Her gün bir Hadis...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Şubat 2012, 11:07:11
78913 Mesaj 10712 Konu Gönderen: 1296 Üye
Son üye: selcen
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Ayeti & Hadîsi  |  Her gün bir Hadis... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12
Gönderen Konu: Her gün bir Hadis...  (Okunma Sayısı 13470 defa)
Selahaddinzekeriyya
Aktif Üye

« Yanıtla #225 : 16 Ağustos 2010, 13:39:53 »

Aziz ve Celîl olan Allah 'İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir. Oruç benim içindir, mükâfatını da ben vereceğim.' buyurmuştur. Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: ‘Ben oruçluyum’ desin.
(Buhârî, "Savm", 9)
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #226 : 23 Ağustos 2010, 11:37:31 »

Allah’tan korkunuz. Beş vakit namazınızı kılınız. Ramazan orucunuzu tutunuz. Mallarınızın zekâtını veriniz. (Adil/sizden) yöneticilerinize itaat ediniz! (Bu takdirde doğruca) Rabbinizin cennetine girersiniz. ” (Tirmizî, "Cuma",80)

^^^VFA^^^
Aktif Üye
**

« Yanıtla #227 : 23 Ağustos 2010, 11:56:55 »

Ümmetimin cennete gireceği kapının genişliği, iyi bir atlının üç gün (veya yıl) yürüme mesafesidir. Onlar (cennet ehli) kapıdan girerken sıkışırlar da omuzları ezilecek hale gelir.
(Tirmizi, 2552)
^^^VFA^^^
Aktif Üye
**

« Yanıtla #228 : 24 Ağustos 2010, 16:04:24 »

Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, kıyamet günü cezasını verir.
(Tirmizi, 2398)
кσηуαℓєє
αѕℓα вιяιηιη υмυ∂υηυ кıямα вєℓкι∂є тєк ѕαнιρ σℓ∂υğυ σ∂υя...
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #229 : 02 Eylül 2010, 09:46:38 »

Peygamber Efendimizin Oruçlu Bir Kimseye Tavsiyesi;

''Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin'' (ve ona bulaşmasın)

(Müslim, Sıyam 164, (1161))

âsiyâ
asya
Aktif Üye

Onlar,boş söz (ve iş)lerden yüz çevirirler..(23/3)

« Yanıtla #230 : 04 Eylül 2010, 10:35:32 »

Ebu Zerr el-Gıfâri (r.a)den, O Peygamber {s.a.v)'den, (Peygamber de) Aziz ve Celil olan Rabb'inden şöyle buyurduğunu rivayet etti:

"Kullarım, gerçekten ben zulmü kendime yasak kıldım. Onu da aranızda haram kıldım. O bakımdan birbirinize zulmetmeyin. Kullarım, hepiniz dalâlettesiniz, kendisine hidâyet verdiğim müstesna. O bakımdan benden hidayet dileyiniz, ben de sizi doğru yola ileteyim. Kullarım, hepiniz açsınız, benim yedirdiklerim müstesna. O bakımdan benden yedirmemi isteyiniz, ben de size yedireyim. Kullarım, hepiniz çıplaksınız, benim giydirdiklerim müstesna. O bakımdan benden giydirmemi isteyiniz, ben de sizi giydireyim. Kullarım, hepiniz gece gündüz günah işlemektesiniz, ben de bütün günahları bağışlarım. O bakımdan benden mağfiret dileyin, ben de günahlarınızı bağışlayayım. Kullarım, sizler asla bana zarar veremezsiniz ki, bana zarar vermeniz söz konusu olabilsin. Asla bana fayda ulaştıramazsınız ki, bana fayda vermeniz söz konusu olsun. Kullarım, ilkinizle sonunuzla, cinninizle insanınızla aranızdan en muttaki olan bir kişinin kalbi gibi takva üzere olsanız, bu dahi benim mülküme hiçbir şey ilâve etmez. Kullarım, ilkinizle sonunuzla, insanınızla cinninizle aranızdan en günahkâr olan kimsenin kalbi üzere bulunsanız, bu dahi benim mülkümden hiçbir şey eksiltmez. Kullarım, ilkinizle sonunuzla, insanınızla cinninizle hep birlikte bir tümsekte toplansalar, hepsi benden dilekte bulunsalar ben de her insana dileğini verecek olsam, bu benim yanımdaki şeylerden ancak iğnenin denize sokulduğu (ve çıkarıldığı) vakit eksilttiği kadar birşey eksiltir. Kullarım ne yaparsanız onlar sizin amellerinizdir. Ben sizin için onları sayıp tesbit ediyorum. Sonra da onları size eksiksiz vereceğim. Her kim hayır bulursa, bundan dolayı Allah'a hamdetsin. Her kim bundan başka birşeyle karşılaşırsa kendisinden başka hiçbir kimseyi kınamasın."

Müslim Şerhi, V, 439 (Müslim, Birr 55; Müsned, V, 160. -Çeviren-)

Nazım Muhammed Sultan, Ana Çizgileriyle İslam (Nevevi Kırk Hadis Şerhi), Guraba Yayınları: 253-255.

SUBHANALLAH !!
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #231 : 05 Eylül 2010, 20:34:49 »

Ebu Melike Radiyallâhu Anh, Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellemin
şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
“Şu üç kişi rızıklarını helalinden temin ettikleri zaman, âhirette hesaba çekilmez:
 Oruç tutan,
Sahura kalkan,
Allah yolunda cihat eden.

(Kenzü’l-Ummal, 3:328)

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #232 : 05 Eylül 2010, 20:35:57 »

Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi: "Ey Allah'ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?" diye sordum. "Allahım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla! diye dua et" buyurdu. (Tirmizî, Daavât 84 )

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #233 : 16 Eylül 2010, 14:59:12 »

Hiç şüphesiz Allah zâlime mühlet verir. Onu yakalayınca da kaçmasına fırsat vermez.
(Müslim, "Birr" , 61)

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #234 : 17 Eylül 2010, 11:46:18 »

"Size bir sûre haber vereyim mi ki, azameti semâ ile arz arasını doldurmuş, onu yetmişbin melek teşyî' etmiştir? O sûre Kehf süresidir Kim cum'a günü bu sûreyi okursa Allah onu öteki cum'aya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyâdesi vardır Ve semâya ulaşan bir nûr verilir ve Deccal'in fitnesinden muhafaza edilir Yatacağı vakit bu sûrenin sonundan beş âyet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır
 ]Tuhfetü'z-zâkirîn, 269

^^^VFA^^^
Aktif Üye
**

« Yanıtla #235 : 24 Eylül 2010, 17:58:55 »

Ümmetimin cennete gireceği kapının genişliği, iyi bir atlının üç gün (veya yıl) yürüme mesafesidir. Onlar (cennet ehli) kapıdan girerken sıkışırlar da omuzları ezilecek hale gelir.
(Tirmizi, 2552)
^^^VFA^^^
Aktif Üye
**

« Yanıtla #236 : 27 Eylül 2010, 17:31:18 »

Söz taşıyan Cennete giremeyecektir.
(Buhari, Edeb, 50)
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #237 : 09 Ekim 2010, 15:24:00 »

Ümmetimin son dönemlerinde öyle kadınlar çıkarki onlar görünürde giyinmişlerdir,fakat elbiselerinin inceliği ve darlığından çıplak hükmündedirler,
Onlar saçlarını toplayıp öyle şekil verirlerki, başları deve hörgücüne benzer,
Onlar cennete giremez ve kokusunu alamazlar ,(Müslim)

busenazlı
Sabır kara bir dikeni yutmak, diken içini parçalayıp geçerken de hiç ses çıkarmamaktır...
Aktif Üye
**

« Yanıtla #238 : 13 Ekim 2010, 14:54:31 »

"Allah kimin için hayır murad ederse onu dinde fakih kılar."

Kaynak: Buhari, Farzu'l-Humus 7, İlm 13, İ'tisam 10; Müslim, İmaret 98, (1038), Zekat 98.100, (1038); Tirmiz

Sen yine de bana, "nasılsın?" diye sorma..
"iyiyim" desem yalan olur;
"kötüyüm" desem inancıma dokunur...
En güzeli, şükre vurayım dilimi; belki o zaman kalbim kurtulur...
" Rabbim! Sen ki A$K'ın kıblesisin...Kalbi sana dönmeyenin A$K'ı kabul olur mu! . .. .
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #239 : 16 Ekim 2010, 09:56:01 »

Dünyaya karşı zühd edeni gördüğünüzde ona yaklaşınız;çünki o hikmet aktarır.(tirmizi)

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #240 : 19 Ekim 2010, 16:50:24 »

‎"Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır" ( Müslim)

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #241 : 21 Ekim 2010, 17:38:53 »

Cündüb İbni Abdullah R.Anh'den rivayetle, Resulullah SAS şöyle buyuruyor:
"Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir. Allah, bizzat himayesinde olan bir konuda sizi sorguya çekmesin. Allah, himayesindeki bir konudan sorguya çektiği kimseyi cezalandırır, sonra da onu yüzüstü cehenneme atar."
Riyazus Salihin, 234. Hadis

Selahaddinzekeriyya
Aktif Üye

« Yanıtla #242 : 21 Ekim 2010, 18:31:30 »

erkekler için üstteki hadis cemaatle kılmayı gerektiriyor koruma altına girmek için..
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #243 : 31 Ekim 2010, 09:40:19 »

İyi arkadaş, güzel koku satan gibidir. Sana koku sürmese de, yanında bulunduğun müddetçe güzel kokusundan faydalanırsın.[Müslim]

Burak
Burak
ebul hasan - ali bin cafer
Aktif Üye
**

Ey mutmain olmuş nefis! Dön artık Rabbine... (fecr

« Yanıtla #244 : 31 Ekim 2010, 11:44:01 »

Ramuz, S 99 - 5. Adam oruç tutar, namaz kılar, hac ve umre yapar. Mükâfatını kıyamette aklı kadar alır. Ravi: Hz. İbni Ömer (r.anhüma)

Ezel sırlarını ne sen bilirsin nede ben
Bu muammalı sözü ne sen anlarsın nede ben
Perdenin gerisinde senide benide bir konuşturan var
Eğer perde kalkarsa  ne sen kalırsın nede ben
(Ebul Hasan Harkani k.s.)
~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #245 : 03 Kasım 2010, 21:17:31 »

“Kur’ân-ı Kerim’i çokça okuyunuz. Asılı olan (fakat istenildiği gibi okunup amel edilmeyen) Mushaflar sizi aldatmasın. Allah-u Teala, Kur’ân-ı Kerim’i ezberleyen bir kalbe azap etmez]
[ Darimi, Ebu Muhammed Abdullah b. Abdurrahman, es-Sünen;Fedâilu’l-Kur’ân, I, 828.]

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #246 : 07 Kasım 2010, 00:39:18 »

Allah indinde Zilhiccenin ilk on gününde yapilan amellerden daha kiymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi (Sübhanallah), tahmidi (Elhamdülillah), tehlili (La ilahe illallah) ve tekbiri (Allahu ekber) çok söyleyin! (Abd b. Humeyd, Müsned, 1-257)

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #247 : 12 Kasım 2010, 20:20:01 »

~ ѕєℓмα ~
Selma ÇAKAN
Yayın Editörü
Aktif Üye

« Yanıtla #248 : 14 Kasım 2010, 12:12:01 »

Ebû Saîd radiyallahu anh'dan: (ALLAH ( Celle Celalühü ) Resulü SallALLAHU aleyhi ve sellem buyurdu: "Ey Fâtıma! Kurbanın için kalk ve yanın da bulun. Zira kanının her damlasına karşılık senin geçmiş günahların bağışlanacaktır."
Dedi ki:
"Bu, sadece biz Ehl-i beyte mi mahsustur, yoksa bütün Müslümanlar da buna dahil mi dir?"
"Bilakis bize de tüm Müslümanlara da şamildir." buyurdu. [Bezzâr]

busenazlı
Sabır kara bir dikeni yutmak, diken içini parçalayıp geçerken de hiç ses çıkarmamaktır...
Aktif Üye
**

« Yanıtla #249 : 24 Kasım 2010, 20:35:00 »

fakirleri kollayıp gözetiniz.
aranızdaki zayıflar sayesinde ALLAH dan
yardım görüp ve rızıklandıgınızdan
şüpesiz olmasın.  HADİS -ŞERİF

Sen yine de bana, "nasılsın?" diye sorma..
"iyiyim" desem yalan olur;
"kötüyüm" desem inancıma dokunur...
En güzeli, şükre vurayım dilimi; belki o zaman kalbim kurtulur...
" Rabbim! Sen ki A$K'ın kıblesisin...Kalbi sana dönmeyenin A$K'ı kabul olur mu! . .. .
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12
Hayatname.com  |  Gündelik Hayat  |  Hayatname Günlüğü  |  Günün Ayeti & Hadîsi  |  Her gün bir Hadis... « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: