmiş bea! Ne dil, ne akıl, ne durum, ne hal bilinmez... Dilin SIRRI VAR; ama hiç anlayamadım şimdiye kadar...

DİLİM DİL OLA, DİLDE DUA OLA, DİLDE SEVGİLİ OLA, DİLDE SABIR OLA, DİLDE SEVGİ OLA, DİLDE LEZZET OLA, DİLDE EDEP OLA....

RABBİM DİLİMMİ SEVDİĞİN DİLLERDEN EYLE. BENİ DE DİL GÜNAHINDAN AFFEYLE. (AMİN)

NEDİR DİL? Bilenden öğrenmek isterim... Nedir dil, nedir sırrı, nedir sabrı, nedir hışmı?

"Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki; orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır." Büyük Frederik
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 01 Aralık 2009, 15:02:08 »

-Ey (ağzımdaki ufacık et parçası olan) dilim!
Sen beni ölümlere duçar ettin! Bana zehirler saçarak çok zarar verdinŞimdi ben sana ne diyeyim?
Ey dilim!Sen hem ateş,hem de rahmetsin! Bu ateşi nasıl rahmete çevireceksin?
Ey dilim! Şu ruhum senden şikayetçidirO,senin her dediğini yaptığı halde senin elinden neler çekiyor!
Ey dilim! Bazen has kulların lisanı gibi tükenmez bir hazinesin,ama de -el aman- fasıkların zehirli lisanı gibi dermanı bulunmaz bir dert oluyorsun!
Ey insafsız! Ey yılanı ininden,insanı dininden çıka! Bana hiç mi merhamet etmeyeceksin ki ,helakime kasdetip yayını germişsin''

Hz Mevlana

...........................................................................

Dilini bir binek bil
Seni gül bahçelerine de götürebilir
Balçık deryalarına da sürükleyebilir
Kalbini kirli, paslı ya da parlak bir ayna bil
Bütün güzelliklere karşı kör de kalabilir
Güneşle parlayan, güneşi yansıtan bir talihe sahip de olabilir

Sayfa: [1]
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Kültür Mantarı  |  Dil Nedir - Ne DeÄŸildir? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: