Her gün bir Hadis...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 19:41:12
79060 Mesaj 10724 Konu Gönderen: 1295 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Ayeti & Hadîsi  |  Her gün bir Hadis... 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12
Gönderen Konu: Her gün bir Hadis...  (Okunma Sayısı 14809 defa)
arzum
Aktif Üye

Huzur,Huzurunda yaşamaktır..

« Yanıtla #75 : 23 Kasım 2008, 10:56:44 »

Allah için, Resülü için Kitabı için, müslümanların imamları ve hepsi için! Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona yardımını kesmez, ona yalan söylemez, ona zulmetmez. Herbiriniz, kardeşinin aynasıdır, onda bir rahatsızlık görürse bunu ondan çekip alsın, yok etsin.

Tirmizi, Birr 17,18
Ahmet Tarık
Aktif Üye

Ya Rabbi, beni sevdiklerinin yolundan ayırma...

« Yanıtla #76 : 24 Kasım 2008, 12:18:17 »

kayamet günü allah katında mahlukatların en sevimsizleri yalancılar, kibirliler ve kardeşlerine karşısinelerinde amansız kin besleyenler olacak  (hadis şerif)
 dua: ey rabbimiz!habibin muhammed mustafa (s.a.v) yüzü suyu hürmetine ; müslümanların kalplarındeki her türlü ayrılık tohumlarını gider...

-betül-
Aktif Üye
*

-bu yol seninle yürünür Ya Resulullah-

« Yanıtla #77 : 24 Kasım 2008, 19:18:13 »

Temizlik imanın yarısıdır.Elhamdülillâh mizanı,Sübhanallah ve Elhamdülillâh yerle gök arasını doldurur.Namaz nurdur.Kur-an senin ya leyhinde ya da aleyhinde delildir.Herkes sabahtan pazara çıkar nefsini satar,kimi onu azad kimi onu helak eder.

-ayı böldüğün gibi yüreğimi de ikiye böl-
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

Sevginiz gerçek, sevdiğiniz değer olsun...

« Yanıtla #78 : 26 Kasım 2008, 16:03:48 »

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

“Allah teâlâ buyurdu:

“Ben kulumun zannı üzereyim. Beni andığı zaman, ben onunla beraberim. Beni kendi nefsinde anarsa, ben de onu kendi nefsimde anarım. Eğer beni bir topluluk içinde anarsa, ben de onu, o topluluktan daha hayırlı bir topluluk içinde anarım.

Bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir adım yaklaşırım. Bana bir adım yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak giderim.”

Ravi: Ebû Hureyre (r.a.)
Kaynak: Buhârî
-betül-
Aktif Üye
*

-bu yol seninle yürünür Ya Resulullah-

« Yanıtla #79 : 27 Kasım 2008, 17:28:54 »

Ebu Hureyre(ra)'dan "Allah-û Teâla şöyle buyurur 'nerede benim rızam için birbirini sevenler, gölgemden başka gölge bulunmayan bu günde, onları kendi arşımın gölgesinde gölgelendireyim.' "

-Müslim-

-ayı böldüğün gibi yüreğimi de ikiye böl-
SeRRa
Yeni Üye

« Yanıtla #80 : 28 Kasım 2008, 12:33:08 »

“Kim Allaha yaklaşmak vesilesi ile  bir gün oruç tutarsa (ramazan dışında) yeryüzü dolusunca altın tasadduk etse hesap gününden evvel, bu orucun sevabı kadar sevap kazanamaz”.

Çaresizin Çaresâzı Cenab-ı Hak'tır...
arzum
Aktif Üye

« Yanıtla #81 : 29 Kasım 2008, 02:41:26 »

Ebu Musa'dan (RadiyALLAHu Anh):

"ALLAH, annesiyle çocuğunu birbirinden koparana; kardeşi kardeşten ayırana lânet etsin.”

(Tirmizi)
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #82 : 29 Kasım 2008, 16:41:39 »

İbni Abbas radıyallahü anhüma'danrivayet edildiğine göre Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:
"Başka günlerin hiç birinde, -zilhiccenin ilk on gününü kasdederek-şu günlerde işlenecek amel-i salihten,Allah katında,
daha sevimli hiç bir amel yoktur."
-Allah uğrunda yapılacak cihad damı üstün değildir,Ya Rasulallah?dediler.
-"-(Evet)Allah yolunda yapılacak cihad da.Ancak malını ve canını tehlikeye atarak cihada çıkan,şehid olup dönmeyen kimsenin
cihadı başka.(O,bundan üstündür),buyurdu.
RİYAZÜSSALİHIN.
ı

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #83 : 30 Kasım 2008, 14:44:38 »

İbni Abbas(ra)rivayet edimiştir.
"Kalbinde Kur'an'dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir."
RİYAZÜSSALİHİN

arnavut
Yeni Üye

« Yanıtla #84 : 30 Kasım 2008, 15:10:32 »

Hz. Peygamber sav buyurdular ki: "Aziz ve Celil olan Allah, gündüz günah işleyenlerin tevbesini kabul etmek için geceleyin elini açar. Gece günah işleyenlerin tevbesini kabul etmek için de gündüz elini açar, bu hal, güneş batıdan doğuncaya kadar devam edecektir" Burada "el", Allah'ın ihsan ve fazlından kinayedir. [Müslim, Tevbe 32, (2760)]
Düsünün kardeslerim,
ne güzel bir Rabbimiz var,
Ne güzel ki dinimiz Islam diyebiliyoruz...
Ama Ona layik bir kul olabiliyormuyuz???

arzum
Aktif Üye

« Yanıtla #85 : 01 Aralık 2008, 03:02:45 »

"ALLAH kulunun son nefesine kadar tövbesini kabul eder."

(İbn-i Mace, Tirmizi)
SeRRa
Yeni Üye

« Yanıtla #86 : 03 Aralık 2008, 12:17:57 »

(Zilhiccenin ilk on günü fazilette bin güne, Arefe günü ise, on bin güne eşittir.) [Beyheki](Allah indinde Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin!) [Taberani] (Tesbih: Sübhanallah, Tahmid: Elhamdülillah, Tehlil: Lâ ilâhe illallah, Tekbir: Allahü ekber.)

SeRRa
Yeni Üye

« Yanıtla #87 : 03 Aralık 2008, 12:24:00 »

Buhari)Hazreti Ebüdderda buyurdu ki:
(Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutmalı, çok sadaka vermeli ve çok dua ve istiğfar etmelidir! Çünkü Resulullah, (Bu on günün hayır ve bereketinden mahrum kalana yazıklar olsun) buyurdu.Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutanın, ömrü bereketli olur, malı çoğalır, çoluk çocuğu belalardan muhafaza olur, günahları affolur, iyiliklerine kat kat sevap verilir, ölürken kolay can verir, kabri aydınlanır, Mizan’da sevabı ağır gelir ve Cennette yüksek derecelere kavuşur.)

arzum
Aktif Üye

« Yanıtla #88 : 04 Aralık 2008, 17:03:23 »

İbn-i Ömer'den (RadiyALLAHu Anh):

"Ashabıma dil uzatanlara ALLAH lanet etsin."

(Taberani)
smeyra
Emektar
Aktif Üye

Kullar şükre, Allah (c.c) Hamde layıktır...

« Yanıtla #89 : 06 Aralık 2008, 12:08:50 »

Kafir de olsa mazlumun ahını almaktan sakının.

Buhari

Bu sitede hayat var...
r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #90 : 07 Aralık 2008, 13:10:35 »

"Kim gönül rahatlığı ve huzuru içinde kurban keserse kestıgı o kurban onun ıçın cehennem atesıne karsı perde olur"

Kurban bayramınız mübarek olsun... slm ve dua ile...
AkANdA
Aktif Üye
*

« Yanıtla #91 : 07 Aralık 2008, 22:01:13 »

"Affı seç,iyiliği emret..."

(Hadis-i Şerif)
arzum
Aktif Üye

« Yanıtla #92 : 09 Aralık 2008, 02:31:26 »

Hadis No : 3339
Ravi: Ebu Hüreyre
 Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bir mü'minin dünyevi kederlerinden birini giderirse, ALLAH da onun Kıyamet günü kederlerinden birini giderir. Kim bir fakire kolaylık gösterirse, ALLAH da ona dünyada ve ahirette kolaylık gösterir. Kim bir müslümanı örterse, ALLAH da onu dünya ve ahirette örter. Kişi kardeşinin yardımında olduğu müddetçe, ALLAH da onun yardımındadır. Kim ilim aramak düşüncesiyle bir yola düşerse, ALLAH onun cennete olan yolunu kolaylaştırır. Bir grup, ALLAH'ın kitabını okumak ve aralarında tedris etmek üzere ALLAH'ın evlerinden birinde toplanırsa, üzerlerine mutlaka sekme iner ve onları rahmet kaplar, melekler onları sarar. ALLAH da onları yanında bulunan mukarreb meleklere anar. Bir kimseyi ameli yavaşlatırsa, nesebi hızlandıramaz."

Kaynak: Müslim, Zikr 38, (2699); Ebu Davud, Edeb 68, (4946); Tirmizi, Hudud 3, (1425), Birr 19, (1931), Kıra
(KÜTÜB-Ü SİTTE)    

r-e-y-y-a-n
reyyan
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #93 : 18 Aralık 2008, 20:52:37 »

Cündüb İbni Süfyân radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir. Dikkat et, ey Ademoğlu! Allah, bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin."

(Müslim, Mesâcid 261-262. Ayrıca bk. Tirmizî, Salât 51, Fiten 6; İbni Mâce, Fiten 6)

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #94 : 20 Aralık 2008, 23:32:14 »

"bizimle onlar arasındaki ayırıcı temel unsur namazdır.Namazı terkeden kimse küfre düşer"
ravi;Büreyde(ra)
kaynak;RİYAZÜSSALİHİN.

Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #95 : 05 Ocak 2009, 14:44:04 »

Ramazan ayından sonra en faziletli oruç (ayı) şehrullah olan Muharrem ayıdır. Farz namazdan sonra en efdal namaz da gece namazıdır.

(Müslim, 1163)

Surseven
Aktif Üye
*

« Yanıtla #96 : 01 Şubat 2009, 21:57:03 »

'''Yanında  Yasin Süresi okunan her hasta suya kanmış olarak ölür,suya kanmış olarak kabrine konulur ve kıyamet günü
  suya kanmış olarak diriltilir.'''

(Hadis-i Şerif,Deylemi, Firdevsü'ül-Ahbar)
narçiçeğim
Aktif Üye
*

« Yanıtla #97 : 09 Şubat 2009, 15:42:04 »

Bazıları da, Ey bizim( Yüce) Rabbimiz!Bize bu dünyada da iyilik ve güzellik ver,Ahşrette de iyilik ve güzellik ver Ve bizi cehennem ateşinden Koru!derler.İşte bunlar kazandıkları şeylerin hayır ve bereketlerini fazlasıyla görürler.Allah hesabı çok çabuk görür
BAKARA(201-202)
zeberced
Ziyaretçi
« Yanıtla #98 : 10 Şubat 2009, 01:43:48 »

Seni şüpheye düşüren şeyleri bırak, düşürmeyenlere yönel. Çünkü doğruluk rahatlatır; yalan sıkıntıya atar.
(Tirmizi, S. Kıyame 60)
Tebessüm
eyhayat..
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #99 : 13 Şubat 2009, 03:45:04 »

Bir yerde ölen Ashabımdan hiçbirisi yoktur ki, Kıyamet günü oranın ahalisine bir nur ve onlara (cennete sevkte) bir rehber olmasın.

(Tirmizi, 3864)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Ayeti & Hadîsi  |  Her gün bir Hadis... « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: